Moderators Praetorian Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Moderators Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Όπως είπα και αλλού. Ναι, το νησί (και το σύμπαν με το νησί) ΔΕΝ είναι καθαρτήριο. Είναι η "πραγματικότητα" της σειράς. Έχει όμως κάποια φαντάσματα που περιφέρονται και ψιθυρίζουν και παραμένουν εκεί παγιδευμένοι γιατί πληρώνουν τα όσα έκαναν στη ζωή τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katergaris79 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Παιδιά η Τζούλιετ είπε οτι δούλεψε γιατί το Incident ήταν αυτό που δημιούργησε τη "ρογμή" και τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δεύτερο σύμπαν. Είπε στο πρώτο επεισόδιο στον Σόγιερ να πάνε για καφέ, ακριβώς την ίδια ατάκα που είπε χτες όταν τον "γνώρισε". Ο καθένας πεθαίνοντας "έμπαινε" στο άλλο σύμπαν αλλά δεν προσδιορίζεται χρονικά γιατί δεν πέθαναν όλοι ταυτόχρονα. Γι' αυτό ο Ντέσμοντ πίστεψε οτι δε δούλεψε. Νόμιζε οτι θα πεθάνει και θα μεταφερθεί αυτόματα στην πτήση. Δεν έγινε όμως έτσι, μέχρι που πέθανε πραγματικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Praetorian Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Moderators Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Και το ότι ο Desmond φορτίστηκε από το πηνίο και πήγε σε αυτό το φανταστικό πεδίο του Καθαρτηρίου, και συγχρονίστηκε με αυτό, το περνάμε στα ψιλά γράμματα. Γιατί η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια τελικά το κάνει και αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katergaris79 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Ο Ντες έγινε το "ποντίκι" του Φαρεντέι στα πειράματα. Ταξίδεψε η συνείδηση του στο χρόνο σε παλαιότερα επεισόδια και στο άλλο σύμπαν στα τελευταία επεισόδια. Απλώς είχε αντοχή στον ηλεκτρομαγνιτισμό γι' αυτό επέζησε και του πηνίου, αλλά και μέσα στην πηγή χτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Praetorian Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Moderators Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Ναι. I get it. Απλά σε μένα θα ήταν πιο συνεπές αν το "αλλο σύμπαν" ήταν κομμάτι του υπαρκτού timeline. Γιατί αυτό το επόμενο βήμα στην συνεπαγωγή του τι μπορεί να επιτύχει ο ηλεκτρομαγνητισμός (η συνείδηση να μεταφερθεί σε μεταθανάτιο "μη υπαρκτό" σύμπαν) είναι κάπως too much για μένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Και το ότι ο Desmond φορτίστηκε από το πηνίο και πήγε σε αυτό το φανταστικό πεδίο του Καθαρτηρίου, και συγχρονίστηκε με αυτό, το περνάμε στα ψιλά γράμματα. Γιατί η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια τελικά το κάνει και αυτό. Ένα πράγμα έμαθα από το Lost. Δε ρωτάμε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Super Moderators Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Όπως είπα και αλλού. Ναι, το νησί (και το σύμπαν με το νησί) ΔΕΝ είναι καθαρτήριο. Είναι η "πραγματικότητα" της σειράς.Έχει όμως κάποια φαντάσματα που περιφέρονται και ψιθυρίζουν και παραμένουν εκεί παγιδευμένοι γιατί πληρώνουν τα όσα έκαναν στη ζωή τους. Ναι ούτε και γω το βλέπω σαν "καθαρτήριο" κλπ κλπ. Η ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1. Οι επιβάτες της πρώτης πτήσης πέθαναν κατά την πτώση ή όχι? (εγώ λέω ναι και οι υπόλοιποι που ήταν στο νησί ήδη είχαν πεθάνει παλιότερα). 