Προς το περιεχόμενο

Stock Voltage Athlon x4 620

Sotosgl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα:-D

Μιας και με το που πηρα τον επεξεργαστη εδω και κατι μηνες και ξενερωσα που δεν ξεκλειδωνει του τραβηξα ενα γερο Overclocking και το αφησα στην ησυχια του σημερα που με επιασε η βαρεμαρα και επαιζα με τις ρυθμισεις παρατηρησα κατι περιεργο...

Ο επεξεργαστης ειναι στα 2.6GHZ και ανοιγοντας και το menu της Bios αλλα και απο το CPU-Z και το OC Tuner ειδα οτι η στοκ ταση ειναι 1.416Volts ενω με το Overclocking στα 3.640 ειναι 1,576Volts.

Ερωτηση:Δικαιολογειται τοσο μεγαλη ταση χωρις O.C. ;

Λιγο που εψαξα στο νετ η στοκ ειναι στα 1,34Volts :fear:

Κανενας αλλος με αυτον τον επεξεργαστη να δωσει τα φωτα του;

1199630002.th.png

1199647.th.png

Δημοσ.

Γενικά η AMD το συνηθίζει να έχει παραπάνω default voltage στους επεξεργαστές της.

Συγκεκριμένα και ο δικός μου 620 είχε 1.41 default με το οποίο έπαιζε μέχρι και 3.2 GHZ.

Εγώ τον δουλεύω στην κανονική του συχνότητα (2.6 GHZ) με τάση όμως 1.15 Volt για 3 μήνες χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και με αισθητά καλύτερη θερμοκρασία και πολύ χαμηλότερη κατανάλωση σε load.

Δημοσ.

Σε propus φιλου μου, το cpu-z εδειχνε 6ΜΒ L3 υστερα απο επιχειρηση ξεκλειδωματος. Να ηταν σωστο αραγε;

---------- Προσθήκη στις 16:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:41 ----------

Και κατι ακομα, υστερα απο το ξεκλειδωμα, το core-temp δεν εδειχνε θερμοκρασια. Μηπως υπαρχει καποιο προγραμμα που να υποστηριζει ξεκλειδωτους amd;

Δημοσ.

Λες να ανεβαζει την θερμοκρασια η ενεργοποιηση της L3; Αυτο προβληματιζει τον φιλο μου περισσοτερο.

Δημοσ.

Παιδες αν ηταν ξεκλειδωτος ο επεξεργαστης θα ειχα 6MB L3 cache memory επιπλεον,αυτο γινοταν στους πρωτους επεξεργαστες που ηταν Propus και ουσιαστικα γινοταν ο 620...Phenom .

Μαλιστα επειδη εκανα αναβαθμιση και σε ενα φιλαρακι με τον αλλον 620 με σκοπο να του τον καβατζωσω-κανουμε τραμπα αν ηταν propus στην τελικη (εις γνωση του αφου δεν

ενδιαφερεται για OC αυτος) αλλα παρολες τις προτροπες μου στο Eshop και στο Πλαισιο οτι τον ηθελα μονο αν εγραφε Propus πανω στον επεξεργαστη με γειωσαν κανονικα.

Εμενα ειναι η Deneb εκδοση οποτε ανθρακες ο θυσαυρος.

Απλα ξενερωνω με τετοια ταση μου σκανε και κατι 110€ για λογαριασμους και γιαυτο οταν πηρα την αποφαση να ριξω την συχνοτητα παρατηρησα οτι η διαφορα ειναι μονο 0,16 Volts τα Safe ορια που λενε για τον 620 ειναι 1.50V αλλα δεν ειχα κανενα προβλημα μεχρι τωρα(για ποσο ακομα ειναι το θεμα ;) ).

Θα κανω undervoltage και βλεπουμε

Btw το να ρυθμισω την παροχη ενεργειας στο PC για εξοικονομηση ενεργειας ουτε που το σκεφτομαι γιατι ο επεξεργαστης βαρουσε κατι 700Mhz και με το ζορι εκανα browsing στην Αλεπου της Φωτιας παρολο που και καλα οταν χρειαζοταν ισχυ θα εδινε το 100%.

Δημοσ.
Απλα ξενερωνω με τετοια ταση μου σκανε και κατι 110€ για λογαριασμους και γιαυτο οταν πηρα την αποφαση να ριξω την συχνοτητα παρατηρησα οτι η διαφορα ειναι μονο 0,16 Volts τα Safe ορια που λενε για τον 620 ειναι 1.50V αλλα δεν ειχα κανενα προβλημα μεχρι τωρα(για ποσο ακομα ειναι το θεμα ;) ).

Btw το να ρυθμισω την παροχη ενεργειας στο PC για εξοικονομηση ενεργειας ουτε που το σκεφτομαι γιατι ο επεξεργαστης βαρουσε κατι 700Mhz και με το ζορι εκανα browsing στην Αλεπου της Φωτιας παρολο που και καλα οταν χρειαζοταν ισχυ θα εδινε το 100%.

εγω να σου πω...., δεν σε καταλαβαινω!

απο την μια παραπονιεσαι για τους λογαριασμους και απο την αλλη θες το μηχανημα στην τσιτα! αποφασισε πρωτα τι θες εσυ και μετα ρυθμισε το μηχανημα σου κατα τις αναγκες σου!

