Προς το περιεχόμενο

8.2 μονάδες επάνω η AMD στις κάρτες γραφικών.

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα στατιστικα και τα νουμερα οπως ολοι ξερουμε μπορουν να μας πουν 2 αντιθετα πραγματα αναλογως πως θα διαβαστουν.

Ετσι λοιπον μπορει να πει κανεις οτι κερδιζοντας 8.2 μοναδες η AMD στις πωλησεις καρτων γραφικων ανακαμπτει εντυπωσιακα.

Καποιος αλλος μπορει να πει οτι οταν μια εταιρεια εχει πιασει πατο στις πωλησεις και παραλληλα δεν υπαρχει αντιπαλο δεος το 8,2 ειναι μικρη ανοδος (καθως οταν βγηκαν στην αγορα οι νεες σειρες της ΑΤΙ, η nvidia ειχε παρωχυμενα μοντελα). Σαν το χρηματηστιριο. Αλλο να ειναι στις 3000 μοναδες και να ανεβαινει 3% καθε μερα και αλλο να ειναι στις 1000 μοναδες και να ανεβαινει 3%. Στην 1η περιτπωση μιλαμε για κατι εξαιρετικο, στην 2η μιλαμε για κατι αναμενομενο.

Επισης:

Αν μια εφημεριδα πουλαει 200.000 φυλλα καθε Κυριακη και παρουσιασει μια ανοδο 8%, τοτε σημαινει οτι οι πουλησε 16.000 φυλλα παραπανω.

Αν μια αλλη εφημεριδα πουλαει 100.000 φυλλα και παρουσιασει μια ανοδο 8%, τοτε σημαινει οτι πουλησε 8.000 φυλλα παραπανω.

Εναλλακτικα αν η πρωτη εφημεριδα παρουσιασει μια ανοδο μολις 4% στις πωλησεις, ενω η δευτερη εφηεριδα 8%, η ανοδος και για τις 2 εφημεριδες θα ειναι στα 8.000 επιπλεον φυλλα.

Που θελω να καταληξω. Οταν εχεις τη μεριδα του λεοντος στις πωλησεις (βλεπε nvidia) ειναι δυσκολοτερο να παρουσιασεις μια θεαματικη ανοδο. Σε αντιθεση με το να βρισκεσαι στο ναδιρ των πωλησεων σου και να βγαλεις μια νεα σειρα καρτων οπου ενα 8% μου ακουγεται καπως φυσιολογικο, δεδομενων των γηρασμενων μοντελων της ανταγωνιστριας εταιρειας (DX10 οταν η ΑΤΙ υποστηριζει DX11).

Οποτε οκ ενα μπραβο στην ATI αλλα επαναλαμβανω η στατιστικη μπορει να πει πολλες αληθειες ταυτοχρονα, αναλογα πως διαβαζεται. Οπως διαβαζω εγω αυτα τα νουμερα λοιπον μπορω να το θεωρησω πιο πολυ αναμενομενο παρα εντυπωσιακο, ανεξαρτητως ποιοτητας ή μη των νεων μοντελων της ΑΤΙ.

Σωστό αυτό που λες αλλά δεν ισχύει στην περίπτωση μας διότι η ανακοίνωση αναφέρετε πχ σε 9% επί του συνολικού ποσοστού των πωλήσεων όλων των εταιριών στην κατηγορία mobile καρτών για το Q1, και όχι ότι είχε 9% αύξηση επί του συνόλου μόνο ATI mobile καρτών γραφικών.

Ο ανεμιστήρας της 5870 το 50% το βαράει σε Αυτο, Full Load και stock.

Πιθανόν να μην το έχετε προσέξει διότι όταν παίζεις ο ήχος του παιχνιδιού καλύπτει αυτόν της κάρτας.

EDIT: Ζητάω συγνώμη που συνέβαλα και εγώ τελικά στην αναστάτωση στο παρών θέμα.

Μετά από μέτρηση ο ανεμιστήρας της 5870 σε full load έπιασε το 40% τον στροφών, ενώ την περισσότερη ώρα ήταν στο 37%.

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Που ειδατε ρε παιδια οτι παει ο ανεμιστηρας μεχρι και στο 50% οταν το εχεις στο auto?Η δικια μου 5850 και 83 βαθμους να φτασει δεν ανεβαινει πανω απο 37%.Δεν το εχω δει ποτε δηλαδη να ανεβει πανω απο 37%.Το ιδιο νομιζω γινεται και στην 5870.Και 1 ωρα full load αν το βαλω στο 45% δεν ξεπερναει τους 70%.Τεσπα το φερατε απο 'δω,το φερατε απο 'κει,ATI vs nVidia το κανατε παλι.

Δημοσ.

Δεν αναφερε κανενας την Nvidia, μιλαμε για τις συγκεκριμενες καρτες.

Με το Mass Effect 2 και το AVP με DX11 η καρτα βαραει 50% για την πλακα της, δοκιμασε το.

Δημοσ.

Εχθες η 5870 δεν ειναι "θορυβωδης" καρτα...Σημερα οφθαλμιατρο, ΩΡΛ και δεν συμμαζευεται.

