Προς το περιεχόμενο

8.2 μονάδες επάνω η AMD στις κάρτες γραφικών.

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε Νίκο θα σου θυμήσω κάτι διότι μπορεί να σου διαφεύγει φίλε μου. :P

Η σειρά 4xxx της ati όντως ήταν ζεστή, τουλάχιστον οι αρχικές με το reference cooler (4850, 4870), είχα και τις δύο και συμφωνώ. Οι θερμοκρασίες που χτύπαγε ειδικά η 4850, η πρώτη edition, άγγιζε σε πολλές περιπτώσεις τους 95+ ενώ η βαβούρα ήταν αφόρητη. Με τη 4870 ήταν καλύτερα τα πράγματα τόσο σε θερμοκρασίες όσο και θορυβο, υψηλά δε. Οι επόμενες σειρές με non reference cooler ήταν πολύ καλύτερες απο τις πρώτες σε όλα αυτά. Συμφωνείς σε αυτό? Απ την άλλη αν τους έβαζες aftermarket cooler (με λίγα λεφτά) ησύχαζες μια για πάντα.

Επειδή όμως φιλαράκι δεν είμαι αποκλειστικά ati αγοραστής αλλά έχω αγοράσει και nvidia κάρτες κατα καιρούς θα σου πώ το εξής, πράγμα που θα γνωρίζεις εφόσων ασχολείσαι. Την εποχή των GF 8xxx που η ati ήταν πίσω, οι nvidia κάρτες ήταν καλύτερες σε αυτόν τον τομέα? Γνώμη μου όχι. Η 8800GT και η 8800GTX reference, τα υπερόπλα της nvidia (είχα και τις δύο) και πολύ ζεστές ήταν και πολύ θορυβώδης, Καμμιά διαφορά με την 4850 και μπορώ να πώ ότι η 8800GT χτύπαγε παραπάνω σε idle. 60+ βαθμούς φίλε μου και άγγιζε σε φόρτο τους 95+ και αυτή και μάλιστα σε κουτί με καλό airflow. Η δε 8800GTX ήταν ελαφρώς καλύτερη σε θερμοκρασίες (4-5 βαθμοί κάτω max) αλλά σε θόρυβο τα ίδια. ;)

Για την μέν πρώτη 4850 πήρα accelero L2 pro cooler για να ηρεμήσω και να έχω καλά temps μέχρι που την πούλησα. Και για την 8800GT πήρα scythe mushasi cooler για τον ίδιο λόγο, μέχρι που την πούλησα και αυτή.

Η σειρά 5xxx αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη σε τιμή / απόδοση και σε όλα τα υπόλοιπα, σχετικά με θόρυβο και θερμοκρασίες είναι αστεία πράγματα λέω εγώ. Καμμιά hi-end κάρτα σε dx11 δεν είναι δυνατόν να μην πιάνει 80+ θερμοκρασία σε υψηλές αναλύσεις. Πόσο μάλλον αν τις έχεις σαντουιτσ. :P Απο θόρυβο όμως δεν τίθεται θέμα στις 5xxx. :-)

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βασικα δεν εξεταζουμε ουτε τι θα γινει AN παρεις AfterMarket Cooler η τις λυσεις με Aftermarket Cooler απο το εργοστασιο. Αυτες δεν ειναι Reference εκδοσεις και αρα ξεφευγουν απο το γενικο πορισμα.

Περα απο αυτο ειναι γεγονος οτι απο το 1995 ως σημερα η ΑΤΙ πηρε 2 φορες τα σκυπτρα απο την NVIDIA. Την πρωτη το 98 (αν θυμαμαι καλα την χρονολογια) που πηρε τα σκυπτρα απο την σειρα GF4Ti με τις νεες 9700Pro και 9800Pro/ΧΤ και το 2009 που με την σειρα 5χχχ πηρε τα σκυπτρα απο την σειρα GTX2xx. Προσωπικα θεωρω πως αυτο λεει πολλα για μια εταιρεια περα απο Fanboyσμους εφοσον μιλαω με στοιχεια και οχι απο προκαταλειψη.

