NHNA Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 'Εχω έναν σταθερό υπολογιστή και θα ήθελα να τα αναβαθμίσω... Θα ήθελα την βοήθεια σας να βρω τι ακριβώς πρέπει να αλλάξω ώστε να πηγαίνει πιο γρήγορα και να κάνει και λιγότερο θόρυβο (κυρίως αυτό γιατί αν και καθάρισα από σκόνη το ανεμιστηράκι,εξακολουθεί να κάνει αρκετό θόρυβο και με ενοχλει λιγο).. Α! και να μπορω να παιζω ανετα παιχνιδια και και να μην καίει πολύ αν γίνετε ώστε να τον έχω αρκετές ώρες ανοιχτό.. 'Εχει μητρική GIGABYTE S-SERIES GA-G31M-S2L/S2C και RAM 1GB και οσο για το τροφοδοτικό,δεν γνωρίζω,αλλά το κουτί του μέσα επάνω έχει αυτοκόλητο που γράφει "Bestec model:ATX-250-12Z(PFC)(ROHS) input:100-127V-8A,200-240V-4A 50/60Hz MAX:250W".. Σίγουρα θα βάλω άλλο 1GB μνήμη αλλα δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να αλλάξω... ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια..
LeoNaXe Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 δεν μας λες ακριβές πληροφορίες για να μπορούμε να σε βοηθήσουμε. πρέπει να πας πείς τον επεξεργαστή που έχεις και την κάρτα γραφικών, και επίσης την ραμ και για τον θόρυβο πρέπει να βρεις συγκεκριμένα ποιος ανεμιστήρας το βγάζει
dimitrisak Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 ναι ειναι η ψυκτρα?ποσα λευτα θες να δωσεις?παντως αν καταλαβα καλα ειναι 250 watt το τροφοδοτικο σου...αυτο παει σιγουρα για αλλαγη...
LouCi4er Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 'Εχω έναν σταθερό υπολογιστή και θα ήθελα να τα αναβαθμίσω... Θα ήθελα την βοήθεια σας να βρω τι ακριβώς πρέπει να αλλάξω ώστε να πηγαίνει πιο γρήγορα και να κάνει και λιγότερο θόρυβο (κυρίως αυτό γιατί αν και καθάρισα από σκόνη το ανεμιστηράκι,εξακολουθεί να κάνει αρκετό θόρυβο και με ενοχλει λιγο).. Α! και να μπορω να παιζω ανετα παιχνιδια και και να μην καίει πολύ αν γίνετε ώστε να τον έχω αρκετές ώρες ανοιχτό.. 'Εχει μητρική GIGABYTE S-SERIES GA-G31M-S2L/S2C και RAM 1GB και οσο για το τροφοδοτικό,δεν γνωρίζω,αλλά το κουτί του μέσα επάνω έχει αυτοκόλητο που γράφει "Bestec model:ATX-250-12Z(PFC)(ROHS) input:100-127V-8A,200-240V-4A 50/60Hz MAX:250W".. Σίγουρα θα βάλω άλλο 1GB μνήμη αλλα δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να αλλάξω... ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.. Αν μπορεις να κανεις ενα κοπο να μας πει ακριβως τι εχει τωρα ο υπολογιστης επανω(επεξεργαστη,μνημη-ες,καρτα,ποιο κουτι etc) και το πιο σημαντικο να μας πεις ποσα χρηματα μπορεις να διαθεσεις.
NHNA Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 ok...θα ακουστεί χαζό αλλα δεν ξέρω και πολλά, τώρα μαθαίνω... Aνεβάζω 1φωτό του κουτιού μου μέσα.. Tο ξανά διάβασα κάπου αυτό,αλλα δεν ξέρω πως και άπου που θα κλείσω 1-1 τα ανεμιστηράκια χωρίς να κάνω ζημια... Kαι που πρέπει να κοιτάξω αυτά που μου ζητήσατε?? Eίναι σε κάποιο από το βιβλιαράκι τις μητρικής η σε κάποιο άλλο,η μπορώ να τα δω και μέσα στο κουτί?? Δεν ξέρω ποσα λεφτά θα δώσω,όχι και πολλά γιατί είμαι και φοιτήτρια,αλλα θέλω να μάθω κιόλας,θα ψάξω τις τιμές(λογικά e-shop) και θα δω τι μου χρειάζεται ποιο πολύ και θα το πάρω... Γενικά τι χρειάζεται ένας καλός υπολογιστής??
lionheart75 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δεν νομίζω ότι αξίζει να ρίξεις λεφτά σε αυτό το μηχάνημα. Όσον αφορά το υπόλοιπο hardware που έχεις μπορείς να δείς στοιχεία είτε μέσα απο τη διαχείριση συσκευών για τον cpu και τους σκληρούς ή μέσω του cpu-z (μπορείς να το κατεβάσεις και απο εδώ), για τον cpu και τις μνήμες σου. Bλέπω απο τις φωτό ότι οι σκληροί σου είναι sata, πιθανόν να κρατήσεις κάποιον αν είναι καλός και γρήγορος. Τα υπόλοιπα δεν νομίζω να αξίζουν να κρατήσεις. Πές μας πόσα λεφτά διαθέτεις, τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το pc και θα σου προτείνουμε συνθέσεις. Τέλος πές μας και τι οθόνη διαθέτεις.