Οπως παντα τα επιχειρηματα μερικων ειναι breathtaking.

Μηπως να ανεβασω ΚΑΙ video με το Mass Effect 2 και τον θορυβο της καρτας ? Βεβαια τοτε θα βρεθουν αλλες δικαιολογιες :)

Καποιος mod να σβυσει ολα τα off-topic, οπως ειπα και στην αρχη σε τετοια θεματα δεν βγαινει ακρη με τον Fanboysmo μερικων.

Δημοσ.
Εχθες η 5870 δεν ειναι "θορυβωδης" καρτα...Σημερα οφθαλμιατρο, ΩΡΛ και δεν συμμαζευεται.

Οπως παντα τα επιχειρηματα μερικων ειναι breathtaking.

Μηπως να ανεβασω ΚΑΙ video με το Mass Effect 2 και τον θορυβο της καρτας ? Βεβαια τοτε θα βρεθουν αλλες δικαιολογιες :)

Καποιος mod να σβυσει ολα τα off-topic, οπως ειπα και στην αρχη σε τετοια θεματα δεν βγαινει ακρη με τον Fanboysmo μερικων.

Φιλε μου θελεις να τραβηξω ενα βιντεο να τη δεις σε full load οτι χτυπαει 85 και δεν ανεβαζει πανω απο 37%?Εκτος και αν η δικια μου ειναι χαλασμενη.Δεν το λεω ειρωνικα απλως μου κεντρισες το ενδιαφερον τωρα.

Δημοσ.

Εσυ εξεταζεις θερμοκρασιες, εγω εξεταζω θορυβο.

Μπορει η δικια μου πχ να χτυπαει 87-90 βαθμους και να ανεβαινει το Fan, του αλλου μπορει να χτυπαει 95, δεν εχω ελεγξει θερμοκρασιες σε αυτο το μοντελο για να ειμαι ειλικρινης.

Ωστοσο το επομενο βημα πιο ειναι ? Να λεμε πως αν εχεις Ambient θερμοκρασια δωματιου 20 βαθμους δεν θα ανεβαινει ο θορυβος αλλα εαν εχεις 30 πως θα γινεται πανικος ? Δοκιμασε το ομως για σενα οχι για μενα, δοξα το θεο ασχετα με τι λεει το παιδι πιο πανω δεν χρειαζομαι καποιον γιατρο :)

Δημοσ.
Εσυ εξεταζεις θερμοκρασιες, εγω εξεταζω θορυβο.

Μπορει η δικια μου πχ να χτυπαει 87-90 βαθμους και να ανεβαινει το Fan, του αλλου μπορει να χτυπαει 95, δεν εχω ελεγξει θερμοκρασιες σε αυτο το μοντελο για να ειμαι ειλικρινης.

Ωστοσο το επομενο βημα πιο ειναι ? Να λεμε πως αν εχεις Ambient θερμοκρασια δωματιου 20 βαθμους δεν θα ανεβαινει ο θορυβος αλλα εαν εχεις 30 πως θα γινεται πανικος ? Δοκιμασε το ομως για σενα οχι για μενα, δοξα το θεο ασχετα με τι λεει το παιδι πιο πανω δεν χρειαζομαι καποιον γιατρο :)

Βρε εγω το εχω δοκιμασει γι' αυτο στο λεω.Η ATI εχει ρυθμισει την 5850 στους 83-84 με 37% fan και την 5870 στους 85-86 παλι με 37% fan.Απ' οσο το εχω ψαξει αυτες ειναι η μεγιστες θερμοκρασιες.Και ναι,καλα καταλαβες με 37% δεν ανεβαζουν πανω απο 80κατι βαθμους.Λες να μην το ξερει η ATI και τους ρυθμισε (τα fans εννοω)σε αυτες τις στροφες?

Δημοσ.

H ATI οπως και η NVIDIA ρυθμιζουν ενα Optimum αριθμο στροφων μεχρι μια συγκεκριμενη θερμοκρασια για να μην γινονται οι καρτες τους ενοχλητικες.

Ωστοσο διαφορετικες θερμοκρασιες περιοχης ειναι κατι που δεν μπορουν να προβλεψουν.

Με την λογικη σου μεχρι και την σειρα 4χχχ η ΑΤΙ δεν ηξερε τι εκανε και εβγαζαν θορυβο ολες οι υλοποιησεις τους.

Περα απο αυτο οπως σου ειπα ισως η καρτα να χτυπαει 90, αυτο τι σημαινει, πως πρεπει να κανει σαν τρελη ?

Δημοσ.
H ATI οπως και η NVIDIA ρυθμιζουν ενα Optimum αριθμο στροφων μεχρι μια συγκεκριμενη θερμοκρασια για να μην γινονται οι καρτες τους ενοχλητικες.

Ωστοσο διαφορετικες θερμοκρασιες περιοχης ειναι κατι που δεν μπορουν να προβλεψουν.

Με την λογικη σου μεχρι και την σειρα 4χχχ η ΑΤΙ δεν ηξερε τι εκανε και εβγαζαν θορυβο ολες οι υλοποιησεις τους.