Τωρα φυσικα και η σειρα 8 ηταν πολυ καλυτερο απο οτι ειχε να προσφερει εκεινη την εποχη η ΑΤΙ, ποιος δεν το παραδεχεται αυτο ? Προσωπικα δεν θεωρω το θεμα θερμοκρασια σαν κατι το φοβερο αλλα μην ξεχναμε πως μεχρι Και την σειρα 4χχχ οι καρτες τις ΑΤΙ ειχαν και περισσοτερο θορυβο απο τις NVIDIA, και μεγαλυτερες θερμοκρασιες ( εστω και 5 βαθμους παραπανω ) και εκαιγαν περισσοτερο ρευμα, σωστα ?

Το τραγικο που εμενα με ξενερωνει αφανταστα ειναι πως ενω τοσα χρονια οσοι ειχαν ΑΤΙ τα "δικαιολογουσαν" αυτα τωρα που η NVIDIA για πρωτη φορα στην ιστορια της εβγαλε μια "ATI" καρτα σε θορυβο/θερμοκρασιες/ενεργεια τωρα ολοι εχουν πεσει με τα μουτρα πανω και την θαβουν.

Τι αλλο ?

Δημοσ.

Μα αυτό ακριβώς λέω Νίκο. Ότι ακόμα και την εποχή που η nvidia μεσουρανούσε με την σειρά 8xxx και πολύ δίκαια, τα προβλήματα θορύβου και θερμοκρασιών ήταν τα αντίστοιχα με αυτά την σειράς 4xxx. Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Πράγμα που με οδήγησε και στις δύο περιπτώσεις (Ati-Nvidia) να προχωρήσω σε αλλαγή cooler για να έχω καλά temps και ελάχιστο θόρυβο.

Δεν νομίζω ότι κάποιος θάβει (τουλάχιστον όχι εγώ) την καινούργια σειρά της Nvidia με τα γνωστά προβλήματα.Άσχετα και αν όλοι μας περιμέναμε καλύτερη κίνηση απο αυτή, ακόμα περισσότερο οι fans της εταιρείας. Το αντίθετο θα έλεγα ότι συμβαίνει. Παμε να βγάλουμε την επιτυχημένη σειρά 5xxx της ati ζεστή και θορυβώδης, πράγμα που φυσικά δεν ισχύει. ;)

Δημοσ.

Μα ζεστη ειναι, δεν θα βρεις κανεναν εδω μεσα που να λεει πως χτυπαει κατω απο 85 βαθμους ενω εχω δει και ατομα με 95+, φυσικα με Reference Coolers.

Τωρα περα απο αυτο η XFX που εχω στα χερια μου θεωρει λογικο το Fan να τον ανεβαζει στο 55% ακομα και απλα βλεποντας Video. Οποτε εδω τι λεμε ? Πως ειναι θεμα της XFX ? Ετσι δεν νομιζω πως κρινεις μια καρτα, εξαλλου μαζι κατασκευαζουν τοσο τις καρτες οσο τα BIOS οι συνεργατες με τις εταιρειες παραγωγης GPU.

Δημοσ.

Αυτό που αναφέρεις με την xfx το διάβασα. Δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση όμως καθώς πιστευω ότι οφείλεται καθαρά στην υλοποίηση. Και θα πώ ακριβώς τι εννοώ. Πρίν 2 με 3 μήνες είχα στο τότε htpc μιά xfx 5750 με αντίστοιχο (αν μπορείς να το πείς) cooler με αυτό της δικιάς σου 5870. Με το 92mm, αν θυμάμαι καλά τις διαστάσεις, κόκκινο ανεμιστηράκι στο κέντρο. Ε λοιπόν αν και περίμενες λιγότερο θόρυβο λόγω μεγαλύτερου fan (εξού και η χρήση για htpc) έκανε αρκετά περισσότερο λόγω του ότι ανέβαζε στροφές αν θυμάμαι γύρω στα 50% είχα δεί in gaming (ίσως και παραπάνω). Την έδωσα και αυτή καθώς βρέθηκε κάτι άλλο. Αν την κραταγα θα της άλλαζα cooler. Άλλο ένα παραδειγμα ότι πρόκειται για την υλοποίηση. Οι reference κάρτες δεν ανεβάζουν πάνω απο 40% στροφές απο όσο έχω δεί κατα καιρούς αλλά και απο τις δικές μου sapphire. :-)

Δημοσ.
To εχει αυτο! Μην δινεις βαση!

