ALdaperan Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 γεια σας...εχω ενα σκληρο 640gb στον υπολογιστη στον οποιο έχω μονο linux (με 2 partition, 1 το swap και 1 το λ.σ.) όμως έχω ενα παλιο εξωτερικο σκληρο (απο το παλιο pc μου) 40gb και λέω να το βάλω στο pc και αυτον και να βάλω windows εκει !! πως θα γίνει η δουλεια ετσι ωστε οταν αναβω το pc να μου βγαζει επιλογες αν θέλω windows η ubuntu? πως πρεπει να συνδεσω το σκληρο sto pc? ps: σκεφτηκα να το κανω ετσι (και οχι σε αλλο partition του σκληρου να βαλω τα xp) για να μην εχω τα γνωστα προβληματα με το Grub να μη μπαινει στα windows κλπ κλπ . Καλα το σκεφτηκα? η παλι θα εχω τα ιδια? ---------- Προσθήκη στις 18:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:03 ---------- λοιπον καταρχήν τον συνέδεσα το σκληρό στο pc και τον αναγνωρίζει (τον βλεπω και στα bios και στο ubuntu που ειμαι τωρα ) έβγαλα τελείως το jumperaki => slave Έπειτα μπαινω με livecd ubuntu και με το gparted κάνω το σκληρό 40gb ολοκληρο ntfs (γτ δεν ητανε , ειχα προσπαθησει να βαλω παλια λινουξ) τεσπα τον κάνω ntfs και μετα κανω boot απο το cd των windows , επιλεγω να κανει εγκατάσταση στο σκληρο αυτο (40gb) και μου πεταει αυτο το μνμ και δεν προχωράει στην εγκατασταση: H εγκατάσταση ειναι αδύνατο να δημιουργήσει ενα νεο διαμέρισμα συστήματος. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στα αρχεια καταγραφής εγκατάστασης τι φτεει? μηπως φτεει που τον εχω σαν slave? μηπως θελει κατι αλλο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xrist0f0r0s Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 έβγαλα τελείως το jumperaki => slave το καλο σκληρο βαρτο master και το αλλο μικρο βαρτω slave για το αλλο θεμα δεν ξερω με εχεις συχιση λιγο και δεν ξερω εαν ειναι η σωστη απαντηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 υπαρχει λυση αν βαλεις ubuntu μεσω του wubi.εχω κανει ακριβως το ιδιο και τα κανει ολα μονο του.Εχει σαν πλεονεκτημα οτι ανα πασα στιγμη μπορεις μεσα απο την προσθαφαιρεση προγραμματων να πεταξεις το ubuntu και τελειωσες.Απο την αλλη δεν μπορεις να κανεις ανασυγκροτηση στον δισκο(εμενα μου εχει αφαιρεσει την επιλογη αυτη ειτε με xp ειτε με 7 εισαι) Επειδη δεν μπορω να καταλαβω πληρως απο τα λεγαομενα σου,τον εξωτερικο τον εχεις βαλει εσωτερικο στο pc;δεν μπορεις να βαλεις σε εξωτερικο δισκο λειτουργικο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Ίσως πείσμωσαν τα windows επειδή είναι slave ο δίσκος. Δεν έχεις άλλη ide θύρα για να τον βάλεις σαν master; Λογικά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι: - 640άρης με linux και grub. - 40άρης με windows και ntloader. - Θα πρέπει να διαλέγεις από το bios ή το boot menu της μητρικής από ποιον δίσκο θα ξεκινήσεις, ή θα προσθέσεις επιλογή για τα windows στον grub. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.