Προς το περιεχόμενο

usb & τείχος προστασίας

tao

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ το forum παιδιά έχω να σας κάνω μια ερώτηση τώρα τελευταία σε όποιον υπολογιστή συνδέω το usb φλασακι μου, μου απενεργοποιεί το τείχος προστασίας τον win, υπέθεσα ότι κάτι θα είχα περίεργο μέσα του έκανα φορματ και πάλι τα ίδια γιατί γίνετε αυτό????

---------- Προσθήκη στις 16:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:57 ----------

Πίτε μου ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε έμενα??

Δημοσ.

Φίλε το usb σου είναι μολυσμένο και ο ιός που έχει και μολύνει και όποιον υπολογιστή το συνδέεις απενεργοποιεί το firewall, προφανώς για να επικοινωνήσει με κάποιον απομακρυσμένο server.

Ποιο antivirus έχεις; Είναι ενημερωμένο; Κατέβασε ΑΥΤΟ και κάνε έναν πλήρη έλεγχο για ιούς.

Κάνε το ίδιο με ΑΥΤΟ.

Να επισημάνω ότι τα παραπάνω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ antivirus αλλά removal tools.

Αν σου βρουν μολύνσεις (ιδίως το 1ο) ενώ το antivirus σου αγοράζει αγρόν μάλλον πρέπει να το αλλάξεις.

Δημοσ.

Μια απορία το παθαίνω με 2 usb που έχω τα formaro και γίνετε πάλι το ίδιο με format δεν σβήνω τον io???

Δημοσ.
Φίλε το usb σου είναι μολυσμένο και ο ιός που έχει και μολύνει και όποιον υπολογιστή το συνδέεις απενεργοποιεί το firewall, προφανώς για να επικοινωνήσει με κάποιον απομακρυσμένο server.

Ποιο antivirus έχεις; Είναι ενημερωμένο; Κατέβασε ΑΥΤΟ και κάνε έναν πλήρη έλεγχο για ιούς.

Κάνε το ίδιο με ΑΥΤΟ.

Να επισημάνω ότι τα παραπάνω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ antivirus αλλά removal tools.

Αν σου βρουν μολύνσεις (ιδίως το 1ο) ενώ το antivirus σου αγοράζει αγρόν μάλλον πρέπει να το αλλάξεις.

Μα λεει οτι εκανε format το φλασακι!

Δημοσ.

Εσύ τον σβήνεις και αυτός ξαναμπαίνει αμέσως αφού υπάρχει στο pc.

EDIT: Ποιο antivirus έχεις;

Δημοσ.

@tritonas: το ξέρω ότι φορμάρει το στικάκι, αλλά αυτό δεν έχει σημασία αν το pc είναι μολυσμένο.

@tao: Έκανες κάτι από αυτά που σου είπα παραπάνω;

Δημοσ.
@tritonas: το ξέρω ότι φορμάρει το στικάκι, αλλά αυτό δεν έχει σημασία αν το pc είναι μολυσμένο.

ναι οντως..δεν καταλαβα καλα..blame canada!:-D

Δημοσ.

Πο πο παιδιά τελικά ιος ήταν backdoor έβαλα το spywere doctor και τον βρήκε θα μου προτείνετε ένα αξιόπιστο antivirus να βάλω? Και ένα spyware? Η να αγοράσω κάτι γνήσιο να ηρεμίσω? Αν ναι τη????

Δημοσ.

Ότι και να σου προτείνουμε, πάλι πρέπει να προσέχεις πολύ περισσότερο. Αν θες να συνεχίσεις free, η μοναδική λύση προς το παρόν είναι avira για real time, και malwarebytes για ondemand, σε περιπτώσεις όπως αυτές. Και για ακόμα δυσκολότερες μολύνσεις, όταν πλέον έχει εισωρήσει βαθιά στο σύστημα ο ιός, έχεις στην άκρη το dr.web cureit. Επειδή όλα διορθώνονται θα σου προτείνω να μην πληρώσεις. Ναι, τα πληρωμένα για μενα είναι λίγο καλύτερα, αλλά δεν αξίζουν τα λεφτά τους.

Τέλος, η καλύτερη προστασία απο free πρόγραμμα παρέχεται απο το comodo internet security, αλλά είναι ενοχλητικό σε πολλούς τομείς. Με τον συνδυασμό που σου είπα παραπάνω είσαι οκ.

Δημοσ.

Πάνω κάτω τα περισσότερα antivirus που είναι επί πληρωμή είναι καλά.

Kaspersky, Panda, Symantec. (δεν τα έβαλα με κάποια σειρά)

Απόλυτα ασφαλής βέβαια, και ειδικά στα xp, δεν μπορείς να είσαι με κανένα.

Εγώ έχω καταλήξει ότι το antivirus πρέπει (εκτός από αποτελεσματικό) να είναι ελαφρύ, με καλό firewall και απλό στη χρήση.

Αυτά μου τα προσφέρει μόνο το Symantec Endpoint Protection.

Δεν μπορώ να στο προτείνω για αγορά μιας και η τιμή του είναι εξωπραγματική. Απλά σου λέω τη γνώμη μου.

Για free αυτά που σου είπε ο flik.

Δημοσ.

Πο πο ντροπή που δεν το κατάλαβα .

Τέλος πάντων θα το ξεπεράσω,

Δηλαδή αν βγάλω το free avg και εγκαταστήσω το avira στην θέση του (avg) + και το malwarebytes θα είμαι καλύτερα από ότι τώρα???

Δημοσ.

Σχεδόν ότι και να βάλεις θα είναι καλύτερο απο το avg. Με το avira και το malwarebytes έχεις οτι καλύτερο μπορείς για antivirus σε free.

Δημοσ.

Μια καλή λύση για να σωθείς από τις μολύνσεις των usb είναι το Panda USB Vaccine.

Αυτό που κάνει είναι να απενεργοποιεί τελείως το Autorun από τα αφαιρούμενα μέσα και κάθε φορά που θα μπαίνει ένα usb θα σου δημιουργεί ένα autorun.inf αρχείο (και θα αντικατασταθεί το υπάρχων αν έχει ήδη) το οποίο θα είναι κρυφό και δεν θα μπορεί να διαγραφεί. Έτσι, ακόμα και μολυσμένο να είναι το στικάκι δεν θα μπορεί να μεταδώσει την μόλυνση σε άλλα pc.

Δημοσ.

Ναι όντως, και μάλιστα περιέχεται και στο panda cloud antivirus που είναι free και με πολλές προοπτικές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...