Με 550 ευρω περνεις 5970 και στελνεις το 480 για φραπα!

μας το εχεις πει 10000 ποστ

οκ εχεις την 5970 ημαρτον ολη το ξερουμε οτι ειναι καλυτερη

Δημοσ.
Συγκρίνεις θερμοκρασίες reference 5870 με 480 με χωμένο πάνω της το πανάκριβο σετ thermalright spitfire + vrm cooler + xsilent 140mm κόστους 110 δολλαρίων? για να μας αποδείξεις τι ακριβώς? ότι όποιος σκασει 500 ευρώ για την 480 και θέλει νορμαλ θερμοκρασίες και θόρυβο πρέπει να σκάσει στα καπάκια άλλα 100+ ευρώ? καλά είσαι σοβαρός? τι π@π@ριές κάθεσαι και μας τσαμπουνάς?

Πρωτον μιλα κοσμια γιατι δεν σε βλεπω να μιλας για πολυ ακομα......

Δευτερον οταν 9 στις 10 5870 πλεον κυκλοφορουν με CUSTOM ψυκτρες απο το εργοστασιο με κατι τοις παραπανω στην τιμη (10-20-40-50ε) λογικο ειναι και εγω να βαζω ενα ωραιο κλιπακι με CUSTOM ψυκτρα αφου η 480 δεν βγαινει με τετοια Ακομα εστω.

Οταν ο αλλος εχει να δωσει 500$ εχει να δωσει και αλλα 100$ για το σετακι που λες το οποιο παρεπιπτοντως το εχω και εγω και δεν σκοπευω να χρησιμοποιησω μονιμα σε καμια απο τις 480 μου λογο μεγεθους, φυσικα σαν λυση ειναι φοβερο.

Δημοσ.
Πρωτον μιλα κοσμια γιατι δεν σε βλεπω να μιλας για πολυ ακομα......

Δευτερον οταν 9 στις 10 5870 πλεον κυκλοφορουν με CUSTOM ψυκτρες απο το εργοστασιο με κατι τοις παραπανω στην τιμη (10-20-40-50ε) λογικο ειναι και εγω να βαζω ενα ωραιο κλιπακι με CUSTOM ψυκτρα αφου η 480 δεν βγαινει με τετοια Ακομα εστω.

Οταν ο αλλος εχει να δωσει 500$ εχει να δωσει και αλλα 100$ για το σετακι που λες το οποιο παρεπιπτοντως το εχω και εγω και δεν σκοπευω να χρησιμοποιησω μονιμα σε καμια απο τις 480 μου λογο μεγεθους, φυσικα σαν λυση ειναι φοβερο.

450 ευρω θα εχουν οι customs 470 με ψυκτρες γομαρια :-)....

φαντασου η 480 gtx με μια τετοια ψυκτρα

Δημοσ.

Καμια εταιρεια δεν θα βαλει την εν λογο ψυκτρα και σιγουρα καμια δεν θα βαλει μια ψυκτρα που θα ανεβασει το κοστος της καρτας πανω απο 50ε (στο εξωτερικο εστω) στην περιπτωση της 480.

Οπως και να εχει οταν καποιος λεει πως με νερο χτυπαει 60 βαθμους για πλακα και με μια ψυκτρα σαν την Spitfire δεν παει πανω απο 67-68 ακομα και μετα απο ΜΕΡΕΣ συνεχους Load ε τοτε αυτος ο ανθρωπος λεει ανακριβειες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...