Προς το περιεχόμενο

Υπερβολικά αργό Ubuntu/Xubuntu/Linux Mint σε Dual Boot (wubi/mint4win)

BritGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά, έκανα format στον υπολογιστή και εγκατέστησα τα xp pro που είχε. Επίσης, μέσω των windows εγκατέστησα την πρώτη φορά Linux Mint 9 x386, αλλά ήταν παράλογα αργό και το απεγκατέστησα (8 λεπτά να ανοίξει ο firefox). Προσπάθησα και με το νέο Ubuntu, αλλά είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Σαν τελευταία προσπάθεια, δοκίμασα Xubuntu, αλλά ακόμα κι αυτό είναι απίστευτα αργό (5 λεπτά με το ρολόι για να ανοίξει ο firefox).

Πώς γίνεται τα xp να πετάνε τα τα άλλα τρία να σέρνονται (ιδιαίτερα το xubuntu);

Ο υπολογιστής είναι σταθερός Pentium M με 512 ram και Geforce 6200.

Αν μπορείτε βοηθήστε με, μήπως κάνω κάποιο λάθος, αν και δεν το νομίζω καθώς απλά κάνεις ένα κλικ.

Υ.Γ. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το ubuntu for netbooks, μήπως είναι πιο ελαφρύ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aμα τρεξεις την διανομη live πως συμπεριφερεται? απεγκαταστησε το wubi(αυτο εννοεις οταν λες μεσω windows?) και βαλτο παλι την τελευταια εκδοση.

Προτιμησε xubuntu.

Θα πρέπει να αποκλείσεις την περίπτωση να προκαλείται η αργοπορία από το Wubi installation. Άρα, κανονική εγκατάσταση χωρίς Wubi και βλέπεις τί γίνεται.

Δοκίμασα να τρέξω και τις τρεις διανομές μέσω live cd/dvd (mint). Δεν καθυστερεί καθόλου και δουλεύει κανονικά, χωρίς κολλήματα. Άρα το πρόβλημα προκύπτει από την εγκατάσταση μέσω windows.

Να σημειώσω και τα εξής:

1. Μέσω wubi/mint4win, αν και επιλέγω διαφορετικό username σε σχέση με αυτό τον windows, όταν εγκαθίσταται η κάθε διανομή, διατηρεί το username των windows.

2. Στo boot φορτώνουν 2 loaders/grub. Το πρώτο windows/ubuntu (πχ) και μετά βγάζει πάλι μενού με το grub.

Τι να κάνω; Θέλω να μπορώ να το απεγκαταστήσω εύκολα, γι' αυτό επιχειρώ εγκατάσταση μέσω wubi.

2. Στo boot φορτώνουν 2 loaders/grub. Το πρώτο windows/ubuntu (πχ) και μετά βγάζει πάλι μενού με το grub.

o πρώτος bootloader είναι των windows και ο δεύτερος ο grub.

Άν εγκαταστήσεις κανονικά o grub θα πάρει τη θέση του win bootloader.

Τι να κάνω; Θέλω να μπορώ να το απεγκαταστήσω εύκολα, γι' αυτό επιχειρώ εγκατάσταση μέσω wubi.

Άν θεωρείς ότι οι πιθανότητες να το κρατήσεις είναι πάνω από 50% κάνε κανονική εγκατάσταση.

Άν θεωρείς ότι οι πιθανότητες να το κρατήσεις είναι πάνω από 50% κάνε κανονική εγκατάσταση.

O υπολογιστής δεν είναι δικός μου. Είναι το γιου μου. Και σέβομαι ότι θέλει απλά να το δοκιμάσει.;)

---------- Προσθήκη στις 14:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:06 ----------

o πρώτος bootloader είναι των windows και ο δεύτερος ο grub.

Άν εγκαταστήσεις κανονικά o grub θα πάρει τη θέση του win bootloader.

.

Στην 64bit έκδοση, όμως, δεν ισχύει αυτό. Ένας loader βγαίνει. Αυτός των windows. Έχω στο λάπτοπ μου win 7 και linux mint 9 64bit.

Στην 64bit έκδοση, όμως, δεν ισχύει αυτό. Ένας loader βγαίνει. Αυτός των windows. Έχω στο λάπτοπ μου win 7 και linux mint 9 64bit.

Δεν παίζει ρόλο αν είναι 32 ή 64 bit το λειτουργικό. Σε κανονική εγκατάσταση οποιουδήποτε linux, έχεις σαν bootloader τον grub (ο bootloader του linux). Σε εγκατάσταση μέσω των windows (μόνο ubuntu, mint και monomaxos το υποστηρίζουν απ'όσο ξέρω) παραμένει σαν bottloader o ntldr (ο bootloader των windows δηλαδή).

Προσωπικά, εγκατάσταση linux μέσω των windows προτείνω μόνο στους εχθρούς μου ( :mrgreen: ), μιας που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα τα οποία μπορεί να μην λυθούν ποτέ, αφού η εγκατάσταση δεν είναι κανονική.

Το πιο εύκολο (κατά τη γνώμη μου), είναι να μικρύνεις κάποιο ntfs partition, να εγκαταστήσεις στον κενό χώρο που δημιουργήθηκε το ubuntu ή το mint, και αν κάποια στιγμή ο γιος σου το βαρεθεί, σβήνεις το partition του linux (μέσα από τα windows), επαναφέρεις τον bootloader των windows (δυο μονάχα εντολές: fixmbr και fixboot) και καθάρισες :-D

Τότε μάλλον κάνω λάθος ή το timeout του grub στο λάπτοπ είναι πολύ μικρό.

Το googλάρισμα μου δεν απέδωσε κάποιο γνωστό bug του wubi που να κάνει το σύστημα αργό.

Υποτίθεται ότι πρέπει να είναι αντίστοιχα γρήγορο με την "κανονική" εγκατάσταση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...