Προς το περιεχόμενο

Lost Season 6 Finale FULL SPOILERS topic

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΤΙ λέει το βιβλίο για τη περίπτωση μου?

2 μήνες ζωής.

Εξηγώ πάλι. Ακόμα και αυτοί που σήμερα λένε ότι το Lost είναι πολύ καλή σειρά, δεν μιλάνε πλέον για τα μυστήρια και τις απαντήσεις τους, διότι ξέρουν ότι εκεί το πράγμα χωλαίνει άσχημα. Ξεκινάνε λοιπόν και μιλάνε για την μυθολογία της σειράς, για το αν η μοίρα αποφασίζει ή εμείς, το ''Whatever Happened, Happened'' και άλλα τέτοια όμορφα. Το θέμα είναι όμως ότι όπως και σε αυτό το forum και όπως και σε όλα τα άλλα που υπάρχουν, 6 θέματα Lost (ένα για κάθε σεζόν) Ε ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ''ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ'' ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ που θυμήθηκαν όλοι ξαφνικά στην έκτη σεζόν. Και στο κάτω κάτω για δικιά μου μόρφωση όπως λέγαμε και παλιά αν θέλω να μάθω φυσική ή φιλοσοφία ή οτιδήποτε ε δεν περιμένω το Λοστ που στο κάτω κάτω το κάνει και με άσχημο τρόπο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 780
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Οχι δεν το ειπα ποτε αυτο. Η ευχαριστηση προερχοταν απο καθε τι μεσα στη σειρα. Μυθολογια,μυστηρια, δεσιμο με χαρακτηρες κλπ. Απλα δεν ειχα παραλογες απαιτησεις. Σαφως και η σειρα σε καποιους δημιουργησε απαιτησεις που εφταναν στο Θεο και ειναι λογικοτατο. Αλλα κατ'εμε ηταν λαθος η οπτικη γωνια με την οποια εβλεπαν τη σειρα. Δε θα επεκταθω παραπανω ξανα ομως, καλυτερα ας το αφησουμε εδω. Απλα μου τη δινει που μερικοι ασχολουνται ακομα με τη σειρα και με το ποσο "χαλια" ηταν τελικα, περισσοτερο ακομα κι απο εμας που μειναμε ευχαριστημενοι στο τελος. Κατα τη ταπεινη μου γνωμη, αν καποιος πρεπει να "αφησει το Lost να πεθανει πια", ειναι οι επικριτες που -γουστο τους- θεωρουν οτι 6 χρονια πηγαν στραφι απο τον χρονο τους. Κριμα να αφιερωνουν κι αλλο πολυτιμο χρονο σε κατι που εδω και χρονια δεν τους γεμιζε, το εβλεπαν απο συνηθεια ή επειδη "ηθελαν να δουν που το παει" και τωρα που επιβεβαιωθηκαν πανηγυρικα για την μεγαλη απατη να συνεχιζουν την κοντρα. Btw, κανενα συνδρομο για κατι τετοιο δεν υπαρχει? ;)

Δεν ξέρω, αλλά αυτό που κάνεις εσύ με αυτό το ποστ λέγεται trollάρισμα. Κανένας δεν ανέβασε τους τόνους, απ' όταν τελείωσε η σειρά έχουμε καταφέρει να συζητάμε ήρεμα και ωραία. Έτσι που κάνεις (και με την πρώτη ερειστική απάντηση - χωρίς καν να διαβάσεις τι έγραψε - και τώρα) επιβεβαιώνεις αυτά που έγραψε στο πρώτο ποστ του ο nikosBruin. Αυτά με το Θεό και το νόημα της ζωής είναι ταυτόχρονα τα πιο άκυρα, πιο κλισέ και πιο αποτυχημένα επιχειρήματα, που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από πολλούς σε αυτά τα thread. Το ότι μετά από 6 χρόνια βλέπουμε μια τάπα που συσσωρεύει τη... "μαγεία" και τη δύναμη του νησιού και το ότι ο τροχός βάζει λίγο νερό και φως και εγένετο ταξίδι στο χωροχρόνο είναι βλακώδη και ηλίθια σαν μέσα εξήγησης της μυθολογίας του νησιού σημαίνει ότι εγώ και ο Sellers περιμέναμε το νόημα της ζωής ή είχαμε φτάσει τη σειρά στο Θεό; Όπως ξαναείπα, ότι ικανοποιεί τον καθένα.

• Like 1

Εγώ θα ήθελα να μάθω κατ'αρχάς τι πάει να πει "λάθος οπτική". Δεν υπάρχει "λάθος" στις προσδοκίες που έχει κανείς από μια σειρά, βιβλίο, ταινία, οτιδήποτε (δεδομένου ότι δεν περιμένει κάποιος να του αλλάξει τη ζωή ή κάτι τέτοιο). Και η αλήθεια είναι, sheik, ότι η σειρά καλλιέργησε πάρα πολύ αυτό το ψάξιμο που προαναφέρεται. Τώρα το αν ο καθένας προσωπικά το ακολούθησε ή παραιτήθηκε από αυτό είναι θέμα ατομικό.

