Προς το περιεχόμενο

Lost Season 6 Finale FULL SPOILERS topic

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν διαφωνώ μαζί σου, αλλά οι εμφανίσεις του κώστα στους 3 πρώτους κύκλους ήταν μετρημένες στα δάχτυλα. Πχ θυμάμαι στο 1ο επεισόδιο που σκότωσε τον πιλότο, και αρκετά πιο μετά που κυνηγούσε τον τζακ την κέιτ και τον λοκ. Η συντριπτική πλειψηφία των αντιδράσεων των ηρώων στους πρώτους κύκλους ήταν αληθοφανείς (υπήρχαν βεβαίως και εξαιρέσεις).

Παράδειγμα, στον 2ο κύκλο η κέιτ και ο σώγιερ βλέπουν ξαφνικά μπροστά τους ένα μαύρο άλογο...είναι εμφανής η έκπληξη και των 2 στο βλέμα τους και είναι πολύ πιστευτή η αντίδραση.

Για τα φαντάσματα εάν δεν κάνω λάθος μόνο ο χέρλυ τα έβλεπε, και η λογική εξήγηση που είχα εγώ στο μυαλό μου των πρώτο καιρό ήταν πως απλά είχε παραισθήσεις λόγω της έλλειψης ψυχιατρικής φροντίδας και φαρμάκων στο νησί.

Τέλος πάντων, μεγάλο μέρος της ερμηνείας χάθηκε στους 2 τελευταίους κύκλους και ειλικρινά ποτέ μου δεν κατάλαβα τι ρόλο βάραγε ο μάιλς που "διάβαζε" νεκρούς, η νεκρανάσταση του σαγίντ, οι ηλίθιες στάχτες και ένα σωρό άλλα.

Νεκρούς εννοώ τον Κρίστιαν που έκοβε βόλτες, τον Γέμι και βασικά όσους έκανε ο καπνός κατά καιρούς. Ακόμα και τον Γουόλτ που εμφανίστηκε στο νησί ενώ ήδη είχε φύγει. Για να μην πούμε για τους ψυθίρους που στην αρχή ειδικά ήταν πολύ ψαρωτικοί για εμάς ως θεατές. Για σκέψου να τους ακούς στο δάσος το βράδυ!!!!

Με λίγα λόγια πιστεύω πως δε θα μπορούσε να βγει αλλιώς η σειρά. Οι μισοί θα είχαν πάει από καρδιακή προσβολή όταν πρωτοάκουσαν το τέρας στο πρώτο επεισόδιο κι άλλοι μισοί ακόμα θα έτρεχαν!

Υ.Γ. Τον Μάιλς τον είχαμε δει στον 4ο κύκλο να ακούει τους νεκρούς. Ήταν βασικά και το επεισόδιο που μου επιβεβαίωσε οτι δε θα πάρουμε απαντήσεις που να εξηγούνται επιστημονικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 780
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για τον μάιλς όταν έσκασε μύτη, είχα μια κρυφή ελπίδα πως απλά πρόκειται για κάποιον απατεωνάκο...μετά όμως είδαμε στον 6ο κύκλο πως μπορεί να "διαβάζει" όχι μόνο πτώματα αλλά και στάχτες πτωμάτων...:fear::fear::fear:

Εντελώς άκυρος χαρακτήρας, όπως και ο φου μαν τσου στον ναό. Με κάτι τέτοια έφαγα τρελή ξενέρα στην σειρά.

Για τους ψιθύρους πάντα πίστευα πως είναι ένας κρυφός κώδικας επικοινωνίας των Άλλων, και όχι κάτι μεταφυσικό όπως τα φαντάσματα που μας σέρβιραν με προχειρότητα στο τέλος.

Οι "μεταφυσικές" σκηνές ήταν πολύ λίγες στους πρώτους κύκλους, όπου κυριαρχούσε το κοινωνικό κομμάτι με στοιχεία περιπέτειας και πολύ καλές ερμηνείες, το οποίο και θεωρώ πως χάθηκε στην πορεία.

Εάν και αρκετοί ξενέρωσαν από την αρχή με την εναλλακτική πραγματικότητα, εμένα προσωπικά μου άρεσε μέχρι το τέλος διότι μου θύμησε παλιό καλό λόστ και αυτό είναι που συγκρατώ από το φινάλε, τις ωραίες ερμηνείες που είδα.

Μία από τις καλύτερες αναλύσεις του φινάλε από τον vozzek69.

Μεγάλο κείμενο αλλά πλήρες και με πολύ σωστή ανάλυση. Κάνει απίστευτες συνδέσεις, εξηγεί ακόμα και το γιατί ο Jack αρρώστησε ξαφνικά στη τέταρτη σεζόν και του έβγαλε τη σκωλικοειδιτη η Τζόυλιετ.

http://darkufo.blogspot.com/2010/05/things-i-noticed-end-by-vozzek69.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αληθινή ιστορία

πριν απο καποια χρόνια ενας διασημος ζωγραφος ειχε τσαντιστει με τους κριτικους που οταν βλεπαν κατι αφηρημενο λεγαν εδω ο ζωγραφος θελει να πει αυτο... και λεγαν μια μπαρουφα.... (πχ τη μοναξια κλπ)

Ετσι πηρα ενα γαιδαρο, βουτηξε την ουρα του μεσα σε μπογιες και αρχισε να ενοχλει το γαιδαρο στα οπισθια. Τον γαργαλαγε κλπ

Ετσι ο γαιδαρος κουναγε συνεχεια την ουρα του και "ζωγραφιζε" σε ενα τελαρο που σκοπημα είχε βαλει ο ζωγραφος ακριβως διπλα στην ουρα του...

Το αριστουργημα αυτο που δημιουργηθηκε ο ζωγραφος το εβαλε σε μια εκθεση του...

