Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 780
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Πέρα από την πλάκα νομίζω καμμία άλλη σειρά δεν πόρωσε τόσο πολύ και δεν δίχασε τόσο πολύ τους οπαδούς της.

Εάν και ξενέρωσα με τον 6ο κύκλο, για να πω την αμαρτία μου ήδη έχει αρχίσει να μου λείπει πολύ η σειρά... ειδικά στην αρχή κάθε επεισοδίου αυτή η φωνή που έλεγε.."previously on lost":-):-)

μπορεί να κατεντησε εμπορικά μιας και πλέον το ξέρει και ο θείος ΜΗΤΣΟΣ και η κάθε κυραυσα, αλλά δεν νομίζω να ξαναυπαρξει όμοιο ότι και να λέμε.

Μπορεί τα ερωτήματα να απαντήθηκε με ηλίθιο τροπο όπως λένε μερικοί, αλλά έτσι όπως με έκανε να νιώθω αυτή η σειρά δεν νομίζω θα το κατορθώσει άλλη σειρά. Τέλος.

Δημοσ.
Δεν νομίζω όμως ότι το τιμάει πως οι διαφωνίες γίνονται επειδή ενα 80% του φανατισμένου κοινού του γύρισε εναντίον του.

Το οποιο ποσοστο προκυπτει απο καποια ερευνα ή απο ατομα του κυκλου σου που το ''γυρισαν''?

Ενα νουμερο κοντα στο 30 θα ηταν πιο κοντα στη πραγματικοτητα κρινοντας απο ψηφοφοριες σε διαφορα χαρντκορ λοστ σαιτς.Α και επισης διαφωνω στο οτι η σειρα εμεινε στην ιστορια λογω θεωριων,συζητησεων κλπ.Για αλλους λογους βρισκεται στη δικη μου κορυφη και κυριως επειδη ειδα σε αυτην ολα(σχεδον) οσα περιμενα και ζηταω απο μια τετοια σειρα.

Δημοσ.
Το οποιο ποσοστο προκυπτει απο καποια ερευνα ή απο ατομα του κυκλου σου που το ''γυρισαν''?

Απο καθαρά προσωπική μου εμπειρία. Βασικά έτσι το ανέφερα το νούμερο. Κακά τα ψέμματα δεν μπορώ να καταλάβω τι βρήκαν αυτοί που δεν το ''έχουν γυρίσει ακόμα''. Φίλτατε sheik ακούω απ'εδώ κι απο κεί για μηνύματα που πέρασε, και για μυθολογία και για άλλα τέτοια κουφά, για μια σειρά που όλοι την βλέπαν για να μάθουν τι γίνεται και παραξενεύομαι απίστευτα πολύ. Υπάρχουν άπειρες σειρές με μηνύματα και πολύ καλύτερα δοσμένα, για να θεοποιήσουμε το Λοστ σε αυτόν τον τομέα.

Δημοσ.
Κακά τα ψέμματα δεν μπορώ να καταλάβω τι βρήκαν αυτοί που δεν το ''έχουν γυρίσει ακόμα''.

Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει η απάντηση στο ερώτημα αυτό, προτείνω το βιβλίο:

Mistakes were made but not by me

http://www.amazon.com/Mistakes-Were-Made-But-Not/dp/0156033909

Περιγράφει το Cognitive dissonance.

Στην περίπτωση αυτή λειτουργεί κάπως έτσι:

Ο θεατής σκέφτεται "είμαι έξυπνος άνθρωπος και δεν βλέπω βλακώδεις σειρές". Υποσυνείδητα λοιπόν, αφού ξέρει ότι το Lost το είδε, αποφασίζει ότι το Lost ήταν καλή και έξυπνη σειρά. Η μόνη άλλη δυνατότητα είναι να παραδεχτεί ότι πιάστηκε κορόιδο, πράγμα το οποίο προκαλεί άσχημο συναίσθημα (το οποίο έχουμε τον αυτοματισμό να αποφεύγουμε).

Ο ίδιος μηχανισμός εξηγεί πολλά άλλα αξιοπερίεργα που βλέπουμε καθημερινά! (Όπως για παράδειγμα κάποιους να επιμένουν ότι ο Κωστάκης ήταν καλός πρωθυπουργός!)

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν το "γύρισα" καθ'ότι είχα παραιτηθεί από αυτή τη διαδικασία ψαξίματος κάποιες σεζόν πριν το τέλος. Είδα ότι η σειρά έκανε μεγάλη κοιλιά κάποια στιγμή και σταμάτησα να ψάχνω τι εννοεί ο ποιητής, οπότε οι προσδοκίες μου είχαν πέσει δραματικά αρκετό καιρό πριν.

