Nidoc Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Αγαπητοί φίλοι, Σκέφτομαι να αγοράσω έναν media player (μάλλον τον e-great, ή με εσωτερικό ή εξωτερικό δίσκο δεν έχω καταλήξει ακόμη). Ο σκοπός μου είναι να πάρω όλα τα DVDs των παιδιών μου (τα οποία καταλαβαίνετε δεν παίζουν διότι τα τρίβουν,τα ξύνουν και γενικώς τα έχουν διαλύσει) και να τα περάσω στον player, οπότε θα παίζουν από εκεί και θα απαλλαγώ από τα DVD. Το θέμα είναι αν αυτό γίνεται διότι με τα αρχεία DVD και γενικώς video είμαι άσχετος. Βρήκα ένα software το OJOsoft DVD Ripper που μπορεί να μετατρέψει τα DVD σε διάφορα formats και μου φάνηκε καλό το Matroska. Αυτό που σκέφτομαι είναι εφικτό? Μήπως έχετε άλλη συμβουλή? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια
bluesattack Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Παντως η σκεψη μια χαρα ειναι,απλως θελει λιγο ψαξιμο υποθετω στην επιλογη του format (matroska, avi ,κλπ )/προγραμματος, ωστε το ριπαρισμα να ειναι γρηγορο και one click υποθεση (υποτιτλοι ενσωματωμενοι κλπ ), ποσο μαλλον οταν δεν θα υπαρχουν ιδιαιτερες απαιτησεις (απο τα παιδια, εκτος αν ο player χρησιμευσει και στον πατερα ), και στην επιλογη του player,γιατι πιθανοτατα μπορεις να κανεις δουλεια σου και με εναν πιο φθηνο (αν τιθεται τετοιο θεμα )απο τις κλασσικες επιλογες , οταν δεν θα εχεις να κανεις με βαρια αρχεια. Υποθετω δεν υπαρχει καποιο player σπιτι που να διαθετει (καμμια ξεχασμενη απο την αχρηστια ) usb θυρα που μπορουμε να εκμεταλλευτουμε ..Επισης αν στο μελλον εχει προγραμματιστει αγορα καποιου bd player πχ, ισως μπορουν να συνδυαστουν και τα δυο και να αποφευχθουν εξτρα εξοδα.
Nidoc Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, Αρχικά, μόλις τώρα συνειδητοποίησα την ημερομηνία εγγραφής μου στο forum και ζαλίστικα...2001,έχω καιρό βέβαια να δημοσιεύσω αλλά περίπου σαν χθές μου φάνηκε η τελευταία φορά...¨) Τελικά πήρα τον egreat με εσωτερικό δίσκο και έβαλα έναν WD Green 1Τ. Έχω και ένα PS3 το οποίο παίζει τουλάχιστον avi (θεωρητικά θα μπορούσα να γλυτώσω την αγορά του egreat),αλλά το θέμα είναι ότι στις μετακινήσεις το PS3 είναι άβολο,ενώ to media player εξαιρετικά βολικό λόγω μεγέθους,οπότε αντί να κουβαλάω την πραμάτια τους με Barbie,ice age κτλπ θα κουβαλάω το mp. Σε ότι αφορά στις μετατροπές, το mkv θέλει απελπιστικό χρόνο (πάνω από 2ώρες με το δικό μου αρχαιολογικής αξίας σύστημα με P4T533C και 4Gb RAM...σαν διάολος πάει βέβαια αλλά είναι πίσω),η εικόνα όμως είναι εξαιρετική σε FullHD. Τώρα δοκιμάζω μετατροπή σε avi,θα συγκρίνω χρόνους κλπ και θα επανέλθω.... ---------- Προσθήκη στις 07:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 05:57 ---------- Το avi δεν παίζει στην τηλεόραση...δεν φαίνεται τίποτα...μάλλον δικό μου το λάθος...γιατί όμως?Το υποστηρίζει ως format...μάλλον το profile του avi είναι λάθος κατά τη μετατροπή, ήταν Windows Media Player...δεν πειράζει που σας ενημερώνω για τις εξελίξεις?
bluesattack Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 ...δεν πειράζει που σας ενημερώνω για τις εξελίξεις? Αντιθετως , οι εντυπωσεις και οι επιλυσεις τυχον προβληματων παντα βοηθουν καποιον αλλο. Με γεια το μηχανακι, σταθερη αξια.
Nidoc Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Νομίζω ότι βρήκα ένα ρυθμό... Αρχικά φέρνω τα DVD στο σκληρό με το DVD Decrypter αφού πρώτα από τα tools στην επιλογή file mode/file splitting επιλέξω none ώστε να προκύπτει μόνο ένα αρχείο, το οποίο μετά με το OJOsoft DVD Ripper το μετατρέπω στον σκληρό του media player σε mkv με προσοχή πάντα η γλώσσα μετατροπής να είναι Ελληνικά. Τα χτυπημένα DVD το DVD Decrypter μέχρι ένα σημείο μπορεί να τα διορθώσει προσπερνώντας τα χτυπημένα αρχεία. Αυτό βέβαια μέχρι ένα βαθμό, διότι σε αρκετές περιπτώσεις μεγάλο ποσοστό της ταινίας είναι χτυπημένη οπότε το δισκάκι πάει στα σκουπίδια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.