Προς το περιεχόμενο

χειροκινητη ρυθμιση fan στην sapphire 5850 για να παιζω παιχνιδια???

bi171184

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα!εχω την sapphire 5850 και απο ccc εχω αφησει την ρυθμιση του fan στο auto(21%)..σε idle κατασταση(157/300),εχω γυρω στους 40-41 βαθμους κελσιου..το θεμα ειναι πως παιζω την μερα 1-2 ωρες παιχνιδια και μαλιστα αρκετα απαιτητικα(metro 2033,bbc 2,ac 2,just cause 2,DAO).μηπως εχω προβλημα με τις θερμοκρασιες μου κατα την διαρκεια των παιχνιδιων??με μια manual αλλαγη του fan στο 40%,στο just cause 2 ειχα 45 βαθμους και σε idle 35...θα πρεπει λοιπον να αλλαζω χειροκινητα το fan καθε φορα που παιζω παιχνιδια???

τελος,γιατι απο 45% και πανω,το fan ειναι ετοιμο για απογειωση???για πολυ θορυβο λεμε!!!:shock:

Δημοσ.
καλησπερα!εχω την sapphire 5850 και απο ccc εχω αφησει την ρυθμιση του fan στο auto(21%)..σε idle κατασταση(157/300),εχω γυρω στους 40-41 βαθμους κελσιου..το θεμα ειναι πως παιζω την μερα 1-2 ωρες παιχνιδια και μαλιστα αρκετα απαιτητικα(metro 2033,bbc 2,ac 2,just cause 2,DAO).μηπως εχω προβλημα με τις θερμοκρασιες μου κατα την διαρκεια των παιχνιδιων??με μια manual αλλαγη του fan στο 40%,στο just cause 2 ειχα 45 βαθμους και σε idle 35...θα πρεπει λοιπον να αλλαζω χειροκινητα το fan καθε φορα που παιζω παιχνιδια???

τελος,γιατι απο 45% και πανω,το fan ειναι ετοιμο για απογειωση???για πολυ θορυβο λεμε!!!:shock:

Κατεβασε το MSI afterburner και φτιαξε ενα fan profile για να εισαι οκ.

Δημοσ.

δηλαδη με auto ρυθμιση εχω προβλημα με τις θερμοκρασιες??μου φαινονται αρκετα υψηλες!αν εχω στο auto 21% fan speed και θερμοκρασιες σε idle 40-41 βαθμους,οταν παιζω παιχνιδια,δεν θα ανεβαζει κανενα 50+????πολλα δεν ειναι??για το msi,δεν σκεπτομαι OC ακομα..αφου το fan μπορω να το ρυθμισω απο ccc,ποιος ο λογος να χρησιμοποιησω afterburner??

Δημοσ.
δηλαδη με auto ρυθμιση εχω προβλημα με τις θερμοκρασιες??μου φαινονται αρκετα υψηλες!αν εχω στο auto 21% fan speed και θερμοκρασιες σε idle 40-41 βαθμους,οταν παιζω παιχνιδια,δεν θα ανεβαζει κανενα 50+????πολλα δεν ειναι??για το msi,δεν σκεπτομαι OC ακομα..αφου το fan μπορω να το ρυθμισω απο ccc,ποιος ο λογος να χρησιμοποιησω afterburner??

Απο το ccc το βαζεις μονο χειροκινητα.Δεν μπορεις να το ρυθμισεις.Μπορει να το βαλεις εσυ 40% ενω να αρχισει η καρτα να ανεβαζει θερμοκρασια και να θελει κι' αλλες στροφες αλλα δεν θα μπορει να τις ανεβασει.Μπορει επισεις να το βαλεις στο 50% ενω η καρτα να μην χρειαζεται τοσο και να σε ζαλιζει ο θορυβος τσαμπα.Το MSI μπορεις να το χρησημοποιησεις για να φτιαξεις ενα fan profile και αναλογα με τη θερμοκρασια να δουλευει και ο ανεμιστηρας.Και οπως ειναι να το αφησεις δεν εχεις κανενα απολυτος προβλημα.Αλλα καλυτερα να σου δουλευει με πιο χαμηλες θερμοκρασιες η καρτα.Και οταν παιζεις 50+ μονο?Δεν νομιζω,κανα 65-70+ ναι.

Δημοσ.

Oι κάρτες αυτές συνήθως (ανάλογα το airflow στο case πάντα) δεν πιάνουν με ρυθμίσεις auto πάνω απο 85 βαθμούς. Τόσο πιάνει εμένα η μία που ζορίζεται ενώ η δεύτερη πάει γύρω στους 80 - 82 μαχ. Και μιλάμε για απαιτητικά games όπως φυσικά το metro 2033.

Κατέβασε το gpu-z και βάλτο να κάνει monitoring κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Θα δείς πόσο ακριβώς χτυπάει. Αν δείς ότι ξεπερνά τους 85+ τότε κοίταξε αν μπορείς να φτιάξεις το airflow μέσα στο case (σωστότερο cable management) και να βάλεις ένα ανεμιστήρα να την βαράει κάπως.

Δημοσ.

Δεν είναι αρκετά ψηλές και σε auto δεν θα έχεις πρόβλημα ακόμα και να 80αρίζει :-)

Και να υπερθερμανθεί, θα throttlaρει ή θα κρεμάσει, μην ιδρώνεις :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...