Lucifer Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Από Σκανδιναβία, ΌΧΙ Δανία. Για εσένα γενικά, για τον δικό σου σίγουρα όχι αυτή την περίοδο.
insomniaK Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Για να έχεις προνόμια στη Γερμανία, πρέπει να έχεις δουλέψει πλήρες οράριο 3 τουλάχιστον χρόνια και να έχεις πληρώσει αυτές τις εισφορές σου. Δεν πρέπει να έχεις κινητή ή ακίνητη περιουσία, διότι σου επιβάλουν να την πουλήσεις ή να συζείς με τον οποιοδήποτε διότι θεωρούν πως πρέπει να σε συντηρεί. Αν αρνηθείς να πας σε δουλειά που σου προτείνουν (που είναι ότι να ναι κακοπληρωμένες δουλειές και τις περισσότερες φορές άσχετες με τα προσόντα σου), σου κόβουν το επίδομα. Το επίδομα, είναι πολλά επιδόματα για την ακρίβεια, είναι επίδομα στέγασης, ένδυσης, διαβίωσης. Και βέβαια τα δίνουν 2-3 υπηρεσίες που διασταυρώνουν τα πάντα και έχουν τεράστιες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ τους είναι τις περισσότερες φορές για τον ούτσο καβάλα (μέχρι και μαθήματα καποέιρα χρηματοδοτήθηκαν κάποτε). Γενικά, για να περάσεις καλά με το χρήμα της ανεργίας (το γνωστό και ως μπαφογκ), πρέπει να είσαι ότινανιστής, που έχει δουλέψει 3-4 χρόνια χειρονάκτης, με 3-4 παιδιά και γενικά τα ζώα σου αργά. Δε νομίζω να αξίζει για κάποιον να γίνει μετανάστης για να ζει υπό αυτές τις συνθήκες.
leftermann Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 όμως, αν τελικά είναι να δουλέψεις σερβιτόρος (ή στα goodys καλή ώρα), δεν είναι καλύτερα να το κάνεις στην Γερμανία από ότι στην Ελλάδα;
insomniaK Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δεν ξέρω. Αλλά θα σου πω τι ισχύει από ανθρώπους που έχουν δουλέψει στα McDonalds (δεν υπάρχουν goodys δώθε :ρ) Οι χαμαλοδουλείες mcd είναι παρτ τάιμ, επομένως είναι κάτω από το όριο φορολογίας, με αποτέλεσμα να πληρώνεις πολύ λίγες ή καθόλου εισφορές. Συνεπώς, δε δικαιούσαι κάποιοι κοινωνικό επίδομα που σχετίζεται με την εργασία*, για αυτό αυτές τις δουλειές τις κάνουν ή φοιτητές που θέλουν να αυξήσουν το πόσο που χαλάνε για την πάρτη τους ή άνεργοι που τους τη βρήκε το αρμπάιτσαμτ. Και εδώ την ψυλλιάζεσαι και αναρωτιέσαι το κράτος λειτουργεί για την εξεύρεση φτηνών εργατικών χεριών με κάποια εργασιακή εμπειρία και η απάντηση είναι θετική. Από την άλλη βέβαια, αν έχεις κάποιο πτυχίο και έχεις δουλέψει τόσο ώστε να πρέπει να σε πληρώνουν, φροντίζουν να σου βρουν δουλειά που να ταιριάζει στο γενικό σου τίτλο σπουδών, αλλά εκεί ο εργοδότης μπορεί να αρνηθεί την πρόσληψη σου. Δεν τα ξέρω πολύ καλά, διότι δεν έχω μείνει ποτέ άνεργος, αλλά είναι τόση η γραφειοκρατία που πιστεύω πως θα έφευγα από τη Γερμανία αν ποτέ έχανα τη δουλειά μου. * μπορεί να δικαιούσαι επίδομα επειδή είσαι νέος ή για ενοίκιο, για αυτό ανέφερα πως είναι πολλά αυτά που πρέπει να ψάξεις.
