Προς το περιεχόμενο

Hibernate / Suspend @ Linux και σύνδεση στο Internet

Dark_Sage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλουςςςς.

έχω την εξής απορία, σε ubuntu αμα στο λαπτοπ επιλέξω Hibernate / Suspend η σύνδεση στο internet κόβεται?

Με ενδιαφέρει για τις εξής δύο περιπτώσεις:

1. torrent

2. ssh σε server

ευχαριστώ πολύ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators
Γεια σε όλουςςςς.

έχω την εξής απορία, σε ubuntu αμα στο λαπτοπ επιλέξω Hibernate / Suspend η σύνδεση στο internet κόβεται?

Με ενδιαφέρει για τις εξής δύο περιπτώσεις:

1. torrent

2. ssh σε server

ευχαριστώ πολύ

Ναι καθως ο ο υπολογιστης και ολες οι λειτουργιες του ειναι σε κατασταση"χειμεριας ναρκης"

το ssh σε server, ετσι κι αλλιώς απο default κόβεται μόνο του μετά από κάποια λεπτά αδράνειας

σωστά, να διευκρινίσω τότε οτι μιλάω για session που διαρκεί για πολλές ώρες π.χ 12

κοίτα

οποιαδήποτε μέθοδος (hibernate, suspend, sleep κλπ) κλεινει τις καρτες, κλεινει δισκους και (αναλογα την μεθοδο) επεξεργαστη και ραμ. οποτε αυτο που θελεις να κανεις δεν γινεται

δεν μας ειπες τι ακριβως θελεις να επιτυχεις, μπορεις νομιζω να καταφερεις να απενεργοποιήσεις κάποιες συσκευες, οπως πχ καρτα γραφικων και δισκους για ησυχια και οικονομια, ενω παράλληλα έχεις ανοιχτες τις συνδέσεις σου

κοίτα

οποιαδήποτε μέθοδος (hibernate, suspend, sleep κλπ) κλεινει τις καρτες, κλεινει δισκους και (αναλογα την μεθοδο) επεξεργαστη και ραμ. οποτε αυτο που θελεις να κανεις δεν γινεται

δεν μας ειπες τι ακριβως θελεις να επιτυχεις, μπορεις νομιζω να καταφερεις να απενεργοποιήσεις κάποιες συσκευες, οπως πχ καρτα γραφικων και δισκους για ησυχια και οικονομια, ενω παράλληλα έχεις ανοιχτες τις συνδέσεις σου

στα windows (σε desktop), από την εμπειρία που είχα με το Hibernate κυρίως, όταν το επέλεγα και αργότερα ξαναέμπαινα windows δεν είχε διατηρήσει την σύνδεση στο internet επειδή πχ το msn ήταν disconnected. Αυτό που με νοιάζει τώρα ειναι σε Ubuntu (9.04 & 9.10) σε laptop, αμα πατήσω hibernate και έχω κάνει ssh σε server, όταν γυρίσω και μπω στο ubuntu, η σύνδεση αν θα είναι ενεργή (όπως ειπα πριν έχω αρκετό μεγάλο session time) και αμα βάλω ενα torrent για d/l αμα συνεχίζει να κατεβαινει

εχεις μπερδεψει καποια πράγματα. αλλο το έχω μεγαλο session time, κι αλλο επιτρέπω μετα απο τεραστιο time out την επανασυνδεση. αυτο δεν ξερω αν γινεται σαν ρυθμιση στον ssh server, αν γίνεται όμως και το ενεργοποιησεις το θεωρω τεραστιο κενο ασφαλειας. το θεμα του ssh, θα μπορουσες να το λύσεις με κάποιο script το οποιο τσεκάρει αν η σύνδεση έχει γίνει time out (λογικο, μετα απο hibernation) κι αν ναι, σηκώνει την σύνδεση ξανα. Η σύνδεση μπορεί να γίνεται μέσω κλειδιών, οπότε εσύ δεν ασχολείσαι καθόλου μαζί του

όσον αφορα τα torrents, προσωπικα χρησιμοποιω το rtorrent το οποιο απο μόνο του ελεγχει αν σηκώθηκε η γραμμή ξανα, κι αν ναι ξεκινάει να ανεβοκατεβάζει. Σε άλλους bittorrent clients, δεν γνωρίζω αν γίνεται κάτι τέτοιο, νομίζω όμως πως όλοι το κάνουν. μπορει να μην ξεκινάει η σύνδεση αμέσως μόλις σηκωθεί το συστημα απο το hibernation, θα ξεκινήσει όμως εντός ολίγων λεπτών.

εχεις μπερδεψει καποια πράγματα. αλλο το έχω μεγαλο session time, κι αλλο επιτρέπω μετα απο τεραστιο time out την επανασυνδεση. αυτο δεν ξερω αν γινεται σαν ρυθμιση στον ssh server, αν γίνεται όμως και το ενεργοποιησεις το θεωρω τεραστιο κενο ασφαλειας. το θεμα του ssh, θα μπορουσες να το λύσεις με κάποιο script το οποιο τσεκάρει αν η σύνδεση έχει γίνει time out (λογικο, μετα απο hibernation) κι αν ναι, σηκώνει την σύνδεση ξανα. Η σύνδεση μπορεί να γίνεται μέσω κλειδιών, οπότε εσύ δεν ασχολείσαι καθόλου μαζί του

όσον αφορα τα torrents, προσωπικα χρησιμοποιω το rtorrent το οποιο απο μόνο του ελεγχει αν σηκώθηκε η γραμμή ξανα, κι αν ναι ξεκινάει να ανεβοκατεβάζει. Σε άλλους bittorrent clients, δεν γνωρίζω αν γίνεται κάτι τέτοιο, νομίζω όμως πως όλοι το κάνουν. μπορει να μην ξεκινάει η σύνδεση αμέσως μόλις σηκωθεί το συστημα απο το hibernation, θα ξεκινήσει όμως εντός ολίγων λεπτών.

για αρχή να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο σου που αφιερώνεις για να με βοηθήσεις :)

κατα δεύτερον ας σου περιγράψω λίγο το κόλλημα μου.

αν κατεβάζω απο firefox ενα αρχείο μεγάλο Π.χ 200mb και ταυτόχρονα ειμαι συνδεδεμένος με ssh σε ένα server που θέλω.

Εκείνη τη στιγμή άμα κάνω hibernate στο λαπτοπ, και καπάκια μετα αφού κλείσει ξανανοίξω το laptop το μεν download θα έχει διακοπεί ενώ η σύνδεση μου στο server ειναι alive. Και έχω σκαλώσει... πως γινεται να ειμαι online στο server ενώ το download κόπηκε. Είμαι μήπως zombie process?

ps: δεν δείχνει να έχει κάνει καποιο αυτόματο reconnection στο server πάντως

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...