WizeMan Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Καλησπέρα. Έχω το Unibody Late 08' 2,4Ghz / 2GB Ram και επειδή τελευταία για το CRM της εταιρίας όπως και κάποια λογιστικά πρέπει να χρησιμοποιώ Virtualization, επίσης αρκετά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και ελαφρώς video, σκέπτομαι να του αλλάξω μνήμη και δίσκο. Κατ' αρχήν ξεκινάμε με τη βάση ότι παίρνει έως και 4GB (2x2GB) . Έχω ακούσει τα καλύτερα για τις Crucial από άποψη τιμής / απόδοσης, και όπως αναγράφεται στο σχετικό topic δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα. Έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό; Επίσης κάτι με το οποίο δεν έχω ασχοληθεί καθόλου για την ώρα είναι το θέμα του δίσκου. Λένε ότι με SSD οι διαφορές είναι τεράστιες στην ταχύτητα, αλλά για την ώρα δεν θα ήθελα να διαθέσω τόσα πολλά € για μικρό δίσκο (που δεν υποστηρίζεται 100% λόγω έλλειψης trimming από το OS X). Οπότε πάμε σε ένα μεγάλο δίσκο πιο γρήγορο. Τι έχετε να προτείνεται φυσικά με καλό λόγο τιμής / απόδοσης; Όσον αφορά τη χωρητικότητα αξίζει να αναφέρω ότι για την ώρα τα 300GB που έχω δεν μου είχαν δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα (ταινίες που κατεβάζω τις κρατάω σε εξωτερικό που έχω για Time Machine και άλλες χρήσεις) αλλά δεν θα έλεγα όχι σε κάτι μεγαλύτερο (500GB / 750GB ?)
ixthy Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Εγώ σε παλιό mbp έβαλα Kingston 2X2 GB και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
WizeMan Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Και πάλι θεωρώ αρκετά ακριβή για την ώρα τη λύση του SSD... λέω να επιλέξω έναν 7200 δίσκο. Με τον Free Fall Sensor τι παίζει? Θα συνεχίσει να λειτουργεί και μετά την αλλαγή;;;
ioannitis Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Καλησπέρα. Έχω το Unibody Late 08' 2,4Ghz / 2GB Ram και επειδή τελευταία για το CRM της εταιρίας όπως και κάποια λογιστικά πρέπει να χρησιμοποιώ Virtualization, επίσης αρκετά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και ελαφρώς video, σκέπτομαι να του αλλάξω μνήμη και δίσκο.... Επίσης κάτι με το οποίο δεν έχω ασχοληθεί καθόλου για την ώρα είναι το θέμα του δίσκου. Λένε ότι με SSD οι διαφορές είναι τεράστιες στην ταχύτητα, αλλά για την ώρα δεν θα ήθελα να διαθέσω τόσα πολλά € για μικρό δίσκο (που δεν υποστηρίζεται 100% λόγω έλλειψης trimming από το OS X). Οπότε πάμε σε ένα μεγάλο δίσκο πιο γρήγορο. Τι έχετε να προτείνεται φυσικά με καλό λόγο τιμής / απόδοσης; Όσον αφορά τη χωρητικότητα αξίζει να αναφέρω ότι για την ώρα τα 300GB που έχω δεν μου είχαν δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα (ταινίες που κατεβάζω τις κρατάω σε εξωτερικό που έχω για Time Machine και άλλες χρήσεις) αλλά δεν θα έλεγα όχι σε κάτι μεγαλύτερο (500GB / 750GB ?) Eίχα ανάλογους προβληματισμούς πριν λίγο καιρο για το βαιο μου. Είχα σχεδόν καταλήξει στον επόμενο σκληρό : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301698 ο οποίος και μεγάλος είναι (500 γιγα) και πολύ γρήγορος στην πράξη (πέρα από τα ονομαστικά νούμερα) όπως είδα σε 1-2 τεστ (δεν τα έχω πρόχειρα). Επειδή όμως έχω το φορητό ως βοηθητικό σύστημα χωρίς πολλές απαιτήσεις τελικά κατέληξα σε έναν ssd καλό σε χωρητικότητα, με πολύ καλά νούμερα ανάγνωσης/εγγραφής και 5 χρόνια εγγύηση (ο μοναδικός ίσως με τόσα χρόνια). Τον επόμενο : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320676 Οι διαφορές (windows 7) στη φόρτωση λειτουργικού και σε ανοίγματα προγραμμάτων όπως και στην εγκατάσταση προγραμμάτων (εγκατάσταση οφις σε περίπου 4 λεπτά τη στιγμή που στο ράπτορ 150 του επιτραπέζιου πήρε περίπου τα διπλάσια) είναι ισοπεδωτική για τους δίσκους 5400. ΟΜΩΣ παραμένει το "άγχος" του "τι θα γίνει άμα γεμίσει" κλπ. Για αυτό και στο επιτραπέζιο δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω ssd τουλάχιστον για 1-2 χρόνια από τώρα. Παρόλο που δεν είναι νέα τεχνολογία κουβαλάει ακόμη αρκετά κουσούρια (που φαίνεται και από τα λιγοστά χρόνια εγγύησης που δίνεται. Συνήθως 2 χρόνια). Για αυτό και θα σου πρότεινα να πας στον κλασσικό δίσκο που ανάφερα πρώτο αφού χρησιμοποιείς αρκετά "σοβαρά" το φορητό σου. Θα δεις τεράστια διαφορά στην ταχύτητα έτσι και αλλιώς.