arxaggelos Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Για να έχεις προνόμια στη Γερμανία, πρέπει να έχεις δουλέψει πλήρες οράριο 3 τουλάχιστον χρόνια και να έχεις πληρώσει αυτές τις εισφορές σου. Δεν πρέπει να έχεις κινητή ή ακίνητη περιουσία, διότι σου επιβάλουν να την πουλήσεις ή να συζείς με τον οποιοδήποτε διότι θεωρούν πως πρέπει να σε συντηρεί. Αν αρνηθείς να πας σε δουλειά που σου προτείνουν (που είναι ότι να ναι κακοπληρωμένες δουλειές και τις περισσότερες φορές άσχετες με τα προσόντα σου), σου κόβουν το επίδομα. Το επίδομα, είναι πολλά επιδόματα για την ακρίβεια, είναι επίδομα στέγασης, ένδυσης, διαβίωσης. Και βέβαια τα δίνουν 2-3 υπηρεσίες που διασταυρώνουν τα πάντα και έχουν τεράστιες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ τους είναι τις περισσότερες φορές για τον ούτσο καβάλα (μέχρι και μαθήματα καποέιρα χρηματοδοτήθηκαν κάποτε). Γενικά, για να περάσεις καλά με το χρήμα της ανεργίας (το γνωστό και ως μπαφογκ), πρέπει να είσαι ότινανιστής, που έχει δουλέψει 3-4 χρόνια χειρονάκτης, με 3-4 παιδιά και γενικά τα ζώα σου αργά. Δε νομίζω να αξίζει για κάποιον να γίνει μετανάστης για να ζει υπό αυτές τις συνθήκες. μα δεν λέμε να πας Γερμανία με σκοπό να τη βγάλεις τσαμπέ με τα επιδόματα και να ξύνεις τα @@ σου όλη μέρα πετώντας τάπες στο Τενεσί!! Εννοείται ότι δεν είναι ηλίθιοι και δεν θα σου δώσουν λεφτά για το τίποτε. Απλά πιστεύω ότι εκεί είναι πιό εύκολο να βρεις μια δουλειά της προκοπής, για να μη φτάσεις σε αυτό το σημείο. Για αυτό και πιστεύω ότι, η λογική της Γερμανίας πίσω από όλες αυτές τις διαδικασίες και καταστάσεις που περιγράφεις, είναι να σε αποθαρρύνει από το να μη δουλεύεις, πράγμα με το οποίο συμφωνώ φυσικά. Btw, με τα περισσότερα από αυτά που περιγράφεις συμφωνώ. Είναι στη λογική "αν δεν μπορείς εσύ να φροντίσεις το τομάρι σου, θέλεις απλά κάποιος να το κάνει για σένα, οπότε οργανώνουμε εμείς ανάλογα τη ζωή σου σύμφωνα με αυτό που ζητάς και μόκο". Η μόνη επιφύλαξη με τα παραπάνω είναι ότι θεωρώ τη Γερμανία μια χώρα που γενικά έχει ακόμη δουλειές, και με καλό βιοτικό επίπεδο. Αν πέφτω έξω διορθώστε με.
