leroy Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Χαίρεται, πρόσφατα εγκατέστησα την τελευταία έκδοση του parallels desktop στο macbook pro 2.53 unibody με snow leopard που διαθέτω. Εγκατέστησα τα windows xp και μου βρήκε αυτόματα και τα windows 7 που είχα εγκαταστήσει με bootcamp σε άλλο partition του δίσκου.Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι τα windows 7 κάνουν αρκετή ώρα να φορτώσουν και μετά κολλάει όσο το σύστημα. Γίνονται όλα με αργές κινήσεις μέχρι να κλείσω πάλι τα καταραμένα windows!Έχω περιορίσει τη ram για τα windows στο 1GB από τα 4. Γενικότερα νιώθω πιο ασταθές το mac os από τότε που εγκατέστησα το parallels.Δυστυχώς χρειάζομαι τα windows λόγω υποστήριξης usb stick για e-banking!!! Αντιμετωπίζει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο? Μήπως φταίει το γεγονός ότι τα τρέχει από το bootcamp?
vag3d Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Eγώ δεν έχω αγοράσει το Parallels, αλλά το Vmware Fussion 3. Έχω εγκατεστημένο σε partition bootcamp τα WinXP και τα τρέχω μέσω Bootcamp ή με το Fussion 3 στον Mac Pro μου. Προβλήματα δεν έχω με την χρήση τους (αν και έχω ορίσει στο Fussion να καταλαμβάνουν ~3.5GB RAM από το σύστημα, οπότε με τα 6 GB Ram που έχω συνολικά δεν μπορώ να πω οτι έχω και το καλύτερο Feeling από άποψη επιδόσεων του συστήματος στο OSX - με Firefox/70 Tabs ανοικτά μέσα στον Firefox και λοιπά προγράμματα ανοικτά στο Mac OSX. Δηλαδή μερικές φορές με πολλά προγράμματα ανοικτά και WindowsXP/fussion το iStat μου δείχνει οτι έχω Free 400-800 MB Ram και αυτό το ψιλο-νιώθω κάπως). Το μόνο χαζό που μου κάνει το Fussion είναι οτι καμιά φορά για κάποιο περίεργο λόγο καταστρέφεται το Bootcamp Virtual Machine με αποτέλεσμα να πρέπει να το σβήσω και να το ξαναφτιάξω από την αρχή (περίπου 15 λεπτά υπόθεση μαζί με τα Restarts των WinXP και με κάποιες εφαρμογές που βάζει μέσα το Fussion για τα Windows). Από εκεί και πέρα έχω αγοράσει και το Crossover που όταν τελικά είναι συμβατές οι εφαρμογές και τις τρέχει, τρέχουν μια χαρά. (πχ. έχω εγκατεστημένο μέσα στο Crossover το Syntheyes που είναι για Camera Tracking κλπ και τρέχει μια χαρά). Γενικά πάντως δεν μπορώ να πω οτι διακατέχομαι και από καμία "έντονη επιθυμία" να ξανα-μπω στα Windows...!!! Μόνο όταν είναι ανάγκη για κάποιο πρόγραμμα και δεν γίνεται αλλιώς...!!! Όταν λοιπόν μετά από καιρό ξανα-μπαίνω, νιώθω την κακομοιριά των XP και επειδή πλακώνουν και τίποτα Updates όπου χρειάζεται να κάνω και κανένα Restart...ξενερώνω τρελά...!!! Μακάρι όλες οι εφαρμογές των Windows που χρειάζομαι να μπορούσαν να τρέξουν στο Crossover (ή ακόμα καλύτερα να υπήρχαν για Mac).....
leroy Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Περισσότερο θα με ενδιέφερε όμως μια τεκμηριωμένη απάντηση που να έχει να κάνει με το συγκεκριμένο software συγκριτικά ώστε να έχω ένα μπούσουλα. Κατά την αναζήτηση καλύτερου software πάντως συγκριτικά είδα ότι το parallels υπερείχε του vmware.Ειδικά σε περιβάλλον windows 7.
Vasilisxd Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Εγώ δεν είχα πρόβλημα με το Parallels όσο αναφέρεις σε iMac 20" με 2,4Cpu και 2Gb Ram. Είχα βάλει τα WinXP. Αποσο ξέρω το Parallels είναι όντως το καλύτερο για OSX άλλα γενικά με Emulation , μην περιμένεις θαυματα ! Καλύτερα να βάλεις (όπως και έχεις) 2 Λειτουργικά με Bootcamp. Στο Parallels , μπορείς να κάνεις χρήση του μηχανήματος τις τράπεζας ? ή θέλει καθαρή εγκατάσταση Windows ?
georgeadams Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Στο MacBook μου έχω περασμένα τα Windows 7 (σε dual boot μέσω boot camp) αλλά τα δουλεύω και μέσω του Parallels χωρίς τις καθυστερήσεις που αναφέρεις. Κάτι δεν πάει καλά με την εγκατάσταση σου. Μήπως δεν έχεις εγκαταστήσει τα Parallel Tools στα Windows 7;
leroy Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δεν το τσέκαρα αυτό που λες φίλε georgeadams.Ίσως πρέπει να κάνω κάποιο update στα tools όπως αναφέρεις. Μήπως φταίει που από τα 4GB του mbp έχω δώσει μόνο το 1 στα windows 7 ? Φίλε vasilisxd με το parallels δουλεύει το usb της τράπεζας.
