Προς το περιεχόμενο

Aθόρυβο τροφοδοτικο και cooler για core i7 860

profitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας σε όλους,

σιγα σιγα προσπαθώ να κλεισω τη σύνθεση του Core i7 860 και εχω επικεντρωθει στο κυριότερο ίσως θέμα απ όλα. Την επιλογή ψύχτρας και την επιλογή του τροφοδοτικού που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή μεγάλου μέρους του θορύβου ενός συστήματος.

Tο κουτί που θα φιλοξενήσει το σύστημα είναι αρχικά ένα RC 840. Αν μελλοντικα στήσω έναν file server που τον ζαχαρώνω αλλα όλο το αναβάλω ίσως πάει σε ένα RC 1000. Πιστεύω οτι και στις δύο περιπτώσεις το air flow είναι αρκετα καλό και οι ανεμιστήρες είναι αρκετα αθόρυβοι.

Στο θέμα της ψύχτρας (έχω αποκλεισει πλήρως την xigmatek διότι σε άλλο PC μας έκανε ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ κόξες και εφταιγε ο προσανατολισμος των heatpipes, πραγματικα έλεοc! )

κατέληξα είτε στην Prolimatech Megahalems

με κάποιο αθόρυβο ανεμηστηράκι πάνω της (συνολο 60 κάτι €) είτε στην Scythe Mugen 2 (40,5 €). Ίσως και η δεύτερη με ενα εναλλακτικο ανεμηστηράκι να ειναι πολυ καλύτερη.

Βρήκα ένα πινακάκι cooler.png

με το ίδιο Nexus ανεμηστηράκι πάνω τους που δειχνει οτι η prolimatech είναι η καλύτερη αλλα είναι και απο τις πιο ακριβες. Αξιζει αυτο το premium των περίπου 20 ευρώ παραπάνω; Η mugen 2 είναι αρκετα ισορροπημένη αλλα ίσως και στο θέμα του θορύβου να ειναι ελαφρώς πιο κακή...

Επίσης με το θέμα του ανεμιστήρα που θα μπει πάνω στη Prolimatech (αν τη τσιμπήσω αυτη) έχω ψιλομπερδευτει. Αν εχω καταλάβει καλα, υπάρχουν δύο τυποι . \

1)PWM που ρυθμίζονται αυτόματα απο τη μητρικη/bios ανάλογα τη θερμοκρασία του CPU και έχουν 4pin καλώδιο, σωστα; Επισης έχουν και μεγάλο ευρος τιμών rpm. P.x. αυτός ο nexus Case fan PWM

2)3pin καλώδιο με δυνατότητα να πειράξεις τις στροφές απο κάποιον controller, σωστα; Επισης παίζουν σε πιο μικρό εύρος rpm. Π.χ άλλος ένα Nexus

a)Yπάρχει software λύση για να πειράζεις τις στροφές των ανεμιστήρων ή αναγκαστικα και μόνο πάω σε κάποιο panel;

B)Οι 4pin συνδέσεις, PWM, μπορεί να ελεγχθούν απο κάποιον fan controller και να παρακαμφθει ο αυτόματος έλεγχος της μητρικης/BIOS;

c)Τελικα πόσα db ΔΕΝ θα ειναι ενοχλητικα στο αυτι. Αν εχει καταλάβει καλα, γίνεται ενα μπερδεμα με το τρόπο μετρήσεων των εταιρειών αφου κάθε ένας μετράει ΟΠΩΣ θέλει. Και στα e-shops ακομη ποτε δεν ξέρεις αν αναφέρονται στη μέγιστη ή στην ελάχιστη τιμη :S

Για το τροφοδοτικο ισχύει το παραπάνω κριτήριο! Οσο πιο αθόρυβο τόσο το καλύτερο. H coolermaster έχω δει οτι έχει βγάλει πολυ καλα κομμάτια, αλλα φτάνουν σε ποιότητα αυτα της corsair και της Enermarx;

Οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη!!!!Ευχαριστω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...