Προς το περιεχόμενο

Wifi σε παραλία

ikaros81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας παιδιά. Θέλω να βγάλω ενα ασύρματο δίκτυο σε μία παραλία. Η απόσταση του κτηρίου, στο οποίο θα καθήσει το Access Point, μέχρι την παραλία είναι περίπου στα 350-400 μέτρα. Έχω οπτική επαφή. Δυστηχώς δεν μπορώ να βάλω ένα δεύτερο Access Point στην παραλία μιας και δεν έχω ρεύμα οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να κάνω δουλεία με μόνο ένα Access Point το οποίο θα κάθήσει πάνω στο κτήριο με μία Directional Panel Antenna.

Εχει κανείς να μου προτήνει κάποιο outdoor Access Point ?

Δημοσ.

Ένα access point θέλει το πολύ 12V τάση και λιγότερο από 500mA ρεύμα. Με μια μικρή ηλιακή κυψέλη ή ακόμα και με μπαταρία μπορείς να τροφοδοτήσεις το access point κάνεις την δουλειά σου.

Για την ακρίβεια Repeater θέλεις, όχι access point. To access point συνήθως μετατρέπει ενσύρματο σε ασύρματο δίκτυο.

Το repeater παίρνει ασύρματο σήμα και το αναμεταδίδει για να μεγαλώσει η εμβέλεια.

Δημοσ.

Να ξέρεις δεν είναι σαν tv το wifi, βάζεις μια μεγάλη κεραία και το στέλνεις παραλία.

Θα πρέπει να βάλουν και αυτοί μια μεγάλη κεραία, η δικτύωση είναι αμφίδρομη. Θα πρέπει να μπορεί να φτάσει το σήμα από τα netbook πίσω σε εσένα.

Καλό είναι να βάλεις έναν repeater κάπου εκεί κοντά, κάπου θα υπάρχει ρεύμα.

Δημοσ.

Δυστηχώς ρεύμα δεν υπάρχει καθόλου. Αυτό είναι σίγουρο.

Τώρα σαν ιδέα τα ηλιακά panel ακουγεται ωραίο. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσω να πάρω 2 Access Point Dual Band, να τα ενώσω σε WDS στο 802.11a mode και παράλληλα να τα έχω ως απλά AP στο 802.11b..

Πόσο κοστίζουν περίπου τέτοια panel ?

Δημοσ.

Αν βαλεις κεραια τυπου Yaggi (κατευθυντικη ή semi-directional)........... θα πιανεις κανα χιλιομετρο σιγουρα αν εχεις οπτικη επαφη, αλλα θα μικρυνεις τις μοιρες του ευρους, αλλα μαλλον δε σε ενοχλει αυτο αν θα θες να δινεις internet προς μια μερια μονο

Δημοσ.
Για σας παιδιά. Θέλω να βγάλω ενα ασύρματο δίκτυο σε μία παραλία. Η απόσταση του κτηρίου, στο οποίο θα καθήσει το Access Point, μέχρι την παραλία είναι περίπου στα 350-400 μέτρα. Έχω οπτική επαφή. Δυστηχώς δεν μπορώ να βάλω ένα δεύτερο Access Point στην παραλία μιας και δεν έχω ρεύμα οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να κάνω δουλεία με μόνο ένα Access Point το οποίο θα κάθήσει πάνω στο κτήριο με μία Directional Panel Antenna.

Εχει κανείς να μου προτήνει κάποιο outdoor Access Point ?

Δεν ειναι αναγκη να ειναι outdoor το access point, και τα indoor μια χαρα κανουν τη δουλεια τους. Αφου περασα 5 χρονια με τα dlink AP900 (σκυλια τα ατιμα), τωρα εχω τα κλασικα πλεον linksys WRT54GS τα οποια κανουν και αυτα πολυ καλα τη δουλεια τους. Αυτο που παιζει σημαντικο ρολο ειναι η κεραια, κι εγς επειδη στοχευω σε συγκεκριμενο στοχο εχω Grid 24dBi ths Pasific wireless και μεσα στη γωνια ληψης ξεπερναω κατα πολυ τα 500 μετρα εχοντας απο την αλλη ενα laptop με εσωτερικη κεραια. Για εσενα που θελεις να εχεις μεγαλυτερο ανοιγμα ληψης, μπορεις να παρεις μια 18αρα πανελ να εχεις 60 μοιρες ανοιγμα.

Ένα access point θέλει το πολύ 12V τάση και λιγότερο από 500mA ρεύμα. Με μια μικρή ηλιακή κυψέλη ή ακόμα και με μπαταρία μπορείς να τροφοδοτήσεις το access point κάνεις την δουλειά σου.

Για την ακρίβεια Repeater θέλεις, όχι access point. To access point συνήθως μετατρέπει ενσύρματο σε ασύρματο δίκτυο.

Το repeater παίρνει ασύρματο σήμα και το αναμεταδίδει για να μεγαλώσει η εμβέλεια.

Κατω απο 500mA θελει οταν κανει ληψη, οταν κανει εκπομπη θελει δυστυχως πολυ παραπανω, αν πεις οτι θες να καλυψεις αποσταση, και οχι πχ ενα χωρο οσο το δωματιο ενος σπιτιου.

Δημοσ.

Θα κοιτάξει στις προδιαγραφές πόσα Volt και Watt χρειάζεται το repeater και θα πάρει το αντίστοιχο panel. Υπάρχουν panel από 10watt μέχρι όσο θέλεις (σε συστοιχίες μέχρι και MW).

Δημοσ.

Αραγέ αξίζει να δοκιμάσω λύση από Mikrotik ??? Δηλαδή 2 board, το καθένα με 2 Pci card. Η μία pci κάρτα θα παίζει στο 802.11a me sector antenna ενώ η αλλή θα παίζει σε 802.11b με omni Antenna για την παραλία. Το θέμα είναι το mikrotik με έναν τέτοιο configuration τι απαιτήσεις θα θέλει από ρεύμα. .... και επίσης αξίζει να δοκιμάσω κάτι τέτοιο. ?? η να προτιμήσω ένα dual band access Point απο Dlink (DWL-8200AP) ?

Δημοσ.

Στο πρώτο post αναφέρεται ότι η απόσταση είναι 350-400m

Κανονικά ένα καλό router έχει τέτοια εμβέλεια, διαφορετικά αρκεί ένα repeater κάπου στα 250-300m το οποίο θα επεκτείνει την εμβέλεια του αρχικού δικτύου.

Δημοσ.

Η απόσταση του κτηρίου από τον πύργο του ναυαγοσώστη (ο οποίος είναι στην μέση της παραλίας) είναι περίπου στα 350-400 μέτρα. Από τον πύργο του ναυαγοσώστη έχω περίπου 200 μέτρα δεξιά και αριστερά.

Δυστηχώς δεν μπορώ να βάλω πουθενά το δεύτερο Access Point παρα μόνο πάνω στον πύργο του ναυαγοσώστη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...