Προς το περιεχόμενο

1% rule (Internet culture)

stathi02

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το software του forum επιτρέπει να βλέπεις τα views του κάθε θέματος, αλλά στο insomnia δεν χρησιμοποιείται αυτή η δυνατότητα. Imo, δε ισχύει ο κανόνας του 90-9-1 εδώ.

Δημοσ.
Το software του forum επιτρέπει να βλέπεις τα views του κάθε θέματος, αλλά στο insomnia δεν χρησιμοποιείται αυτή η δυνατότητα...

Σαν "θέμα" αναφέρεσαι σε κάθε post ξεχωριστά? Γιατι μια χαρά δείχνει τα views του εκάστοτε thread το παρών forum.

Δημοσ.

stathi02, ενδιαφέρον θέμα.

Για τα στατιστικά του Insomnia συγκεκριμένα, όπως προαναφέρθηκε είναι διαθέσιμα στις δύο τελευταίες στήλες του καταλόγου κάθε ενότητας/subforum:

post-4351-12906309157_thumb.png

Γενικότερα όμως, νομίζω πως για τη θεωρία του "90-9-1" είναι κάπως δύσκολο να γίνει συστηματική μελέτη που να αναφέρεται στο Internet εν συνόλω. Πώς ορίζουμε π.χ. το «περιεχόμενο»; Τα οποιαδήποτε posts σε ένα γενικής θεματολογίας internet forum είναι δηλαδή «περιεχόμενο»; Μετά, στα sites που προσφέρουν «περιεχόμενο», υπάρχει συμμετοχή των χρηστών επί ίσοις όροις από άποψη γνώσεων, ικανότητας και δυνατότητας να προσφέρουν περιεχόμενο, αν ήθελαν να το κάνουν; Π.χ. στη Wikipedia υπάρχει δυνατότητα για τον οποιονδήποτε (δεν χρειάζονται ιδιαίτερα δικαιώματα πρόσβασης). Υπάρχουν όμως οι γνώσεις και η ικανότητα; Γι' αυτό, κάτι μου λέει (εντελώς διαισθητικά και χωρίς να έχω hard facts) ότι σε πολύ δημοφιλή sites όπως Wikipedia και YouTube η αναλογία μεταξύ content creators και content consumers είναι πολύ πολύ πιο ανισοβαρής από ο,τι προβλέπει ο «κανόνας του 1%»...

Δημοσ.

Εγώ πάλι σκεφτόμουν κάτι με κάθε user ξεχωριστά. Πχ αναρτήσεις(μηνύματα, Login δεν ξέρω τι άλλο) ανά έτος. Δηλαδή να χωρίσεις τα μέλη σε κλάσεις και να δεις πόσα μέλη έχουν από τόσες μέχρι τόσες αναρτήσεις. Και τότε θα μπορούσαμε πιστεύω να δούμε για ένα χρόνο πιο ποσοστό χρηστών είναι υπεύθυνο για το χ ποσοστό μηνυμάτων. Αυτά, δεν είμαι και ειδικός. Και τα λέω εγώ αυτά που έχω 33 μηνύματα το χρόνο. χα

Δημοσ.

Θεωρητικά, υπάρχει η τεχνική δυνατότητα να μαζευτούν τέτοια στατιστικά από ένα φόρουμ, με κατάλληλα queries στη Βάση Δεδομένων. Αλλά απαιτεί χρόνο και κόπο, δεν είναι κάτι τετριμμένο που γίνεται με λίγα κλικ και δε νομίζω ότι θα πείσεις εύκολα τον Hal9000 να κάτσει και να κάνει όλη αυτήν τη δουλειά. :lol:

Επίσης, στο παραπάνω post σου μήπως αναφέρεσαι στο γεγονός ότι σε ένα topic, ένα μέλος μπορεί να ποστάρει περισσότερες από μία φορές; Αν ναι, και γι' αυτό υπάρχει λύση: Δες λίγο το screenshot που παρέθεσα πιο πάνω. Παρατήρησε ότι στην προτελευταία στήλη «σχόλια», οι αριθμοί είναι clickable. Δες τί ανοίγει όταν κάνεις click σε έναν από αυτούς. ;)

Άρα, όλα τα δεδομένα που χρειάζεται κάποιος για να εξάγει το υπό συζήτησιν στατιστικό μέγεθος είναι διαθέσιμα. Όποιος ενδιαφέρεται να κάνει κάτι τέτοιο, δεν είναι ανάγκη να ασχοληθεί με μεγάλο αριθμό topics. Μπορεί απλά να περιοριστεί στα sticky (επισημασμένα) κάθε ενότητας.