2. Τα νούμερα τι ρόλο έπαιζαν? 3. Το πείραμα Ντάρμα τι ρόλο έπαιζε? 4. Η βόμβα τι ρόλο έπαιξε? 5. Στην αρχή του πρώτου κύκλου είδαμε το νησί βυθισμένο. Ήταν εναλλακτικό σενάριο και άλλαξε κάτι στην πορεία? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antreas18 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Εγω και με βαση οσα εχουν πει οι σεναριογραφοι ειμαι σιγουρος οτι ΔΕΝ πεθανανε στην πτηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katergaris79 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Ναι. I get it. Απλά σε μένα θα ήταν πιο συνεπές αν το "αλλο σύμπαν" ήταν κομμάτι του υπαρκτού timeline. Γιατί αυτό το επόμενο βήμα στην συνεπαγωγή του τι μπορεί να επιτύχει ο ηλεκτρομαγνητισμός (η συνείδηση να μεταφερθεί σε μεταθανάτιο "μη υπαρκτό" σύμπαν) είναι κάπως too much για μένα. Άπλως είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή οτι δε μιλάμε για άλλο timeline και όντως έτσι ήταν. Ίσως όμως να μην ήταν καν αποτέλεσμα του ηλεκτρομαγνιτισμού αυτό. Ίσως ο Ντες ήταν πολύ κοντά στο θάνατο γι' αυτό και είδε τί γίνεται στον "άλλο κόσμο". Δείτε εδώ μια πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία σχετικά με το Jughead και το πότε τελικά έσκασε. Δίνει και μια καλή εξήγηση και για τα νούμερα ο τύπος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaizerSoze Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Παιδιά η Τζούλιετ είπε οτι δούλεψε γιατί το Incident ήταν αυτό που δημιούργησε τη "ρογμή" και τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δεύτερο σύμπαν. Είπε στο πρώτο επεισόδιο στον Σόγιερ να πάνε για καφέ, ακριβώς την ίδια ατάκα που είπε χτες όταν τον "γνώρισε". Ο καθένας πεθαίνοντας "έμπαινε" στο άλλο σύμπαν αλλά δεν προσδιορίζεται χρονικά γιατί δεν πέθαναν όλοι ταυτόχρονα. Γι' αυτό ο Ντέσμοντ πίστεψε οτι δε δούλεψε. Νόμιζε οτι θα πεθάνει και θα μεταφερθεί αυτόματα στην πτήση. Δεν έγινε όμως έτσι, μέχρι που πέθανε πραγματικά. Mα η Τζουλιετ δεν ειχε πεθανει ουτε ήξερε σε εκεινη τη φαση για το παραλληλο συμπαν/καθαρτηριο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Ας αλλάξω λίγο το κλίμα. Αγαπημένες σκηνές / Αγαπημένες στιγμές / Αγαπημένα concept 1) Η σκηνή με τον Λοκ που εξηγεί στον Τσάρλι ότι αν βοηθήσει με ένα μαχαίρι την πεταλούδα να κόψει το κουκούλι της, θα της κάνει κακό γιατί δε θα μπορέσει να επιβιώσει, αφού δε θα δυναμώσει από την προσπάθεια που θα χρειαζόταν διαφορετικά. Χρησιμοποιώ πολύ συχνά αυτό το παράδειγμα για να δείξω ότι με το να βοηθάς συνεχώς κάποιον, δεν του κάνεις καλό. Πρέπει να τον αφήσεις και μόνο του να παλέψει, με όποιες συνέπειες. 2) Η αρχή της δεύτερης σεζόν, όπου όλοι έχουν την απορία για το τι βρίσκεται μέσα στην καταπακτή, η σεζόν ξεκινάει με κάτι που δείχνει φαινομενικά άσχετο, όλοι βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα ("άντε ρε φίλε, τι μας δείχνεις τώρα; Εμείς έχουμε άλλη απορία.") και τελικά είναι ακριβώς αυτό που όλοι περιμέναμε. Ο θόρυβος της έκρηξης, η κάμερα που πηγαίνει και βρίσκει τα πρόσωπα των Losties και σε μεταφέρει ξαφνικά σε άλλον κόσμο (αυτόν του νησιού), γενικά το όλο σκηνικό ήταν όλα τα λεφτά. 