insomniaK Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δεν είμαι, ούτε ο κύκλος μου αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, επομένως μπορώ να έχω και πλασματική εικόνα. Γενικά όμως μιλώντας, το βιοτικό επίπεδο είναι υψηλότερο απ' ότι στην Ελλάδα και δεν πιστεύω πως σωστός επαγγελματίας μένει άνεργος ή δεν αυτοαπασχολείται. Έχω συνεργάτες (ουσιαστικά τους πληρώνουμε με το έργο ή για κάποια περίοδο), που άνοιξαν εταιρείες πριν ακόμα παρουσιάσουν πτυχιακές. Και το κράτος τους έδωσε κάποια δάνεια ή και προίκα και το σημαντικό είναι πως δίνει κάποια προνόμια σε αυτούς που θα μπορούσαν τους δώσουν συμβόλαια. Επομένως μπορούν να φτιάξουν πελατολόγιο, τις περισσότερες φορές αυτές οι εταιρείες συνενώνονται (το οποίο το θεωρώ καλό σε γενικές γραμμές). Και έτσι ευημερούν οι αριθμοί τους στην οικονομία. Από την άλλη έχουν τους μηχανισμούς να κρύβουν τη φτώχεια, κατάλοιπο του ανταγωνισμού Σοβιετικών/Δυτικών, πχ μέχρι πριν από μερικά χρόνια μπορούσες να διαλέξεις να μην ξαναεργαστείς ποτέ (ουσιαστικά δε σε προσμέτραγαν στην ανεργία) και επομένως υπάρχει μία μεγάλη μερίδα 50-60δων που δεν εργάζονται, έχουν τα προνόμια τα τελευταία 10-20 χρόνια και περιμένουν να βγούν στη σύνταξη με τους (φιλολαϊκούς) νόμους που ίσχυαν πριν 20-30 χρόνια που δούλεψαν... Οι νόμοι εδώ έχουν γίνει τόσο αυστηροί, για να αντιμετωπισθεί η εκμετάλλευση τους, ιδιαίτερα από τους μετανάστες (υπήκοοι της ευρύτερης βαλκανικής είχαν/έχουν σημαίνοντα ρόλο σε αυτό).
Sugizo Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 πρόσεχε μην πας κάπου που θα γίνουν τα ίδια με ελλάδα http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_debt http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt (ωραια νουμερα) πέρα από την πλακα μελετα το απ'όλες τις πλευρές έτσι ώστε να μην το μετανιώσεις στο μέλλον (προσωπική μου άποψη: Καναδάς, δεν βλέπω καλύτερο προορισμό αυτή τι στιγμή στο πλανήτη μας για να ξεκινήσει κάποιος εκ νέου την ζωή του)
ippo00 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Απλά σκέψου πως βλέπουν τους αλλοαπούς πολλοί εδώ πριν πας.
dreamercon Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Έχεις πάει Καναδά? Διότι οι πιο πολλοί που μετανάστευσαν Καναδά δεν άντεξαν τους -30C το χειμώνα και ονειρεύονται να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ. Ο Καναδάς δεν έχει δουλειές και έχει υψηλή ανεργία σε αντίθεση με τις ΗΠΑ. Σίγουρα αν κοιτάς νούμερα ο Καναδάς μπορεί να ακούγεται ελκυστικός, αλλά στην πράξη τα πράγματα συχνά είναι διαφορετικά. Το καλύτερο μέρος στον Καναδά είναι το Βανκούβερ, που έχει και καλό καιρό. Ο μόνος λόγος να προτιμήσει κανείς Καναδά από ΗΠΑ είναι η ευκολότερη διαδικασία μετανάστευσης. Έχω ζήσει και ΗΠΑ και Καναδά. πρόσεχε μην πας κάπου που θα γίνουν τα ίδια με ελλάδα http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_debt http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt (ωραια νουμερα) πέρα από την πλακα μελετα το απ'όλες τις πλευρές έτσι ώστε να μην το μετανιώσεις στο μέλλον (προσωπική μου άποψη: Καναδάς, δεν βλέπω καλύτερο προορισμό αυτή τι στιγμή στο πλανήτη μας για να ξεκινήσει κάποιος εκ νέου την ζωή του)
Berolinezos Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 ΗΠΑ είναι πολύ καλή λύση ξέρω πολλούς ανθρώπους που βρέθηκαν για κάποιους λόγους εκεί όπως σπουδές, εργασία και εγκαταστάθηκαν στην συνέχεια μόνιμα χωρίς προβλήματα ενώ έκαναν και οικογένοιες με Αμερικάνους. Γερμανία άλλη μιά καλή λύση αλλά το πρόβλημα είναι η δύσκολη γλώσσα, Γερμανικά δέ μαθαίνονται εύκολα αντίθετα Αγγλικά ξέρουν σχεδόν όλοι.