το CnQ αυτη την δουλεια ειναι προγραμματισμενο να κανει! να ριχνει τα ρολογια και τις τασεις οταν δεν χρειαζεται ισχυς. αν δεν το θες, το απενεργοποιεις!!

οσο για το σερφαρισμα του φιφη, δε νομιζω οτι φταιει ο επεξεργαστης σου. γιατι ριχνεις το φταιξιμο αμεσως εκει? εγω σερφαρω με athlon Ι 4000x2 και CnQ ενεργοποιημενο, που τον ριχνει στo 1 ghz, και παει σφαιρα ο φιφης! δε νομιζω, ο 620χ4 στα 700 mhz, να μην σηκωνει τον φιφη.......!!!

Δημοσ.

Nαι κι εμένα περίεργο μου ακούγεται αυτό... O 965 πέφτει στα 800 και όλα ρολόι, ακόμη και σε 1080p απλά δεν ιδρώνει... Κάτι παίζει...

Δημοσ.
εγω να σου πω...., δεν σε καταλαβαινω!

απο την μια παραπονιεσαι για τους λογαριασμους και απο την αλλη θες το μηχανημα στην τσιτα! αποφασισε πρωτα τι θες εσυ και μετα ρυθμισε το μηχανημα σου κατα τις αναγκες σου!

Ok μαθε να διαβαζεις και μετα ισως μπορουμε να κανουμε κουβεντα:X

Οταν λεω οτι το μηχανημα το ειχα στην τσιτα συνεχεια αλλα ξενερωσα με τους λογαριασμους σε ενα σπιτι που δουλευει μονο το PC και θελω να γυρισω σε οτι πιο οικονομικο υπαρχει τι δεν καταλαβαινεις;

Το Cool and Quiet που λες το εχω στο enable και στο Auto συνεχεια και τι με αυτο;

Καθε φορα που το τσεκαρω στα 2600 δουλευει αν αφησω το Pc τελειως μονο του χωρις εφαρμογες στο Backround θα μπει στην αναμονη στο 5λεπτο.

το CnQ αυτη την δουλεια ειναι προγραμματισμενο να κανει! να ριχνει τα ρολογια και τις τασεις οταν δεν χρειαζεται ισχυς. αν δεν το θες, το απενεργοποιεις!!

Σωπα ρε!Σοβαρα;Κοιτα τι μαθαινει κανεις!:confused:

Διαβασες τα προηγουμενα posts ή βαριοσουν;

Με το CnQ BBQ ή οπως αλλιως χαριτωμενα θες να το πεις μου εβγαζε τα 1.42Volts σε Idle.

οσο για το σερφαρισμα του φιφη, δε νομιζω οτι φταιει ο επεξεργαστης σου. γιατι ριχνεις το φταιξιμο αμεσως εκει? εγω σερφαρω με athlon Ι 4000x2 και CnQ ενεργοποιημενο, που τον ριχνει στo 1 ghz, και παει σφαιρα ο φιφης! δε νομιζω, ο 620χ4 στα 700 mhz, να μην σηκωνει τον φιφη.......!!!

Μπορεις να καταλαβεις την διαφορα του Browsing σε 3600 με το 2600 και το 700 με παραλληλη πτωση και στις μνημες ειδικα σε σελιδες με βαρια Flash;Δεν μιλαω για Blogs και Facebook...

BTW o τιτλος του Thread ειναι:

Stock Voltage Athlon x4 620

Αν δεν θελετε ή δεν μπορειτε να βοηθησετε ή να κατανοησετε τι γραφω ή δεν εχετε τον ιδιο επεξεργαστη Plz ουστ!

Δημοσ.

επειδη γινεσαι πολυ εριστικος, σταματαω να ασχολουμαι με το θεμα σου.

αφου τα ξερεις ολα, γιατι δεν λυνεις το "προβλημα" σου μονος σου?

Δημοσ.
Γενικά η AMD το συνηθίζει να έχει παραπάνω default voltage στους επεξεργαστές της.

Συγκεκριμένα και ο δικός μου 620 είχε 1.41 default με το οποίο έπαιζε μέχρι και 3.2 GHZ.

Εγώ τον δουλεύω στην κανονική του συχνότητα (2.6 GHZ) με τάση όμως 1.15 Volt για 3 μήνες χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και με αισθητά καλύτερη θερμοκρασία και πολύ χαμηλότερη κατανάλωση σε load.

επειδη γινεσαι πολυ εριστικος, σταματαω να ασχολουμαι με το θεμα σου.

αφου τα ξερεις ολα, γιατι δεν λυνεις το "προβλημα" σου μονος σου?

Και που σχολιασες τι καταλαβες;Βοηθησες σε τιποτα;Τα αυτονοητα ειπες.

Μου ελυσε την απορια-"προβλημα"(οπως λες)στο πρωτο κιολας post του ο shikal και τον ευχαριστω,οτι δουλευει και στα 1.15Volts μη χανοντας σε αποδοση.

Τωρα ολα τα αλλα ειναι Offtopic και απαντησα,μιας και τα Trolls(καλη ωρα) εκαναν παρτυ εδω μεσα!

Καλη συνεχεια!:mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...