Προς το περιεχόμενο

Ο μικρός ράμπο....

arxaggelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δείτε ντοκυμαντερ με τα φυτώρια μικρών παιδιών στην Κίνα ,( ενόργανη , ρυθμική κτλ ) θα φρικάρετε. Οι άνθρωποι αυτοί που βάζουν σε τέτοιες δοκιμασίες τα παιδιά τους υποκινούμενοι από το πολιτικό καθεστώς τους (να κατακτήσουμε τον κόσμο και στα αθλητικά βάθρα) θέλουν κρέμασμα. :mad:

Κάτι για τα βάρη και τις μικρές ηλικίες. Από κάποιες μελέτες , τό πόσο αξιόπιστες παίζεται, που έχουν γίνει δείχνουν, οτι δεν υπάρχει κίνδυνος ΟΣΟ οι εντάσεις ειναι μικρές. Μάλιστα κρίνονται ευεργετικές (όταν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιηθούν). Μιλάμε για ηλικές από 13- 16,17. Φανταστείτε οτι ακόμα και για τους έφηβους δεν κρινεται σκοπιμο να κάνουν ΜΕΓΙΣΤΕΣ επιβαρύνσεις (δηλαδή να σηκώνουν πάγκο πάρα πολλά κιλά και να κυνηγάνε ρεκόρ ). Γιατι:

α) γιατί κινδυνεύουν από ατύχημα (πχ αν κάνουν άρσεις να τους κόψει η μπάρα στα δύο) και να προκαλέσουν χρόνιους τραυματισμόυς ΠΡΙΝ ολοκληρωθεί η εφηβεία τους. Δηλαδή τραυματισμούς από υπερ-προπονήσεις.

β) να αναστείλουν κάθε ρυμό ανάπτυξης (κυρίως όσον αφορά τις επιφύσεις των οστών) το οποίο αποτελεί υπονοούμενο για εκφυλισμό του μυοσκελετικού τους εν γένει.

(Τα βάρη γαμώ το μπελά μου , δεν ειναι βασικό εργαλείο για την ενίσχυση της υγείας και της φυσικής κατάστασης , είναι ειδικό εργαλειο που εξυπηρετεί ειδικούς σκοπούς σε συγκεκριμένες περιπτωσεις αθλητών . :mad: )

Τώρα 5 χρονών και να σημειώνει ρεκόρ ,αρα να κάνει μέγιστες , είναι καταστροφικό. Υπάρχει σοβαρός λόγος που πρέπει να περιμένει ο άνρθωπος να αναπτυχθούν άλλα συστήματα του οργανισμού ΠΡΙΝ δοκιμάσει να φτάσει τον οργανισμό του στα όρια. Δεν χρειάζεται να πάμε μακρυα , μπουρούμε να πάρουμε μια ιδέα για το τι έχει γινει σε παιδιά χωρών που έχουν αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλευσης στην εργασία..

Απο κει και πέρα αυτο το άρθρο δεν ξέρω τι σκοπό εξυπηρετεί ΚΑΙ αν ειναι έτσι τα πράγματα όπως τα παρουσιάζει. Μπορεί να είναι απο μια άποψη και για να μας βάζει να συζητάμε για το ποιος ειναι ελεφαντας και ποιος όχι .. :mrgreen:

Δημοσ.
Φανταστείτε λίγο να πάει σχολείο αυτό το παιδί. Και φανταστείτε να το πειράξει κανένας μπούλης...

Αν ξέρει κανένα hapkido ο μπούλης, θα του κλ@σει μια μάντρα @@ ο μικρός ράμπο με τους δυσκίνητους μύες

Δημοσ.

Παιδιά άλλο φυσική κατάσταση κ υγεία του παιδιού κ άλλο αυτό το πράγμα. Εμένα όλα τα άλλα εκτός από φυσικό μου φαίνεται. Μπορεί στο παιδάκι να αρέσει, και μακάρι να είναι πάντα καλά, αλλά δεν πιστεύω οτι είναι υγιεινό.

Δημοσ.

Πάντως σοβαρευτείτε. Κανείς σας δεν ξέρει άμα είναι υγιές ή όχι. Την περίπτωση να έχει πάρει και συμβουλές από γιατρό την έχετε σκεφτεί; Γενικά εγώ απ' όσο ξέρω οι bodybuildεράδες ασχολούνται πολύ με τις λεπτομέρειες του σώματος. Το μόνο που ίσως ξέρουμε είναι ότι ίσως θα μείνει κοντός (το οποίο μπορεί και να είνα urban myth), ίσως τον ποτίζει και τέτοια. Δεν νομίζω να έχει νοίμα το κράξιμο (άμα είναι να κράξουμε και child geniuses) κτλπ. εκτός αν όντως ξέρουμε τις αρνητικές συνέπειες (που εγώ νομίζω ότι ο πατέρας τιε έψαξε αλλιώς δεν θα έμπαινε σε τόσο κόπο για να καταστρέψει το παιδί του)

Δημοσ.

ippo00 , όταν ένα 5χρονο 10 12 13 17χρονο κάνει ατομικά ρεκορ στα βάρη ΔΕΝ ειναι υγιές , ακόμα και αν ο στόχος ειναι η άρση βαρών για παράδειγμα.

Αλλο πράγμα τα προγράμματα δύναμης για τα παιδιά και τους έφηβους , και άλλο πράγμα οι μέγιστες επιβαρύνσεις με βάρη.

Και κάτι ακόμα ο παράγοντας γονίδια για το πως θα επιδράσει ένα αθλητικό ερέθισμα σε έναν άνθρωπο σε όλες τις ηλικίες παίζει τον καθοριστικό ρόλο. Το παιδάκι αυτό προφανώς έχει προδιάθεση ,και δεν του δινει φάρμακα ο πατέρας του. Στο βαθμό όμως που κυνηγάει ρεκορ σε αυτήν την ηλικία ,ε πάει για καταστροφή ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...