georgeuk Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 βλέπω σιγα σιγα την κανουν ολη απο την ελλαδα. θα μεινουνε μονο οι μεταναστες στο τελος!!
random Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 πρόσεχε μην πας κάπου που θα γίνουν τα ίδια με ελλάδα wikipedia....... (some tables) με τίποτα. αυτα ειναι για εσωτερική κατανάλωση (ε! δειτε, και οι αλλοι στα ιδια σκατα κολυμπάνε!! ) αρα; ουτε λαμογια είμαστε, ούτε 3ος κόσμος... - παράλογο; πέρα από την πλακα μελετα το απ'όλες τις πλευρές έτσι ώστε να μην το μετανιώσεις στο μέλλον(προσωπική μου άποψη: Καναδάς, δεν βλέπω καλύτερο προορισμό αυτή τι στιγμή στο πλανήτη μας για να ξεκινήσει κάποιος εκ νέου την ζωή του) Συμφωνώ. θελει πολυ σκέψη. οπως επίσης θελει πολύ σκέψη, το να αποφασίσεις να μεινεις εδώ. Οταν, και αν, αποκτήσεις παιδιά, οσα σε ενοχλουν στην Ελλάδα, θα πολλαπλασιαστουν επι δέκα. Καναδά, Αυστραλία, ειναι γαμάτα. (ειδικα αν ξερεις μονο αγγλικά.) αλλα δεν ειναι ξεφραγα αμπέλια. Ειναι ελεγχόμενη η μετανάσταυση. --------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------- με εχει πιασει καταθλιψη. κι εμένα σπουδασα ΦΠΨ(Φιλοσοφικη). Δουλευω σε μια ταβερνα , κανω ιδιαιτερα , Το αγορι νοσηλευτικη, δουλευε στα Goodys .. ενα πραγμα που θα μπορουσατε να σκεφτήτε, ειναι οτι τελικά ισως δεν καταφέρετε , ο ενας, ή και οι δύο, να ζήσετε αξιοπρεπώς εξασκώντας αυτο που σπουδάσατε. Αυτό μπορει να σας συμβεί ακομα κι αν μεινετε Ελλάδα. δηλ, όπως αλλαζουν καθε μήνα όρους του ασφαλιστικου, των επιδομάτων, των προσλήψεων, μπορει εκει που πιθανολογείς να διοριστείς (εστω οτι ξεπερνάς ολα τα σημερινά ΑΝ, το ΑΣΕΠ, κλπ) πχ σε 7 χρόνια, τελικα να γίνει σε 15 ή ποτέ. Πόσο θα περιμένετε; Ειστε και οι δύο σε τομείς, που ο κύριος εργοδότης ειναι το δημόσιο: Πρόβλημα. Απο την άλλη, μπορεις να πας σε αλλη χώρα, να κανεις εκει δουλειές του ποδαριού (οτι κανεις και τώρα, αλλα χωρις βοήθειες γονέων), να ζεις φυσικα περιορισμένα, και ταυτόχρονα να γραφτεις σε καποια σχολή να μαθεις ενα τεχνικό επάγγελμα (δηλ, εννοω κατι που δεν θελει πολλα χρονια σπουδών, και για το οποιο εχει αποδεδειγμένα αναγκη η εκει κοινωνία). Θα μπορουσε να ειναι ακομα και το ιδιο σου το επαγγελμα, πχ. νοσηλευτής, απλα με καποιες εξετασεις να πιστοποιηθείς οτι ξερεις τα ίδια και εισαι ισότιμος με τον ντόπιο νοσηλευτή. και κάτσε μέτρα τα: ποιο θα έρθει ποιο γρήγορα; 1. ο διορισμός στην Ελλάδα (και αν διοριστείς που θα σε στειλουν αν δεν εχεις μέσο, και πόσα θα παιρνεις), ή 2. η αποφοιτηση σου απο την ξενη σχολή, και η πρόσληψη σε ενα περιβαλλον με σιγουρα λιγοτερη ανεργία, και καλυτερες αμοιβές. Οποτε αποφασισαμε να μαζεψουμε οσα λεφτα μπορουμε, και να φυγουμε για εξωτερικο. Μη γνωριζοντας πολλα για αυτο το θεμα, η ερωτηση μου ειναι: Ποια θα ηταν η καλυτερη επιλογη για εμας? 1. να μη βιαστήτε να φύγετε. ενημερωθειτε, μαθετε, διαβάστε. οταν σταματήσεις να λες "Μη γνωριζοντας πολλα για αυτο το θεμα...", ισως πλησιαζει η ώρα. 2. στο μεταξύ, οσο συνεχιζεις την αποταμίευση και ψάξιμο... το να ξεκινησετε αλλη μια ξένη γλώσσα δεν ειναι κακή ιδέα. θα δεις οτι το "μόνο αγγλικά" ειναι λιγο πρόβλημα. Ευχαριστω!Σκεφτηκα οτι ισως θα μπορουσα να διδαξω σε ελληνικο σχολειο, αν και δεν νομιζω οτι υπαρχουν και πολλα...Απο γλωσσες, μονο Αγγλικα μιλαμε και οι δυο. Εχω ακουσει πολυ καλα λογια για τις Σκανδιναβικες χωρες, Γερμανια και Ελβετια. Το μόνο αγγλικά, σε συνδιασμό με τις σπουδές σας, ειναι αρκετά περιοριστικό. 1. Αν ειχα συγγενείς σε Αυστραλία, Καναδά, θα τις εβαζα 1ες υποψηφιότητες. Μετα, ΗΠΑ. Αλλα, συγγενείς που να μπορουν να βοηθησουν εμπρακτα. Οχι απλα συμβουλές. δηλ. μπορουν να εγγυηθουν για σένα για visa? (sponsors), να σε προσλαβουν σε επιχειρησή τους; να σε φιλοξενησουν μεχρι να βρεις δουλειά+στέγη; αν όχι... επικεντρώσου σε Ευρώπη/Ε.Ε. 2. Ευρώπη, αγγλόφωνες: UK, Ιρλανδία. Προσωπικά, δεν θα πήγαινα, αλλα γουστα ειναι αυτά. Ειδικά φέτος, δεν θα πήγαινα 2 φορές. Αφήνω αλλα μελη του φόρουμ, πολλα ζουν εκει, να περιγράψουν την εκει κατάσταση. 3. Υπόλοιπες, οπου τα αγγλικά δεν ειναι κυρίαρχη γλώσσα, αλλα εχουν γραφεία αρκετες πολυεθνικές, είτε εχουν αρκετά ευελικτή αγορά εργασίας (ευκολες απολύσεις, ευκολες προσλήψεις), και μπορεί να βρεις κατι (αλλα καθηγήτρια, νοσηλευτής, όχι), μεχρι να μαθεις εκει την τοπική γλώσσα. Υπαρχουν και δουλειες που δεν χρειάζεται να μιλάς πολυ (καθαρίστρια, αγροτικές εργασίες, ελληνικα εστιατόρια=λάντζα ) Αν δεν μαθεις τοπικη γλώσσα, θα εισαι οτι ειναι εδώ οι Σομαλοί. Οσο σε χρειάζεται ο αγγλόφωνος εργοδότης καλά. Μετά: στη σέντρα! --------------------------------------------------------------------------- Φορουμ με Έλληνες Ολλανδίας και Βελγίου: http://www.mofeu.eu/forum/forumdisplay.php?59-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-Forum τα blog του Σωκράτη με πολλες πληροφορίες για Ολλανδία (εχει ζήσει και Γερμανία) http://www.boreiodytika.com/ http://3000meres.blogspot.com/ πληροφορίες για διάφορες χώρες (απο τη σκοπιά της μετανάστευσης) http://www.takingupresidence.com/ http://www.expatica.com/ βέβαια, η αγγλική wikipedia, παντα πρώτος σταθμός για γενικες πληροφορίες. --------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------- και, επειδη ανέφερες το αγόρι σου. μια αξιολόγηση της σχέσης. Φαντάσου να πατε και οι δυο μαζι, και ο ενας να βρει μια μπομπάτη δουλεια που στην Ελλαδα ουτε στο ονειρό του, με λεφτα αρκετά να συντηρει και τους δύο, ενώ ο άλλος να βρισκει μονο χαμαλοδουλειές, ή να μη βρίσκει τίποτα. ή να πιασει (μονο τον ενα) νοσταλγια για τους δικους του, ενώ ο άλλος να ακουει επιστροφη και να βγαζει σπυριά. ή να μην αντέχει τον εκει καιρό, και τον τρόπο ζωής.
