Προς το περιεχόμενο

Lost Season 6 Finale FULL SPOILERS topic

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όχι αφού γεννάει το 1977, τη μέρα που φτάνουν οι άλλοι και ο Οράτιος είναι φέσι. Δεν θυμάσαι που του έλεγε ο Σόγιερ έγινες πατέρας αλλά ήσουν τόσο τύφλα που το έχασες;

Σωστός! Το είχα ξεχάσει τελείως! :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια θυμαται κανεις το επεισοδιο της 5ης σαιζον "This place is Death"?

Εκει λοιπον ειναι που μαζευονται στην εκκλησια με την ελοιζ για να τους πει πως θα πανε παλι στο νησι.Ε λοιπον αυτη η εκκλησια ειναι η ιδια με αυτη που βλεπουμε στο "καθαρτηριο" στην 6η σαιζον στο τελευταιο επεισοδιο οπου μαζευονται ολοι...σας λεει κατι αυτο?

Ναι, μου λέει. Αυτή την εκκλησία έχουν στο στούντιο, αυτή χρησιμοποιούν! Δεν υπάρχει λόγος να ξοδευτούν για τέτοιες λεπτομέρειες.

Και σαν μπόνους: άλλο ένα μυστήριο!!! :shock:

στις αρχικες σεζον μας λεγανε και την παραμικρη λεπτομερεια της ζωης των υποψηφιων και δειχνανε τον ιακοβο να τους επισκεπτετε και να τους επηρεαζει. Πως κατεληξε για να τους διαλεξει (περα απο την γελεια συζητηση γυρω απο την φωτια) και πως παρακολουθησε ολες τις λεπτομερειες απο τις ζωες τους? Θα μου πεις εβαζε τους others γι σκαουτερς, αλλα εμοιαζε σαν να γνωριζει τα παντα, να εχει απορητες πληροφοριες και να τις τροφοδοτει και ο ιδιος ο ιακωβος στους ¨αλλους¨. Και για να καταληξει σε καποιους θα πρεπει πρωτα να τους ειχε τσεκαρει ο ιδιος, δεν μπορει να πει στους καθε ¨αλλους¨ σκαναρετε την αμερικη και βρειτε μου 10 προβληματικους τυπους! Στην τελικη πηγαν στο τελος να το παιξουνε οτι δεν ειναι ακριβως θεοτητα, οτι ξεκινησε θνητος και καπως διαμορφωθηκε στο νησι, αλλα οι ιδιοτητες του φερνουν σε θεοτητα. Αρα μπαχαλο. Αλλα ξεχασα δεν εχουν σημασια αυτα.

Θα μου εξηγησει καποιος γιατι σε ολη την σειρα οι αλλοι εμφανιζονται λιγο σαν αντικοινωνικοι κανιβαλοι? Καταλαβαινω οτι ακολουθησαν πιστα οδηγιες του μπεν για προστασια του νησιου, αλλα η σταση τους ηταν συνεχεια εχθρικη, δολοφονικη, κακοβουλη, παραλογη.... Εμενα με εκνευριζε αυτο απο οταν τους πρωτοειδα. Και οταν φτανουμε σε ενα σημειο οπου καταλαβαμε οτι κανεις δεν ηξερε τιποτα, ουτε καν ο μπεν η ο ριτσαρντ, αναρωτιεται κανεις πως δικαιολογουνται τετοιες συμπεριφορες. Ιδια φαση στην 6τη σεζον με τον ναο και τον μαο τσε τουγκ. Συνεχεια μια σταση σας προστατευουμε αλλα σας πεζουμε και @@σκαμπηλα οπου σας πετυχουμε.

Μ'αρέσει που πιστεύαμε ότι το επεισόδιο με τον Πάουλο και την Νίκη έχει κάποια σημασία και θα το μάθουμε πιο μετά... χααχα... τι μαλάκες...

