Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε ενταξει δεν αφησε και τοσα πολλα ξεκρεμαστε. Με τον εναν η τον αλλο τροπο απαντησε στα περισσοτερα. Απλως αντι η 6η σεαζον να ειναι μια σεαζον απαντησεων, δημιουργησε το cocnept flash sideways, το οποιο στην ουσια εξιστορει τι γινεται ακομα και μετα το τελος της ζωης τους. Οποτε δεν θεωρω λογικο να παραπονιεται κανεις.

Περα απο τους κανονες και μερικα ερωτηματα για την καμπινα, δεν νομιζω πως εχει αφησει αλλα βασικα ερωτηματα αναπαντητα.

Δημοσ.
Ε ενταξει δεν αφησε και τοσα πολλα ξεκρεμαστε. Με τον εναν η τον αλλο τροπο απαντησε στα περισσοτερα. Απλως αντι η 6η σεαζον να ειναι μια σεαζον απαντησεων, δημιουργησε το cocnept flash sideways, το οποιο στην ουσια εξιστορει τι γινεται ακομα και μετα το τελος της ζωης τους. Οποτε δεν θεωρω λογικο να παραπονιεται κανεις.

Περα απο τους κανονες και μερικα ερωτηματα για την καμπινα, δεν νομιζω πως εχει αφησει αλλα βασικα ερωτηματα αναπαντητα.

Το θέμα δεν είναι πόσες απαντήσεις δίνεις, αλλά τι απαντήσεις δίνεις. Αρκετά ερωτήματα έμειναν αναπάντητα, και πέραν κάποιον λίγων καλών εξηγήσεων σε αρκετές περιπτώσεις είχαμε εξηγήσεις της μορφής:

1) Γιατί ο ρίτσαρντ είναι αθάνατος? => γιατί τον άγγιξε ο τζέικομπ

2) Γιατί το νησί κινείται? => Γιατί ένας λαός 2000 χρόνια πριν είχε την φαεινή ιδεά να συνδέσει έναν τροχό στην πηγή του φωτός

3) Γιατί ο ντέσμοντ έχει τόση μεγάλη αντοχή στον ηλεκτρομαγνητισμό? => γιατί είναι σπέσιαλ

4) Γιατί ο χέρλυ βλέπει νεκρούς? => γιατί είναι σπέσιαλ

5) Γιατί ο γουώλτ είχε αυτές τις δυνάμεις? => γιατί είναι σπέσιαλ

6) Γιατί θεραπεύτηκε ο λοκ? => Γιατί έτσι γούσταρε το νησί

7) Πως δημιουργήθηκε ο καπνός? => επειδή το νεκρό σώμα του αδερφού του τζέικομπ έπεσε στην πηγή

και άλλα πολλά που βαριέμαι να τα γράφω. Το κόλπο των σεναριογράφων ήταν απλό, σε μια σειρά που ξεκινά σαν κοινωνική με στοιχεία περιπέτειας, πετάς μέσα "υπερφυσικά" φαινόμενα (πχ καπνούς και φαντάσματα). Ο τηλεθεατής λοιπόν αναρωτιέται πως αφού η σειρά που βλέπει δεν έχει σχέση με υπερφυσικά, ε τότε δεν μπορεί κάποια καλή εξήγηση έχουν όλα αυτά!

6 κύκλοι νομίζω ήταν πολλοί, η σειρά θα μπορούσε να έχει τελειώσει νωρίτερα και με διαφορετικό τρόπο. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν συζητήσεις και ερμηνείες για αρκετό καιρό ακόμα.

Υ.Γ Καλή η μακροπρόθεσμη ερμηνεία που δίνεις για το "it only ends once..." και νομίζω ένα από τα βασικά που δεν απάντησαν ήταν τι σκατά είναι το loophole...

• Like 1
Δημοσ.
και νομίζω ένα από τα βασικά που δεν απάντησαν ήταν τι σκατά είναι το loophole...

Για να δούμε τις 4 πιθανές απαντήσεις:

Α. Κάτι σπέσιαλ.

Β. Κάτι που άγγιξε ο Τζέικομπ.

Γ. Κάτι που ήθελε το νησί.