LeoNaXe Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 όπως λέει και ο lionheart75 πρέπει να μας πεις πόσα λεφτά διαθέτεις και για πιο πράγμα θα το χειρίζεσαι, η μητρική είναι m-ATX με DDR2 και 775 όπως είδα. το σίγουρο που θα αλλάξει είναι το τροφοδοτικό. τώρα για τα υπόλοιπα αναλόγως για πιο πράγμα το θες, μπορεί να καθυστερεί και ο υπολογιστής λόγου λογισμικού δηλαδή να χρειάζεστε φορματ
NHNA Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Αχ βρε lionheart75 με απογοήτευσες λιγάκι Τέλος πάντων... Η οθόνη μου πιστεύω είναι κάπως καλή LG FLATRON wide 19" L194WT (αυτό γραφει τουλάχιστον επάνω).. Τώρα που έριξα μια ματια στην διαχείριση συσκευών που μου είπες έχει στους επεξεργαστές από κάτω 2 φορες το ίδιο πράγμα "Intel® Pentium® D CPU 3.40Ghz".. Δεν ξέρω γενικά τις τιμές που υπάρχουν στην αγορά για να σου πω ακριβώς ποσα χρήματα... Γύρω στα 100E υπολογίζω(και λιγότερα)(γιατί νόμιζα ότι απλά θα πάρω μερικά κομμάτια,έτσι όπως τα λες μάλλον θέλει πέταμα xaxaaxa...) και ίσως και αλλα χρήματα εν καιρό σιγά σιγά αν χρειαστεί.. Aυτό που θέλω κύριος από τον υπολογιστή μου είναι να μην κολλάει,να μην κάνει θόρυβο και να μην καίει πολύ αν γίνετε για να μένει ώρες ανοιχτός:shifty: Πριν απο κανένα μηνα έκανα Format και έβαλα τα 7..
lionheart75 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Για πέταμα δεν είναι σε καμμιά περίπτωση και με συγχωρείς αν σε αναστάτωσα. Επειδή αναφέρεις τα παιχνίδια, τι ακριβώς παιχνίδια θέλεις να παίζεις και σε τι αναλύσεις, διότι αν πρόκειται για sims τότε είσαι μια χαρά με το μηχάνημα σου. Πες μας και πόση μνήμη ram έχεις και περισσότερα στοιχεία για τους σκληρούς και psu (τροφοδοτικό). Με 100 ευρώ δεν πάς πουθενά δυστυχώς πέρα απο το να αναβαθμίσεις κάπως το μηχάνημά σου. Όσον αφορά το θόρυβο είμαι 100% σίγουρος ότι προέρχεται απο την ψύκτρα του pentium. Μπορείς να βάλεις μια πολύ καλύτερη και αθόρυβη ψύκτρα για s775 όπως είναι αυτή. Επίσης να αναβαθμίσεις την μνήμη σου (κατέβασε το cpu-z που σου είπα και τρέξτο, να δούμε πόσα γίγα μνήμης και σε τί συχνότητα έχεις). Mετά θα δούμε και τι κάρτα μπορείς να πάρεις (αν μπορείς) για να παίζεις κανα παιχνιδάκι.