στις αρχικες σεζον μας λεγανε και την παραμικρη λεπτομερεια της ζωης των υποψηφιων και δειχνανε τον ιακοβο να τους επισκεπτετε και να τους επηρεαζει. Πως κατεληξε για να τους διαλεξει (περα απο την γελεια συζητηση γυρω απο την φωτια) και πως παρακολουθησε ολες τις λεπτομερειες απο τις ζωες τους? Θα μου πεις εβαζε τους others γι σκαουτερς, αλλα εμοιαζε σαν να γνωριζει τα παντα, να εχει απορητες πληροφοριες και να τις τροφοδοτει και ο ιδιος ο ιακωβος στους ¨αλλους¨. Και για να καταληξει σε καποιους θα πρεπει πρωτα να τους ειχε τσεκαρει ο ιδιος, δεν μπορει να πει στους καθε ¨αλλους¨ σκαναρετε την αμερικη και βρειτε μου 10 προβληματικους τυπους! Στην τελικη πηγαν στο τελος να το παιξουνε οτι δεν ειναι ακριβως θεοτητα, οτι ξεκινησε θνητος και καπως διαμορφωθηκε στο νησι, αλλα οι ιδιοτητες του φερνουν σε θεοτητα. Αρα μπαχαλο. Αλλα ξεχασα δεν εχουν σημασια αυτα.

απο το lighthouse τους παρακολουθουσε , σιγουρα την ειδες την σειρα? :P

στις αρχικες σεζον μας λεγανε και την παραμικρη λεπτομερεια της ζωης των υποψηφιων και δειχνανε τον ιακοβο να τους επισκεπτετε και να τους επηρεαζει.

Λάθος. Στις αρχικές σεζόν δεν υπήρχε Τζέικομπ. Αυτόν τον ανακάλυψαν την πέμπτη σεζόν!

Τιμωρία: Να ξαναδείς αμέσως τις πρώτες 4 σεζόν και να έρθεις με τον κηδεμόνα σου! :-D

απο το lighthouse τους παρακολουθουσε , σιγουρα την ειδες την σειρα? :P

ναι εχεις δικιο, απλα δεν εδωσα σημασια. Οχι οτι ειναι εξηγηση βεβαια. εχω ενα μαγικο φαρο που καταγραφει ολη σου τη ζωη. Οσω εξηγηση ειναι πιες το νερο και γινεσε σαν και μενα, η σε βαφτιζω αθανατο. Πλακα πλακα αυτο και αν φερνει σε myst (ο φαρος).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Σε περίπτωση που τα ξεχνούσε κάποιος να βγει και να τα θυμηθεί.

Άσχετο. Τελικά ο Ντες έριξε το αεροπλάνο επειδή δεν πάτησε το κουμπί? Αν ναι, τότε ο Τζεικομπάς πως ήταν τόσο σίγουρος ότι ο Ντες όντως δεν θα το πατήσει? Ήταν κάποιου είδους θεικής παρέμβασης?

Επίσης, το ότι στο νησί οι άλλοι πίστευαν ότι δεν μπορούσαν να γεννηθούν μωρά ισχύει? Ο Τζεικομπάς δεν άφηνε ή δεν ήταν σημαντικό κι αυτό?

Επίσης το σενάριο γραφόταν σε τέτοια χαρτιά:

paper_set10.PNG

η σε χαρτιά με περισσότερες τρύπες?

Ρε Sellers, με κάνεις να σπάσω το radio silence τώρα. Τι κάθεσαι και ρωτάς; Σοβαρά τα ρωτάς;

Το τέλος είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ. Δεν σηκώνει καμία παρερμηνεία και καμία περαιτέρω θεωρία. Ό,τι είδαμε, έτσι ακριβώς έγινε. Από την πρώτη πρώτη σκηνή και την πτώση του αεροπλάνου μέχρι και το θάνατο του Τζακ με το αεροπλάνο να πετάει από πάνω του με αυτούς που κατάφεραν να φύγουν ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα είδαμε 6 σεζόν. Τα flash sideways χρονικά αρχίζουν ουσιαστικά μετά το θάνατο όλων (πρακτικά, όπως λέει και ο Κρίστιαν, δεν έχει νόημα ούτε το "πότε" ούτε το "που", αλλά εφόσον όλοι πέθαναν κάποια στιγμή όλο το σκηνικό είναι μετά τα γεγονότα του νησιού).

