Merdock Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Λόγω κάποιων πρόσφατων γεγονότων ( http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=379695 ) αποφάσισα τελικά ότι μάλλον είναι ευκαιρία να κάνω τώρα την αναβάθμιση που έλεγα να κάνω σε 6-12 μήνες μιας και για αυτό που θέλω να κάνω αναγκαστικά χρειάζομαι νέα motherboard. Το σύστημα που έχω τώρα είναι : CPU : Intel Core 2 Duo 6400 @ 2.13 GHz VGA : Nvidia 7900 GTX M/B : Asus P5B Ram : 2GB DDR2 στα 666Mhz νομίζω PSU : Zalman 460 Watt Case : Full ATX CX03BBAW Black Η οθόνη μου έχει ανάλυση 1680 * 1050 Το PC θα χρησιμοποιείται για παιχνίδια σχεδόν αποκλειστικά.Άντε στο τσακίρ κέφι να χρησιμοποιώ και κανά photoshop.Όλα τα υπόλοιπα τα κάνω στο Macbook. Οπότε από Ram με 4GB είμαι καλυμμένος πιστεύω. SSD δε χρειάζομαι αλλά αν περισσέψουν χρήματα ίσως μπει ένας. Για κάρτα γραφικών σκεφτόμουν ή την 5770 ή την 5850 αλλά δε ξέρω πόση διαφορά έχουν σε απόδοση και αν αξίζουν τα παραπάνω λεφτά. Από επεξεργαστή έλεγα για τον Phenom X4 955 Βέβαια μπορείτε να μου προτείνετε και άλλα κομμάτια αν θέλετε. Γενικά το σύστημα το θέλω να μου κρατήσει γύρω στα 3μιση χρόνια(όσο έχω και το τωρινό δηλαδή) μιας και μετά μάλλον θα την κάνω για έξω μόνιμα. Επίσης μιας και θέλω να βάλω εκεί όλα τα δεδομένα μου και να χρησιμοποιήσω RAID 5 για μεγαλύτερη ασφάλεια χρειάζομαι προφανώς μια motherboard που να το υποστηρίζει και επίσης 4+ TB χώρο.Άρα μάλλον πάω για 4 χ 1.5 TB σκληρούς. Πληκτρολόγια,οθόνη κτλ δε χρειάζομαι. Τροφοδοτικό ελπίζω να αρκεί αυτό που έχω αλλιώς πάω και για νέο τροφοδοτικό. Το κουτί πιστεύω είναι οκ.Αν θέλετε όμως προτείνετε και κάποιο σχετικά φτηνό. Συνολικό κόστος 700-900 ευρώ.Το πολύ 1000 ευρώ.(από μια πρόχειρη σύνθεση που χα κάνει νομίζω γύρω στα 900 με 1000 μου είχε βγει)
Nik.K Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δυστυχως χρονο για συνθεση δεν εχω, απλα να ξερεις πως καλυτερα να ριξεις τα λεφτα σου σε καρτα γραφικων (5850/5870/GTX470) παρα σε αχρηστα πραγματα οπως SSD. Το αχρηστο παει στο οτι αναγκαστικα θα παρεις μικρη χωριτηκοτητα που δεν θα χρησιμευσει σε τπτ περα απο μια εμφανη σπιρταδα στο φορτωμα των Windows και των προγραμματων. Περα απο αυτο το τροφοδοτικο σου εγω προσωπικα θα το αλλαζα, καλο θα ειναι αφου το θελεις να αντεξει 3μιση χρονια να πας σε κατι πιο ποιοτικο και πιο δυνατο εν ολιγοις απο 600W και ανω. O Phenom X4 955 ειναι μια πολυ καλη λυση, τον εχω και ειναι οντως πολυ καλως. Τωρα για RAM δεν θα βλαψει αν βαλεις και 8GB, αν σε παιρνει καντο, θα δεις αρκετη διαφορα απο τα 4GB. Ακομα ριξε και μια καλη ψυκτρα στον επεξεργαστη, με το καλοκαιρακι προ των πυλων δεν θα βλαψει. Αυτα απο μενα
Dropsreef Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 ολα τα καταλαβα απο το Post σου ενα πραγμα δεν καταλαβα!Στην συνθεση που θα σου ετοιμασει ο καθενας ποσους δισκους θελεις να περιεχει η συνθεση? 4 X 1.5Tb Οθονη υπαρχει περιπτωση να αλλαξεις στο αμεσο μελλον? Στην αναλυση που εισαι η 5770 την παλευει μια χαρα!Για παραπανω ομως αναλυση χρειαζεται μια 5850!Α
