Προς το περιεχόμενο

contribution σε programming για software διαγραμμάτων (βασισμένο στο ghraphviz)

MilesSmiles

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω αρχίσει ένα πρόγραμμα σε java, το οποίο χρησιμοποιεί τη μηχανή του graphviz (την dot language) για να κάνει αυτόματα διάφορα διαγράματα.

Ο σχεδιασμός γίνεται με απλές εντολές του τύπου ένωσε το node A με το node B.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να το συνεχίσουμε και γνωρίζει απο java ή απο graphviz, ασ στείλει pm να του πω περισσότερα.

:mrgreen:

Δημοσ.

χμ νομίζω το είχα κοιτάξει λίγο όταν είχα ψάξει πιο παλιά, αλλά και πάλι αυτό που κάνω θεωρώ πως κάνει τα πράγματα πιο απλά.

Βάζω ένα screenshot καλύτερα attachment.

Επισημάνσεις:

Αριστερά ο "κώδικας" και δεξιά το render που γίνεται αυτόματα μετά απο κάθε εντολή. Το δεξιά μπορεί να εξαχθεί σαν png η pdf.

Δημοσ.

Άμα θέλεις ρίξε μια ματιά σε αυτό. Είναι κάπως παρόμοιο με αυτό που θες αλλά σε C#.

Έχεις σκέψεις για δυναμικά διαγράμματα? Δηλαδή να μετακινείς nodes, να κάνεις collpase/expand και τέτοια? Ή θα μείνεις στα στατικά που βγάζει το GraphViz?

Δημοσ.

νομίζω πως πιο λογικό είναι να μείνω στα στατικά μιας και ο σκοπός του software είναι να μην σχεδιάζεις καθόλου αλλά να γίνονται όλα αυτόματα.

Αυτό που έστειλες είναι παρόμοιο, με μία διαφορά: για να βγάλεις την τελική σου εικόνα και να την βάλεις μετά σε ένα κείμενο, όπως βλέπεις κάτω γράφεις dot language την οποία κανείς δεν θα κάτσει να μάθει εκτός αν του χρειάζεται πολύ. Ενώ με απλές εντολές του στυλ που φαίνονται στο screeshot του προγράμματός μου, πιστεύω ακόμα και κάποιος αρχάριος μπορεί να καταλάβει τι γίνεται.

Βέβαια ακόμα δεν είναι τίποτα τελικό, το πρόγραμμα μόλις έχει αρχίσει εδώ και κάποιες βδομάδες... ακόμα ιδέες μαζεύω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...