Αυτό κάνει τη μισή 6η σεζόν απλά έναν αντιπερισπασμό και τίποτα παραπάνω: όλα τα flash sideways δεν εξυπηρετούν τίποτα άλλο πέρα από έναν αποχαιρετισμό των ηρώων μεταξύ τους και με το κοινό. Το θέμα του Καθαρτηρίου εγώ δεν το πολυσυμμερίζομαι, αν εξαιρέσεις τον Jack που και καλά καταπολεμά τα father issues που έχει με τον φανταστικό γιό του, όλοι οι άλλοι δεν εμφανίζονται να ξορκίζουν δαίμονες της κανονικής τους ζωής (πχ. ο Σαγίντ ΠΑΛΙ δολοφονεί ανθρώπους). Είναι ένα τέλος που μπορεί να κοτσαριστεί σε οποιαδήποτε σειρά με το ίδιο αποτέλεσμα και δεν κολλάει θεωρώ καθόλου με τις υπόλοιπες 5μιση σεζόν του Lost. Εντάξει, είπαμε, μετράει και το ταξίδι και όχι μόνο η Ιθάκη, αλλά εδώ είναι σαν να σταμάτησε το ταξίδι στα καλά καθούμενα και να εμφανίστηκε μια φανταστική χώρα που υπάρχει μόνο στο μυαλό των ηρώων μετά θάνατον!

Πάμε στις ερωτήσεις του Sellers.

"Τελικά ο Ντες έριξε το αεροπλάνο επειδή δεν πάτησε το κουμπί? Αν ναι, τότε ο Τζεικομπάς πως ήταν τόσο σίγουρος ότι ο Ντες όντως δεν θα το πατήσει? Ήταν κάποιου είδους θεικής παρέμβασης?"

Δεν έχει καμία απολύτως σημασία, όπως και ΟΛΑ τα υπόλοιπα γεγονότα που είδαμε, απλά συνέβησαν. Έτσι. Χωρίς πως και γιατί. Αυτό δεν το λέω εγώ, αυτό αποφάσισαν να πράξουν οι σεναριογράφοι. Ο Ντες κυνηγώντας τον Κέλβιν ξέχασε το κουμπί, όταν το πάτησε ήδη η μαγνητική διαρροή τράβηξε το αεροπλάνο και το έριξε και έπεσε στο νησί. ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΥΧΑΙΟ. Ποτέ δεν μας έδειξαν ΠΩΣ θα μπορούσε ο Jacob ή ο κάθε Jacob να "φέρει" κόσμο στο νησί. Μπορούμε να φανταστούμε χίλια δυο, αλλά να πω την ταπεινή μου γνώμη; Θεωρώ ότι ούτε οι σεναριογράφοι έχουν κάποια απάντηση. Αν είχαν θα μας την είχαν "κοινοποιήσει" μέσω της σειράς. Δε μπορώ να πιστέψω ότι ήξεραν και δεν το είπαν λόγω οικονομίας ιστορίας και σεναρίου - κάτι τέτοιο είναι ηλίθιο. Έχουμε μια τεράστια αλυσίδα ερωτημάτων με τα οποία ούτε καν ασχολήθηκαν μετά την εισαγωγή τους. Δεν έχει σχέση αν είναι φαντασίας η σειρά ή όχι. Όταν σε ένα φινάλε, 1 χρόνο πριν δείχνεις τον Jacob να πιάνει έναν έναν τους Losties πριν αυτοί πάνε στο νησί, και ψαρώνουν όλοι, και μετά από αυτό ΔΕΝ ΞΑΝΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ με αυτό το θέμα εμένα αυτό μου λέει ότι έγινε για λόγους φτηνού εντυπωσιασμού και για το wtf φινάλε. Το ίδιο και η βόμβα. Έσκασε μια βόμβα υδρογόγου και τους πήγε 30 χρόνια στο μέλλον. Γιατί; Γιατί έτσι! Τέλος. Πέθανε ο Σαγίντ και επανήλθε από τα νερά του Ναού. Γιατί; Γιατί έτσι! Ένιωθε νεκρός μέσα του. Γιατί; Γιατί έτσι!

"Επίσης, το ότι στο νησί οι άλλοι πίστευαν ότι δεν μπορούσαν να γεννηθούν μωρά ισχύει? Ο Τζεικομπάς δεν άφηνε ή δεν ήταν σημαντικό κι αυτό?"

Κάποτε μπορούσαν, κάποτε δεν μπορούσαν. Πότε το ένα και πότε το άλλο; Δεν ξέρουμε. Γιατί; Γιατί έτσι!