Αλλά η αλήθεια να λέγεται, όταν έχουν βγει μέχρι και ποντκαστ με τους δημιουργούς να λένε ότι δεν πρόκειται για ζωντανούς νεκρούς, ότι όλα τα φαινόμενα εξηγούνται κτλ, είναι απολύτως δικαιολογημένο και καθόλου λάθος να περιμένουν, όσοι παρακολουθούν, κάτι τελείως διαφορετικό. Και για να είμαι απολύτως ειλικρινής, θεωρώ ότι οι εν λόγω δημιουργοί σταμάτησαν να σέβονται μια μεγάλη μερίδα του κοινού τους, την οποία είχαν προσελκύσει με συγκεκριμένους τρόπους, από κάποιο σημείο και πέρα.

Και όπως προαναφέρθηκε, γίνεται συζήτηση. Το να πει κανείς την άποψη του για κάτι που δεν του άρεσε δεν σημαίνει ότι χάνει και το χρόνο του.

Ηρεμα κι ωραια συζητουσατε? Φουλ στην ειρωνεια και στο στυλ "σας τα ελεγα εγω" ειναι ΟΛΑ τα ποστς σου/σας.

Αν οι mods κρινουν οτι τα δικα μου posts αποτελουν trolling κανενα προβλημα, ας με κανουν banακι να δροσιστω κιολας.

Οπως ειπες και συ, οτι ικανοποιει τον καθενα. Μη προσπαθειτε ομως να βαλετε στους αλλους τα γυαλια και να τους φερετε στον "ισιο δρομο". Γεμισαμε απο φωστηρες και tv guru. Κατι που για εσας ειναι βλακωδες και ηλιθιο, για αλλους ειναι ικανοποιητικο(για διαφορους λογους και οχι επειδη αυτος ο αλλος ειναι βλακας και στοκος). Οπως ειπες και συ , αλλα και ο Κριστιαν, let go. Αφηστε μονο οσους φαν απεμειναν και θελουν, να συζητησουν για το οτιδηποτε και μη πεταγεστε επαναλαμβανοντας τα οσα λετε 3 σαιζον τωρα, ειδικα εφοσον η σειρα τελειωσε πια, δεν υπαρχει λογος.

Εγώ θα ήθελα να μάθω κατ'αρχάς τι πάει να πει "λάθος οπτική". Δεν υπάρχει "λάθος" στις προσδοκίες που έχει κανείς από μια σειρά, βιβλίο, ταινία, οτιδήποτε (δεδομένου ότι δεν περιμένει κάποιος να του αλλάξει τη ζωή ή κάτι τέτοιο). Και η αλήθεια είναι, sheik, ότι η σειρά καλλιέργησε πάρα πολύ αυτό το ψάξιμο που προαναφέρεται. Τώρα το αν ο καθένας προσωπικά το ακολούθησε ή παραιτήθηκε από αυτό είναι θέμα ατομικό.

Αλλά η αλήθεια να λέγεται, όταν έχουν βγει μέχρι και ποντκαστ με τους δημιουργούς να λένε ότι δεν πρόκειται για ζωντανούς νεκρούς, ότι όλα τα φαινόμενα εξηγούνται κτλ, είναι απολύτως δικαιολογημένο και καθόλου λάθος να περιμένουν, όσοι παρακολουθούν, κάτι τελείως διαφορετικό. Και για να είμαι απολύτως ειλικρινής, θεωρώ ότι οι εν λόγω δημιουργοί σταμάτησαν να σέβονται μια μεγάλη μερίδα του κοινού τους, την οποία είχαν προσελκύσει με συγκεκριμένους τρόπους, από κάποιο σημείο και πέρα.

Και όπως προαναφέρθηκε, γίνεται συζήτηση. Το να πει κανείς την άποψη του για κάτι που δεν του άρεσε δεν σημαίνει ότι χάνει και το χρόνο του.

