Προς το περιεχόμενο

Αγοροπωλησίες μεταξύ ιδιωτών!!!

gkp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς να με ενημερώσει αν γνωρίζει πόσο νόμιμες είναι οι αγοροπωλησίες μεταξύ ιδιωτών;

π.χ. Ας υποθέσουμε ότι εγώ ο 'ΠΡΩΤΟΣ" αγοράζω έναν τηλέφωνο από το κατάστημα "Μαγαζί" με νόμιμη απόδειξη αγοράς.

Ο πρώτος αποφασίζει μετά από 1 μήνα να πουλήσει το προϊόν στον Κώστα δηλαδή στον "ΔΕΥΤΕΡΟ".

1) Πόσο νόμιμο είναι αυτό;

2) Αν το τηλέφωνο χαλάσει και ο "Δεύτερος" πάει στο "Μαγαζί" να του το επισκευάσουν το "μαγαζί" τον καλύπτει;

3) Αν τελικά το τηλέφωνο δεν φτιαχτεί και αποφασίσει το "μαγαζί" να του δώσει πιστωτικό σε ποιανού το όνομα πρέπει να κοπεί; Στου πρώτου ή του Δεύτερου;

Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει και είναι σίγουρος νομικά θα του ήμουν υπόχρεος γιατί έχω μπει σε περιπέτειες.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Κανονικά πρέπει το μαγαζί να στο φτιάξει/αντικαταστήσει.

Αν πρόκειται για πιστωτικό,αγοράζεις επί τόπου κάτι παραμφερές και στα ίδια λ7,μην περιμένεις πιστωτικά και τέτοια.

Σε δικιά μου ανάλογη περίπτωση,είχα αγοράσει από φίλο εδώ μέσα έναν σκληρό δίσκο με ονομαστική απόδειξη.

Όταν χάλασε μέσα στην εγγύηση τον πήγα και μου δώσανε άλλον και επειδή δεν είχαν τον ίδιο,μου δώσανε μεγαλύτερο.

Όμως η τιμή αγοράς σε σχέση με την τιμολογιακή απαξίωση ήταν της τάξης των 10€ (από 120 που τον είχα αγοράσει...),κόψανε και πιστωτικό,το οποίο και τους είπα να το κόψουν στο όνομα του φίλου απ' όπου τον αγόρασα.

Με κίνδυνο να θεωρηθώ μλκς...:P

Δημοσ.
Κανονικά πρέπει το μαγαζί να στο φτιάξει/αντικαταστήσει.

Αν πρόκειται για πιστωτικό,αγοράζεις επί τόπου κάτι παραμφερές και στα ίδια λ7,μην περιμένεις πιστωτικά και τέτοια.

Σε δικιά μου ανάλογη περίπτωση,είχα αγοράσει από φίλο εδώ μέσα έναν σκληρό δίσκο με ονομαστική απόδειξη.

Όταν χάλασε μέσα στην εγγύηση τον πήγα και μου δώσανε άλλον και επειδή δεν είχαν τον ίδιο,μου δώσανε μεγαλύτερο.

Όμως η τιμή αγοράς σε σχέση με την τιμολογιακή απαξίωση ήταν της τάξης των 10€ (από 120 που τον είχα αγοράσει...),κόψανε και πιστωτικό,το οποίο και τους είπα να το κόψουν στο όνομα του φίλου απ' όπου τον αγόρασα.

Με κίνδυνο να θεωρηθώ μλκς...:P

Αυτο ομως ειναι και το νομιμο, διοτι το μαγαζι δεν ειχε δοσοληψιες με εσενα, οποτε λογιστικα δεν μπορουσε να σου κοψει πιστωτικο.

Οσον αφορα τις παραπανω ερωτησεις:

1. Παρανομο δεν ειναι, αλλα δεν θεωρειται και αγοροπωλησια. Δεν ξερω το κατα ποσο μπορει σαν ιδωτης καποιος να βγαλει με το ΑΦΜ του αποδειξη πωλησης, και να την χρησιμοποιησει νομιμα.

2. Η εγγυηση ισχυει κανονικα, δεν ειναι αναγκη να αναφερεις οτι εχει πλεον αγοιραστει απο εσενα, μιας και αφου δεν εχεις καποιο επισημο χαρι αγορας, για την εταιρια, ανηκει ακομη στον πρωτο πελατη.

