Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση παλιάς έκδοσης apache

apot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια Χαρά!

Σε kubuntu 9.04 θέλω να εκγαταστήσω τον apache 1.3.

Μέσα απο Synaptic έχει μόνο την τρέχουσα έκδοση του apache.

Με apt-get install apache 1.3.0 (κ δοκιμάζοντας και άλλες 1.3χ εκδόσεις) δε βρίσκει κάτι.

Στα repositories διαγράφονται οι παλιές εκδόσεις των λογισμικών?

Στην παρακάτω σελίδα

http://archive.apache.org/dist/httpd/

υπάρχουν όλες οι εκδόσεις του apache.

Προσπαθώ να εκγαταστήσω την 1.3.0 και 1.3.14 αλλά κάνοντας

./configure

εμφανίζετε το εξής μήνυμα:

>Configuring for Apache, Version 1.3.0
+ Warning: Configuring Apache with default settings.
+ This is probably not what you really want.
+ Please read the README.configure and INSTALL files
+ first or at least run './configure --help' for
+ a compact summary of available options.
Creating Makefile
Creating Configuration.apaci in src
Syntax error --- The configuration file is used only to
define the list of included modules or to set Makefile in src
options or Configure rules, and I don't see that at all:
`$(SRCDIR)/apaci`
yes
no
no
no
yes
no

Στο READ ME δε λέει κάτι παραπάνω πέρα απ' το

./configure

make

make install

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο οτι φαινεται εδω, ο apache 1.3.x ειναι εποχης ubuntu 6.06, δηλαδη 4 χρονων παλιος.

http://packages.ubuntu.com/search?keywords=apache&searchon=names&suite=all&section=all

Αν καταφερεις κατι, θα το κανεις προσθετοντας μια γραμμη με ενα repo για dapper, και μετα με

>sudo apt-get install apache -t dapper

Αν καταφερεις κατι, θα το κανεις προσθετοντας μια γραμμη με ενα repo για dapper, και μετα με

Κώδικας:

sudo apt-get install apache -t dapper

Αυτό δε το κατάλαβα....:rolleyes:

Καμιά ιδέα για το τί μπορεί να είναι αυτό το μήνυμα που μου βγάζει?

Ευχαριστώ!

σου λεει να ψαξει το αποθετηριο απο την εκδοση dapper

αλλα για να εκτελεστει σωστα η εντολη πρεπει να βαλεις στο /etc/apt/sources.list to αποθετηριο της dapper

Απο οτι φαινεται εδω, ο apache 1.3.x ειναι εποχης ubuntu 6.06,

Δηλαδή αν εγκαταστήσω ubuntu 6.06 (ή παλιότερο) θα έχει στα repositories του κάποια έκδοση apache 1.3x?

Ναι, θα την εχει. Παλιοτερο δεν παιζει να βρεις ομως. Εγω λεω να κανεις το παρακατω.

Να προσθεσεις τις παρακατω γραμμες στο sources.list σου (παραδειγμα με ελληνικο mirror)

>deb ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/ubuntu/ dapper main restricted universe multiverse
deb ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/ubuntu/ dapper-updates main restricted universe multiverse
deb ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/ubuntu/ dapper-security main restricted universe multiverse

Κανεις ενα update στη βαση του apt

>sudo apt-get update

και βαζεις τον apache 1.3 με τον τροπο που λεω παραπανω

>sudo apt-get install -t dapper apache

Οταν τελειωσεις με την εγκατασταση απλα σβηνεις τα παραπανω απο το sources.list.

Να προσθεσεις τις παρακατω γραμμες στο sources.list σου (παραδειγμα με ελληνικο mirror)

Κώδικας:

deb ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/ubuntu/'>ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/ubuntu/'>ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/ubuntu/ dapper main restricted universe multiverse

deb ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/ubuntu/ dapper-updates main restricted universe multiverse

deb ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/ubuntu/ dapper-security main restricted universe multiverse

Κώδικας:

sudo apt-get update

Κώδικας:

sudo apt-get install -t dapper apache

Οταν τελειωσεις με την εγκατασταση απλα σβηνεις τα παραπανω απο το sources.list. .

