Προς το περιεχόμενο

Aναφορές στο excel

bablyk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί σε έναν τύπο του excel πχ ='φύλλο1'!A1 να γίνει αναφορά σε φύλλο το όνομα του οποίου όμως να ορίζεται σε κάποιο κελί? Πχ αν θέλω να κάνω αναφορά στο φύλλο X όπου το Χ να ορίζεται στο κελί Α5

Ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός...

---------- Προσθήκη στις 00:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:23 ----------

Τελικά βρέθηκε λύση. Για αυτούς που ενδιαφέρονται, η λύση είναι η συνάρτηση INDIRECT.

Πχ. =INDIRECT(A1&"!E12")

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε,

δεν έχω καταλάβει ακριβώς τί εννοείς αλλά θα προσπαθήσω να δώσω μία απάντηση στο ερώτημά σου. Στους τύπους μπορείς να αναφερθείς σε οποιοδήποτε κελί, από οποιοδήποτε φύλλο θέλεις (αρκεί μέσα στον τύπο να αναφέρεις το όνομα του φύλλου!το όνομα του κελιού).

Αν τώρα στόχος σου είναι το όνομα του φύλλου εργασίας σου να είναι το περιεχόμενο ενός κελιού, τότε οκ θα μπορούσες να αναφερθείς σε αυτό το κελί, αλλά δεν βλέπω το λόγο να το κάνεις αυτό, καθώς για να αναφερθείς σε αυτό το κελί θα πρέπει και πάλι να αναφερθείς σε αυτό ως όνομα_φύλλου!όνομα_κελιού, άρα ποιός ο λόγος και το μπέρδεμα;

Ελπίζω να απάντησα στο ερώτημά σου, αλλιώς...εδώ είμαστε πάλι.

---------- Προσθήκη στις 00:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:58 ----------

Μπορεί σε έναν τύπο του excel πχ ='φύλλο1'!A1 να γίνει αναφορά σε φύλλο το όνομα του οποίου όμως να ορίζεται σε κάποιο κελί? Πχ αν θέλω να κάνω αναφορά στο φύλλο X όπου το Χ να ορίζεται στο κελί Α5

Ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός...

---------- Προσθήκη στις 00:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:23 ----------

Τελικά βρέθηκε λύση. Για αυτούς που ενδιαφέρονται, η λύση είναι η συνάρτηση INDIRECT.

Πχ. =INDIRECT(A1&"!E12")

Μάλλον με πρόλαβες στο γράψιμο...:P

Ευχαριστώ για τη λύση;) εξήγησέ μου όμως σε παρακαλώ τί ήθελες να πετύχεις γιατί με ενδιαφέρει. Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλησπέρα.

θα προσπαθήσω να το εξηγήσω με παράδειγμα:

Έστω ότι ανά 24h συμπληρώνω σε ένα διαφορετικό φύλλο του excel (με όνομα 1,2,3... κοκ) άλλα στο ίδιο ακριβώς κελί το βάρος ενός δείγματος. Για να μεταφέρω σε 1 συγκεντρωτικό πίνακα τις τιμές των βαρών όλων των ημερών πρέπει κάθε φορά να γράφω χειροκίνητα τον τύπο με αναφορά στο κάθε φορά όνομα του φύλλου (πχ το 1) και δεν μπορούσα να κάνω copy-paste και για τα υπόλοιπα φύλλα δηλ. για τα 2,3, κλπ.

Με τον τύπο που έδωσα παραπάνω έχω τη δυνατότητα να ορίσω το όνομα του φύλλου σε κελι και επομένως να κάνω copy-paste. Αυτό βέβαια για μια απλή περίπτωση σαν το παράδειγμα που δίνω δεν έχει πολλή σημασία αλλά όταν έχεις χιλιάδες τιμές και δεκάδες διαφορετικά φύλλα, τότε είναι σημαντικό.

Συγχώρεσε με αλλά δεν μπορώ να το περιγράψω πιο καλά με λόγια γι' αυτό στέλνω ένα συνημμένο αρχείο μήπως και μπορέσω να βοηθήσω περισσότερο...

Αν δε βοήθησα πολύ πες μου να δοκιμάσω με άλλο τρόπο.

Καλησπέρα φίλε,

δεν έχω καταλάβει ακριβώς τί εννοείς αλλά θα προσπαθήσω να δώσω μία απάντηση στο ερώτημά σου. Στους τύπους μπορείς να αναφερθείς σε οποιοδήποτε κελί, από οποιοδήποτε φύλλο θέλεις (αρκεί μέσα στον τύπο να αναφέρεις το όνομα του φύλλου!το όνομα του κελιού).

Αν τώρα στόχος σου είναι το όνομα του φύλλου εργασίας σου να είναι το περιεχόμενο ενός κελιού, τότε οκ θα μπορούσες να αναφερθείς σε αυτό το κελί, αλλά δεν βλέπω το λόγο να το κάνεις αυτό, καθώς για να αναφερθείς σε αυτό το κελί θα πρέπει και πάλι να αναφερθείς σε αυτό ως όνομα_φύλλου!όνομα_κελιού, άρα ποιός ο λόγος και το μπέρδεμα;

Ελπίζω να απάντησα στο ερώτημά σου, αλλιώς...εδώ είμαστε πάλι.

---------- Προσθήκη στις 00:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:58 ----------

Μάλλον με πρόλαβες στο γράψιμο...:P

Ευχαριστώ για τη λύση;) εξήγησέ μου όμως σε παρακαλώ τί ήθελες να πετύχεις γιατί με ενδιαφέρει. Ευχαριστώ

1.zip

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...