Λαθος οπτικη ειναι το να θεωρεις το παραμικρο ως "αναπαντητο ερωτημα", με αποτελεσμα αναποφευκτα στο τελος να λες πως εμειναν καμια 500αρια μυστηρια αναπαντητα. Ενα τρανταχτο παραδειγμα διαφορετικης οπτικης ειναι το αγαλμα. Εσυ μπορει να το θεωρεις μεγα αναπαντητο ερωτημα. Εγω οχι. Ειναι αποδεικτικο του οτι το νησι υπαρχει εκει χιλιετιες και οτι κατα καιρους διαφοροι λαοι περασαν απο πανω του παιζοντας τον ρολο των losties. Συγκεκριμενα, καποτε με καποιο τροπο που δεν εχει σημασια, βρεθηκε εκει ενας αιγυπτιακος λαος, που εζησε χρονια εκει, θαυμασε τις ιδιοτητες του νησιου, εφτιαξε αγαλματα και ναους. Εσυ, μπορει να ηθελες να δεις το αγαλμα να το χτιζουν πετρα πετρα καποιοι μαυριδεροι αιγυπτιοι. Εγω οχι. Κατα τη γνωμη μου, αυτο ανηκει σε καποιο spin-off, δεν "κολλαει" με το τελευταιο κεφαλαιο της ιστοριας του νησιου που μας διηγηθηκε η σειρα.

---------- Προσθήκη στις 13:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:50 ----------

Υπάρχει ζωή και μετά απ' το Lost sheik.

Αυτο μη το λες σε μενα, σε σενα πες το, που εξακολουθεις να μπαινεις στο τοπικ. Τον λογο δεν καταλαβαινω, ακομα.

Η ερώτηση ήταν ρητορική. Διευκρίνισα στο ποστ ότι θεωρώ πως δεν υπάρχει λάθος οπτική, απλά η μία προσέγγιση σε απογοητεύει ενώ η άλλη όχι. Τώρα γιατί εσύ βγάζεις τα συμπεράσματα που βγάζεις περί λάθους, σωστού και ηλιθίων είναι άλλου παπά ευαγγέλιο - και δεν τα πάω καλά με τα ευαγγέλια.

Τείνω να συμφωνήσω με τον sheik παντως... μια "υγειής" συμπεριφορά θα ήταν τελειώνοντας η σειρά να μπουν αυτοί που τους άρεσε να γράψουν τους λόγους που τους άρεσε, να μπουν αυτοί που δε τους άρεσε να γράψουν του λόγους που δε τους άρεσε (και θεωρούν ότι έχασαν 6 χρόνια από τη ζωή τους), άντε να "τσακωθούν" και για 2-3 μέρες, και μετά από λίγο καιρό να μείνουν και να συζητάνε τις θεωρίες τους αυτοί οι οποίοι εκτιμούν τη σειρά. Το να ποστάρουν 3 μήνες μετά το τέλος εδώ άτομα που θεωρούν ότι το Λοστ είναι για τα μπάζα και να προσπαθούν να πείσουν τους υπόλοιπους γιατί συμβαίνει αυτό, είναι -χωρίς φυσικά να απαγορεύεται κάτι τέτοιο- τουλάχιστον παράδοξο.

Καταλάβετε επιτέλους ότι το Λοστ δεν μας άρεσε γιατί το να βγάλεις το φελό θα κάνει τον "κακό" να χάσει τις δυνάμεις του ή γιατί το άγγιγμα του Jacob μπορεί να σε κάνει αθάνατο. Μας άρεσε για τα συναισθήματα και τις στιγμές ανατριχίλας που μας έκανε να νιώσουμε το άνοιγμα της καταπακτής, η απαγωγή του Walt από τη σχεδία, το πρώτο flashforward, ο θάνατος του charlie και το not pennys boat, η εικόνα του Λοκ στο αναπηρικό καροτσάκι για πρώτη φορά, η μαγεία του constant, η πρώτη φορά που βλέπεις τον Jacob στη παραλία να συζητάει με τον MIB και πολλά άλλα τέτοια. Είναι πολύ δύσκολο κάποια άλλη σειρά να μας ΄κάνει να νιώσουμε έτσι με κάποιες σκηνές...

Καθόλου παράδοξο. Το ίδιο έγινε και στο θέμα με το prison, το ίδιο έγινε και στο θέμα με το Avatar και το ίδιο έγινε και σε πολλά άλλα θέματα που είχαν κύριο θέμα μια πολύ γνωστή ταινία/σειρά την οποία ήξερε αρκετός κόσμος με διαφορετικές ωστόσο απόψεις, με αποτέλεσμα να γίνεται η κουβέντα. Μην βλέπετε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν. Το ότι ''κάτι συζητιέται πολύ'' δεν σημαίνει ότι ο μόνος λόγος που υπάρχει για να γίνει αυτό είναι το ότι αξίζει. Η τουλάχιστον αποκλείστε μου κάποιον άλλο λόγο να πω ότι έχετε και δυο τρία επιχειρήματα πριν μου πείτε το γνωστό.

