Προς το περιεχόμενο

Safe Voltage για 6core και διαφορα ...

LuNaTiC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα...

Εχω εναν 1090Τ και θελω να του κανω λιγο overclock για καθημερινη χρηση... Αυτο που θελω να μαθω ειναι ποσο μπορω να δωσω σε vcore για καθημερινη χρηση χωρις να μπω σε μεγαλους πειρασμους ... Ετσι για την φαση. Δεν με νοιαζει ποσο θα φτασει σε ΜΗΖ..οσο φτασει

Επισης γνωριζει κανεις για της μνημες GEIL 2χ2gb 9-9-9-24 ενω στο site και παντου διαβαζω θελουν 1.5V ... στο manual της μητρικης της εχει σημειωμενες για 1.3...

Ποια ειναι πιο σωστη τιμη?

Ρωταω γιατι με αφορμη το Corel Draw 11 που προσπαθω να ανοιξω μου πεταει πολλα ερρορς και σε ενα ΜΕΜΤΕΣΤ που εκανα οι μνημες στο 3 και στο 5 τεστ μου βγαζουν σφαλματα...

Λετε να εχω πεσει σε ελλατωματικο κομματι η απλα δεν εχουν ρυθμιστει καλα το set

Μοβο = Asus M4A89GTD PRO/USB3 (AM3, DDR3, 890GX, VGA)

RAM = Geil 2x2GB 1333mhz 9-9-9-24 GV34GB1333C9DC (http://img2.coneco.net/review/27353_02l.jpg?d=20100523120420)

Το pc κυριως κανει export TIFF με COREL και Ripping με Photoprint (Ασχετη ερωτηση αλλα το PHOTOPRINT γνωριζει κανεις εαν εχει βγει σε 64βιτ version?)

Ευχαριστω !

---------- Προσθήκη στις 14:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:17 ----------

GEIL GG34GB1333C9DC 4GB(2 x 2GB) DS GEIL GL1L128M88BA12N 9-9-9-24 1.3v

GEIL GV34GB1333C7DC 4GB(2 x 2GB) DS - - 7-7-7-24 1.5v

Αυτα μου δινει το manual της μητρικης

Δημοσ.
Κανεις??? Καμια ιδεα?

Λοιπον φιλε μου,για τις μνημες.Δεν νομιζω οτι υπαρχει περιπτωση DDR3 μνημες να δουλευουν με 1,3.Σιγουρα 1,5 θελουν.Για να εισαι ομως 100% σιγουρος κατεβασε(αν δεν το εχεις) το cpu-z και ανοιξε την καρτελα spd και κοιτα τι σου λεει.Παει αυτο.

Τωρα για τον επεξεργαστη η γνωμη μου ειναι οτι για 24/7 πανω απο 1,40-1,45 ειναι υπερβολικο.Καποιοι λενε:εγω εχω τον δικο μου 1,55 και τον δουλευω 24/7. Θα το δεις και μονος σου οτι απο ενα σημειο και μετα λογω των θερμοκρασιων που θα ανεβαζει ο επεξεργαστης, και την ελαχιστη αυξηση των επιδοσεων αλλα και την μεγαλη αυξηση της καταναλωσης,δεν θα αξιζει το παραπανω ρευμα.Εγω σου προτεινω να αρχισεις να τον ανεβαζεις και να σταματησεις στο 1,45 το πολυ.Τωρα βεβαια δικος σου ειναι οτι θελεις τον κανεις.Αυτη ειναι η γνωμη μου.

Ακυρο.Τωρα προσεξα οτι εχεις ανεβασει το spd.1,5v θελουν οι μνημες σου.Βαλτες και ξανατρεξε memtest.

Δημοσ.
Λοιπον φιλε μου,για τις μνημες.Δεν νομιζω οτι υπαρχει περιπτωση DDR3 μνημες να δουλευουν με 1,3.Σιγουρα 1,5 θελουν.Για να εισαι ομως 100% σιγουρος κατεβασε(αν δεν το εχεις) το cpu-z και ανοιξε την καρτελα spd και κοιτα τι σου λεει.Παει αυτο.

