Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλα ισως θα το κανω το χειμωνα...η πιο αργα για να δω θερμοκρασιες το καλοκαιρι.......ευχαριστω...μεχρι ποσους βαθμους λετε να το αφησω να ανεβει?

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εξαρτάται απ' το χρονικό διάστημα για το οποίο θα παραμένει στην εκάστοτε θερμοκρασία.

Άλλο 75/80°C για μερικά λεπτά κι άλλο για ώρες και μέρες.

Δημοσ.
Μπα, όλα ντρουπάρουν.

Μην βαζεις στοιχημα...

Σε 2 p5b-mx που εχουν περασει απο τα χερια μου με αρκετες δοκιμες σε 3 διαφορετικα bios η ταση που εδινες ηταν και η ταση που τελικα εδινε μετα το v-droop.

π.χ οριζες 1.36 στο bios και στα win idle εβλεπες ~1.4, σε orthos/linpack/κτλ επεφτε σε 1.36.

Δημοσ.

Δεν αμφιβάλλω, αλλά ήταν μάλλον θέμα τύχης, κι εγώ έχω παρατηρήσει πανάκριβα mobo να droop-άρουν πολύ χειρότερα από άλλα της "budget" κατηγορίας.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

λοιπον παιδια ανασταινω το θεμα για θελω κιαλλο overcloking...ειμαι στα 3,2 αυτην την στιγμη(400*8)με vcore 1.472(παραξενο:οταν ο επεξεργαστης ειναι υπο φορτιο το vcore πευτει μεχρι και 1,392....γιατι γινεται αυτο?)θερμοκρασιες ειμαι απο 25-57 βαθμους...θελω να το ανεβασω μεχρι τα 4000mhz αλλα μαλλον οι θερμοκρασιες δεν το επιτρεπουν...αλλα λεω να προσπαθισω και να το παω 500*8 και να δω....τι λετε?

Δημοσ.

Το Vcore είναι λογικό να πέφτει σε σχέση με την idle κατάσταση, καθώς ζορίζεται η μητρική να δώσει αυτά που πρέπει να δώσει.

Κατά τ' άλλα, το Ρ5Κ τα έχει τα 500άρια FSB λογικά, για τον επεξεργαστή και τις μνήμες δεν είμαι σίγουρος..

Δημοσ.

Αφού το έχεις το 400άρι - δοκίμασε να κάνει 400 Χ 10 με ~1.58Vcore και σωστά VTT/PLL - ίσως να τα καταφέρεις, αν και 4GHz σε Ε4500 δεν είναι και ότι πιο απλο...

Δημοσ.

πρεπει να σας πω πως το 400*9 δεν το ειχε με το ιδιο vcore....να δοκιμασω με 1,58?πολυ δεν ειναι?

---------- Προσθήκη στις 21:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:33 ----------

ποια ειναι τα σωστα VLL/PLL?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Έχω το ίδιο cpu και έχω καταφέρει να τον πάω 270x8=2960 με θερμοκρασίες μέχρι 48oC, στο Intel Burn Test. Τον έχω ανεβάσει στο 1.45V για να είναι πλήρως σταθερός. Μιας και οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλά, και θέλω να τον πάω 400x8 να του δώσω παραπάνω voltage; Στο net έχω δει ότι το ασφαλές είναι μέχρι 1.5, αλλά δεν θέλω να τον ζορίσω και να μειώσω την διάρκεια ζωής του. Αν είναι ασφαλές να του δώσω voltage, μέχρι πόσο μπορώ να το πάω; μιλάμε πάντα για safe oc.

Δημοσ.

Το προσπάθησα 2 φορές το 4x800 με voltage μέχρι 1.51 αλλά δεν βγήκε σταθερό το pc. Μάλιστα και τις 2 φορές κόλλησε στο restart πριν την οθόνη του bios και έπρεπε να κάνω hard reset. Με τον πολλαπλασιαστή στα 11 είναι πιο εύκολα τα πράγματα, αλλά λόγω μητρικής το FSB/DRAM είναι κολλημένο στο 1:1 και πέφτουν πολύ οι μνήμες.

Τo παρατάω, θα το αφήσω στα 2960.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...