Οι διαφοροι κριτικοι εμειναν αφωνοι απο το εργο και αρχισαν να δίνουν εξηγησεις για το τι ηθελε να πει ο ... "ποιητης"-ζωγραφος....

Εχω την εντυπωση ότι κατι αντιστοιχο γίνεται και στην προκειμενη περιπτωση...

Ολοι εμεις (οι κριτικοί) προσπαθουμε να ερμηνευσουμε το γαιδαρο-ζωγραφο (σεναριογραφο) που 6 χρόνια μας κορόιδευε και δεν ειχε ιδεα τι εκανε... και προφανως εκλεισε τη σειρα χωρις να ξερει τι και πως....

Χωρις παρεξήγηση ελπίζω...

Επεξ/σία από georgalasg

Για τον μάιλς όταν έσκασε μύτη, είχα μια κρυφή ελπίδα πως απλά πρόκειται για κάποιον απατεωνάκο...μετά όμως είδαμε στον 6ο κύκλο πως μπορεί να "διαβάζει" όχι μόνο πτώματα αλλά και στάχτες πτωμάτων...:fear::fear::fear:

Εντελώς άκυρος χαρακτήρας, όπως και ο φου μαν τσου στον ναό. Με κάτι τέτοια έφαγα τρελή ξενέρα στην σειρά.

Κι εγώ το είχα σκεφτεί μέχρι που τον είδα να επικοινωνεί με το νεκρό και να του δείχνει εκείνο που ήταν κρυμμένο στον τοίχο. (λεφτά ήταν; δε θυμάμαι) ε, εκεί μας σιγούρεψαν. :-D

Κι εγώ το είχα σκεφτεί μέχρι που τον είδα να επικοινωνεί με το νεκρό και να του δείχνει εκείνο που ήταν κρυμμένο στον τοίχο. (λεφτά ήταν; δε θυμάμαι) ε, εκεί μας σιγούρεψαν. :-D

Nαι λεφτά ήταν, και λίγο πιο πριν είχε προηγηθεί μια γελία σκηνή που έβαζε μπρος ένα πράγμα σαν ηλεκτρική σκούπα...:fear::fear::fear:

Πιο μετά μας τον έδειξε να πηγαίνει σε ένα πατέρα που ζητούσε να επικοινωνήσει με τον γιο του, να κάνει διάφορα "κόλπα" αλλά μετά να επιστρέφει τα λεφτά στον πατέρα λέγοντας του πως τον εξαπάτησε, οπότε εκεί αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου ότι δεν μπορεί ο τύπος αυτός πραγματικά να επικοινωνεί με νεκρούς.

Αργότερα όμως βεβαιωθήκαμε μια και καλή για τις τρομερές δυνάμεις του μάιλς:-):-)

Άσχετο... αλλά πολύ κοντή η Emilie de Ravin (Klair). :-D

Δείτε την δίπλα στην Elizabeth Mitchell η ακόμη καλύτερα στον έφηβο που παίζει τον γιο του Τζακ!

2010qa.jpg

Nαι λεφτά ήταν, και λίγο πιο πριν είχε προηγηθεί μια γελία σκηνή που έβαζε μπρος ένα πράγμα σαν ηλεκτρική σκούπα...:fear::fear::fear:

Πιο μετά μας τον έδειξε να πηγαίνει σε ένα πατέρα που ζητούσε να επικοινωνήσει με τον γιο του, να κάνει διάφορα "κόλπα" αλλά μετά να επιστρέφει τα λεφτά στον πατέρα λέγοντας του πως τον εξαπάτησε, οπότε εκεί αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου ότι δεν μπορεί ο τύπος αυτός πραγματικά να επικοινωνεί με νεκρούς.

Αργότερα όμως βεβαιωθήκαμε μια και καλή για τις τρομερές δυνάμεις του μάιλς:-):-)

Αυτό με τη σκούπα ήταν καθαρά απατεωνιά, ghostbusters κι έτσι για να το κάνει πιο εφετζίδικο. Η ιστορία με τον πατέρα που είχε χάσει το γιο του μου άρεσε πάρα πολύ.

...

Το πιο πικρό (αλλά ρεαλιστικό) στοιχείο στο φινάλε ήταν ότι βλέπουμε τον Jack στις τελευταίες αληθινές στιγμές του να πεθαίνει μόναχός. Πλάι πλάι με τον γλυκό σκύλο, σαν μικρή παρηγοριά...

και πεθαίνει χαμογελαστός, γιατί ακριβώς θυμάται ότι έτσι ακριβώς (στο αντίστροφο) είχαν ξεκινήσει όλα. Μόλις τελείωσε το επεισόδιο, πήγα πίσω και είδα το πρώτο επεισόδιο της σειράς. Το μάτι του Τζακ να ανοίγει και να ακούει το Βίνσεντ να περνάει τρέχοντας δίπλα του, να σηκώνεται και να περνάει ανάμεσα από τα μπαμπού, όπου είναι κρεμασμένο ένα αθλητικό παπούτσι (φθαρμένο μετά από 6 χρόνια, όπως το δείχνει στο φινάλε). Έτσι ακριβώς, όταν ολοκληρώνεται η σειρά, το μάτι...... κλείνει.

Είναι σίγουρα ένα πολύ συγκινητικό και ατμοσφαιρικότατο φινάλε.

Ευχαριστώ αυτή τη σειρά για 3 συναρπαστικά χρόνια!

αρχισανε τα οργανα:

http://bit.ly/bXoXxh

http://bit.ly/c9Vd82

αντε να δουμε ποτε θα ανακοινωσουν την νεα σειρα/ταινια/κομικ/παιχνιδι που θα δινει τις τελικες απαντησεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...