Πάμε παρακάτω. Jacob/Προστάτης του νησιού. Τι μπορεί να κάνει; Αυτά που ξέρουμε είναι ότι μπορούσε να συναντά κάποιους εκτός νησιού. Εντός νησιού εν τέλει δεν είχε καμία παραπάνω δύναμη από τον οποιονδήποτε. Το άλλο που ξέρουμε είναι ότι μάλλον στο νησί κανείς δεν μπορεί να πεθάνει από γηρατειά = όλοι είναι αθάνατοι όσο είναι στο νησί, μπορούν μόνο να δολοφονηθούν ή να πεθάνουν από ατύχημα. Γιατί το νησί έχει αυτή την επίδραση; Γιατί έτσι! Γιατί πολλοί γιατρεύτηκαν στο νησί; Γιατί έτσι!

Έχει πλάκα όλη η αντιπαράθεση, και περισσότερο πλάκα έχουν όσοι από τη μία κατακρίνουν όσους θεωρούν ότι οι δημιουργοί ήταν κατώτεροι των περιστάσεων (καθώς δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν ούτε στο ελάχιστον τον μυθολογικό τραχανά που άπλωναν απρόσεκτα 6 χρόνια προς χάριν του φτηνού εντυπωσιασμού και των θεαματικοτήτων) και από την άλλη ψάχνουν θεωρίες ΤΩΡΑ, που όλα είναι πλέον σαφή και τελειωμένα! Άλλος λέει ότι είχαν πεθάνει από το 1ο επεισόδιο, άλλος λέει, ακόμα και τώρα, ότι δημιουργήθηκε το δεύτερο σύμπαν με την έκρηξη της βόμβας! ΠΟΙΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΜΠΑΝ;! Αφού δεν υπήρξε ποτέ δεύτερο ή εναλλακτικό σύμπαν! Όλα τα flash sideways και ο κόσμος τους ήταν ένα από κοινού κατασκεύασμα των νεκρών που είχαν δεθεί από τα γεγονότα στο νησί για να θυμηθούν και να προχωρήσουν μαζί παραπέρα. Α, αυτό είναι το αγαπημένο μου. Να θυμηθούν! Τι γαμημένο να θυμηθούν; Για να θυμηθούν πρέπει να ξεχάσουν! Γιατί να ξεχάσουν τις εμπειρίες της ζωής τους όταν πεθάνουν (αφού φυσικά κάνουμε την παραδοχή ότι υπάρχει κάποιας μορφής μετα θάνατο ζωή ή αντίληψη); Γιατί να ξεχάσουν; Για να πρέπει να θυμηθούν;! Για να έχει νόημα όλη αυτή η sideways μπαρούφα που ήταν ένας τεράστιος αντιπερισπασμός για να τους κράζουν λιγότεροι κατά τη διάρκεια της 6ης σεζόν, αφού πολλοί κράταγαν την πισινή και έλεγαν "ναι, αλλά όλο αυτό το εναλλακτικό σύμπαν κάποιο ρόλο θα παίζει";!;! Ε, τελικά, δεν έπαιζε ΚΑΝΕΝΑ ρόλο στην ιστορία, αλλά ΟΥΤΕ και στο μετά. Ένας παρατεταμένος limbo αποχαιρετισμός ήταν.

Έχουμε λοιπόν μια πολύ μακρόσυρτη ακολουθία γεγονότων, και κυρίως έχουμε κάποια κομβικά σημεία. Φινάλε 2ης σεζόν: ο Ντέσμοντ γυρνάει το κλειδί και εκρήγνυται η καταπακτή. Τι σήμαινε αυτό; Τίποτα απολύτως, ή δε θα μάθουμε ποτέ. Έπαιξε κανένα ρόλο; Στην ιστορία όχι. Κανείς δεν πέθανε λόγω αυτού, τίποτα δεν άλλαξε στο νησί (εφόσον κανείς δεν μας είπε ότι άλλαξε - αχ, είδες τι ωραία είναι να μην δίνουν απαντήσεις;). Αν κάποιος μου κοτσάρει κάποια θεωρία, δεν θα ασχοληθώ. Το Lost τελείωσε και δεν έδωσε κάποια στοιχεία που να μπορούμε να αποφανθούμε για το τι συνέβη με τo failsafe του Hatch.