Τωρα για τον επεξεργαστη η γνωμη μου ειναι οτι για 24/7 πανω απο 1,40-1,45 ειναι υπερβολικο.Καποιοι λενε:εγω εχω τον δικο μου 1,55 και τον δουλευω 24/7. Θα το δεις και μονος σου οτι απο ενα σημειο και μετα λογω των θερμοκρασιων που θα ανεβαζει ο επεξεργαστης, και την ελαχιστη αυξηση των επιδοσεων αλλα και την μεγαλη αυξηση της καταναλωσης,δεν θα αξιζει το παραπανω ρευμα.Εγω σου προτεινω να αρχισεις να τον ανεβαζεις και να σταματησεις στο 1,45 το πολυ.Τωρα βεβαια δικος σου ειναι οτι θελεις τον κανεις.Αυτη ειναι η γνωμη μου.

Ακυρο.Τωρα προσεξα οτι εχεις ανεβασει το spd.1,5v θελουν οι μνημες σου.Βαλτες και ξανατρεξε memtest.

Εχω δωσει ρευματα απο 1.5 που ηταν default ...εως και 1.6... τα ιδια

Στο 1.3 παρατηρησα τα λιγοτερα λαθη στο Memtest86+

Επισης δοκιμασα με FSB στο 140... αντι του 200 default και τις μνημες πολυ πολυ χαμηλα οσο πανε... Και παλι αυτες βγαζουν σφαλματα...

RMA εν οψη?

Καλος...αλλα τι παιρνω στη θεση τους?

Δημοσ.
Εχω δωσει ρευματα απο 1.5 που ηταν default ...εως και 1.6... τα ιδια

Στο 1.3 παρατηρησα τα λιγοτερα λαθη στο Memtest86+

Επισης δοκιμασα με FSB στο 140... αντι του 200 default και τις μνημες πολυ πολυ χαμηλα οσο πανε... Και παλι αυτες βγαζουν σφαλματα...

RMA εν οψη?

Καλος...αλλα τι παιρνω στη θεση τους?

Την συχνοτητα των μνημνων μπορεις να την ριξεις και με τον διεραιτη που εχουν.Εαν τις δοκομασες με τις default ρυθμισεις που δινει ο κατασκευαστης ( η Geil οχι η ASRock) και παλι σου πετανε λαθη τοτε μαλλον προκειτε για ελλατωματικο κομματι.Για να σιγουρευτεις οτι φταινε αυτες δοκιμασε τα dimmακια ενα-ενα.

Τις μνημες απο που τις εχεις παρει?

Δημοσ.
Πλαίσιο.

Τις δοκίμασα και μια μια ... Ερρορς και στις δυο

Μπορει να παιζει και ασυμβατοτητα( λιγο δυσκολο αλλα ......) αλλα και εγω ASRock με Geil εχω.Τεσπα ποσο τις ειχες παρει?

Δημοσ.
Asus εχω οχι ASROCK

Ναι καλα λες( στραβομαρα που εχω :lol: :lol: ).Οτι να 'ναι ειμαι.

Ποσο τις πηρες δεν μου ειπες.Επισεις εγω λεω μιας και εχεις σκοπο να ασχοληθεις με oc,να παρεις 1600 μνημες. πχ αυτες

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Mushkin-Blackline-Stiletto-4GB-DDR3-1600-Ram-Kit-PC3-12800-7-9-7-24-996782ST.htm

Δημοσ.

Οχι απλα θελω κατι να παιζει απλα στα ονομαστικα του 1333 πχ...Δε θυμαμει ποσο..τσεκαρε Geil 4gb 2x2gb 9-9-9-24

Δημοσ.
Οχι απλα θελω κατι να παιζει απλα στα ονομαστικα του 1333 πχ...Δε θυμαμει ποσο..τσεκαρε Geil 4gb 2x2gb 9-9-9-24

Και αυτο το σετ που σου ειπα εγω στα "ονομαστικα του" θα παιζει.1-2 κλικ θα κανεις.Ειναι 1600αρες μνημες με 7αρια timings.Τωρα αν σωνει και καλα θες 1333 κοιτα αυτες που κατα την γνωμη μου δεν αξιζουν με την καμια( 1333 cl9, που να πας)

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Value-Select-4GB-Kit-DDR3-1333-2-x-2GB-PC3-10666-CMV4GX3M2A1333C9.htm

Ουτος η αλλως η διαφορα των χρηματων(15 ευρω) ειναι αστεια.Εσυ αποφασιζεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...