Προς το περιεχόμενο

Μεταναστευση....που???

Marianna12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αυτό πρώτη φορα το ακούω από εσένα, σε σχέση με τις ΗΠΑ ίσως, σχέση με την ελλάδα δεν νομίζω να είναι χειρότερα. (Canadian Unemployment Rate At 8.1%) όταν στην ελλάδα είναι 12%+ και στο America είναι ~9%

12%+ ? Παπαντζιλικι μου μυριζει. Μηπως ειναι 22%+ ?

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
12%+ ? Παπαντζιλικι μου μυριζει. Μηπως ειναι 22%+ ?

τόσο το είδα μ'ένα γρήγορο googlαρισμα, με τα φετινά δεδομένα λογικά θα είναι παραπάνω :P

Δημοσ.

Ψιλο άσχετο/σχετικό.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο η υψηλή ανεργία ή οι μισθοί, όσο η νοοτροπία σε όλους τους τομείς.

Για παράδειγμα, πριν από περίπου 1 μήνα, κατέβηκα για να δω ποιες είναι οι προοπτικές για μια πολυπρόσωπη εταιρεία εξαγώγιμης υψηλής τεχνολογίας, hardware/software. Να επενδύσω χρήμα, κόπο, διεθνείς γνωριμίες με βάση την Ελλάδα.

Λοιπόν, πιάστηκε η καρδιά μου από τη μουντρουχιά και το συνεχόμενο παράπονο όλων. Έμπαινα στο μετρό και ήθελα να δω έστω ένα να χαμογελάει, εδώ στη Β Ευρώπη που δεν έχει τόσο ήλιο και ο κόσμος είναι πιο ψυχρός μπλα μπλα, βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα γύρω σου. Οι κάτοικοι στην Ελλάδα παραπονιούνται για όλα, για οτιδήποτε, για τα πάντα! Και πράττουν από τίποτα ως τα αναγκαία για επιβίωση.

Πάμε τώρα στην εταιρεία, ο αναπτυξιακός νόμος είναι κάτι ομιχλώδες, τον ακούς αλλά δεν τον βλέπεις... Σου το λένε και σου ζητούν να πληρείς κάποιες προϋποθέσεις που αναφέρονται εκεί, αλλά το εκεί δεν κατάφερα να το εντοπίσω. Ουσιαστικά μου "προτάθηκε" να κάνω αίτηση για κάποιο ανταγωνιστικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ; δε θυμάμαι ακριβώς) και πάνω κάτω, αλλά να πληρώσω κάποια από αυτές τις εταιρείες που τα αναλαμβάνει για να αυξήσω τις πιθανότητες επιτυχίας της πρότασης!!! Όταν ρώτησα για τον προηγούμενο διαγωνισμό, μου είπαν πως ακόμα δεν είχαν βγει τα αποτελέσματα (4/2010) που περίμεναν από τον (09/2009), επομένως δεν ξέρουν ποιες προτάσεις είναι θελκτικές για τους κριτές. Και αναρωτιέμαι πως μπορώ να ξεκινήσω μία εταιρεία που απαιτεί ένα γενναίο κεφάλαιο, χωρίς να ξέρω σε τι φορολογική κλίμακα θα ανήκω ή αν θα μπορούσα να έχω και σε ποιο πλαίσιο, κάποιο κρατικό δάνειο ή κρατική εγγύηση.

Ψάχνοντας βρήκα ένα γνωστό που επαναπατρίσθηκε πρόσφατα, με πολλά χρόνια εμπειρία στην αεροδυναμική και στα οπλικά συστήματα που είχε κάνει 2 αιτήσεις για χορηγίες και περίμενε τις απαντήσεις και είπε πως το μέσο του το ενέκρινε το ένα προτζεκτ σε 3ετή βάση, αλλά δεν τα ανακοινώνουν επειδή δεν υπάρχει ρευστό.

Όπως είναι φανερό, χωρίς μέσο, χωρίς να ξέρω το πλαίσιο που μία νέα εταιρεία μπορεί να ξεκινήσει και σε ένα περιβάλλον που με ψυχοπλακώνει, δε θα είχα καμία τύχη επομένως έβγαλα την ιδέα από το κεφάλι μου και γύρισα στη Γερμανία.