Merdock Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 ολα τα καταλαβα απο το Post σου ενα πραγμα δεν καταλαβα!Στην συνθεση που θα σου ετοιμασει ο καθενας ποσους δισκους θελεις να περιεχει η συνθεση? 4 X 1.5TbΟθονη υπαρχει περιπτωση να αλλαξεις στο αμεσο μελλον? Στην αναλυση που εισαι η 5770 την παλευει μια χαρα!Για παραπανω ομως αναλυση χρειαζεται μια 5850!Α Ναι 4 Χ 1.5 TB για να τους χρησιμοποιήσω σε RAID 5 και να αποθηκεύσω ότι αρχείο έχω. Για λειτουργικό και παιχνίδια έχω τους παλιούς δίσκους.Απλά είπα αν περισσέψουν λεφτά ίσως βάλω και έναν SSD αν και δε πολυψήνομαι. Οθόνη δε σκοπεύω να αλλάξω εκτός αν χαλάσει και πάρω νέα οπότε εκτός απροόπτου τουλάχιστον για τα επόμενα 1-2 χρόνια θα μαι με αυτή την οθόνη.
Dropsreef Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Κουτι:NZXT Gamma Pure Black Case 45,70€ (ποιοτικο,οικονομικο και με 7 θεσεις για δισκους) Tροφοδοτικο:CORSAIR CMPSU-550VX 550W 75,91€ Επεξεργαστης:AMD Phenom II X4 955 145€ Κανε ομως μια ερωτηση και εδω γιατι τον εχει στα 130€ Μητρικη:Asus M4A88TD-M EVO/USB3 98€ για επιπλεον χαρακτηριστικα της μητρικης εδω Μημη Ram:Adata 2GB DDR3-1333 Ram Dimm Χ 2 98€ Καρτα γραφικων:Sapphire 5770 SVGA 150€ Σκληρος δισκος:Seagate 1.5 TB HDD Χ 4 381,96€ οptical drives:Asus 24B1ST DVD-RW 22€ Συνολο 1010€ ομως εκανα ολοκληρωμενη συνθεση με τροφοδοτικο,κουτι και dvdrw Υ.Γ: Αν σου ηταν αρκετα 4 ΤΒ εγω θα σου ελεγα να πας σε αυτον τον σκληρο Samsung 1TB SpinPoint F3 X 4 272.96 και με τα 110€ που εξοικονομεις να τσιμπουσες αυτην την καρτα γραφικων:ASUS RADEON EAH5850 261€ και να σου κοστιζε σαν συνολο 1000€ ομως θα ειχες στο συστημα σου την 5850. Στην αναλυση που εισαι η 5770 αρκει!Αν ομως για καποιον λογο παθει κατι η οθονη η 5770 ειναι λιγη για 1920 Χ 1080 αναλυση.Εφοσον μιλαμε για gaming pc..... Άκυρο το Υ.Γ γιατι ξεχασα την παραμετρο Raid.Με Raid 5 αν θυμαμαι καλα(και στο περιπου)χανεις τον ενα δισκο!Αρα απο τα 6TB(4X1.5Tb) πας στα 4,5ΤΒ! Αν πας σε 4Χ1TB "πεφτεις" στα 3TB οποτε μαλλον ακυρη η προταση για τον Samsung F3.Κριμα γιατι η 5850 οντως αξιζει σε gaming pc
LeoNaXe Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Merdock το σύστημα που έκανε ο Dropsreef είναι ο καλύτερος σε εκίνει την τιμή, απλά όπως λέει την 5850 μην την χάσεις γιατί μετά θα το μετανιώσεις ποοοοοολύ άσχημα. έκανα λίγο modification στο build του Dropsreef μαζί με την 5850 αλλά θα σου βγει λίγο πιο ακριβά που σου λέω ότι αξίζουν τα λίγα περισσότερα Κουτί 45,70 € Dropsreef NZXT Gamma Pure Black Case Επεξεργαστής 144,99 € Dropsreef AMD Phenom II X4 955 / 3,2 GHz - Black Edition Μητρική 105,00 € cabdik Asrock 880 G XTREME 3 Σκληρός δίσκος 382 € Dropsreef Seagate 1.5 TB HDD Κάρτα Γραφικών 263.58 € SAPPHIRE VGA ATI 5850 1GB DDR5 DUALDVI HDMI RAM 90.49 € G.SKILL F3-12800CL8D-4GBTD 4GB (2X2GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ TRIDENT SERIES Τροφοδοτικό 57.50 € THERMALTAKE W0101 TR2 POWER 550W Optical Drives 18.19 € SONY OPTIARC AD-5240S DVD-RW BLACK Σύνολο 1100~ ευρώ ---------- Προσθήκη στις 11:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:08 ---------- 1) καλύτερα να ρίξεις τα λεφτά σου σε κάρτα γραφικών (5850/5870/GTX470) πάρα σε άχρηστα πράγματα όπως SSD. 2)Tωρα για RAM δεν θα βλάψει αν βάλεις και 8GB, αν σε παίρνει καντο, θα δεις αρκετή διαφορά από τα 4GB. 1) καλύτερα να βρει μια λύσει να βάλει και SSD και 5850, τα SSD δεν συγκρίνονται σε ταχύτητες. 2) 8 GB ας τα βάλει αλλά τι θα τα κάνει? ένα παιχνίδι τρώει max 2GB από RAM άρα και τα 4 του είναι αρκετά. Προτιμότερο να βάλει 4GB στα 2000MHz παρά 8GB στα 1333MHz
Nik.K Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Ξερω καλα τις ταχυτητες των SSD, εχω αρκετους, το ζητημα ειναι πως δεν θα παρει εναν 128GB ωστε να πεις πως θα βαλει και κανα παιχνιδι πανω οποτε να παρει 40-60GB απλα για το λειτουργικο για πιο οφελος ? Το να φορτωνουν πιο γρηγορα τα Windows, να εχουν καλυτερη σπιρταδα κτλ κτλ κτλ....Και ? Gamer ειναι οποτε φυσικα καλυτερα να παει σε καλυτερη καρτα γραφικων και 8GB αφου λεει πως το θελει για 3μιση χρονια. Δεν πιστευω πως σε 2-3 χρονια απο τωρα θα εχουμε τις ιδιες απαιτησεις στα παιχνιδια.
LeoNaXe Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Ξερω καλα τις ταχυτητες των SSD, εχω αρκετους, το ζητημα ειναι πως δεν θα παρει εναν 128GB ωστε να πεις πως θα βαλει και κανα παιχνιδι πανω οποτε να παρει 40-60GB απλα για το λειτουργικο για πιο οφελος ? Το να φορτωνουν πιο γρηγορα τα Windows, να εχουν καλυτερη σπιρταδα κτλ κτλ κτλ....Και ? Gamer ειναι οποτε φυσικα καλυτερα να παει σε καλυτερη καρτα γραφικων και 8GB αφου λεει πως το θελει για 3μιση χρονια. Δεν πιστευω πως σε 2-3 χρονια απο τωρα θα εχουμε τις ιδιες απαιτησεις στα παιχνιδια. και 60άρη να πάρει θα του κάνει άνετα την δουλειά, θα έχει τόσους σκληρούς δεν θα τύχη να τα φορτώνει όλα στον SSD, και άμα βάλει SSD θα δει μεγάλη διαφορά και στα παιχνίδια και στα προγράμματα γιατί ούτε καν θα καταλαβαίνει πότε θα ανοίγουν και τέλος για τα 8GB που λες στην εποχή μας δεν χρειάζονται για τα παιχνίδια, μόνο για βαριά software είναι αυτά΄, τα παιχνίδια δεν βλέπουν τί χωρητικότητα έχει σε RAM για να τρέξουν καλύτερα αλλά βλέπουν την ταχύτητά τους
Nik.K Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 1) Αν βαλει 60GB και φορτωσει το λειτουργικο και τα παιχνιδια σε αλλο σκληρο ΔΕΝ θα δει διαφορα στο φορτωμα τους. Οι SSD δεν κανουν θαυματα, ειναι ταχιστοι Μονο για οτι εχουν περασμενο πανω τους, τπτ περισσοτερο. 2) Τα παιχνιδια δεν κοιτανε ποση μνημη εχεις οντως, φορτωνουν ομως οσα δεδομενα εχουν ασχετα με το ποσο εχεις. Δες πχ το Crysis με 2 με 4 και με 6GB. Η διαφορες ειναι μεγαλες ειδικα στο 2 με 4. Και δεν αναφερα να παρει 8GB αργων μνημων....Απλα ετσι θα ειναι πιο πολυ συστημα για Gamer Και οχι για "μοστρα".
