Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια σε προγραμματισμό στην Access

Rosemary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρακολουθώ το forum εδώ και αρκετό καιρό και δεν έχω ζητήσει έως τώρα βοήθεια, ήρθε η ώρα όμως κάποιος να μου δείξει τα φώτα του σε ένα προγραμματάκι που φτιάχνω στην Access 2002. Έχω σε μια φόρμα με δυο text boxes, το ένα είναι μεταβλητό ας το ονομάσω box1, και παίρνει τιμές από μια συνάρτηση που κυμαίνονται από 0 έως 50 ας πούμε και άλλο ένα text box, box2 ας πούμε, που θέλω να μεταβάλλεται ως εξής:

αν box1 between 0 και < 1 τότε box2=0

αν box1 between 1 και < 2 τότε box2=20

αν box1 between 2 και < 3 τότε box2=21,

αν box1 between 3 και < 4 τότε box2=22,

αν box1 between 4 και < 5 τότε box2=23

αν box1 between 5 και < 6 τότε box2=24

αν box1 between 7 και < 8 τότε box2=25

αν box1 >8 always box2=25

δηλαδή το 25 είναι το ανώτατο.

Δεν έχω γνώσεις Visual Basic γιαυτό δυσκολεύομαι, αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει ή να γνωρίζει κάποιο αγγλικό forum ή site που να δίνει κάποια βοήθεια είναι ευσπρόδευκτο.

Δημοσ.

Τελικά βρήκα άκρη και μάλιστα σχετικά εύκολα, δεν είναι και τόσο δύσκολη η visual basic. Ορίστε και η λύση:

Private Sub box3_AfterUpdate()

Select Case Me![box3].Value

Case Is < 0

MsgBox "............"

Case 0 To 1

Me![box4].Value = 0

Case 2

Me![box4].Value = 21

Case 3

Me![box4].Value = 22

Case 4

Me![box4].Value = 23

Case 5

Me![box4].Value = 24

Case 6

Me![box4].Value = 25

Case Is >= 7

Me![box4].Value = 25

End Select

End Sub

Να ρωτήσω κάτι ? Υπάρχει διαφορά και αν ναι ποιά, μεταξύ Visual Basic και της Visual Basic for Applications ?

Δημοσ.

Egw den eimai eidikos se vb themata, apla peristasiaka tin xrisimopoiw ama xrisimopoiithei. H vb einai i pliris glwssa pou ekei boreis na ulopoiiseis oti thes. H vb for applications einai allo programmatistiko modelo pou stirizetai stin vb kai boreis na to enswmatwseis se mia efarmogi sou pou eksagei activeX components gia na boreis na ftiakseis scripts mesa stin efarmogi pou na tin elegxoun. Gia paradeigma auto pou kaneis stin access einai vb. I px kai to Visio exei vb kai alla megala proioda.

Isws boroun na sou poun perissotera alloi apo edw pou exoun glwsi panw se vb.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...