Sellers εσυ δεν πιανεσε, εσυ ησουν φαν μεχρι και την 5η σαιζον, εκανες και γαμω τις κουβεντες και απλα στην 6η σαιζον απογοητευθηκες οικτρα και αλλαξες γνωμη για το συνολο της σειρας, γουστο σου και καπελο σου. Μιλαμε για ατομα που απο το Lost Season 2 topic λενε τα ιδια και τα ιδια, ενταξει τωρα που τελειωσε, χαλαρωστε, παω στοιχημα οτι εχουν κανει και live feed subscription στο παρον τοπικ :P

Κατσε ρε συ ντεντοργκαν, δλδ οσοι δεν γουσταραν πρεπει να το βουλωσουν για να υπερασπιστουν τις αποψεις τους; Ο σελλερζ ας πουμε τα 'χει παρει κρανιο με το λοστ και θελει να σκισει τα ρουχα του και να πει την αποψη του, σιγα.

Δεν ειναι και προσωπικο δημιουργημα κανενος εδω μεσα για να θιγεται ετσι =ρ

Σελλερζ, πες τα αγορι μου, μη φοβασαι κανεναν =ρ

Καθόλου παράδοξο. Το ίδιο έγινε και στο θέμα με το prison, το ίδιο έγινε και στο θέμα με το Avatar και το ίδιο έγινε και σε πολλά άλλα θέματα που είχαν κύριο θέμα μια πολύ γνωστή ταινία/σειρά την οποία ήξερε αρκετός κόσμος με διαφορετικές ωστόσο απόψεις, με αποτέλεσμα να γίνεται η κουβέντα. Μην βλέπετε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν. Το ότι ''κάτι συζητιέται πολύ'' δεν σημαίνει ότι ο μόνος λόγος που υπάρχει για να γίνει αυτό είναι το ότι αξίζει. Η τουλάχιστον αποκλείστε μου κάποιον άλλο λόγο να πω ότι έχετε και δυο τρία επιχειρήματα πριν μου πείτε το γνωστό.

Φυσικά και θα γίνει αυτό. Σε πολύ λογικότερα πλαίσια ομως (κυρίως χρονικά). Στο Lost και μετά από 1 χρόνο έχω την εντύπωση πάλι αυτό θα γίνεται, το thread του prison ένα χρόνο μετά έχει γεμίσει αράχνες.

Sellers εσυ δεν πιανεσε, εσυ ησουν φαν μεχρι και την 5η σαιζον, εκανες και γαμω τις κουβεντες και απλα στην 6η σαιζον απογοητευθηκες οικτρα και αλλαξες γνωμη για το συνολο της σειρας, γουστο σου και καπελο σου. Μιλαμε για ατομα που απο το Lost Season 2 topic λενε τα ιδια και τα ιδια, ενταξει τωρα που τελειωσε, χαλαρωστε, παω στοιχημα οτι εχουν κανει και live feed subscription στο παρον τοπικ :P

Βασικά το Lost είναι απο τις ελάχιστες σειρές που πριν σκάσει μύτη η έκτη σεζόν είχε κατακριτές. Και ακόμα και αν είχε ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα.

Εμ τα λέω, δεν τα λές?

Φυσικά και θα γίνει αυτό. Σε πολύ λογικότερα πλαίσια ομως (κυρίως χρονικά). Στο Lost και μετά από 1 χρόνο έχω την εντύπωση πάλι αυτό θα γίνεται, το thread του prison ένα χρόνο μετά έχει γεμίσει αράχνες.

Εντάξει, σίγουρα δεν ξέρω τι θα γίνει έναν χρόνο μετά, αλλά μην ξεχνάς ότι ούτε 2 εβδομάδες δεν έχει που βγήκε το 13λεπτο βιντεάκι. Μπορεί το Lost να μην ''πεθαίνει'' αλλά το βοηθάν και οι παραγωγοί με τεχνική υποστήριξη.

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΕ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ LIFE AND STYLE

Κατσε ρε συ ντεντοργκαν, δλδ οσοι δεν γουσταραν πρεπει να το βουλωσουν για να υπερασπιστουν τις αποψεις τους; Ο σελλερζ ας πουμε τα 'χει παρει κρανιο με το λοστ και θελει να σκισει τα ρουχα του και να πει την αποψη του, σιγα.

Δεν ειναι και προσωπικο δημιουργημα κανενος εδω μεσα για να θιγεται ετσι =ρ

Προσπάθησε να διαβάζεις πιο προσεκτικά τι γράφω please. Έγραψα ξεκάθαρα ότι είναι απόλυτα λογικό να πει ο καθένας τη γνώμη του και να διαφωνήσει. Απλά μου φαίνεται παράδοξο να μπαίνει και να γράφει κάποιος τη γνώμη του για 1354η φορά ειδικά αν πρόκειται για κάτι που θεωρεί ότι είναι για τα μπάζα. Παράδοξο αλλά και πάλι επιτρεπτό (όπως έγραψα).

Το καταλάβαμε τώρα ή πρέπει να το πω κι αλλιώς?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...