3. Οπως ειπα και πριν, στον πελατη το δικο της. Ακομη και αν ησουν νομιμα (οχι οτι εισαι παρανομος, αλλα με καποιο επισημο χαρτι βρε παιδι μου), αγοραστης, τοτε ο πρωτος πελατης θα επρεπε να γινει κατι σαν μεσαζων καταστημα, οπου εσυ θα του πας το χαλασμενο τηλ., και αυτος θα το στειλει στην εταιρια, και αντιστοιχα, αυτος θα παρει το πιστωτικο, και θα σου το παραδωσει.

Δημοσ.
Αυτο ομως ειναι και το νομιμο, διοτι το μαγαζι δεν ειχε δοσοληψιες με εσενα, οποτε λογιστικα δεν μπορουσε να σου κοψει πιστωτικο.

Οσον αφορα τις παραπανω ερωτησεις:

1. Παρανομο δεν ειναι, αλλα δεν θεωρειται και αγοροπωλησια. Δεν ξερω το κατα ποσο μπορει σαν ιδωτης καποιος να βγαλει με το ΑΦΜ του αποδειξη πωλησης, και να την χρησιμοποιησει νομιμα.

2. Η εγγυηση ισχυει κανονικα, δεν ειναι αναγκη να αναφερεις οτι εχει πλεον αγοιραστει απο εσενα, μιας και αφου δεν εχεις καποιο επισημο χαρι αγορας, για την εταιρια, ανηκει ακομη στον πρωτο πελατη.

3. Οπως ειπα και πριν, στον πελατη το δικο της. Ακομη και αν ησουν νομιμα (οχι οτι εισαι παρανομος, αλλα με καποιο επισημο χαρτι βρε παιδι μου), αγοραστης, τοτε ο πρωτος πελατης θα επρεπε να γινει κατι σαν μεσαζων καταστημα, οπου εσυ θα του πας το χαλασμενο τηλ., και αυτος θα το στειλει στην εταιρια, και αντιστοιχα, αυτος θα παρει το πιστωτικο, και θα σου το παραδωσει.

Από τα παραπάνω συμπεραίνω ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε μεταχειρισμένα προϊόντα ακόμα και αν έχουμε την απόδειξη αγοράς γιατί σε περίπτωση που χαλάσει και κοπεί κάποιο πιστωτικό (σαν την δική μου περίπτωση) τότε πρέπει να βρεις τον πωλητή που μπορεί να είναι αδύνατος...

Είσαι σίγουρος για αυτά που γράφεις?

Δημοσ.

Όόόλα αυτά στην περίπτωση της ονομαστικής απόδειξης,έτσι;

Άμα πρόκειται για σκέτη απόδειξη (πως λέμε σκέτο από γκιουβέτσι; ),σιγά μην έχουν σκανάρει ίριδα για ταυτοποίηση.:P

Στην περίπτωση του τιμολογίου πρέπει να έρθεις σε επαφή με τον πωλητή να τρέξει αυτός.

Υποθέτω ότι αυτό ήταν προϋπόθεση αναγκαίας και ικανής συνθήκης αγοράς,σωστά;

@Πατριώτ:Ο φίλος που μου το πούλησε,όταν του ανέφερα το γεγονός γέλασε και μου είπε "ρε,δεν ψώνιζες κανα χαρτί,κανα μελάνι,δεν τρέχει τπτ" και αυτό είναι επακόλουθο της πώλησης.Δηλαδή άμα αυτό που αγοράσεις το πουλήσεις παραπάνω ύστερα,θα ψάχνεις τον αρχικό αγοραστή να τον κεράσεις ένα τελάρο μπύρες;:whistle:Όχι βέββαια.

Κοίτα,εγώ μπορεί να ζημιώθηκα εκούσια ένα δεκαρικάκι,αλλά και στα μετέπειτα παζάρια μαζί του είχα καλύτερες αποδόδεις,αλλά και στην προτεραιότητα,που την κέρδισε η συμπεριφορά μου.Καθότι

>δεν είναι το χρήμα το παν στη ζωή

υπάρχουν και οι επιταγές.:P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...