vag3d Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Εάν πρόκειται για τελική αγορά SSD, κάντε διαιρέσεις για να δείτε πόσο πάει το GB σε κάθε μάρκα SSD. Με βάση το γεγονός οτι οι intel θεωρούνται οι καλύτεροι SSD, ίσως σας συμφέρει να πάτε σε Intel SSD (εφόσον οι τιμές βγαίνουν ίδιες ή έστω με πολύ μικρές διαφορές). Από εκεί και πέρα, παρά το γεγονός οτι σκέφτομαι και εγώ να βάλω SSD στον Mac Pro μου, το σκέφτομαι αρκετά (κυρίως λόγω του υψηλού κόστους που έχουν). Σκέφτομαι ακόμη και για τον 80άρη και να μεταφέρω όλο το Home Folder σε άλλο συμβατικό HDD. Για Laptop όμως, που δεν σε πολυ-νοιάζει και η χωρητικότητα διότι το θέλεις για την φορητότητά του, νομίζω οτι θα είναι υπέροχος ένας SSD...!!! (εφόσον υπάρχουν τα χρήματα)
WizeMan Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Εάν πρόκειται για τελική αγορά SSD, κάντε διαιρέσεις για να δείτε πόσο πάει το GB σε κάθε μάρκα SSD.Με βάση το γεγονός οτι οι intel θεωρούνται οι καλύτεροι SSD, ίσως σας συμφέρει να πάτε σε Intel SSD (εφόσον οι τιμές βγαίνουν ίδιες ή έστω με πολύ μικρές διαφορές). Από εκεί και πέρα, παρά το γεγονός οτι σκέφτομαι και εγώ να βάλω SSD στον Mac Pro μου, το σκέφτομαι αρκετά (κυρίως λόγω του υψηλού κόστους που έχουν). Σκέφτομαι ακόμη και για τον 80άρη και να μεταφέρω όλο το Home Folder σε άλλο συμβατικό HDD. Για Laptop όμως, που δεν σε πολυ-νοιάζει και η χωρητικότητα διότι το θέλεις για την φορητότητά του, νομίζω οτι θα είναι υπέροχος ένας SSD...!!! (εφόσον υπάρχουν τα χρήματα) Αν και δεν είναι πρώτη προτεραιότητα με νοιάζει η χωρητικότητα γιατί πρόκειται για το main υπολογιστή μου (τον μεταφέρω σπίτι - δουλειά και ρολάρω με εξωτερικές οθόνες Apple Wireless Keyboard & Mighty Mouse), απλά ότι κατεβάζω σε movies το έχω στον εξωτερικό δίσκο. Μουσική, Docs, temporary downloads (μέχρι να κατέβουν movies κτλ) όπως και iPhoto Gallery (αρκετά μεγάλη) και videos που επεξεργάζομαι τα έχω στο MacBook. Οπότε μέχρι στιγμής για δίσκο βλέπω σαν πρόταση αυτόν: SEAGATE MOMENTUS 7200.4 ST9500420AS 500GB SATA2 έχω ακούσει και για κάποιους WD Scorpio ... Σημαντικό για εμένα, επειδή το MacBook μεταφέρεται συνέχεια, και με ποδήλατο, είναι να λειτουργεί το Free Fall Sensor. Για τις μνήμες τι έχετε να προτείνετε?