Όλη η σειρά από ένα σημείο και μετά ήταν μια ακολουθία γεγονότων μεγάλων διαστάσεων που τελείωναν ενίοτε τις σεζόν, τα οποία ποτέ δεν αναλύθηκαν και ποτέ δεν επέφεραν αλλαγές στην κοσμοθεωρία της σειράς. Πιο αληθοφανές ήταν το Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας από αυτό το συνονθύλευμα. Πραγματικά, αν κάποιος καθόταν και το έβλεπε από την αρχή ΤΩΡΑ, ξέροντας το τέλος, θα μπορούσε να δει όλη αυτή τη σειρά των φτηνών και τσάμπα εντυπωσιασμών μασκαρεμένων σε ψαγμένα μυστήρια.

Προσωπικά δεν ήθελα να γράψω πάλι για τη σειρά. Το τέλος της με βρήκε απογοητευμένο, πιο πολύ με τον εαυτό μου που δεν είδα όλα τα στραβά νωρίτερα και δεν το έκοψα όπως πχ. το Heroes. Έτυχε και είδα το ποστ του Sellers και κάποιων άλλων που ακόμα και τώρα αναρωτιούνται διάφορα πράγματα. Επίσης, είδα τα ποστ κάποιων υπέρμαχων της σειράς που ποστάρουν θεωρίες, ακόμα και τώρα! Παίδες, σας έχω νέα. Το Lost τελείωσε. Και το τέλος δεν ήταν τέτοιο που να σε ωθεί να ψάξεις "τι έγινε; τι ήταν το ένα; τι ήταν το άλλο; γιατί αυτό; γιατί εκείνο;", γιατί πολύ απλά δεν μας έδωσαν ποτέ clues για να μπορούμε να βγάλουμε την άκρη με τα επιμέρους μυστήρια. Και δεν τα έδωσαν γιατί δεν ήξεραν. Γιατί βάλε βάλε μυστήρια cliffhanger και wtf έγιναν τόσα πολλά που και να θέλαν δεν μπορούσαν να τα δέσουν. Αλλά εκεί είναι η δική μου ένσταση. Θεωρώ ότι ποτέ δεν τους ενδιέφερε. Και όλες οι δηλώσεις του στυλ "Περιμέναμε πότε θα μας απολύσουν και θα μας κόψουν" αυτό δείχνουν. Πιο πολύ τους ένοιαζε να μην πέσουν οι θεαματικότητες παρά αν όλο το κατασκεύασμα θα είχε λογική. Και μετέθεταν συνεχώς τις απαντήσεις για μετά, και μετά για πιο μετά, και μετά για το τέλος, και ενδιάμεσα βάζαν και άλλα μυστήρια, και άλλες ερωτήσεις, και κοτσάρανε και τεράστια γεγονότα (τα οποία αποδείχθηκαν χωρίς ΚΑΝΕΝΑ νόημα, όπως η έκρηξη μιας ατομικής βόμβας ή το time travel). Και καμία θεωρία δεν μπορεί να δέσει όλα τα άσχετα και επιμέρους εντυπωσιακά κομμάτια για να βγάλει νόημα. Αν υπήρχε, θα μας την είχαν φανερώσει οι ιδιοφυΐες της σειράς, δε θα μας άφηναν με ένα τέλος χωρίς καμία απάντηση και με μισή από την τελευταία σεζόν αντιπερισπασμό και ανούσια.

