AfterForever Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω το εξής. Ανά κάποιες ώρες στον υπολογιστή, στα windows7 συγκεκριμένα, σε άσχετες φάσεις έκανε reboot, φάση reset. Λες και του έκοβες το ρεύμα. Μόνο στα windows7, σε ubuntu ποτέ. Κάνω ένα φορμάτ μιας και είχα καιρό και τώρα αντιμετωπίζω το εξής. Φεύγω, αφήνω τον υπολογιστή ανοιχτό. Γυρνάω, τον βρίσκω κλειστό. Δεν ανοίγει με τίποτα. Δε δέχεται ρεύμα. Βάζω βγάζω καλώδιο, το αλλάζω, γυρνάω το ον-οφ του τροφοδοτικού, τίποτα. Μετά από κάποια ώρα (5-10 λεπτά) και αφού παιδεύομαι από πάνω, ξαφνικά τσουπ! Ακούγεται ένα χρούτσου, το λαμπάκι του τροφοδοτικού ανάβει (οπότε παίρνει ρεύμα) και ο υπολογιστής ανοίγει κανονικά. Θέμα θερμοκρασιών δεν τίθεται. Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια λογική εξήγηση και κατ' επέκταση μια λύση; dual-core 5200, 4gb, 2 δίσκους wd 640gb, ati 4850. μητρική asus p5k-se/epu, τροφοδοτικό μάλλον αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700415 (για την ακρίβεια παλιότερο κανα 1,5 χρόνο, αλλα thermaltake 550άρι). Θενξ.
z@xos Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Για τα αναπαντεχα reboot φιλε δεν μπορω να εκφρασω αποψη. offtopic: Αντιμετοπιζω παρομοιο προβλημα μονο που εμενα freezαρει στα ubuntu αλλα οχι σε ΧΡ και δεν εχω βγαλει ακρη εδω και πολυ καιρο. /offtopic Oσο για το γεγονος οτι βρηκες σβηστο το pc οταν γυρισες σπιτι μπορει να ωφειλεται σε μια διακοπη ρευματος ή πεσιμο καποιας ασφαλιας στο σπιτι την οποια καποιος την σηκωσε μετα χωρις εσυ να το ξερεις. Λες οτι μετα απο λιγη προσπαθεια στο pc αναψε το λαμπακι του τροφοδοτικου...εχει λαπμακι το τροφοδοτικο σου για ενδηξη ρευματος?
washcloud Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Τα είπες λίγο περίεργα (reboot/reset και "κόψιμο ρεύματος", δεν πάει), αλλά οκ. Αυτό που τελικώς περιγράφεις, μοιάζει να είναι θέμα είτε τροφοδοτικού, είτε (στην πολύ χειρότερη) μητρικής. Μ' έμφαση στο πρώτο, θα κοίταγα να βρω ένα δανεικό να το τεστάρω για μερικές μέρες
z@xos Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Nαι οντως, το τροφοδοτικο εχει λαμπακι Κανε οτι προτινει ο washcloud και να ευχεσαι να ειναι το psu...
ocSe7en Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Κάποια της Thermaltake έχουν Ενδεικτικό Led λειτουργίας. Όπως αυτό. Λογικά και άλλα βέβαια.
liopyr Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Obvious thermalfail is obvious. Επιβεβαίωσέ το με ένα δανεικό psu όπως ειπώθηκε, και rma.
AfterForever Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Λοιπόν. Θέμα διακοπής ρεύματος δεν τίθεται. Χθες το βράδυ έσβησε μπροστά στα μάτια μου. Σήμερα το πρωι που πήγα να το ανοίξω (γιατί το βράδυ βαριόμουν), πάλι τα ίδια. Μέσα έξω πρίζα, αλλαγή καλωδίου, διακόπτης ον-οφ κτλ, ε μετά από αρκετή ωρίτσα πλέον, ήρθε το ρεύμα στο τροφοδοτικό και μπόρεσα να τον ανοίξω. Κ μένα τροφοδοτικό μου βρωμάει. Τώρα όμως, δε μπορώ να βρω τροφοδοτικό δανεικό. Υπάρχει καμία value for money λύση να μου προτείνετε, μιας και τώρα φαντάρος είμαι σε άδεια, και μετά παίρνω κάτι καλό όταν ξεμπερδεύω. Θενξ για τη βοήθεια ε.
nickarmy Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 πάρε κάποιο απο το stock του eshop...και μετά βλέπεις (με linux δεν κλείνει ποτέ ? ξαναδοκίμασες γιατί είναι περίεργο) όταν κλείνει κάνεις κάποια απαιτητική εργασία ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.