Περα απο αυτο οπως σου ειπα ισως η καρτα να χτυπαει 90, αυτο τι σημαινει, πως πρεπει να κανει σαν τρελη ?

Βρε παιδι μου μην με μπερδευεις.Μιλησα εγω για καμια 4xxx σειρα?Εγω ειπα τι κανουν οι 5850-5870.Σε 10 και review που εχω διαβασει( για MSI-Giabyte-Sapphire) ολες το ιδιο συμπεριφερονται.Εγω αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι η σειρα 5xxx της ATI πετυχαινει ιδιες και χαμηλοτερες θερμοκρασιες με πολυ πιο χαμηλο αριθμο στροφων απο οτι η σειρα 4x0 της nVidia.Το οτι μια 5870 πιανει 85 βαθμους με 37% fan και μια nVidia πιανει 90 με 70% fan εσενα τι σου λεει?Χαιρω πολυ οτι ο ανεμιστηρας της 5870 κανει πολυ θορυβο στο 70%(σαν σεσουαρ,).Αν τον βαλω στο 70% ομως θα εχω θερμοκρασια full load ουτε 50 βαθμους.Παρε μια 480 και βαλε το fan στο 40% και τρεξε ενα furmark και μετρα σε ποσα λεπτα θα καει.

Δημοσ.

Και παλι αυτο που κολαει ? Γιατι το παμε το θεμα NVIDIA vs ATI ομως ?

Η Δικαιολογια δλδ ειναι πως η GTX480 ειναι λιγο πιο θορυβωδης σαν καρτα απο την 5870 οποτε ολα ειναι καλα ? Μαλλον παλι γυρναμε στο "Ξεχναω τι εκανε η ΑΤΙ τα τελευταια 12 χρονια και χτυπαω την NVIDIA για τους τελευταιους 3 μηνες".

Δημοσ.
Και παλι αυτο που κολαει ? Γιατι το παμε το θεμα NVIDIA vs ATI ομως ?

Η Δικαιολογια δλδ ειναι πως η GTX480 ειναι λιγο πιο θορυβωδης σαν καρτα απο την 5870 οποτε ολα ειναι καλα ? Μαλλον παλι γυρναμε στο "Ξεχναω τι εκανε η ΑΤΙ τα τελευταια 12 χρονια και χτυπαω την NVIDIA για τους τελευταιους 3 μηνες".

Βρε εγω δεν χτυπαω καμια nVidia.Και πραγματικα δεν με ενδιαφερει τι κανει η ATI και τι η nVidia.Εγω απλως ειπα οτι δεν υπαρχει κανενα θεμα θορυβου σχετικα με τις 5χχχ της ATI.Και το τι εκανε η ΑΤΙ τα τελευταια 12 χρονια δεν διαφωνησε κανενας.Αντιθετος ομως διαφωνουν πολλοι(δεν εννοω εσενα) για το τι κανει η nVidia τον τελευταιο καιρο.

Δημοσ.

Το καναμε Ανατολικο ζητημα.Στο κατω κατω της γραφης,περνει καποιος που εχει ευαισθητα αυτια μια φτηνη custom cooler για ATI και δεν ακουει τιποτε.Αν ειναι δε και μερακλης,κανει και δικη του πατεντα και μειωνει στο ελαχιστο τον θορυβο.

Δημοσ.
Το καναμε Ανατολικο ζητημα.

Ακριβως.Αμα δεν το ελεγες εσυ,θα το ελεγα εγω στο επομενο ποστ.Τεσπα,το θεμα θορυβου εληξε. :-) :-)

Δημοσ.
Βρε εγω δεν χτυπαω καμια nVidia.Και πραγματικα δεν με ενδιαφερει τι κανει η ATI και τι η nVidia.Εγω απλως ειπα οτι δεν υπαρχει κανενα θεμα θορυβου σχετικα με τις 5χχχ της ATI.Και το τι εκανε η ΑΤΙ τα τελευταια 12 χρονια δεν διαφωνησε κανενας.Αντιθετος ομως διαφωνουν πολλοι(δεν εννοω εσενα) για το τι κανει η nVidia τον τελευταιο καιρο.

Είναι και ανάλογα με το κουτί το airflow κτλ κτλ.

Άλλες θερμοκρασίες εχει η κάρτα σε καλά συμμαζεμένο κουτί με πολλούς αποδοτικούς ανεμιστήρες και άλλες σε μικρό κουτί (πχ HTPC), με καλώδια μακαρονάδα και χωρίς κανέναν ανεμιστήρα να βοηθάει το airflow.

Άλλο να εχεις μέση θερμοκρασία κουτιού 32-38 που είναι κοντά στο τέλειο και άλλο 50 ή και ακόμα παραπάνω που εχω δει να φτάνουν κάποια άθλια builds.

Αν εχει κάποιος τέτοιο προβληματικό κουτί θα παίζει η 5850 όχι μόνο στο 50% αλλά και ακόμα παραπάνω για να μην χτυπάει καταστάρες.

Εκτός αν μετράει η κάρτα μόνο το gpu load και όχι τις temps για να ρυθμίσει στροφές κάτι που μου φαίνεται εγκληματικά χαζό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...