Δεν με νοιάζει να κάτσω να πω σε κάποιον "γιατί σου άρεσε;" ή "γιατί δεν σου άρεσε;". Εγώ προσωπικά σειρά μυστηρίου από δω και πέρα δε θα βλέπω μέχρι να ολοκληρωθεί. Ούτε είμαι υπέρμαχος καμίας σειράς, δεν είμαι φαν κανενός. Ήρθε ο άλλος στο τόπικ του Carnivale και έλεγε "αυτή τη μπούρδα λέγατε καλύτερη από το Lost;". Ε σιγά μη θιχτώ κιόλας. Τα γούστα είναι αντιπροσωπευτικά του καθενός. Για να έχει τόσο εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη με εμένα, μάλλον καμία συμβουλή μου στο θέμα των σειρών ή του κινηματογράφου δεν θα είναι καλή γι' αυτόν. Το ίδιο είπα και στον Τούφα στο τόπικ του Dexter. "Τι νόημα έχει να σου εξηγήσω γιατί θεωρώ την 2η καλύτερη από την 1η σεζόν;". Μην οπαδοποιείστε, είναι ό,τι χειρότερο μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας. Κρατήστε την αντικειμενικότητά σας. Ο DeadOrganPlayer κάποτε μου είχε πει εδώ "Δεν ξαναπάς στρατό να γλιτώσουμε από τη γκρίνια σου;". Ο frenzy είχε πει πολύ χειρότερα. Και τώρα βλέπω μια παρόμοια διαμάχη πάλι, και πολλοί υπεράνω/υπερόπτες σου λένε "μια τηλεοπτική σειρά είναι, δεν είναι το νόημα της ζωής". Εντάξει παίδες, ευχαριστώ που με πείσατε να μην ασχολούμαι πολύ, χμμ, ναι, και αυτό το είπε ο DeadOrganPlayer που παίζει να χει καμια 200αριά ποστ μόνο στο τόπικ του Lost της 6ης σεζόν. Εγώ προσωπικά δεν βλέπω τηλεοπτικές σειρές που να μην έχουν να μου δώσουν κάτι το ψαγμένο, τροφή για σκέψη, κάτι ρε αδερφέ να προκαλεί το πνεύμα μου. Γι' αυτό βαριόμουν το Prison Break και το παράτησα χωρίς επιστροφή στην αρχή της 2ης σεζόν, γιατί εν τέλει δεν είχε να μου προσφέρει τίποτα. Το ότι "το βλέπω για να περνάει η ώρα" είναι Ο,ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ μπορεί να πει κάποιος. Θεωρώ ότι στη ζωή μας ο ελεύθερος χρόνος είναι τόσο λίγος και πολύτιμος που θα πρέπει να προσέχουμε πως τον γεμίζουμε. Άποψή μου, και έτσι πορεύομαι στη ζωή μου. Δεν λέω ότι δεν διασκεδάζω απλά, αλλά ακόμα και έτσι είναι καλύτερο να πας να περπατήσεις ή να πιεις ένα ποτό έξω παρά να κάθεσαι να βλέπεις μια ηλίθια και κενή σειρά. Ε, από αυτή την άποψη είμαι απογοητευμένος με τον εαυτό μου γιατί "έχαψα" το παραμύθι δύο τυπάδων που το μόνο στο οποίο κατανάλωσαν ενέργεια να σκεφτούν ήταν το πλάνο για να καταφέρουν να ξεγελάσουν το κοινό με μια σειρά εσκεμμένων μυστηρίων, υποτιθέμενα συνδεδεμένων, σε μία διάρκεια 5-6 χρόνων, που θα τους απέφερε - τι άλλο - χρήματα και επαγγελματική καταξίωση (γιατί το κάθε κανάλι θα πληρώσει τα διπλά για να γράψουν μια άλλη σειρά - το ότι στο τέλος το Lost έσκασε σαν φούσκα μεγαλύτερη και από του χρηματιστηρίου δυστυχώς δεν έχει αντίκρισμα στο πόσο εμπορικό αποδείχθηκε το προιόν τους).

Όλη η σειρά είναι σαν μια τεράστια κομπίνα του Sawyer. Και την χάψαμε καλά. Δεν πειράζει, σοφότεροι για το μέλλον. Αυτός είναι ο τελευταίος χρόνος που "πετάω" για την εν λόγω σειρά.

Επεξ/σία από konnak
  • Like 1

μην το λες αυτο γιατι θα στην πει ο οργανοπαιχτης οτι εισαι μαμακας που σπαταλας χρονο για σειρα που δεν σου αρεσε!

Βεβαια και παλι εχουμε μια τεκμηριωμενη αποψη περι των γεγονοτων της σειρας με αναλυσεις και επιχειρηματα. Κανεις απο τους φαν δεν θα κατσει να στα αντικρουσει ενα προς ενα, απλα θα σε ειρωνευτει, θα σε πει κοροιδο και θα μας θυμισει τελικα οτι αυτουνου του αρεσε και δεν χρειαζονται απαντησεις!

http://lostpedia.wikia.com/wiki/Purgatory_%28debunked_theory%29

Χαχαχα, ποιος θα φανταζόταν τότε ότι αν διάβαζε αυτό θα ήξερε ακριβώς το φινάλε του LOST.