Σημείωση, ξέρω διάφορους που είμαστε στην ίδια κατάσταση.

Δημοσ.

αγαπητή μαριάνα, να υποθέσω ότι μένεις αθήνα (όπως και εγώ) και με το αγόρι σου δεν μπορείτε να βρείτε εργασία. δυστυχώς για τη σχολή που τελείωσες, εαν δεν έχεις κανα κοννέ σε κανα φροντιστήριο έπρεπε να το ξέρεις ότι είσαι καταδικασμένη στην ανεργία. καλύτερα να σπούδαζες κάτι άλλο και να μην έχανες τον καιρό σου (όπως νοσηλευτική πολύ καλη σχολή) ή να ξεκινούσες κάτι άλλο.

αφού έφτασες μέχρι εδώ θα πρότεινα να κοίταζες και αλλού για δουλειά. εγώ (ιατρός τέλειωσα) θα πάω βέροια για δουλειά μέσω γνωστού. χειρωνακτική εργασία αλλά πολύ καλά πληρωμένη (ροδάκινα σε συσκευαστήριο). μήπως να ψάχνατε και επαρχία δουλειά??

κακά τα ψέματα σε όλο τον κόσμο άρχισαν να σφίγγουν τα πράγματα και αν εμείς είμαστε πολυπολιτισμικοί (η κακιά μας ώρα) σε άλλα κράτη έχουν βάλει περιορισμούς σε αλλοδαπούς και ας έρχονται απο την ΕΕ. είναι πολύ σοβαρή απόφαση να σηκωθείς και να φύγεις διότι αν φύγεις, φεύγεις δια παντώς.

γνώμη μου είναι να εξαντλήσετε ότι μπορείτε σαν δυνατότητα και (FFS!) μην περιμένετε σοβαρή απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα από το νετ! δλδ έλεος!

Δημοσ.
Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο η υψηλή ανεργία ή οι μισθοί, όσο η νοοτροπία σε όλους τους τομείς.

.............

Σημείωση, ξέρω διάφορους που είμαστε στην ίδια κατάσταση.

:whistle:

μου θύμισες αυτή τη συνέντευξη:

Ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης εταιρείας "Temenos", κ. Γιώργος Κούκης, είναι, σύμφωνα με το έγκριτο ελβετικό οικονομικό περιοδικό "Bilanz", ο πέμπτος πλουσιότερος Έλληνας της Ελβετίας.....

.....

Ποια είναι η γνώμη του για το επιχειρείν στη χώρα μας; "Η Ελλάδα είναι μόνο για ξεκούραση, ήλιο και θάλασσα. Όχι για business. Ξέρετε, σε οποιαδήποτε χώρα μπορώ να δημιουργήσω μια εταιρεία σε 48 ώρες. Χωρίς γραφειοκρατία. Έχουμε ανοίξει ένα γραφείο στην Ελλάδα. Η όλη διαδικασία ήταν ένας εφιάλτης", λέει με πικρία.

Γιώργος Κούκης, ο συμπάροικος που κατακτά την Ελβετία

Δημοσ.

Πάντως, διαβάζοντας το πρώτο ποστ, το "με διώξανε από τα γκούντις και δεν βρίσκω δουλειά, άρα φεύγω, πάει και τελείωσε" δε με αφήνει να το πάρω και πολύ στα σοβαρά.

Σόρρυ κιόλας, μπορεί η ευρεση εργασίας στο αντικείμενο του καθενός να είναι από δύσκολη εώς βασανιστήριο, αλλά δουλειά επιπέδου γκούντις βρισκεις σε ...μισή μέρα, σήμερα, εδώ, χωρίς να πάρεις τ'αεροπλάνα.

Τα παραπάνω φυσικά και δεν σημαίνουν πως τάσσομαι κατά της μετανάστευσης, κι εγώ αν βρω κάπου άκρη θα την κάνω με συνοπτικές.

Εκτός και αν με προσλάβει ο ινσόμνιακ στην νέα πολυπρόσωπη εταιρία του, ναι ναι, επειδή με αγαπάει.

afro.gif

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...