AggeLON Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Χαίρετε! Εγώ για virtualization πάντα χρησιμοποιούσα το VirtualBox της Sun, το οποίο είναι open-source και free (http://www.virtualbox.org/). Έχω βάλει XP, στα οποία έχω δώσει 512MB (τα 7 ίσως να θέλουν κανα δυο GB) μνήμη και 4GB δίσκο. Δουλεύουν απροβλημάτιστα, και το μηχάνημα πετάει! Αξίζει μια δοκιμή. Ο λόγος που γράφω είναι οτι και εγώ έκανα ένα ..beta testing στο parallels και απογοητεύτικα. Μου φάνηκε απίστευτα πιο βαριά εφαρμογή από το virtualbox, την έβγαλα αμέσως. Αξίζει τον κόπο να δοκιμάσει κάποιος και την open source λύση πριν τα σκάσει για το parallels ή το VMware.. Πιστεύω βέβαια πως όποιος πλήρωσε το έκανε συνηδειτά για τα όποια προτερήματα των δύο παραπάνω έναντι του virtualbox, το μεγαλύτερο των οποίων είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω του bootcamp partition. Νo offence intended, ε?
leroy Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται η πρόταση σου. Και αναγνωρίζει απόλυτα το hardware του mbp στην προκειμένη περίπτωση? Multitouch pad?Remote?
AggeLON Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται η πρόταση σου.Και αναγνωρίζει απόλυτα το hardware του mbp στην προκειμένη περίπτωση? Multitouch pad?Remote? Ναι, κανένα πρόβλημα με το hardware, το multitouch δουλεύει στάνταρ (scroll και double tap), για το remote δεν το έχω δοκιμάσει. Ρίξε μια ματία, βάλε και τα guest additions (ψαξε στο google για το πως γίνεται, είναι πολύ απλό) ώστε να έχεις shared folders και mouse integration και είναι jet. Το μόνο που λείπει σε σχέση με τα υπόλοιπα είναι το ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν virtual disk το bootcamp partition.
Ether Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Το emulation πάντα αργεί σε σχέση με την εγκατάσταση σε boot camp. Πάντως ανεξαρτήτως αν χρησιμοποιείς Parallels ή VirtualBox ή εγκατάσταση σε Boot Camp, πρέπει να γίνουν σωστά οι ρυθμίσεις, να φορτωθούν οι σωστοί drivers στα Windows κλπ. Αν δεν γίνουν όλα σωστά μπορεί να οδηγηθεί το mac σε υπερθέρμανση και γι' αυτό να κολλάει στη λειτουργία. Παίζει μεγάλο ρόλο να βλέπουν σωστά τα windows την κάρτα γραφικών γιατί αλλιώς υπερθερμαίνεται και αν έχεις mac με shared μνήμη καθυστερεί τη λειτουργία σημαντικά. Καλό θα είναι, ειδικά αν κάνεις emulation να έχεις το iStat http://www.islayer.com/apps/istatnano/ ή κάποιο παρόμοιο utility, ώστε να ελέγχεις την συμπεριφορά του mac σου, κυρίως τη θερμοκρασία. Είχα παρόμοια προβλήματα με το Parallels Desktop στον φορητό μου μέχρι που έκανα την εξής δοκιμή: Έβγαλα την μπαταρία και αφού συνέδεσα την πρίζα έκανα boot και φόρτωσα το Parallels. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η θερμοκρασία του Mac την ώρα της λειτουργίας του emulation έπεσε από τους 74-77 βαθμούς στους 62-65. Το Parallels έτρεχε γρηγορότερα και καλύτερα. Φυσικά όταν βγάζουμε την μπαταρία, το mac δεν λειτουργεί με full ταχύτητα της CPU, έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν αρκετοί. Κάνε τις δοκιμές σου και πες μας...
leroy Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Το να βγει η μπαταρία αποκλείεται λόγω προδιαγραφών του κατασκευαστή (είναι το unibody). Έχω ήδη το istat αλλά δε σκέφτηκα να το συμβουλευτώ. Τώρα σχετικά με το emulation βρήκα τα windows 7 να δουλεύουν πιο άνετα με το virtual box αλλά δυστυχώς παρόλο που είχα mouse δεν κατάφερα να του ενεργοποιήσω το click!!! Θα ξαναδοκιμάσω με νέα εγκατάσταση σε virtual box.Μήπως τελικά το πρόβλημα θα λυθεί με επανεγκατάσταση των windows που έχω στο bootcamp?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.