Προς το περιεχόμενο

sata3 ή usb3;

x_revenge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω καινουριο σκληρο δισκου με 1 τερα χωρητικοτητα, μιας και η μητρικη μου υποστηριζει και τις 2 αυτες καινουριες τεχνολογιες και θελω την αποψη καποιου πιο ειδικου για το τι θα ηταν καλυτερο

κατ'αρχας αγοραζω μονο WD, εψαξα στο google για ταχυτητες των καινουριων σκληρων της αλλα βρηκα μονο benchmark και αλλα τετοια που δε με νοιαζουν, αυτο που με νοιαζει ειναι η αληθινη ταχυτητα, οχι η θεωριτικη, αυτο που διαβασα ομως ειναι οτι το SATA3 δεν αξιζει γιατι δεν εχει διαφορα στην αποδοση του σκληρου, εκτως απο το θεωρητικο επιπεδο (και καλα 600 μεγα το δευτερολεπτο) δε ξερω κατα ποσο ισχυει απλα λεω οτι διαβασα, παρ'ολα αυτα διαβασα καλα λογια για το usb3

αυτο που εχω βαλει στο ματι και μαλον θα αγορασω ειναι αυτο:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/External-Hard-Disc-Drives/Western-Digital-My-Book-3-0-1TB-USB-3-0-External-HDD-Black-3-5inches-WDBAAK0010HCH.htm

εχετε να μου προτεινετε κατι/συμβουλες η να παω να το παρω; θελω περισσοτερο χωρο αμεσα γιατι μου εχουν μεινει μονο καμια 20 γιγα σ'αυτον το δισκο ουτε καν χωρος για backups του system restore

• Super Moderators
Δημοσ.

το θέμα είναι αν θες να έχεις εξωτερικό δίσκο ή όχι και πόσα χρήματα μπορείς να δώσεις...

η ταχύτητα που θα έχει ο εξωτερικός σκληρός σε usb3.0 περιορίζεται από την ταχύτητα του δίσκου και όχι από τους usb όπως γινόταν με το usb2.0

Δημοσ.

δε με χαλαει οτι να'ναι αρκει να ειναι

μια ερωτηση, η ταχυτητα ενος usb3 εξωτερικου δισκου θα εχει σημασια μονο αν γραφεις δεδομενα μεσω της συνδεσης αυτης ετσι; αρα αν θες να αντιγραψεις αρχεια που ειναι πανω στον εξωτερικο δισκο ξανα παλι στον εξωτερικο δισκο η αν για παραδειγμα κανεις unrar κατι που ειναι πανω στον εξ. σκληρο ποσο γρηγορο θα ειναι; φανταζομαι βεβαι αν κανεις unrar απο τον εσ. δισκο και διαλεξεις τοποθεσια που βρισκεται στον εξ. δισκο η ταχυτητα θα ειναι η κανονικη του εξ. δισκου...μπορει και οχι βεβαια δε ξερω τι παιζεται με αυτο το θεμα

αλλα οπως και να εχει μαλλον θα παρω τον εξ. δισκο

• Super Moderators
Δημοσ.

η ταχύτητα του usb3.0 εξωτερικού βασίζεται πάνω στο αν είναι γρήγορος ο εξωτερικός σκληρός, ο εσωτερικός σκληρός και αν η μητρική υποστηρίζει usb3.0

κοινώς δεν πρόκειται να δεις μεγαλύτερες ταχύτητες από το να είχες τον δίσκο ως εσωτερικό...

Δημοσ.

βασικα δε ξερω αν αξιζει usb 3.0 καν, δε νομιζω να εχει και πολυ μεγαλη διαφορα απο το 2.0 στις κανονικες μεταφορες, και δε μπορω να βρω και πουθενα και κανα τεστ στο ιντερνετ, ολα ειναι benchmark με προγραμματα που τεσταρουν το ποσο γρηγορο ειναι κατι και δινουν ενα σκορ και νταξει, κανεις δεν καθετε να σου πει 'πηρα ενα αρχειο 10 gb απο τον υπολογιστη μου και το εβαλα στο δισκο, η ταχυτητα πηγενε απο χ μεχρι y mb/s'...

δε ξερω αρχιζω να σκεφτομαι να παρω με 2.0

Δημοσ.
e-sata και firewire ειναι νεκρα, κανενας δεν εχει τετοια

Για την e-sata θύρα μάλλον κάποιο λάθος κάνεις μια και τα περισσότερα σύγχρονα μοντέλα μητρικών έχουν ενσωματωμένη (s1156, s1366 κ.τ.λ.). Έχεις δοκιμάσει ποτέ μεταφορά αρχείων μέσω e-sata? Πίστεψέ με θα εκπλαγείς...

Δημοσ.
e-sata και firewire ειναι νεκρα, κανενας δεν εχει τετοια

ειναι το e-sata νεκρο?απο πότε?βρες εναν σκληρο με e-sata και θα ξεχασεις τι εστι Usb 2.0

Δημοσ.
με το usb 3.0 πάντως ουσιαστικά είναι νεκρό...

Προφανώς τα πράγματα προς τα εκεί θα πάνε. Αλλά με τις τιμές που έχουν σήμερα τα external cases και οι κάρτες pci/pci-x με θύρα USB 3 έχουμε δρόμο ακόμα...

Δημοσ.

η αληθεια ειναι πως αυτη τη σιτγμη με εχετε χασει και αλυθεια δεν εχω ιδεα τι να παρω...

λοιπον, ειναι απλο, τι δινει τη μεγαλυτερη αποδοση σε σχεση με την τιμη του; usb 2, usb 3, e-sata, κατι αλλο;

και πως να ξερω αν υποστηριζει ο Υ/Η μου e-sata/τι χρειαζομαι για να δουλεψει; εχω την μητρικη asus p6x58 D Premium, αφου υποστηριζει τα αλλα πιστευω πως θα υποστηριζει τα παντα αλλα κατσε να ρωτησω καλυτερα...και επισης ποσο μεγαλη ειναι η διαφορα μεταξυ usb 2.0/e-sata;

Δημοσ.
...και επισης ποσο μεγαλη ειναι η διαφορα μεταξυ usb 2.0/e-sata;

Ξέχνα σε πρώτη φάση την USB 2.0. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ταχύτητας σε σχέση με την e-SATA...

• Super Moderators
Δημοσ.

μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με την τιμή τους έχουν οι εσωτερικοί, τέλος... :P

Δημοσ.

Στην πράξη λοιπόν, με πολύ λίγες δοκιμές γιατί η χρήση των υπολογιστών μου είναι άλλη, ΤΟ USB 3,0 αν καο 5,0 GBPS είναι πιο γρήγορο για οτιδήποτε σε σχεση με SATA 6,0 (δίσκος WD1002) και στις δύο περιπτώσεις. Αρχείο 10GB μεταφέρθει σε χρόνο 120 δευτερ. και στις 2 περιπτώσεις σε περίπτωση λειτουργικού το usb ήταν πιο responsive...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...