tr3quart1sta Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 έχω ακούσει και για κάποιους WD Scorpio ... http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=477
haHa Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Αν και δεν είναι πρώτη προτεραιότητα με νοιάζει η χωρητικότητα γιατί πρόκειται για το main υπολογιστή μου (τον μεταφέρω σπίτι - δουλειά και ρολάρω με εξωτερικές οθόνες Apple Wireless Keyboard & Mighty Mouse), απλά ότι κατεβάζω σε movies το έχω στον εξωτερικό δίσκο. Μουσική, Docs, temporary downloads (μέχρι να κατέβουν movies κτλ) όπως και iPhoto Gallery (αρκετά μεγάλη) και videos που επεξεργάζομαι τα έχω στο MacBook. Οπότε μέχρι στιγμής για δίσκο βλέπω σαν πρόταση αυτόν: SEAGATE MOMENTUS 7200.4 ST9500420AS 500GB SATA2 έχω ακούσει και για κάποιους WD Scorpio ... Σημαντικό για εμένα, επειδή το MacBook μεταφέρεται συνέχεια, και με ποδήλατο, είναι να λειτουργεί το Free Fall Sensor. Για τις μνήμες τι έχετε να προτείνετε? Αν μπορεις κανε λιγο ακομα υπομονη , γιατι αναμενονται συντομα 750gb 7200rpm. Θα ειναι και λιγο πιο γρηγοροι απο τους τωρινους 500gb 7200. Τελος, δες και αυτον: Seagate pairs 7200RPM HDD with 4GB of NAND in 2.5-inch Momentus XT hybrid drive
WizeMan Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Αν μπορεις κανε λιγο ακομα υπομονη , γιατι αναμενονται συντομα 750gb 7200rpm. Θα ειναι και λιγο πιο γρηγοροι απο τους τωρινους 500gb 7200. Τελος, δες και αυτον: Seagate pairs 7200RPM HDD with 4GB of NAND in 2.5-inch Momentus XT hybrid drive Ενδιαφέρον το link αλλά δεν ξέρω πόσο υπομονή μπορώ να κάνω, αν δεν έχει βγει μέχρι τον επόμενο μήνα μάλλον θα πάω για τελική παραγγελία: Western Digital Scorpio Black 320 GB, 3 Gb/s SATA, 16 MB Cache, 7200 RPM Και για Crucial 4GB kit (2GBx2), 204-pin SODIMM, DDR3 PC3-8500 memory module -=-=-=-=-=- Μνήμες παραγγέλνουμε απ' ευθείας από Crucial; Στέλνουν από Ευρωπαϊκή Χώρα ή θα πρέπει να φοβάμαι για τελωνεία κτλ;;;
haHa Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μνήμες παραγγέλνουμε απ' ευθείας από Crucial; Στέλνουν από Ευρωπαϊκή Χώρα ή θα πρέπει να φοβάμαι για τελωνεία κτλ;;; Κατευθειαν απο την crucial ,αλλα απο το ευρωπαικο της site και δεν θα εχεις προβλημα με τελωνεια. Εδω εισαι: http://www.crucial.com/eu/store/mpartspecs.aspx?mtbpoid=2E9B2B4EA5CA7304 ---------- Προσθήκη στις 01:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:48 ---------- Ενδιαφέρον το link αλλά δεν ξέρω πόσο υπομονή μπορώ να κάνω, αν δεν έχει βγει μέχρι τον επόμενο μήνα μάλλον θα πάω για τελική παραγγελία: Να ξερεις παντως πως ηδη ανακοινωθηκε απο την seagate ο 750gb 7200rpm 2.5". Το ποτε θα ειναι διαθεισμος και σε τι τιμη ειναι αλλο θεμα.