Και σοβαρά δεν το είχατε ψυλλιαστεί ότι μια σειρά που κρατάει αινίγματα για τόσο καιρό χάριν θεαματικότητας, θα σκάσει σα φούσκα κάποια στιγμή; Από κάποιο σημείο και πέρα έχω την αίσθηση ότι άρχισαν να δημιουργούνται αινίγματα για τα αινίγματα και όλο αυτο το build up ήταν δεδομένο ότι θα κατέρεε, ειδικά για κάποιον που ψάχνει και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Respect στη σύνδεση του Lost με τον Κωστάκη btw =ρ

Δημοσ.

Α μαλιστα.Ευχαριστουμε πολυ που εμμεσως μας αποκαλεις ηλιθιους που δεν το παραδεχονται.Θα σου προτεινα να δεχθεις την διαφορετικοτητα του γουστου και την υπαρξη αντιθετης γνωμης,μηπως και καποτε καταλαβεις οτι σε πολλους η σειρα παρεμεινε εξαιρετικη μεχρι τελους,απο το να το παιζεις ψυχολογος του κωλου παραθετοντας σχετικη βιβλιογραφια.

Το λοστ μου αρεσε πραγματικα,ενω εσυ το σιχαθηκες.Τοσο απλο ειναι και δεν κρυβει υποσυνειδητα παιχνιδια του μυαλου και αλλα τετοια ωραια.

Δημοσ.
Α μαλιστα.Ευχαριστουμε πολυ που εμμεσως μας αποκαλεις ηλιθιους που δεν το παραδεχονται.

Όχι, δεν έχω καμιά τέτοια πρόθεση. Αν διαβάσεις προσεκτικά αυτό που έγραψα, θα δεις ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Πρόκειται απλώς για ένα ψυχολογικό μηχανισμό που ισχύει για όλους, ακόμη και για τον Αινστάιν. Όμως σε κάποιους είναι πιο έντονος απ' ότι σε άλλους, όπως ισχύει για όλους τους ψυχολογικούς μηχανισμούς. Για παράδειγμα, κάποιοι νευριάζουν εύκολα. Είναι τελείως άσχετο αν είναι έξυπνοι σαν τον Αινστάιν ή ηλίθιοι.

Δημοσ.

Βασικά σε είπε έξυπνο άνθρωπο, που για να αποφύγεις το άσχημο συναίσθημα του "πιάστηκα κορόιδο" υποσυνείδητα δημιουργείς αυτοματισμούς και πείθεις τον εαυτό σου ότι το Lost δεν ήταν εν τέλει βλακώδης σειρά.

Δημοσ.

Άρα θα έπρεπε να μου αρέσει και το Prison Break μεχρι τέλους και όποια άλλη σειρά μας αρέσει από την αρχή και τη παρακολουθούμε χρόνια. Έτσι, για να μην πιανόμαστε κορόιδα. Δε μου άρεσε το Prison Break μέχρι τέλους όμως, το σιχαθήκα (παρότι τα πρώτα δύο χρόνια το λάτρευα). ΤΙ λέει το βιβλίο για τη περίπτωση μου?

Δημοσ.

Το Prison Break σου άρεσε στην αρχή επειδή ήταν ενδιαφέρουσα περιπέτεια, όχι επειδή προκαλούσε το πνεύμα σου. Το Lost ήταν άλλου είδους σειρά, που όσοι το έβλεπαν ένιωθαν ότι είναι μέρος μιας ομάδας μυημένων που προσπαθούν να λύσουν έναν πολύ ωραίο και έξυπνο γρίφο. Στο τέλος βέβαια, όπως έλεγε και ο Κάιζερ, μας πήραν αυτό τον γρίφο για να μας δείξουν μια τάπα στον πάτο του νησιού σαν μια τάπα μιας μπανιέρας και μισή σεζόν limbo. Εκεί είναι που δρουν και οι αυτοματισμοί του υποσυνείδητου σύμφωνα με το παραπάνω ποστ. Υπάρχουν δύο δρόμοι, η άρνηση και η παραδοχή, συνήθως ο άνθρωπος που διαλέγει τον πρώτο δρόμο τον διαλέγει πάντα, όχι μόνο στο Lost. Στη ζωή μου έχω παραδεχθεί πολλές φορές να έχω κάνει κάποιο λάθος ή να με έχουν πιάσει μαλάκα/κορόιδο, όπως στο Lost.

Ο sheik βέβαια, απ' ότι έχει πει, δεν αντλούσε ευχαρίστηση ή ικανοποίηση από τους γρίφους, τα μυστήρια, τα ερωτήματα, κτλ. Έβλεπε το Lost σαν οποιαδήποτε άλλη σειρά περιπέτειας ή δράματος χαρακτήρων. Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι το αν σου άρεσε ή όχι το Lost εξαρτάται απόλυτα από το επίπεδο απαντήσεων που είσαι διατεθειμένος να πάρεις. Ίσως είναι ένας άλλος αυτοματισμός που θέλει υποσυνείδητα να πείσει τον εαυτό μου ότι είμαι πολύ έξυπνος για να δεχθώ σοβαρά τις βλακώδεις και ηλίθιες απαντήσεις που έδωσε το Lost στο τέλος.

Όπως και να 'χει, αφήστε το να πεθάνει πια, 6 χρόνια ήταν πολλά.

Δημοσ.

Ιθάκη (Αποσπάσματα για LOST , κυριακή πρωί)

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,

να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,

γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.

Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.

Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.

Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.

Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.

Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει·

και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,

πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,

μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.

Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.

Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.

Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,

ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

(Από τα Ποιήματα 1897-1933, Ίκαρος 1984)

;)

Δημοσ.

Μέση οδός δεν υπάρχει? Να το βλέπει κάποιος γιατί του αρέσουν και οι γρίφοι που θέτει αλλά και η ιστορία/περιπέτεια/ανάπτυξη χαρακτήρων των ηρώων? Πρέπει οπωσδήποτε να διαλέξω στρατόπεδο? Δηλαδή εγώ που πιστέυω ότι το Lost μου άρεσε σαν ιστορία και για τις στιγμές που μου χάρισε σε όλη αυτη τη πορεία των 6 χρόνων (στιγμές που καμμιά άλλη σειρα δε μου έχει προσφέρει) παρόλο που στο κομμάτι των γρίφων οι απαντήσεις που μου έδωσε δεν ήταν αυτό που ήθελα ή περίμενα, εγώ δηλαδή έχω ξεγελάστεί από το υποσεινήδητό μου και από οτι άλλο λέει το παραπάνω βιβλίο?

υγ. δε το αφήνουμε να πεθάνει ρε:-D

Δημοσ.

Ο sheik βέβαια, απ' ότι έχει πει, δεν αντλούσε ευχαρίστηση ή ικανοποίηση από τους γρίφους, τα μυστήρια, τα ερωτήματα, κτλ. Έβλεπε το Lost σαν οποιαδήποτε άλλη σειρά περιπέτειας ή δράματος χαρακτήρων. Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι το αν σου άρεσε ή όχι το Lost εξαρτάται απόλυτα από το επίπεδο απαντήσεων που είσαι διατεθειμένος να πάρεις. Ίσως είναι ένας άλλος αυτοματισμός που θέλει υποσυνείδητα να πείσει τον εαυτό μου ότι είμαι πολύ έξυπνος για να δεχθώ σοβαρά τις βλακώδεις και ηλίθιες απαντήσεις που έδωσε το Lost στο τέλος.

Οχι δεν το ειπα ποτε αυτο. Η ευχαριστηση προερχοταν απο καθε τι μεσα στη σειρα. Μυθολογια,μυστηρια, δεσιμο με χαρακτηρες κλπ. Απλα δεν ειχα παραλογες απαιτησεις. Σαφως και η σειρα σε καποιους δημιουργησε απαιτησεις που εφταναν στο Θεο και ειναι λογικοτατο. Αλλα κατ'εμε ηταν λαθος η οπτικη γωνια με την οποια εβλεπαν τη σειρα. Δε θα επεκταθω παραπανω ξανα ομως, καλυτερα ας το αφησουμε εδω. Απλα μου τη δινει που μερικοι ασχολουνται ακομα με τη σειρα και με το ποσο "χαλια" ηταν τελικα, περισσοτερο ακομα κι απο εμας που μειναμε ευχαριστημενοι στο τελος. Κατα τη ταπεινη μου γνωμη, αν καποιος πρεπει να "αφησει το Lost να πεθανει πια", ειναι οι επικριτες που -γουστο τους- θεωρουν οτι 6 χρονια πηγαν στραφι απο τον χρονο τους. Κριμα να αφιερωνουν κι αλλο πολυτιμο χρονο σε κατι που εδω και χρονια δεν τους γεμιζε, το εβλεπαν απο συνηθεια ή επειδη "ηθελαν να δουν που το παει" και τωρα που επιβεβαιωθηκαν πανηγυρικα για την μεγαλη απατη να συνεχιζουν την κοντρα. Btw, κανενα συνδρομο για κατι τετοιο δεν υπαρχει? ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...