Δ. Κάτι που δεν έχει τόσο σημασία στην σειρά.

Δημοσ.

Καλως η κακως η σειρα εμπεριεχει μεταφυσικα στοιχεια. Ειναι μεν σειρα μυστηριου αλλα εχω την εντυπωση πως οι περισσοτεροι ξενερωσαν γιατι περιμεναν οι απαντησεις να διεπονται με τους κανονες της φυσης και να ειναι στο οριο του αντιληπτου και θεωρουν πως μεταφυσικες απαντησεις του στυλ ο ενας εβλεπε νεκρους, ο αλλος ειναι αθανατος και το νησι μεταφερεται στον χωροχρονο δεν ειναι απαντησεις...

Οποτε δεν εχεις παρα να δεχτεις οτι ο Ριτσαρντ ηταν Αθανατος επειδη αυτο ηταν το ανταλλαγμα που συμψωνσησε με τον Τζεικομπ ωστε να παιξει τον ρολο του ενδιαμεσου. Πως ομως μπορει ο Τζεικομπ και του μεταβιβασε τετοια ιδιοτητα, αυτο ειναι στη σφαιρα της δικια σου φαντασιας, λαμβανοντας ομως υποψιν οτι η σειρα εχει στοιχεια μεταφυσικα.

Ειναι υποκρισια ή αφελια, να βλεπεις μια σειρα καθαρα μεταφυσικη και να μην δεχεσαι μεταφυσικες απαντησεις σε μεταφυσικα ερωτηματα. Εκει θελω δηλαδη να καταληξω.

Το οτι ενα γκρουπ ατομων, με φαινομενικα χωρις καμμια συσχετιση μεταξυ τους (φαινομενικα ομως) βρεθηκαν σε εναν αγνωστο νησι, και ειχε σαν πρωτο σκοπο την επιβιωση, ηταν το πρωτο κεφαλαιο της εισαγωγικης σαιζον 1. Αυτο δεν σημαινει πως προκειται για κοινωνικη σειρα....

• Like 1
Δημοσ.
Καλως η κακως η σειρα εμπεριεχει μεταφυσικα στοιχεια. Ειναι μεν σειρα μυστηριου αλλα εχω την εντυπωση πως οι περισσοτεροι ξενερωσαν γιατι περιμεναν οι απαντησεις να διεπονται με τους κανονες της φυσης και να ειναι στο οριο του αντιληπτου και θεωρουν πως μεταφυσικες απαντησεις του στυλ ο ενας εβλεπε νεκρους, ο αλλος ειναι αθανατος και το νησι μεταφερεται στον χωροχρονο δεν ειναι απαντησεις...

Οποτε δεν εχεις παρα να δεχτεις οτι ο Ριτσαρντ ηταν Αθανατος επειδη αυτο ηταν το ανταλλαγμα που συμψωνσησε με τον Τζεικομπ ωστε να παιξει τον ρολο του ενδιαμεσου. Πως ομως μπορει ο Τζεικομπ και του μεταβιβασε τετοια ιδιοτητα, αυτο ειναι στη σφαιρα της δικια σου φαντασιας, λαμβανοντας ομως υποψιν οτι η σειρα εχει στοιχεια μεταφυσικα.

Ειναι υποκρισια ή αφελια, να βλεπεις μια σειρα καθαρα μεταφυσικη και να μην δεχεσαι μεταφυσικες απαντησεις σε μεταφυσικα ερωτηματα. Εκει θελω δηλαδη να καταληξω.

Το οτι ενα γκρουπ ατομων, με φαινομενικα χωρις καμμια συσχετιση μεταξυ τους (φαινομενικα ομως) βρεθηκαν σε εναν αγνωστο νησι, και ειχε σαν πρωτο σκοπο την επιβιωση, ηταν το πρωτο κεφαλαιο της εισαγωγικης σαιζον 1. Αυτο δεν σημαινει πως προκειται για κοινωνικη σειρα....

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά, δεκτές και οι μεταφυσικές εξηγήσεις, όχι όμως και οι "χαζές" εξηγήσεις (βλέπε πχ απάντηση για ψιθύρους). Αυτό ήθελα να τονίσω στο προηγούμενο ποστ.

