Krokodilos Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Σωστά, ούτε και αυτό φ=2*cos(arg(exp(iπ))/5) ή e^(i·π·φ) = συν(π·φ) + i·ημ(π·φ) ήταν τύπος όμως. Πως οριζεις το "τυπος"? Κανονικός εννοώ που να μην απουστεύεται περισσότερο, και που να ισχύει μόνο για τις τιμές του e, i, φ. Διότι αν γράψεις 0i=0 ή 0e+0i+0φ+0π = 0 αυτό ισχύει για οποιονδήποτε μιγαδικό/πραγματικό αριθμό και δεν είναι αυτό που θα περίμενε ο OP. Πως οριζεις το "απλουστευεται περισσοτερο"? Τύπος που να να απλουστευεται περισσοτερο και να συνδέει το e, i, π, φ δεν υπάρχει Πως οριζεις το "απλουστευεται περισσοτερο"? μια χαρα τα στριμωξα ολα μαζι, ειμαι θεα Συμφωνω!
Ather Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Στο θεώρημα του παπαγάλου πάντως έλεγε ότι ο e^(iπ)+1=0 Είναι ο ομορφότερος τύπος που υπάρχει (όχι ο ψηλός μελαχρινός) διότι συνδυάζει το e,i,π, το 1 και το 0. Τώρα που το σκέφτομαι μου έρχεται και το cellar door (Donnie Darko) αλλά είναι άλλη ιστορία.
flik Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 @Krokodilos: Ο dreamercon εννοεί πως ο τύπος e^(i·π·φ) = συν(π·φ) + i·ημ(π·φ) ισχύει για οποιοδήποτε καθαρό αριθμό φ, όχι μόνο για τον συγκεκριμένο. Άρα δεν είναι σχέση που συνδέει το φ με τα e,i,π. Και συμφωνώ μαζί του. Σαν να λέω να συνδέσουμε το φ με το sin και cos, και να γράψω tanφ=sinφ/cosφ. Μπορώ να βρώ πολλούς τέτοιους τύπους. Edit: Τώρα που το ξανασκέφτομαι, είναι όμως μια σχέση που τα συνδέει. Δε ξέρω...
dreamercon Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Ακριβώς, όταν κάποιος ρωτάει για μια σχέση που συνδέει κάποια μεγέθη, εννοεί προφανώς κάποια σχέση που να βασίζεται σε κάποια συγκεκριμένη ιδιότητα που έχουν τα συγκεκριμένα μεγέθη και μόνο εκείνα και ο οποίος τύπος να είναι γραμμένος στην πιο απλουστευμένη μορφή του - δηλαδή όχι E=πρ^2 +20-10-10 για να βάλουμε το 20 μέσα και να πούμε ότι κάτι κάναμε. Όπως και το 0e+0i+0φ+0π = 0 τύπος είναι αλλά μάλλον για εξυπνάδα ακούγεται.. @Krokodilos:Ο dreamercon εννοεί πως ο τύπος e^(i·π·φ) = συν(π·φ) + i·ημ(π·φ) ισχύει για οποιοδήποτε καθαρό αριθμό φ, όχι μόνο για τον συγκεκριμένο. Άρα δεν είναι σχέση που συνδέει το φ με τα e,i,π. Και συμφωνώ μαζί του. Σαν να λέω να συνδέσουμε το φ με το sin και cos, και να γράψω tanφ=sinφ/cosφ. Μπορώ να βρώ πολλούς τέτοιους τύπους. Edit: Τώρα που το ξανασκέφτομαι, είναι όμως μια σχέση που τα συνδέει. Δε ξέρω...
Krokodilos Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Ακριβώς, όταν κάποιος ρωτάει για μια σχέση που συνδέει κάποια μεγέθη, εννοεί προφανώς κάποια σχέση που να βασίζεται σε κάποια συγκεκριμένη ιδιότητα που έχουν τα συγκεκριμένα μεγέθη και μόνο εκείνα και ο οποίος τύπος να είναι γραμμένος στην πιο απλουστευμένη μορφή του - δηλαδή όχι E=πρ^2 +20-10-10 για να βάλουμε το 20 μέσα και να πούμε ότι κάτι κάναμε. Όπως και το 0e+0i+0φ+0π = 0 τύπος είναι αλλά μάλλον για εξυπνάδα ακούγεται.. Δεν απαντησες ομως στα 3 ερωτηματα μου. Εχω λογο που τα ρωταω. Εως τοτε.......συνεχιστε να ποσταρετε και να κινειστε μεσα στην αοριστολογια και στην ασαφεια των μη πληρως-ορισμενων ερωτησεων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.