Προς το περιεχόμενο

Αναμονή... Γιοκ!

Catalyst

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχοντας να δοκιμάσω κανά-δυο χρόνια να βάλω σον υπολογιστή μου σε αναμονή, το δοκίμασα προχθές και με έκπληξη διαπίστωσα ό,τι απλά.. δεν κάνει τπτ. Σαν να μην πάτησα κανένα απολύτως κουμπί. Ξέρετε κανένα τρόπο να δούμε τι φταίει και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε; Αν δεν κάνω λάθος μου το έκανε αυτό από τότε που έκανα(μου έκαναν) το τελευταίο format. Πρέπει να το είχα δοκιμάσει και τότε, αλλά δεν χρησιμοποιούσα την συγκεκριμένη λειτουργία και το είχα αφήσει. Επίσης αυτό έχει επηρεάσει και το Hybernate.

Καμιά ιδέα;

Δημοσ.

τι να σε πω..παλια δουλευε?

χρησιμοποιεις και ξεπερασμενο-απαρχαιομενο-ice age-καταγδαρμενο απο την επελαση του χρονου-λειτουργικο.

Δημοσ.

αν κανεις δεξι κλικ στην επιφανεια, πας ιδιοτητες και βρεις το power options (Στη προφυλαξη οθονης νομιζω).... το hibernate ειναι τσεκαρισμενο? Και ρυθμισε απο εκει μεσα και τους χρονους που θες

Δημοσ.
χρησιμοποιεις και ξεπερασμενο-απαρχαιομενο-ice age-καταγδαρμενο απο την επελαση του χρονου-λειτουργικο.

Το ξέρω ό,τι το λειτουργικό μου δεν είναι ούτε το καλύτερο, ούτε το νεότερο(ούτε κατά διάννοια) που κυκλοφορεί. Για πολλούς και διάφορους όμως λόγους, που δεν είναι της παρούσης να αναφέρω, αυτά έχω αυτήν τη στιγμή.

αν κανεις δεξι κλικ στην επιφανεια, πας ιδιοτητες και βρεις το power options (Στη προφυλαξη οθονης νομιζω).... το hibernate ειναι τσεκαρισμενο? Και ρυθμισε απο εκει μεσα και τους χρονους που θες

Εκεί που λες δεν το έχω τσεκαρισμένο, γιατί πολύ απλά δεν θέλω να μπαίνει το σύστημα σε αναμονή κάθε χ λεπτά που το αφήνω σε αδράνεια. Θέλω να γίνεται όταν και άν το θέλω εγώ. Δηλαδή να πηγαίνω Έναρξη->Σβήσιμο->Αναμονή και να μπαίνει σε αναμονή. Παλιότερα το hιbernation γινόταν από κουμπί που έχει το πληκτρολόγιο μου(Sleep).

τι να σε πω..παλια δουλευε?

Αν θυμάμαι καλά μετά το τελευταίο φορματ και οι δύο αυτές δυνατότητες είχαν απενεργοποιηθεί. Δηλαδή από τότε είχα 2 "νεκρά" πλήκτρα. Το ένα εικονικό: "Αναμονή" και το άλλο πραγματικό: "Sleep" στο πληκτρολόγιο. Γι' αυτόν τον λόγο σκέφτομαι μήπως πρέπει να κοίταξω κάποια ρύθμιση, την οποία φυσικά δεν γνωρίζω.

Δημοσ.

Εχει και ρυθμιση, εκει μεσα καπου που ησουν, για το τι κανει τι κουμπι. Τσεκαρε το και αυτο. Αλλιως να φτιαξουμε κανα shortcut και να το κανεις με διπλο κλικ, ή να τοχεις και στη μπαρα ας πουμε

Δημοσ.

Ναι, έχεις δίκιο. Δεν είδα τα tabs πάνω. Η επιλογή αδρανοποίησης είναι τσεκαρισμένη και επίσης εκεί που σε ρωτάει τι θές να κάνει το κουμπί της αναμονής, δοκίμασα και την επιλογή αδρανοποίηση(αρχική) και την επιλογή αναμονή και για ακόμα μια φορά δεν έκανε τίποτα.

Δημοσ.

Δοκίμσαε να τρέξεις αυτό

%windir%\system32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState Hibernate

εγώ που το δοκίμασα τώρα στη σχολή shutdown μου κάνει, αλλά ίσως να έχουν και περιορισμούς εδώ.

Δημοσ.
Δοκίμσαε να τρέξεις αυτό

%windir%\system32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState Hibernate

εγώ που το δοκίμασα τώρα στη σχολή shutdown μου κάνει, αλλά ίσως να έχουν και περιορισμούς εδώ.

Έγραψα αυτό ακριβώς που μου είπες στην Εκτέλεση, αλλά και πάλι δεν έκανε τπτ. Μπορεί να φταίει κάποια ρύθμιση απο το BIOS?

Δημοσ.

Επίσης το μόνο που κατάφερε να κάνει αυτή η εντολή ήταν όταν πάτησα τερματισμός να προσπαθήσει, νομίζω, να κάνει αδρανοποίηση(μόλις πήγε να τερματήσει τα Windows έβγαλε μια οθόνη που έλεγε αδρανοποίηση συστήματος) και έσβησε ο υπολογιστής. Μόλις δοκίμασα να τον ανοίξω αντί να φορτώσει τα Windows, έκλεισε! Όταν τον ξανάνοιξα, τότε φόρτωσε κανονικά. Το δοκιμασα άλλη μια φορά και έκανε ακριβώς το ίδιο. Αφού κοίταξα τις ρυθμίσεις ενέργειας του υπολογιστή και έκανα μια επανεκκίνηση δεν το ξανάκανε.

Μάλλον θα το πάρω απόφαση ό,τι άκρη δεν θα βρω. Πάμε για format ο καλοκαίρι ή όπως ευελπιστώ για νεό υπολογιστή. Δεν έχω πρόβλημα να πειραματιστώ για να το λύσω, απλά με την εποικοίμενη εξεταστική δεν έχω την πολυτέλεια να το κάνω σε υπολογιστή που δουλεύει τέλεια και απλά δεν κάνει μια διαδικασία αρκετά ασήμαντη, καθώς αν ω μη γένητο πάθει κάτι δεν έχω εναλλακτική.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...