Προς το περιεχόμενο

Μεταναστευση....που???

Marianna12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Ειμαι νεο μελος εδω, αλλα παρακολουθω το φορουμ εδω και περιπου 2 μηνες.

Στο ψητο τωρα: Με ολη αυτη την ομορφη ατμοσφαιρα στην Ελλαδα και σε συνδιασμο με τη κατασταση μου, με εχει πιασει καταθλιψη. :fear:

Αποφοιτησα απο το Παν/μιο της Αθηνας πριν 6 μηνες περιπου, σπουδασα ΦΠΨ(Φιλοσοφικη). Δουλευω σε μια ταβερνα εδω και 4 χρονια ως σερβιτορα, και κανω ιδιαιτερα σε παιδια δημοτικου/γυμνασιου τα τελευταια 2 χρονια. Το αγορι μου εχει αποφοιτησει νοσηλευτικη, δουλευε στα Goodys και τον διωξανε. Αυτος δεν μπορει να βρει δουλεια, εγω δεν βγαζω αρκετα λεφτα και δεν κανω αυτο που μου αρεσει; να ειμαι καθηγητρια.

Οποτε αποφασισαμε να μαζεψουμε οσα λεφτα μπορουμε, και να φυγουμε για εξωτερικο. Μη γνωριζοντας πολλα για αυτο το θεμα, η ερωτηση μου ειναι: Ποια θα ηταν η καλυτερη επιλογη για εμας?

Ευχαριστω:-)

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το πιο απλό είναι σε χώρα του Ευρωπαΐκού Οικονομικού Χώρου (Ευρωπαική Ένωση συν Νορβηγία, Ισλανδία,Λιχτενστάιν) όπου δεν υπάρχουν περίπλοκες νομικές διαδικασίες για παραμονή. Υπάρχει τεράστια ζήτηση για νοσηλευτές σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου - η νοσηλευτική είναι η νούμερο ένα ειδικότητα για εύκολη μετανάστευση και εργασία στο εξωτερικό, αλλά υπάρχουν κάποιες εξετάσεις για να μπορεί κάποιος να εξασκήσει το επάγγελμα σε κάθε χώρα. Καλύτερα να επιλέξετε κάποια χώρα που να μιλάτε την γλώσσα.

Η Φιλοσοφική δεν έχει τόσο εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά κάποια δουλειά θα βρεις αν προσπαθήσεις. Ας βρει πρώτα ο φίλος σου δουλειά σαν νοσηλευτής και εσύ μετά κάτι θα βρεις αφού μεταναστεύσετε μαζί.

Γεια σας! Ειμαι νεο μελος εδω, αλλα παρακολουθω το φορουμ εδω και περιπου 2 μηνες.

Στο ψητο τωρα: Με ολη αυτη την ομορφη ατμοσφαιρα στην Ελλαδα και σε συνδιασμο με τη κατασταση μου, με εχει πιασει καταθλιψη. :fear:

Αποφοιτησα απο το Παν/μιο της Αθηνας πριν 6 μηνες περιπου, σπουδασα ΦΠΨ(Φιλοσοφικη). Δουλευω σε μια ταβερνα εδω και 4 χρονια ως σερβιτορα, και κανω ιδιαιτερα σε παιδια δημοτικου/γυμνασιου τα τελευταια 2 χρονια. Το αγορι μου εχει αποφοιτησει νοσηλευτικη, δουλευε στα Goodys και τον διωξανε. Αυτος δεν μπορει να βρει δουλεια, εγω δεν βγαζω αρκετα λεφτα και δεν κανω αυτο που μου αρεσει; να ειμαι καθηγητρια.

Οποτε αποφασισαμε να μαζεψουμε οσα λεφτα μπορουμε, και να φυγουμε για εξωτερικο. Μη γνωριζοντας πολλα για αυτο το θεμα, η ερωτηση μου ειναι: Ποια θα ηταν η καλυτερη επιλογη για εμας?

Ευχαριστω:-)

Δημοσ.

Ευχαριστω!:-DΣκεφτηκα οτι ισως θα μπορουσα να διδαξω σε ελληνικο σχολειο, αν και δεν νομιζω οτι υπαρχουν και πολλα...

Απο γλωσσες, μονο Αγγλικα μιλαμε και οι δυο.

Εχω ακουσει πολυ καλα λογια για τις Σκανδιναβικες χωρες, Γερμανια και Ελβετια.

Επιπλεον γνωμες ειναι ευπροσδεκτες:-)

Δημοσ.

Η Ελβετία μπορεί να μην είναι στην Ε.Ε., αλλά έχει ειδικές διακρατικές συμφωνίες που επιτρέπουν στου πολίτες της Ε.Ε. να εργαστούν στην Ελβετία.

http://www.europa.admin.ch/themen/00500/00506/00519/index.html?lang=en

Η ελβετία δεν είναι ευρωπαική ένωση
Δημοσ.
Ευχαριστω!:-DΣκεφτηκα οτι ισως θα μπορουσα να διδαξω σε ελληνικο σχολειο, αν και δεν νομιζω οτι υπαρχουν και πολλα...

Απο γλωσσες, μονο Αγγλικα μιλαμε και οι δυο.

Εχω ακουσει πολυ καλα λογια για τις Σκανδιναβικες χωρες, Γερμανια και Ελβετια.

Επιπλεον γνωμες ειναι ευπροσδεκτες:-)

από όσο ξέρω σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού διδάσκουν μόνο αποσπασμένοι (διορισμένοι) εκπαιδευτικοί. Κι εγώ το σκέφτομαι πάντως, σοβαρά, αν και έμαθα ότι για το 10-11 δεν θα αποσπαστεί κανένας στο εξωτερικό (= τα έκοψαν και αυτά)

Δημοσ.

Μην νομίζετε ότι και στο εξωτερικό είναι παράδεισος. Και αυτοί περικοπές κάνουν και απολύσεις.

Δουλειά για φιλόλογο δεν ξέρω αν έχουν... αλλά σίγουρα θα είναι εμπόδιο η γλώσσα, ειδικά σε μη αγγλόφωνη χώρα.

Ας κοιτάξει τίποτα online αγγελίες ο φίλος σου, μήπως και βρει κάποια δουλειά στο αντικείμενο του.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ παιδια! Το οτι φευγω ειναι σιγουρο, τωρα θα δω...λογικα θα σπουδασω για λιγα χρονια και στη χωρα που θα παω και μετα βλεπουμε :P

Δημοσ.
Μην νομίζετε ότι και στο εξωτερικό είναι παράδεισος. Και αυτοί περικοπές κάνουν και απολύσεις.

Παράδεισος δεν είναι σίγουρα. Το ίδιο μου λεει και η θεία μου που πέρασε τα τελευταία 40 χρόνια στη Γερμανία. Και της απαντάω ότι αν είναι να μείνω άνεργος, καλύτερα να είμαι άνεργος στη Γερμανία (ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, με ελάχιστες εξαιρέσεις) παρά εδώ.

Δημοσ.

υπάρχει περίπτωση να είναι χειρότερα από εδώ; και ακόμη κι αν είναι πράγματι χειρότερα, πόσες πιθανότητες έχεις να μείνεις άνεργος εκεί σε σύγκριση πάντα με εδώ;

Δημοσ.

Συμφωνω. Πουθενα δεν ειναι να μενεις ανεργος, αλλα για καποιο λογο υπαρχει λιγοτερη ανεργια στη Γερμανια (και σε αλλες πολλες χωρες) απο την Ελλαδα. Τωρα δεν μπορω να πω οτι εχω την εμπειρια της αλλης χωρας, απλα λεω οτι εχω ακουσει/διαβασει.

Δημοσ.

για κάποιο λόγο μου αρέσει η ιδέα του Καναδά αλλά έχεις μπλεξίματα για να πάρεις την άδεια διαμονής άρα και εγώ σου προτείνω κάπου προς τα βόρια,(η ελβετία είναι λίγο ακριβή χώρα...)

καλή συνέχεια σε ότι αποφασίσετε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...