WizeMan Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Κατευθειαν απο την crucial ,αλλα απο το ευρωπαικο της site και δεν θα εχεις προβλημα με τελωνεια.Εδω εισαι: http://www.crucial.com/eu/store/mpartspecs.aspx?mtbpoid=2E9B2B4EA5CA7304 ---------- Προσθήκη στις 01:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:48 ---------- Να ξερεις παντως πως ηδη ανακοινωθηκε απο την seagate ο 750gb 7200rpm 2.5". Το ποτε θα ειναι διαθεισμος και σε τι τιμη ειναι αλλο θεμα. Χμ... δηλαδή χοντρά-χοντρά με 180€ κάνω το MB καινούργιο... ... και αν πω ότι σπρώχνω τις παλιές μνήμες - σκληρό (λέμε τώρα) βγαίνει ακόμα φθηνότερα...
haHa Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Χμ... δηλαδή χοντρά-χοντρά με 180€ κάνω το MB καινούργιο... ... και αν πω ότι σπρώχνω τις παλιές μνήμες - σκληρό (λέμε τώρα) βγαίνει ακόμα φθηνότερα... Τις παλιες μνημες δεν θα μπορεσεις να τις σπρωξεις: ειναι 2x1gb ddr3 και σχεδον ολοι οσοι εχουν φορητο με ddr3(δηλαδη αρκετα προσφατο) εχουν 2gb μνημη και πανω. Τον σκληρο μπορεις να τον σπρωξεις, αλλα ισως να μην πολυαξιζει.Δεν ειναι καλυτερο να δωσεις ενα 10€ και να τον εχεις σαν εναν πρακτικο μικρο εξωτερικο σκληρο?
WizeMan Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Τις παλιες μνημες δεν θα μπορεσεις να τις σπρωξεις:ειναι 2x1gb ddr3 και σχεδον ολοι οσοι εχουν φορητο με ddr3(δηλαδη αρκετα προσφατο) εχουν 2gb μνημη και πανω. Τον σκληρο μπορεις να τον σπρωξεις, αλλα ισως να μην πολυαξιζει.Δεν ειναι καλυτερο να δωσεις ενα 10€ και να τον εχεις σαν εναν πρακτικο μικρο εξωτερικο σκληρο? Ναι μάλλον θα κάτσει πάνω στο Icy Box για τα Wii Games Οι μνήμες τότε θα πάνε σε κανά project Και πάλι οικονομικά βγαίνει η αναβάθμιση...!
Tablet Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Αν μπορεις κανε λιγο ακομα υπομονη , γιατι αναμενονται συντομα 750gb 7200rpm. Θα ειναι και λιγο πιο γρηγοροι απο τους τωρινους 500gb 7200. Τελος, δες και αυτον: Seagate pairs 7200RPM HDD with 4GB of NAND in 2.5-inch Momentus XT hybrid drive Mπορει να εξηγησει κανεις τι ακριβως παιζει με τον παραπανω δισκο και γιατι ειναι τοσο γρηγορος?
haHa Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Mπορει να εξηγησει κανεις τι ακριβως παιζει με τον παραπανω δισκο και γιατι ειναι τοσο γρηγορος? Διαβασε λιγο καποιο απο τα reviews: http://www.storagereview.com/seagate_momentus_xt_review http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=525 http://www.legitreviews.com/article/1310/1/ The Hard Disk Drive (HDD) has enjoyed a long service life in the computer industry, and only recently has the Solid State Drive (SSD) threatened to replace it. While the HDD offers higher capacity at a better price, SSDs offer tremendous speeds and operational performance. Finally, Seagate has achieved the optimal blend of each, and presents the Solid State-Hybrid Hard Drive. Seagate's Momentus-XT hybrid uses a 7200-RPM hard drive fused with 4GB SLC NAND flash to deliver SSD speeds and HDD storage capacity. Seagate's Adaptive Memory technology uses an algorithm to monitor user data access transactions, which caches qualified data onto the SSD. In this article, Benchmark Reviews tests the 500GB Seagate Momentus-XT ST95005620AS Solid State Hybrid Drive against several of the fastest notebook storage devices available. They took last year's Momentus 7200.4 hard drive series and doubled the cache for the hard drive from 16MB to 32MB and then added 4GB of SLC NAND Flash that acts as the drive's SSD. Seagate then wrote some custom software code that they are calling Adaptive Memory technology that makes the SSD portion of the Momentus XT OS-, driver- and software independent. By doing this they claim they can make a drive that feels and acts like an SSD, but it is really a combination of both. Interested yet? Let's take a look!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.