Προς το περιεχόμενο

Ήγγικεν η ώρα (για αναβάθμιση)

Merdock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

καλά εφόσον εσύ λες ότι τα 1333 είναι υπεραρκετά τότε βάλε και ddr2 μιας και είσαι ιδικός στα o/c θα μπορέσεις να της κανείς πιο ισχυρές και από τα 2000mhz[/b] :lol::lol::lol::lol::lol:

1.Ποτε δεν δηλωσα ο ειδικος του ο/c στο forum!οτι σχετιζεται με ο/c το κανω για την παρτη μου και για την βελτιστη αποδοση του συτηματος μου

2.Μιλαμε για gaming pc δεν μιλαμε για ενα συστημα που ο χρηστης ενδιαφερεται για τρελο ο/c

3.Σου εγραψα και παλαιοτερα οτι αν εχουμε δυο ολοϊδια συστηματα με την μονη τους διαφορα στα mhz των μνημων ειμαι 100% σιγουρος οτι 2 στα 100 ατομα θα εντοπισουν την διαφορα(και αν).

4.Εφοσον μιλαμε για gaming pc αρκουνε 4GΒ!Τωρα αν θα ειναι 1333,1666,2000 Mhz καμια σημασια δεν εχει!Ουτε για το παρων ουτε για το μελλον!Πας με κριτηριο το τι ειναι πιο φτηνο

5.Αν ειδες λιγα post πιο πανω δεν ειμαι ο κολλημενος ανθρωπος που ντε και καλα πρεπει να αγορασει καποιος οτι του προτεινω!Εγω κανω την δικη μου προταση για το πως βλεπω τα πραγματα!Δεν εχω προβλημα που αναφερεις ντε και καλα για 2000Mhz μνημες.Το προβλημα (σε εισαγωγικα η λεξη προβλημα) που εχω ειναι οτι αδυνατεις να καταλαβεις οτι για gaming pc ειτε τωρα ειτε 2 χρονια μετα το αν θα εχεις μνημες των 1333mhz ή των 2000mhz δεν ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ.

Για να σου δωσω να το καταλαβεις καλυτερα πηγαινε στην προηγουμενη "τεχνολογια" μνημων και σκεψου δυο gaming συστηματα με ddr2 μνημες!Το εινα με 667 Mhz μνημες και το αλλο με 1066mhz μνημες.Αν βρεις διαφορες σε αποδοση(οταν τα δυο συστηματα εχουν ιδιο hardware και ιδια ποσοτητα μνημης) ελα να το συζητησουμε

Δημοσ.
1)δεν είπα ότι δήλωσες απλά αναφέρεις να βάλει 955 και με λίγο o/c φτάνει τα 965

3)έστω και απειροελάχιστη διαφορά να υπάρχει εγώ το παίρνω υπόψιν μου

4)άμα ήταν έτσι τότε πιστεύω πως όλες οι ραμ με όλες τις συχνότητες θα είχαν τα ίδια λεφτά

5)εμένα πότε με είδες κολλημένο να κολλάω στο να πάρει το build που έφτιαξα εγώ, άμα δεις στο build που έκανα πριν έβαλα και δικά σου πάρτ γιατί θεωρώ πως είναι καλύτερα απο αυτά που έκανα εγώ και έκανα μία ανανέωση

και τέλος θέλω να τσεκάρεις αυτά τα λίνκ, εγώ δεν λέω τίποτα απλά δες τα benchmark που έχουν γίνει σχετικά με της μνήμες να δείς τσ διαφορές που υπάρχουν, δεν πιστεύω πως και αυτά θα λένε παπαδιές τώρα

Memory performance

Memory performance2

Memory performance3

Gaming

Gaming2

Δεν χρειαζεται να παρει 1600 η 2000Mhz σε μνημες δεν του χρειαζονται ! Ο amd 965 ειναι ενας 955 με ανεβασμενο multi τιποτα παραπανω!

Δημοσ.
Δεν χρειαζεται να παρει 1600 η 2000Mhz σε μνημες δεν του χρειαζονται ! Ο amd 965 ειναι ενας 955 με ανεβασμενο multi τιποτα παραπανω!

για τον επεξεργαστή θα συμφωνήσω αλλά για της ραμ δεν μπορώ γιατί βλέπω αποτελέσματα απο benchmarks

Δημοσ.

συμφωνώ με LeoNaXe για τις μνήμες

έχω 2000αρες και έχω δοκιμάσει να τις τρέξω και στα 1333 και στα 1600

οι διαφορές ιδίως από τα 1333 στα 1600 είναι κάτι παραπάνω από αισθητές

και παλαιότερα είχα αισθανθεί διαφορές από ddr2 800 σε 1066

Δημοσ.
Δε σοβαρευόμαστε λέω εγώ..

εγώ απλά θέλω να μου εξηγήσεις πώς γίνετε να μην υπάρχει διαφορά ενώ να έχει στης δοκιμασίες που έχουν κάνει

Δημοσ.

Διαφορές υπάρχουν, απλά είναι δύσκολο να τις αντιληφθείς με γυμνό μάτι (αν δεν έχεις 2-3 υπερδυνάμεις :P), αυτό λέει ο phanispal ;)

Στα bench εννοείται ότι και το τελευταίο MHz θα φανεί - γι' αυτό είναι φτιαγμένα άλλωστε :-D

Δημοσ.

θέλετε δεν θέλετε να το δεχτείτε :-) υπάρχει διαφορα στην αίσθηση της απόκρισης του συστήματος

για παράδειγμα αισθάνεσαι πιο γρηγορη την απόκριση του υπολογιστή με έναν πιο αργό επεξεργαστή αλλα γρήγορες μνήμες (timings και συχνότητα) παρά το αντίθετο

θα αισθάνεσαι πιο γρήγορο δηλαδή τον υπολογιστή σου (σε απόκριση) αν έχεις μια cpu στα 2.8GHz και μνήμες στα 2000 με timings 8-8-8-24 παρά με μια αντίστοιχη cpu στα 3.2GHz και μνήμες στα 1333 με timings 9-9-9-27

κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει και με τους ssd drives σε σύγκριση με τους κλασικούς μηχανικούς δίσκους

όλα είναι θέμα απόκρισης ;)

Δημοσ.

Σε περίπτωση που πάω για νέο τροφοδοτικό(λογικά στα 650 Watt) το παλιό UPS θα αντέξει(θα θελα) ή να πάρω νέο;

Αυτό έχω http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/UPS/AccuPower-800Va-Line-Interactive-MC2-800.htm

Btw σχετικά με το RAID 5.Αν μελλοντικά χρειαστώ και άλλο χώρο κατά πόσο είναι εύκολο και κυρίως ακίνδυνο(δηλαδή να μη χάσω δεδομένα) να προσθέσω έναν ακόμα σκληρό στη διάταξη;

EDIT: Ξέχασα να ρωτήσω και κάτι άλλο.Ο Phenom λέτε να χρειαστεί καμιά άλλη ψύκτρα και αν ναι έχετε κάποια να προτείνετε;

Επίσης πόσο λέτε να πιάνει στο περίπου το παλιό μου σύστημα;Χωρίς το κουτί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...