3) Η αποκάλυψη ότι τα flashbacks μιας χρονιάς, ήταν τελικά flashforwards! 4) Κάτι αντίστοιχο με το 2, αλλά με μικρότερο εφέ, η σκηνή του χωριού των others, όπου στο τέλος αποκαλύπτεται ότι είναι το χωριό πάνω στο νησί. Όχι τόσο πετυχημένο όσο το 2, αλλά memorable. 5) Η σκηνή στη δεύτερη σεζόν, προτού δείξει τους tailies, όπου δείχνει μια θάλασσα ήρεμη και ξαφνικά ακούγεται να δυναμώνει σταδιακά ένας ήχος, που είναι το αεροπλάνο που πέφτει. Μου έκανε εντύπωση, γιατί δεν είχε μουσική υπόκρουση και ήταν πολύ αληθινό. 6) Η ιστορία της Ελοΐζ Χόκινγκς όπου στο φινάλε αποκαλύπτεται ότι γνωρίζει σε όλη της τη ζωή ότι πρόκειται να σκοτώσει το γιο της, και νιώθει την υποχρέωση να κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε αυτό να συμβεί πραγματικά, γιατί μέσα της πιστεύει πως ότι συνέβη δεν μπορεί να αλλάξει και δεν πρέπει να αλλάξει για κανέναν λόγο. Πραγματικό δράμα. 7) Η ιστορία των Νίκι και Πάολο και το ανατριχιαστικό τέλος όπου είναι ζωντανοί μέσα στους τάφους! Φανταστικό επεισόδιο. 8) Ντέσμοντ φυσικά. Όλα τα επεισόδια όπου ήταν ο βασικός χαρακτήρας. Enough said. Το ίδιο για Λοκ. Μακράν οι αγαπημένοι μου ηθοποιοί της σειράς. 9) Η σκηνή του θανάτου του Τσάρλι (Not Penny's Boat). 10) Όλες (ή καλύτερα σχεδόν όλες) οι αναπαραστάσεις των σκηνών από το νησί στο καθαρτήριο (6η σεζόν), που βοηθούν τους χαρακτήρες να θυμηθούν. Με καλύτερη και πάλι αυτή του Τσάρλι. 11) Η σκηνή του θανάτου Τζιν και Σαν. 12) Η σκηνή με τον δυναμίτη, την πρώτη φορά που πάνε στο πλοίο και σκάει εντελώς απροσδόκητα (δε θυμάμαι το όνομα του χαρακτήρα). 13) Η σκηνή όπου ο Τζακ αφήνει τον Μπεν να δώσει εντολή να σκοτώσουν τους φίλους του και ακούει από το τηλέφωνο τους πυροβολισμούς. 14) Συνέχεια από το 13: από το φινάλε εκείνης της σεζόν, όλο το χτίσιμο προς τη μεγάλη μάχη, σε παράλληλες ιστορίες. 15) Το επεισόδιο που ήταν αφιερωμένο σε Τζέικομπ και MIB, όπου μαθαίνουμε την ιστορία τους, πως έγινε καπνός ο MIB και για το φως και το σκοπό του Τζέικομπ. Ναι, KaiserSoze, ξέρω. Εμένα κάτι μου έκανε. Όπως έχω ξαναγράψει, μάλλον κάποιος συμβολισμός λειτούργησε μέσα μου. Είμαι σίγουρος ότι ξεχνάω πολλές ακόμα. Για γράψτε κι εσείς και θα βάλω τα (+) μου όπου χρειαστεί. Θα μου έρθουν κι άλλες σίγουρα. Θα συνεχίσω με 16. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chaplin1981 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 οντως αρκετα ενδιαφερουσα η παραπανω θεωρια.τεσπα,σε γενικες γραμμες μου αρεσε το φιναλε αν και πολυ κλαψα.προτιμω κατι τετοιο σαν καταληξη παρα τρελες ιδεες της τελευταιας στιγμης(ufo και συναφη τραγικα).bye bye lost. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katergaris79 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Mα η Τζουλιετ δεν ειχε πεθανει ουτε ήξερε σε εκεινη τη φαση για το παραλληλο συμπαν/καθαρτηριο Ήταν πολύ κοντά στο θάνατο και είδε το άλλο σύμπαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Praetorian Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Moderators Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Αυτές είναι οι απαντήσεις μου. Μπορεί κάποιος να έχει καλύτερες και λιγότερο υποθετικές. Αυτές είναι αυτές που έχω συμπεράνει εγώ: Η ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1. Οι επιβάτες της πρώτης πτήσης πέθαναν κατά την πτώση ή όχι? (εγώ λέω ναι και οι υπόλοιποι που ήταν στο νησί ήδη είχαν πεθάνει παλιότερα). Όχι. Έπεσαν όμως σε "special" νησί (αυτό είναι κομμάτι της κοσμοθεωρίας της σειράς) και επιβίωσαν ή σκοτώθηκαν λόγω των ιδιοτήτων του νησιού και όσων (μάγων/τεράτων/others) ήταν εκεί ήδη. 2. Τα νούμερα τι ρόλο έπαιζαν? Τα νούμερα (αν δεχτείς την εξήγηση με την εξίσωση Valenzetti από το πρώτο ARG του LOST) είναι παράμετροι μιας μαθηματικής φόρμουλας που προβλέπει το τέλος του κόσμου. Οι παράμετροι αυτοί μπορεί να αντιστοιχιστούν σε διάφορους παράγοντες (φυσικά φαινόμενα, ανθρώπους, ιστορικά γεγονότα) και επειδή συνδέονται με κάποια αναπόφευκτη κοσμική καταστροφή (βάζουμε ένα λογικό άλμα εδώ) μπορούν και συνδέονται με τους βασικούς Losties που (σβήνουν αρχικά και μετά) σώζουν το φως στο νησί, με φαινόμενα υπερβολικής τύχης ή ατυχίας, με διάφορες εμφανίσεις τους σε καθοριστικά γεγονότα κλπ κλπ. 3. Το πείραμα Ντάρμα τι ρόλο έπαιζε?Η πρωτοβουλία Ντάρμα είχε βασικό σκοπό να αλλάξει τις παραμέτρους για να αποτρέψει το προβλεπόμενο τέλος. (απέτυχε λογικά). Αν τα άλλαζε, θα άλλαζε και η μετάδοση των αριθμών στον έξω κόσμο.Επίσης (και παράλληλα), να διερευνήσει τις περίεργες ιδιότητες του νησιού και να πειραματιστεί με τις δυνάμεις του (πιθανότατα πάλι με τελικό σκοπό την αλλαγή των αριθμών). 4. Η βόμβα τι ρόλο έπαιξε? Η βόμβα δημιούργησε το incident που είχε ήδη συμβεί. Επιβεβαιώνει το whatever happened happened (και ακυρώνει εν τέλει την πιθανότητα reset). 5. Στην αρχή του πρώτου κύκλου είδαμε το νησί βυθισμένο. Ήταν εναλλακτικό σενάριο και άλλαξε κάτι στην πορεία? Το πεδίο του καθαρτηρίου είναι "κατασκευασμένο" από/για τους Losties για να συναντηθούν, να θυμηθούν και να προχωρήσουν παρακάτω. Δεν ήταν εναλλακτικό σενάριο. Απλά έτσι όπως πλάστηκε αυτό το φανταστικό πεδίο, το νησί είχε βυθιστεί σε κάποια φάση (και δεν επηρέασε την πτήση 815, ο Ben και ο πατέρας του έφυγαν νωρίς από αυτό, η Alex δεν γεννήθηκε στο νησί, και δεν την απήγαγαν από τη μάνα της κλπ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaizerSoze Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Και το ότι ο Desmond φορτίστηκε από το πηνίο και πήγε σε αυτό το φανταστικό πεδίο του Καθαρτηρίου, και συγχρονίστηκε με αυτό, το περνάμε στα ψιλά γράμματα. Γιατί η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια τελικά το κάνει και αυτό. Εδω μιλαμε για ενα μαγικο φως που σε κανει και αθανατο, δινει δυναμεις στο νησι, δημιουργει καπνους(αληθεια, γιατι μονο ο ΜΙΒ εγινε καπνος απο οσους μπηκαν?), φτιαχνει το μαγικο ζωμο του Αστεριξ αλλα παραλληλα εχει σχεση με τον ηλεκτρομαγνητισμο γιαυτο μονο ο Ντες το αντεχει(δλδ εχουμε ενα επιστημονικο στοιχειο μεσα σε 10 supernatural στοιχεια) και σε πειραξε αυτο? Εμενα το λιγοτερο μου φαινεται:lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα