pano Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Όλοι προτείνουμε τις περισσότερες φορές σε δυνατά(ακριβά) gaming συστήματα την 5850 ή και την 5870 στην παρούσα φάση όμως 2 5770 http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200007673 σε cf κοστίζουν λιγότερο από την 5850 http://www.winshop.gr/product_review.php?s=aRQKwg, αλλά σε επιδόσεις φτάνουν και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν την 5870 http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5770-review-test/1. 1ον.Η κατανάλωση(σε σχέση πάντα με την 5870) είναι περίπου 20w παραπάνω σε idle και 40w περίπου σε load, απ΄όσο γνωρίζω μέσα από τον ati catalyst μπορείς να απενεργοποιήσεις το cf και να δουλεύεις με 1 κάρτα σε μή απαιτητικές καταστάσεις άρα λογικά η κατανάλωση πέφτει(αν κάνω λάθος σας παρακαλώ διορθώστε με). 2ον.Θόρυβος,θερμοκρασίες εδώ http://www.tweaktown.com/reviews/2983/his_radeon_hd_5770_1gb_video_card_in_crossfire/index13.html δεν δείχνει κάποιες ιδιαίτερες αυξήσεις. 3ον.Παλιότερα είχα διαβάσει ότι σε κάποια παιχνίδια υπήρχε πρόβλημα με το cf δεν γνωρίζω αν ισχύει αυτό πλέον. 4ον.Κόστος μητρικής, από την στιγμή που μιλάμε για ακριβά σχετικά συστήματα δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα ιδίως σε αυτά με amd που πλέον οι περισσότερες μητρικές με το sb850 υποστηρίζουν crossfire. 5oν.Αν σου χαλάσει η μία κάρτα δεν μένεις χωρίς pc . Μήπως τελικά είναι συμφέρον το cf στην παρούσα φάση; Y.Γ Δεν έχω εμπειρία με το cf και όλες οι γνώσεις μου επί του αντικειμένου είναι από reviews γι΄άνοιξα αυτό το θέμα για να μας φωτίσουν αυτοί που έχουν.
lionheart75 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Aν και πιστευω ότι δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος για να μιλήσω γιαυτό, θεωρώ ότι συμφέρει καθώς 2x5770 καλύτερες απο 5850 και 2x5850 καλύτερες απο 5870. Βέβαια το μόνο μείον εδώ είναι το γεγονός ότι αυξάνονται πολύ οι θερμοκρασίες μέσα στο case και χρειάζεται κάποιος οπωσδήποτε case με καλό airflow. Απο την άλλη ένα 600 - 650w ποιοτικό - καλό psu θα σε καλύψει άνετα για οποιοδήποτε απο τα 2 εγχειρήματα (ανάλογα πάντα και με το υπόλοιπο set up). Οπότε και απο θέμα psu δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι μητρικές όπως σωστά είπες, είναι μεν πιο ακριβές αλλά όχι ιδιαίτερα αυτές που υποστηρίζουν 8x στη δευτερη και μπορείς να καθαρίσεις με ~100 ευρώ. Βέβαια το crossfire δεν συμφέρει για 5870 και πάνω καθώς η 5970 σαν dual gpu απο μόνη της δεν έχει αντίπαλο και στοιχίζει φθηνότερα απ 2x5870. Σχετικά με τα προβήματα του CF, εγώ δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα σε κανένα game και με κανένα driver, εκτός του γεγονότος ότι αν κλοκάρω η 2η κάρτα δεν πέφτει σε 2d ρολόγια. Διορθώνεται αυτό αλλά βαριέμαι το φλασάριμα.
pano Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 lionheart ισχύει αυτό που ανέφερα με την απενεργοποίηση του cf;
lionheart75 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 lionheart ισχύει αυτό που ανέφερα με την απενεργοποίηση του cf; Αυτό που είπες σχετικα με την κατανάλωση απο τη απενεργοποίηση του cf εχει μια λογική αλλά δεν γνωρίζω να σου απαντήσω σίγουρα διότι δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Μάλιστα τώρα που το ξανασκέφτομαι... μάλλον θα γλυτώσεις σε αυτή την περίπτωση την κατανάλωση under load και όχι σε idle καθώς η κάρτα που έχει μεν απενεργοποιηθεί μέσω CCC, εξακολουθεί να δουλευει εφόσων πέρνει ρευμα κανονικά. Κάτι τέτοιο δεν σε συμφέρει να το κάνεις λοιπόν. Βέβαια δεν μιλάμε για μεγάλες διαφορές έτσι και αλλιώς εφόσων οι περισσότεροι που θα σκεφτούν να κάνουν κάτι τέτοιο θα κλοκάρουν και τον cpu τους....
liopyr Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Η λέξη κλειδί είναι scale. Ένα crossfire setup δεν αξιοποιεί πλήρως (σωστά) σε όλα τα games τις δυνατότητές του, αν θες crossfire για benchmarks και τους λιγοστούς (υποθέτω) τίτλους που το αξιοποιούν κατάλληλα, ίσως αξίζει. Απενεργοποιώντας την μία κάρτα μέσω του CCC, δεν σταματάς εντελώς την λειτουργία της. Οπότε, τουλάχιστον το idle ρεύμα που ρουφάει, θα το ρουφάει όπως και να'χει νομίζω. (edit με πρόλαβε και ο από πανω).
pano Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Δεν το δοκιμάζεις να μας πείς; Aπό περιέργεια θα ήθελα να μάθω αν απενεργοποιήτε εντελώς η 2η κάρτα. Υ.Γ Με προλάβατε και οι δύο. liopyr δεν μιλάω για benchmarks αλλά για κανονική χρήση,και απ΄ότι καταλαβαίνω από τα λεγόμενα σου κατά την γνώμη σου δεν συμφέρουν 2χ5770 από μία 5850.
LouCi4er Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Κοιτα εγω πιστευω ειναι τι θελει ο καθενας.2 5770 κοστιζουν λιγοτερο απο 1 5870 οπως ειπες ενω σε μερικες περιπτωσεις την ξεπερνουν.Απ' οσο εχω δει ομως σε διαφορα reviews το cf δεν αποδιδει.Ειχα δει σε ενα site(δεν θυμαμαι,αμα θες ομως να ψαξω να το βρω) οτι 5870 cf ηταν το ιδιο και σε καναδυο περιπτωσεις λιγο πιο αργες απο τη μονη 5870(οτι να 'ναι αυτοι οι drivers).Τεσπα εχω ακουσει ομως οτι οι 10,4 (και οι 10,5 που θα βγουνε σε λιγο) εχουν μια λειτουργια που ονομαζεται ULPS(Ultra Low Power State) Η οποια στις χ2 καρτες απενεργοποιει τελειως τον ενα πυρηνα οταν δεν χρειαζεται.Μπορει να δουλευει και στο cf,δηλαδη να απενεργοποιει τη μια καρτα εντελως οταν δεν χρειαζεται.Πρεπει ομως να πας στη registry να το κανεις enable.Τωρα ακριβως δεν ξερω(δεν το πολυεψαξα γιατι δεν με ενδιαφερει).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.