Προς το περιεχόμενο

o/c, είμαι αρχάριος

LeoNaXe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Η τάση που εφαρμόζεται στον επεξεργαστή.

Τσέκαρε το VID του επεξεργαστή σου με το Core Temp.

1,325ν είναι, στο bios δεν μου δίνει την επιλογεί για να το ελέγξω.

και για τα fsb 900 πάει και όχι παραπάνω, τί μπορώ να κάνω με αυτό?

Δημοσ.

εσυ θα μου πείς ποιό είναι το στάδιο φίλε μου. άμα δεις στιν προηγούμενες εικόνες απο το bios που ανέβασα τα fsb στα 900 όταν τα βάζω πηγαίνει στα 2,4 ενώ όταν τα βάζω 1000 ο υπολογιστής δεν ανοίγει. σίγουρα δεν το κάνω σωστά. τη να κάνω τώρα?

Δημοσ.

Αυτό λέω και ρωτώ..

Λες ότι από τα 800 πήγες στα 900. Πώς το έκανες αυτό; Δεν υπάρχει δυνατότητα για κάτι ενδιάμεσο; Μόνο 800, 900 και 1000; ( στο FSB Clock αναφέρομαι, έτσι; )

Ποιο ακριβώς είναι το μοντέλο της μητρικής σου;

Δημοσ.
Αυτό λέω και ρωτώ..

Λες ότι από τα 800 πήγες στα 900. Πώς το έκανες αυτό; Δεν υπάρχει δυνατότητα για κάτι ενδιάμεσο; Μόνο 800, 900 και 1000; ( στο FSB Clock αναφέρομαι, έτσι; )

όσο θέλω το πηγαίνω και 805 πάει, απλά εγώ το πήγα 900 και δούλευε κανονικά. αλλά είπα να το βάλω στα 100 και δεν άνοιγε ο υπολογιστής, μήπως θέλει μεγαλύτερη τάση ρεύματος

Δημοσ.

Ωραία μην ανεβαίνεις κατά 100 τότε, πάρ' το πιο χαλαρά το ζήτημα.

Το ότι στα 900 έκανε POST, δε σημαίνει ότι ήταν σταθερό.

Δημοσ.

δηλαδή να το πάω ανα 10? και όταν έρθει σε στάδιο να μην ανοίγει ο υπολογιστής να σταματήσω?

και για το Vcore απο πού το κάνουμε?, υπάρχει μια ρύθμιση άμα δεις στην εικόνα αλλά δεν με δίνει επιλογή να το αλλάξω

Δημοσ.

Χμμ.. έχω την εντύπωση πως έχεις δίκιο και πως δε σου δίνεται η δυνατότητα αλλαγής του Vcore.

Σε αυτήν την (σπάνια) περίπτωση, το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις με trial 'n' error το μέγιστο FSB στο οποίο θα είναι σταθερό το σύστημα και να μείνεις εκεί.

Πάντως η MSI έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια, όχι αστεία.

Δημοσ.
Χμμ.. έχω την εντύπωση πως έχεις δίκιο και πως δε σου δίνεται η δυνατότητα αλλαγής του Vcore.

Σε αυτήν την (σπάνια) περίπτωση, το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις με trial 'n' error το μέγιστο FSB στο οποίο θα είναι σταθερό το σύστημα και να μείνεις εκεί.

Πάντως η MSI έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια, όχι αστεία.

(trial 'n' error) με αυτό τη εννοείς? να ανεβάζω τα sfb και να δοκιμάζω με το prime95?

επίσης μετά την ram τί την κάνουμε? την αφήνουμε εκεί που είναι? και τέλος πώς θα αποθηκεύσω της ρυθμίσεις ΤΗΣ κάρτας γραφικών στο bios για να μην χρειάζεται κάθε φορά που θα μπαίνω στα windows να τα ρυθμίζω

Δημοσ.

Με το OCCT καλύτερα και να τσεκάρεις θερμοκρασίες παράλληλα.

Με τις μνήμες κάνεις το ίδιο. Καταλήγεις πρώτα στο τελικό FSB και ασχολείσαι με τις μνήμες μετά.

Το επόμενο που αναφέρεις σχετικά με την κάρτα γραφικών, δεν το 'πιασα.

Δημοσ.

με το ATIτοολ βρήκα μέγιστο που μπορεί να αποδώσει η κάρτα γραφικών μου (core 540 to 700 και memory 333 to 400) και θέλω να το αποθηκεύσω να παραμείνει με τα 700 και 400.

Δημοσ.

Άσε το ATiTool και πιάσε RivaTuner και FurMark.

Αν παίζει το RivaTuner θα δημιουργήσεις profiles για 3d περιβάλλον και θα tickάρεις την επιλογή να ξεκινά με το startup των windows.

Δημοσ.

οκ φίλε μου. τώρα έχω βάλει το fsb στα 990 αλλά το θέμα είναι ότι έπεσε το memory ελάχιστα, επίσης τσέκαρα το cpuz και στο memory είδα ότι έχει πάει στα 5:8, μάλλον εκείνο μετά θα το δούμε εε?

τώρα έβαλα το occt για μια ώρα να ελέγξει τον επεξεργαστή για μία ώρα. οι θερμοκρασίες είναι στα 65 περίπου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...