LeoNaXe Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 1) Αν βαλει 60GB και φορτωσει το λειτουργικο και τα παιχνιδια σε αλλο σκληρο ΔΕΝ θα δει διαφορα στο φορτωμα τους. Οι SSD δεν κανουν θαυματα, ειναι ταχιστοι Μονο για οτι εχουν περασμενο πανω τους, τπτ περισσοτερο.2) Τα παιχνιδια δεν κοιτανε ποση μνημη εχεις οντως, φορτωνουν ομως οσα δεδομενα εχουν ασχετα με το ποσο εχεις. Δες πχ το Crysis με 2 με 4 και με 6GB. Η διαφορες ειναι μεγαλες ειδικα στο 2 με 4. Και δεν αναφερα να παρει 8GB αργων μνημων....Απλα ετσι θα ειναι πιο πολυ συστημα για Gamer Και οχι για "μοστρα". 1) εγώ δεν είπα να φορτόσει τα παιχνίδια σε άλλο σκλιρό, τα άλλα δεδομένα που έχει τα φορτώσει στους άλλους σκληρούς. τα 60 GB του αρκούν για το λογισμικό και για τα παιχνίδια 2)στην διαφορά που λες για 4 και 8 GB θα δει απειροελάχιστη διαφορά και μιας το παλικάρι διαθέτει 1000 ευρό είναι απίθανο να μπορέσει να βάλει 8GB γιατί από τα 4 GB έχουν διαφορά 200 περίπου ευρώ.
Nik.K Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Απο τα 60GB σιγουρα ενα 25-30αρι θα πρεπει να το αφησει για λειτουργικο και προγραμματα....Με τα εναπομειναντα 30GB θα βαλει ποσα ? 6-7 παιχνιδια max ? Αν βολευεται να βγαζει και να βαζει παιχνιδια ενταξει παω πασσο, ωστοσο εγω αυτο δεν το λεω Gaming PC.
LeoNaXe Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Απο τα 60GB σιγουρα ενα 25-30αρι θα πρεπει να το αφησει για λειτουργικο και προγραμματα....Με τα εναπομειναντα 30GB θα βαλει ποσα ? 6-7 παιχνιδια max ? Αν βολευεται να βγαζει και να βαζει παιχνιδια ενταξει παω πασσο, ωστοσο εγω αυτο δεν το λεω Gaming PC. σωστό αυτό που λες αλλά στης συνθήκες του παλικαριού αυτό μπορεί να γίνει, για αυτό δεν έβαλα SSD στο build για να μαζέψει και άλλα και τα του μπουκάρει και έναν SSD μιας και η μητρική παίρνει 5 SATA
Nik.K Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Ειμαι αντιθετος στον SSD, προς το παρων εστω. Απο την στιγμη που θελει Gaming PC πρεπει να εχει μια πολυ καλη καρτα γραφικων εναν επεξεργαστη αρκετα καλο για να μην την περιορισει και καλες μνημες τοσο σε ταχυτητα οσο και σε μεγεθος. Αυτη ειναι η αποψη μου εστω.
LeoNaXe Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 η άποψή σου καλή είναι, εγώ πιστεύω πως το build που έκανα πριν (πήρα και απόψεις του Dropsreef) είναι ακριβός για της απαιτήσεις που θέλει το παλικάρι, απλά βγαίνει 100 ευρώ παραπάνω απο αυτά που διαθέτει
Nik.K Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Αφου το θελει να του κρατησει 3μιση χρονια νομιζω πως μια μικρη υποχωρηση ειναι εφικτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.