Προς το περιεχόμενο

Παράξενος θόρυβος κατα την εκκίνηση του pc!

zvarthangalos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

O υπολογιστής εχει δεν εχει ενα τρίμηνο που τον αγόρασα χθές που τον άνοιξα (εκκίνηση) πρός μεγάλη μου έκπληξη άκουσα εναν παράξενο θόρυβο κατι σαν μουγκρητό για ενα δυο λεπτα περίπου και μετα έστρωσε, (το έκανε και σήμερα για δέυτερη φορά) το πρώτο πράγμμα που παει στο μυαλό μου ειναι η μαμά ψήκτρα του επεξεργαστή ΑΜD η τουλάχιστον σε κάποιο απο τα ανεμιστήρια. (Θέλλω να επισημάνω πως εδώ και τέσσερις, πέντε ημέρες εχω το pc κλειστό κατα την διάρκεια της μέρας και το ανοίγω μονο το βράδυ, αν μπορέι αυτό κατι να λέει) :mad:

Operating System Microsoft Windows 7 Ultimate 64bit.

CPU Type QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 3200 MHz (16 x 200).

Motherboard Chipset AMD GIGABYTE 790FXΤΑ,UD5 AMD K10.

Δημοσ.

Ανοιξε το κουτι και προσπαθησε να εντοπισεις τον θορυβο.Το να λες κανει το pc μου ενα θορυβο που μαλλον ειναι αυτο δε λεει κατι.....

Δημοσ.

Έλεγξε τις βίδες του τροφοδοτικού να είναι καλά βιδωμένες.

Έπειτα δες το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού , επεξεργαστή καθώς και ότι άλλο ανεμιστηράκι έχεις.

Δημοσ.

επίσης μπορεί να μην έχει τοποθετηθεί καλά η ψήκτρα πανό στον επεξεργαστή και να ο κάνει,

Δημοσ.

Το χειρότερο που μπορώ να σκεφτώ είναι κάποιο καλώδιο να ακουμπάει στον ανεμηστίρα της ψύκτρας του επεξεργαστή.

Δεν χάνεις τίποτα να το ανοίξεις.

Δημοσ.

Ολα είναι βιδωμένα σωστά το τροφοδοτικό η ψήκτρα ο σκληρός (μου τό κανε και σήμερα)άνοιξα το κουτι και δεν έβγαλα συμπέρασμα απο που πηγάζει αυτός ο θόρυβος (που όπως ήπαμε δεν ειναι συνεχόμενος σε 2,3 λεπτά σταματάει) αυτες τις μέρες περιμένω την άφτερ μάρκετ ψήκτρα οποτε θα δούμε αν φταίει η οχι.

Δημοσ.

Έχεις το ίδιο πρόβλημα με έναν φίλο μου.

(δεν στο προτείνω να το κάνεις αλλά από ότι είδα πιάνει για να καταλάβεις ότι δεν είναι τίποτα)

Κοπανάς από τα πλάγια τον πύργο(όχι από την μεριά της mobo) μια όχι δυνατή σφαλιάρα. Θα δείς ότι θα σταματίσει.

Δημοσ.

(δεν στο προτείνω να το κάνεις αλλά από ότι είδα πιάνει για να καταλάβεις ότι δεν είναι τίποτα)

Κοπανάς από τα πλάγια τον πύργο(όχι από την μεριά της mobo) μια όχι δυνατή σφαλιάρα. Θα δείς ότι θα σταματίσει.

Συγνώμη spiro loui τι υπονοείς οτι ο AMD μου είναι για σφαλιάρες? :lol:

Δημοσ.

...μήπως δε θυμάσαι καλά; Μήπως ο φίλος σου μιλούσε για τη γυναίκα/γκόμενα του και γκρίνια όλη την ώρα;

zvarthangalos, εγώ πιστεύω πως απλά κάποιο gremlin στο μηχάνημά σου, κοιμάται τις ώρες που εσύ πας ν' ανοίξεις το pc και τα παίρνει κρανίο.

Δημοσ.

Αποσυνδέεις όλα τα ανεμιστήρια του κουτιού...αν δεν φταίει αυτά κρατάς το stock cooler για 2-3 δευτερόλεπτα μήπως φταίει και αυτό. Επειτα κάνεις το ίδιο στην κάρτα γραφικών.

Αν τίποτα από αυτά δεν κάνει θόρυβο καταλήγεις στο ότι φταίει το τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Νομιζω οτι αυτο δεν ειναι τιποτα ανησυχητικο

Μου το εκανε και μενα απο τοτε που αλλαξα καρτα γραφικων

Οταν ανοιγει μαλλον δουλευουν πιο γρηφορα οι ανεμηστηρες και μετα μολις αρχισει επανερχονται στις κανονικες στροφες

Δημοσ.
Συγνώμη spiro loui τι υπονοείς οτι ο AMD μου είναι για σφαλιάρες? :lol:

Μάλλον, πάντος θα στρώσει, αυτό είναι το μονο σίγουρο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...