antreaslam Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Ερωτηση excelικη: Εχω ενα σχεδιαγραμμα, ΣΧΕΔΟΝ γραμμικο! Δηλαδή, η 1η τιμή είναι "οριζόντιος άξονας=17.080" η 2η τιμή είναι "κάθετος άξονας=57.000" Επόμενο σημείο: "οριζόντιος άξονας=18.960" "κάθετος άξονας=69.000" κλπ! Θελω να βρω, ποια ειναι η συνάρτηση που κρύβεται πίσω από τα συνολικά 6 σημεία που έχω. Μπορω? (και πως?)
bablyk Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Στο excel το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις τα ζεύγη τιμών σε ένα γράφημα διασποράς και να προσθέσεις (με δεξί κλικ επάνω στα σημεία) μια γραμμή τάσης η οποία συνοδεύεται και από την εξίσωση που σε ενδιαφέρει όπως επίσης και το συντελεστή συσχέτισης R2. βλ συνημμένο Για πιο προχωρημένα πράγματα καλύτερα να πας σε στατιστικό πακέτο (πχ. SPSS) Ερωτηση excelικη:Εχω ενα σχεδιαγραμμα, ΣΧΕΔΟΝ γραμμικο! Δηλαδή, η 1η τιμή είναι "οριζόντιος άξονας=17.080" η 2η τιμή είναι "κάθετος άξονας=57.000" Επόμενο σημείο: "οριζόντιος άξονας=18.960" "κάθετος άξονας=69.000" κλπ! Θελω να βρω, ποια ειναι η συνάρτηση που κρύβεται πίσω από τα συνολικά 6 σημεία που έχω. Μπορω? (και πως?) Βιβλίο1.zip
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.