iant Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Ευχαριστω πολυ παιδια! Το οτι φευγω ειναι σιγουρο, τωρα θα δω...λογικα θα σπουδασω για λιγα χρονια και στη χωρα που θα παω και μετα βλεπουμε Κύπρος - και για τους δυο κάνει!!!! Και δεν θα χρειαστεί διάβασμα για κανέναν!!!!
noname2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 κρατάτε ρε κωλόπαιδα (:ρ),ρε γμτ,μη φεύγετε βρε ακόμα,πού μας αφήνετε... εδώ λέμε να κατεβάσουμε τους άλλους.
Sugizo Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Έχεις πάει Καναδά? Διότι οι πιο πολλοί που μετανάστευσαν Καναδά δεν άντεξαν τους -30C το χειμώνα και ονειρεύονται να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ. Ο Καναδάς δεν έχει δουλειές και έχει υψηλή ανεργία σε αντίθεση με τις ΗΠΑ. Σίγουρα αν κοιτάς νούμερα ο Καναδάς μπορεί να ακούγεται ελκυστικός, αλλά στην πράξη τα πράγματα συχνά είναι διαφορετικά. Το καλύτερο μέρος στον Καναδά είναι το Βανκούβερ, που έχει και καλό καιρό. Ο μόνος λόγος να προτιμήσει κανείς Καναδά από ΗΠΑ είναι η ευκολότερη διαδικασία μετανάστευσης. Έχω ζήσει και ΗΠΑ και Καναδά. τα -30c προσωπικά δεν με πειράζουν ιδιαιτερα, και δεν είναι πάντα -30c, εξαρτάται στο που θα μείνεις πχ το Halifax που έχω στο μυαλό μου μέσο ορο το χειμώνα λέει -8, επίσης το Vancouver είναι αρκετά ακριβό απ'ότι ξέρω. Ο Καναδάς δεν έχει δουλειές και έχει υψηλή ανεργία σε αντίθεση με τις ΗΠΑ αυτό πρώτη φορα το ακούω από εσένα, σε σχέση με τις ΗΠΑ ίσως, σχέση με την ελλάδα δεν νομίζω να είναι χειρότερα. (Canadian Unemployment Rate At 8.1%) όταν στην ελλάδα είναι 12%+ και στο America είναι ~9% επίσης όπως το είπες αρκετοί είναι αυτοί που πάνε καναδά έτσι ώστε στο μέλλον να μεταναστεύσουν στο America, (ποιον θα χαλούσε να μένει California ) συμπέρασμα: μιας και America δεν παίζει να μπορέσουμε να πάμε, δεν βρίσκω καλύτερο προορισμό από τον Canada, ίσως λέω ίσως από θέμα δουλειάς στην ευρώπη να αξίζει η Ολλανδία, για Γερμανία ούτε λόγος, όσους συγγενής έχω εκεί όλοι μου λένε ότι έχει πέσει πολύ η ζήτηση. εννοείτε όλα ρόδινα και στρωμένα κόκκινα χαλια δεν θα βρείς όπου και να πας, αλλα δεν θέλω να φύγω για να λουφάρω, θέλω να δουλεύω και να μην περνώ ψίχουλα κατάλαβες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.