Δημοσ.

Τώρα που το σκέφτομαι και μια απλή διαιρεση σχόλια/εμφανίσεις ίσος είναι αντιπροσωπευτική.

πχ. Στα στικι του Ιντερνετ έχουμε 0.013241021, 0.014778494,0.014485179

0.005850197,0.011924022,0.002937867. Που εδώ κιολας ισχύει ότι αυτοί που το είδαν ενδιαφέρονταν για το θέμα. "The 1% rule states that the number of people who create content on the internet represents approximately 1% (or less) of the people actually viewing that content"

Confirmed or busted?

Δημοσ.

Εγώ έκανα το άλλο: Επελέξα την πιο δημοφιλή σε views ενότητα του Insomnia μετά το «Μπλα Μπλα» (καθώς δεν έχει να κάνει με τον κεντρικό χαρακτήρα του φόρουμ που είναι τεχνολογικός). Αυτή η ενότητα είναι το «Hardware Γενικά». Σόρταρα με φθίνουσα σειρά τα topics βάσει του αριθμού εμφανίσεων:

post-4351-129063091602_thumb.png

και κατέγραψα τα στατιστικά των 10 πιο δημοφιλών topics, αποκλείοντας αυτά που ήταν κλειδωμένα (προφανές το γιατί, νομίζω):

>
    843     99990
    444     56304
    385     43259
    329     42369
    532     37718
    290     29192
     48     21060
    260     19248
    270     18883
(+)  252     18501
   --------------
   3653    386524

Άρα έχουμε:

3653 / (386524 - 3653) = 3653 / 382871 = 0.00954

δηλαδή ο λόγος/κλάσμα αυτών που πόσταραν προς αυτούς που διάβασαν μόνο χωρίς να ποστάρουν είναι 0.954%, όντως πολύ κοντά στο 1%.

Δημοσ.

Ναι όμως τα views δεν γίνονται απο τον ίδιο χρήστη πολλές φορές. Εγώ πχ αυτό το θέμα σήμερα το είδα 3 φορές. Και έγραψα μια φορά. Άρα έχω καταχωρήσει 1 post και 3 views. Αλλά αντί για 1/3 πρέπει να μετρηθώ ως 1/1.

Λάθος;

Δημοσ.
Ναι όμως τα views δεν γίνονται απο τον ίδιο χρήστη πολλές φορές. Εγώ πχ αυτό το θέμα σήμερα το είδα 3 φορές. Και έγραψα μια φορά. Άρα έχω καταχωρήσει 1 post και 3 views. Αλλά αντί για 1/3 πρέπει να μετρηθώ ως 1/1.

Λάθος;

Έτσι όπως λειτουργεί το vBulletin, πολλαπλές επισκέψεις ενός μέλους στο ίδιο topic δεν προσθέτουν αντίστοιχο αριθμό +1 στα views.

• Super Moderators
Δημοσ.
Έτσι όπως λειτουργεί το vBulletin, πολλαπλές επισκέψεις ενός μέλους στο ίδιο topic δεν προσθέτουν αντίστοιχο αριθμό +1 στα views.

προσθέτουν δυστυχώς...

Δημοσ.
προσθέτουν δυστυχώς...

Το δοκίμασα ξανά πριν ποστάρω. Άνοιγα το παρόν topic σε πολλά tabs και κάθε φορά έκανα refresh τον κατάλογο θεμάτων της ενότητας Internet. Ο αριθμός των views δεν αυξανόταν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...