Εντάξει τι μας λέγανε τόσο καιρό? Αχ παιδιά είσασταν λάθος ΔΕΝ είναι το Νησι το Purgatory, αλλά είναι τα flash-sideways, όπως αποκαλύφθηκε στο φινάλε. Πόσο πιο μέσα δηλαδή μπορούσε να πέσει το κοινό? Και πόσο ηλίθιοι οι σεναριογράφοι που το αντίκρουαν και αντί να αλλάξουν κάτι στην πλοκή ή να παραδεχτούν λιγάκι το παράπτωμά τους είπαν, "ΟΧΙ δεν έχει σχέση με Purgatory, αρχίστε να αλλάζετε θεωρίες"...

Τα λεφτά τους τα πήραν, κερδισμένοι ποιοι βγήκαν η ιστορία θα δείξει.

Δε γνωρίζω της ημερομηνίες των παραπάνω δηλώσεων, αλλά εκτιμώ (με κάθε επιφύλαξη) ότι η αρχική τους πρόθεση ήταν το νησί να αποτελεί όντως ο τόπος του καθαρτηρίου αλλά ΜΟΝΟ μετά την έκρηξη της βόμβας όπου και θα πέθαιναν όλοι (λογικό) αφήνοντας τους τηλεθεατές να θεωρούν ότι μεταφέρθηκαν στο χρόνο. Προφανώς, όταν άρχισαν να κυκλοφορούν τα πρώτα σχετικά σενάρια περί νεκρών και καθαρτηρίου και επειδή ακριβώς στόχος τους ήταν το τέλος να παραμείνει άγνωστο μέχρι το φινάλε χωρίς να χρειαστεί να πουν ψέμματα, τροποποίησαν την αρχική ιδέα δημιουργώντας στην πορεία τα flash-sideways όπου ουσιαστικά δεν έγινε και κάτι σπουδαίο εκτός του ότι συνειδητοποίησαν το γεγονός ότι ήταν νεκροί. Αυτή η κάθαρση των ψυχών τους που υποτίθεται ότι συνέβη στο παράλληλο σύμπαν, θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει και στο νησί (μετά τη βόμβα), άλλωστε πολλές από τις ενέργειες των πρωταγωνιστών πάνω στο νησί που είδαμε στα τελευταία επεισόδια (η αυτοθυσία του Σαγίντ, του Τζακ κλπ) ήταν αρκετές από μόνες τους.

Συνοψίζω, θα προτιμούσα ένα τέτοιο σενάριο, ζωντανοί μέχρι την έκρηξη, νεκροί+Jacob+MIB+φως μετά από αυτή (εννοείται χωρίς καθόλου flash-sideways).

ασχετο, σε σχεση με τα προηγουμενα, αυτη η Ελοϊζ μου θυμησε τον Γκάϊους Μπαλταρ τους τελευταιου επεισοδιου γκαλακτικα που σα να ηξερε οτι αυτα ολα ειχαν γινει ή θα ξαναγίνουν, ή κατι τετοιο τελος παντων :P

• Super Moderators
ασχετο, σε σχεση με τα προηγουμενα, αυτη η Ελοϊζ μου θυμησε τον Γκάϊους Μπαλταρ τους τελευταιου επεισοδιου γκαλακτικα που σα να ηξερε οτι αυτα ολα ειχαν γινει ή θα ξαναγίνουν, ή κατι τετοιο τελος παντων :P

blasphemy όμως...

μιας και ειπες αυτο, κ γω προτιμουσα γκαλακτικα στο συνολο αλλα επιμενω οτι σαιζον 2-3 του λοστ ειναι οτι καλυτερο εχει να δειξει η τελεοραση στα χρονια που βλεπω :P

Μ'αρέσει που πιστεύαμε ότι το επεισόδιο με τον Πάουλο και την Νίκη έχει κάποια σημασία και θα το μάθουμε πιο μετά... χααχα... τι μαλάκες...

Αυτή η Νίκη τελικά τσάμπα χαμένη πήγε δεν υπήρχε σκοπός:-D. Με βαση την υπόλοιπη εξέλιξη νομίζω ότι στην 6η σεζον θα επρεπε να έχει αποσυρθει από τα εγκόσμια και να έκανε την πιστή καλογρια στην εκκλησία που συναντήθηκαν στο τέλος

Για το Εκο υπάρχει κάτι γιατί σαν να τον ξέχασαν και ήταν και σημαντικός?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...