athenslb Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Γεια χαρά σε όλους. Έχω την εξής απορία. Στο κατάστημα που δουλεύω υπάρχει ένα modem router δε ξέρω τι ακριβώς είναι, που από το οποίο μέσω LAN συνδέεται το pc με τον server της εταιρίας, και έτσι δουλεύει το Atlantis στο μαγαζί. Αυτό είναι ένα Cisco 800 series. Έχω ένα laptopάκι και σκέφτηκα να βάλω ένα LAN και να συνδεθώ στο net, αλλά μου βγάζει κατάσταση σύνδεσης: με περιορισμένη ή χωρίς αξιοπιστία. Μάλλον θα φταίει η σταθερή ip. Υπάρχει κάποια λύση άραγε; Σκέφτηκα για σύνδεση του laptop πριν το cisco, αλλά δε ξέρω πως... Καμία ιδέα; Ευχαριστώ. Sent from my iPhone using Insomnia.app
Bspus Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Λυση σιγουρα υπαρχει, αλλα πρεπει να βρουμε τις παραμετρους του δικτυου σου. Το Modem/router σου εχει 4 ethernet ports σε switch. Υποθετω οτι δεν τις εχουν κλεισει, η οτι δεν ανηκουν σε διαφορετικο vlan η ειναι κλειδωμενες με οποιοδηποτε αλλο τροπο αλλα δεν μπορω να ειμαι σιγουρος. Αυτο το ξερει οποιος εστησε το δικτυο. Επισης δεν ξερω αν περιλαμβανει DHCP service (η αν ειναι απενεργοποιημενο). Αν οχι, τοτε πρεπει να δωσεις σταθερο IP στο μηχανημα σου καθως και gateway την IP του router και να ορισεις DNS. Αυτα μπορεις να τα δεις αμα εχεις προσβαση στις ρυθμισεις δικτυου του server. Αν δεν εχεις προσβαση, μαλλον πρεπει να ρωτησεις το τμημα IT της εταιριας. Αλλα φανταζομαι για να θες να κανεις αυτο που λες θα εχεις αδεια. Το atlantis που αναφερεις δεν ξερω τι ειναι
parsifal Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Υπάρχει κάποιο άλλο PC στον χώρο εργασίας που να «βλέπει» Internet μέσω της γραμμής επάνω στην οποία κουμπώνει το Cisco; Γιατί το setup που περιγράφεις «μυρίζει» λίγο leased line ή VPN προς κεντρικά εταιρείας, οπότε ίσως να μην υπάρχει καν γενική διαθεσιμότητα Internet.
athenslb Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το Cisco σωστά όπως λες έχει 4 Ethernet ports, αλλά σε αυτές ότι και να συνδέσεις δεν βλέπει internet. Αυτές είναι για να κοτσαριστεί επιπλέον τερματικό για να βλέπει τα κεντρικά και να δουλεύει το Atlantis ( ERP προγραμμα της Altec για εμπορικά καταστήματα). Πάντως δεν υπάρχει άλλο μηχανημα συνδεμένο στο κατάστημα πέρα από αυτό που εργάζομαι ( έχει σταθερή ip) Σκέφτομαι να τηλεφωνήσω αύριο κιόλας στην εταιρία που έχει την υποστήρηξη, για να μάθω περισότερες λεπτομέριες. Θα σας πω αύριο. Ευχαριστώ πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.