LouCi4er Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Αχ βρε lionheart75 με απογοήτευσες λιγάκι Τέλος πάντων... Η οθόνη μου πιστεύω είναι κάπως καλή LG FLATRON wide 19" L194WT (αυτό γραφει τουλάχιστον επάνω).. Τώρα που έριξα μια ματια στην διαχείριση συσκευών που μου είπες έχει στους επεξεργαστές από κάτω 2 φορες το ίδιο πράγμα "Intel® Pentium® D CPU 3.40Ghz".. Δεν ξέρω γενικά τις τιμές που υπάρχουν στην αγορά για να σου πω ακριβώς ποσα χρήματα... Γύρω στα 100E υπολογίζω(και λιγότερα)(γιατί νόμιζα ότι απλά θα πάρω μερικά κομμάτια,έτσι όπως τα λες μάλλον θέλει πέταμα xaxaaxa...) και ίσως και αλλα χρήματα εν καιρό σιγά σιγά αν χρειαστεί.. Aυτό που θέλω κύριος από τον υπολογιστή μου είναι να μην κολλάει,να μην κάνει θόρυβο και να μην καίει πολύ αν γίνετε για να μένει ώρες ανοιχτός:shifty: Η σειρα μου να σε απογοητευσω λιγο ακομα.Με 100 ευρω(ισως και λιγοτερα οπως λες) δεν μπορεις να κανεις σχεδον τιποτα.Ουτε μνημες δεν παιρνεις.Οποτε οπως καταλαβαινεις η καθεσαι οπως εισαι η κοιτας τιποτα μεταχειρισμενα που και παλι με τα χρηματα που λες δεν νομιζω.
LeoNaXe Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Aυτό που θέλω κύριος από τον υπολογιστή μου είναι να μην κολλάει,να μην κάνει θόρυβο και να μην καίει πολύ αν γίνετε για να μένει ώρες ανοιχτός:shifty: Πριν απο κανένα μηνα έκανα Format και έβαλα τα 7.. τον θόρυβο πρέπει να τον βρεις από πού βγαίνει, εν ώρα λειτουργίας βάλε το χεράκι σου σε κάθε ανεμιστήρα (μην φοβάσαι δεν πονάει) και δες σε ποιόν θα σταματήσει ο θόρυβος. το μόνο που μπορείς να κανείς είναι να βάλεις άλλο 1 GB ram, για να βάλεις και κάρτα γραφικών μάλλον θα χρειαστείς και τροφοδοτικό, πράγμα που υπερβαίνει τα 100Ε και καλύτερα να γυρίσεις στα XP με εκείνο το σύστημα, θα σου δουλεύει πολύ καλύτερα. ΤΗ ΤΑ ΗΘΕΛΕΣ ΤΑ 7?
lionheart75 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Απο ότι βλέπω η οθόνη σου είναι http://αυτή. Η ανάλυση της είναι 1440 x 900 οπότε μια low range κάρτα θα σε βολέψει σε αυτές τις αναλύσεις.
LeoNaXe Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 1)να μην κολλάει2)να μην κάνει θόρυβο 3)να μην καίει πολύ αν γίνετε για να μένει ώρες ανοιχτός:shifty 1)γύρνα στα XP και βάλε άλλη μία ΡΑΜ (και όταν κανείς εγκατάσταση προγράμματα να βγάζεις τα διαφιμιστικά) 2)βρες ποιος ανεμιστήρας βγάζει θόρυβο 3)κάνε καλοκαιρινό το κουτί και άλλαξε μια ψήκτρα στον επεξεργαστή και τότε μιν τον κλείνεις ΠΟΤΕ( που μάλλον αυτή θα βγάζει τον θόρυβο
lionheart75 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Η μητρική σου απο την άλλη είναι αυτή Υποστηρίζει μνήμες DDR2 στα 667/800/1066 Ο.C. Δες λοιπόν απο cpu-z σε τι συχνότητα είναι το 1gb μνήμης που ήδη έχεις για να πάρεις αλλο ένα dimm του 1gb στην ίδια συχνότητα.
washcloud Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 NHNA , δικό μου γενικό συμπέρασμα από αυτά που γράφεις (να μην αναλύσω τα "γιατί", αλλά είναι αποτέλεσμα μετά σκέψεως, κι όχι φλου), είναι πως το καλύτερο που μπορεί να γίνει, είναι να ασχοληθεί κάποιος ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ με το μηχάνημα. Υπάρχει κανείς; Κάποιος φίλος, συγγενής, συμφοιτητής; (Όλο και κάποιος θα υπάρχει, εικάζω, που να γνωρίζει "αρκετά", όμως, από υπολογιστές. Στη "χειρότερη", ακόμη και κάποιος από το φόρουμ, που είναι διατεθημένος -προφανώς κάποιος επίσης φοιτητής- να το δει από κοντά). Από "μακρυά", προβλέπω πως δε θα βγουν τα σωστά συμπεράσματα -και πρέπει να ανοιχτεί μια "live" κι επί τόπου κουβέντα, κατάσταση που είναι λίγο δύσκολο να γίνει μέσα από φόρουμ- και θα τραβήξει μακρυά το πράγμα, χωρίς -μάλλον- επιθυμητά αποτελέσματα,,,σύντομα. Ακόμα και να το δώσεις σε τεχνικό, δεν το κόβω σαν την καλύτερη λύση (ειδικά μιας και υπάρχει και χρηματικό ζήτημα - αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.