Προς το περιεχόμενο

[solved]Opi.gr κατοχύρωση προγράμματος

Xdanger

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

νομίζω αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία σου από τη στιγμή της δημιουργίας...

έχεις κάποιες ιδιαίτερες ανάγκες και το ρωτάς;

Δημοσ.

φτιαχνω ενα custom προγραμμα για εναν πελατη μου και μου ειπε οτι δεν τον νοιαζει η αποκλειστικοτητα και ετσι σκευτομαι να το δωσω και σε αλλα ατομα του χωρου.

δεν με νοιαζει τοσο να προστατευσω το προγραμμα απο την πειρατεια αλλα αν βγαλει καποιος ενα προγραμμα που να εχει το ιδιο ονομα με το δικο μου και το κατωχυρωσει να μην με τρεχει να αλλαζω ονοματα,websites κτλ.

Δημοσ.
Μπορεί ιδιώτης να κατοχυρώσει το πρόγραμμα του?

Τι απαιτείτε, και τι κόστος έχει?

νομίζω αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία σου από τη στιγμή της δημιουργίας...

έχεις κάποιες ιδιαίτερες ανάγκες και το ρωτάς;

Νομίζω ότι ο natural_sgf έχει δίκιο. Βέβαια, υπάρχει πάντα το θέμα του πώς θα το αποδείξεις αυτό εάν εμφανιστεί κάποιος άλλος με το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα.

Γενικότερα, για έργα λογισμικού open source, μπορείς να ανοίξεις ένα project στο sourceforge.

Γενικά, για μουσική (και όχι μόνο) θυμάμαι αμυδρά ότι μπορείς να καταθέσεις το έργο σου στην Εθνική Πινακοθήκη (χωρίς να είμαι σίγουρος και χωρίς να ξέρω ακριβή διαδικασία). Υποθέτω και στο λογισμικό μπορεί να καταθέσεις (πχ) σε εκτύπωση τον κώδικα.

Φυσικά, για να είσαι βέβαιος θα πρότεινα να αποτανθείς σε κάποιον δικηγόρο. :-)

Δημοσ.

η ποιο απλη διαδικασια ειναι η αποστολη του προγραμματος με συστημενη αποστολη στον εαυτο μας και κραταμε την αποδειξη αποστολης σαν αποδεικτικο ημερομηνιας.

μπορει να χρησιμοποιηθει σε δικαστηριο

Δημοσ.
η ποιο απλη διαδικασια ειναι η αποστολη του προγραμματος με συστημενη αποστολη στον εαυτο μας και κραταμε την αποδειξη αποστολης σαν αποδεικτικο ημερομηνιας.

μπορει να χρησιμοποιηθει σε δικαστηριο

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, αλλά φαντάζομαι ότι στην περίπτωση αυτή πρέπει να κρατήσεις ως "κόρη οφθαλμού" και τον ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ φάκελο (συστημένο) που θα στείλεις+λάβεις με τον κώδικα μέσα!!!

Δεν είναι απλούστερη η λύση της Εθνικής Πινακοθήκης (και δεν σε κατοχυρώνει και περισσότερο);

Δημοσ.

δεν βρηκα καμια πληροφορια για κατωχηρωση στην εθ. πιν. αλλα δεν με χαλαει και το συστημενο απο την στιγμη που αν φαω μυνηση θα μπορω να το χρησιμοποιησω στο δικαστηριο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...