Το ότι η σειρά ήταν καθαρά μεταφυσική επέτρεψε μου να σου πω πως το διαπιστώσαμε ανεπιστρεπτί στον 3ο και 4ο κύκλο όταν είδαμε πως το τέρας ήταν ένας καπνός και μετά έσκασε μύτη και ο άκυρος χαρακτήρας του μάιλς, που "διάβαζε" νεκρούς (για να μην αναφέρω μετά νεκραναστάσεις, πηγές φωτός και αγέραστους...)

Η σειρά ξεκίνησε σαν αμιγώς κοινωνική, όπου στον 1ο κύκλο είχαμε μια απλή ιστορία ανθρώπων που έπεσαν σε ένα νησί και προσπάθησαν να επιβιώσουν. Η ιστορία ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και η σειρά απέκτησε πολλούς φανς, διότι μέχρι τότε δεν είχε ξαναγυριστεί κάτι παρόμοιο.

Υπήρχε φυσικά και αρκετή δόση περιπέτειας, εξαιτίας της συμπλοκής των ηρώων με τους άλλους, το οποίο όμως αφορούσε περισσότερο τους επόμενους κύκλους.

Καθαρά μεταφυσική σειρά ήταν πχ το heroes, όπου με το καλημέρα έβλεπες ανθρώπους με υπερδυνάμεις και ήξερες τι παρακολουθούσες. Ο 1ος κύκλος του λοστ αλλά και κάποιοι επόμενοι δεν προδιέγραφαν την καθαρά μεταφυσική πορεία της σειράς.

Τέλος πάντων ο καθένας έχει βγάλει τα συμπεράσματα του, το δικό μου είναι πως ξεκίνησε πολύ καλά και στην πορεία κούρασε. Σε κάθε περίπτωση το ότι γίνεται τόση κουβέντα για την σειρά δείχνει πόσο απήχηση είχε στον κόσμο.

Δημοσ.

Δεν είναι μεταφυσικό το να σου πει πως το νησί μεταφέρεται στον χωροχρόνο ανακατεύοντας το νερό με το φως γυρνώντας ένα τροχό-γρανάζι. Είναι απλά ηλίθιο.

Δημοσ.
Δεν είναι μεταφυσικό το να σου πει πως το νησί μεταφέρεται στον χωροχρόνο ανακατεύοντας το νερό με το φως γυρνώντας ένα τροχό-γρανάζι. Είναι απλά ηλίθιο.

Μέσα είσαι!:-)

Δημοσ.

Το ότι η σειρά ήταν καθαρά μεταφυσική επέτρεψε μου να σου πω πως το διαπιστώσαμε ανεπιστρεπτί στον 3ο και 4ο κύκλο όταν είδαμε πως το τέρας ήταν ένας καπνός

Το οτι το τερας ηταν καπνος το ειδαμε στο 1χ23.

Δημοσ.
Ακόμα τσακώνεστε για το καλύτερο show ever ρε?? :-D

Πέρα από την πλάκα νομίζω καμμία άλλη σειρά δεν πόρωσε τόσο πολύ και δεν δίχασε τόσο πολύ τους οπαδούς της.

Εάν και ξενέρωσα με τον 6ο κύκλο, για να πω την αμαρτία μου ήδη έχει αρχίσει να μου λείπει πολύ η σειρά... ειδικά στην αρχή κάθε επεισοδίου αυτή η φωνή που έλεγε.."previously on lost":-):-)

Δημοσ.

Μα ακριβώς γι αυτό το λόγο είναι το καλύτερο show ever. Τόσες συζητήσεις, τόσες διαφωνίες, τόσες θεωρίες, τέτοια πόρωση δεν έχει υπάρξει για κανένα άλλο (ας με συγχωρήσουν οι φαν του carnivale).

Δημοσ.

Δεν νομίζω όμως ότι το τιμάει πως οι διαφωνίες γίνονται επειδή ενα 80% του φανατισμένου κοινού του γύρισε εναντίον του.

Δημοσ.
Δεν νομίζω όμως ότι το τιμάει πως οι διαφωνίες γίνονται επειδή ενα 80% του φανατισμένου κοινού του γύρισε εναντίον του.

Το ποσοστό δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...