Ωραία...κάνω τα παραπάνω,,ξεκιναει η εγκατάσταση του Apache 1.3.34 αλλά στο τέλος εμφανίζει το εξής error:

>dpkg: error processing apache (--configure):
subprocess post-installation script returned error exit status 10
Errors were encountered while processing:
apache
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

Αρα δεν μπαινει, λογω καποιας παλιοτερης/νεοτερης εξαρτησης που θελει να βαλει. Βγαλτον και βαλε apache2.

Ειναι καλυτερα πιστευω απο το να πας εξ' ολοκληρου σε ubuntu 6.06 για πολλους λογους.

Βγαλτον και βαλε apache2.

Βασικά θέλω παλιές εκδόσεις διάφορων λογισμικών (ένα από αυτά είναι κι ο apache) οπότε δε θέλω τον 2x.

Έβαλα ubuntu 6.06!

Με apt-get install apache μου έβγαλε πως δεν υπάρχει το πακετο (κάτι τέτοια,,,δε κράτησα το error)

Κώδικας:

deb ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/ubuntu/'>ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/ubuntu/'>ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/ubuntu/ dapper main restricted universe multiverse

Κώδικας:

sudo apt-get update

Κώδικας:

sudo apt-get install -t dapper apache

Κάνω την παραπάνω διαδικασία και βγάζει το παρακάτω μήνυμα,,,,,που δε καταλαβαίνω τι εννοεί.

>E: This installation run will require temporarily removing the essential package e2fsprogs due to a Conflicts/Pre-Depends loop. This is often bad, but if you really want to do it, activate the APT::Force-LoopBreak option.
E: Internal Error, Could not early remove e2fsprogs

Ευχαριστώ για την βοήθεια....

Υποθετω οτι εκανες καθαρη εγκατασταση απο την αρχη. Δεν εχω ιδεα τι εννοει το τελευταιο μηνυμα του apt.

Το πακετο του apache ειναι στο "universe" κομματι του repo, οποτε πρεπει να το εχεις ενεργο στο sources.list. Βασικα, αν θες να κανεις τα πραγματα πιο απλα, σβησε οτι περιεχει το sources.list και βαλε μονο αυτες τις 3 γραμμες που λεω παραπανω. Ειναι αρκετες για τη δουλεια που θες.

Υποθετω οτι εκανες καθαρη εγκατασταση απο την αρχη. Δεν εχω ιδεα τι εννοει το τελευταιο μηνυμα του apt.

Ναι καθαρή!

Επίσης αφήνοντας στο sources.list μόνο τις 3 γραμμές που μου έστειλες εξακολουθώ να έχω το ίδιο πρόβλημα

>E: This installation run will require temporarily removing the essential package e2fsprogs due to a Conflicts/Pre-Depends loop. This is often bad, but if you really want to do it, activate the APT::Force-LoopBreak option.
E: Internal Error, Could not early remove e2fsprogs

Βρήκα μια λύση εδώ,,,την έκανα στην απόγνωση και τώρα στο βήμα 4) εμφανίζει το μήνυμα:

>dpkg: `update-rc.d' not found on PATH.
dpkg: 1 expected program(s) not found on PATH.
NB: root's PATH should usually contain /usr/local/sbin, /usr/sbin and /sbin.
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (2) 

Ξεκινάω να περάσω απ' την αρχή καινούρια εγκατάσταση του Ubuntu 6.06 ,,,αλλά αρχίζω να απογοητεύομαι...

Μήπως να υπάρχει καμιά παλιά linux διανομή που να εγκαθιστά τον apache 1.3x, μια παλιά mysql (γενικότερα λογισμικό για server) κατευθείαν μαζί με το λειτουργικό???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...