Προς το περιεχόμενο

εξωτ. seagate 1.5T ξαφνικο προβλημα και εγγυηση

clockwork

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειχα παρει αυτον τον δισκο πριν 2 μηνες περιπου που ειχε βγαλει προσφορα το multirama στα 79 ευρω. Ο δισκος ειναι ακομα με την ζελατινα πανω του, παντα με ασφαλη καταργηση, ανοιχτος μονο οταν ηθελα να μεταφερω αρχεια (σαν αποθηκη τον πηρα και οχι για να ανοιγω αρχεια απο αυτον), ζητημα να ηταν στο ρευμα πανω απο 10-15 ωρες σε αυτους τους 2 μηνες. Σημερα το πρωι που τον εβαλα ακουγονταν ενα "κριτς-κρατς" παρατεταμενα για 10 δευτερολεπτα και σταματουσε για πεντε λεπτα, μετα παλι τα ιδια. Τον εβγαλα απο to usb, ρευμα, τιποτα.

Τελος παντων, παω να τον σηκωσω, και συμπεριφερεται σαν να εχει εναν μαγνητη μεσα του που αλλαζει πολους, αλλαζει το βαρος του δηλαδη απο μερια σε μερια. ελπιζω να το εξηγησα καλα.

Τωρα κανω back up τα πιο σημαντικα αρχεια που εχω μεσα. Στο φλεγον θεμα: εγγυση. Οταν τον πηρα ελεγε 2 χρονια εγγυηση κατασκευαστη. Τι σημαινει αυτο; Να τον παω πισω στα multirama; Μολις τον εκανα και registration στη seagate. please βοηθεια, τι να κανω; ξερω πως ειναι υποχρεωμενα τα μαγαζια για 2ετη εγγυηση αλλα...........αλλα

edit. το τελευταιο μισαωρο που τον εχω αλλαξει θεση (ειναι κατηφορικα) και "τον αδειαζω" λειτουργει κανονικα...αλλα συνεχιζεται αυτο το "φαινομενο του μαγνητη"

Δημοσ.

Μάλλον τον κουνάς ενώ λειτουργεί;

Μια ή άλλη οι ήχοι δεν είναι καλό πράμα... τρέξε τα diagnostics της εταιρίας και αν υπάρχει πρόβλημα, πήγαινέ τον σε ένα multirama παρέα με την απόδειξη. Δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα στην αντικατάσταση ;)

Δημοσ.

Μια ή άλλη οι ήχοι δεν είναι καλό πράμα... τρέξε τα diagnostics της εταιρίας και αν υπάρχει πρόβλημα, πήγαινέ τον σε ένα multirama παρέα με την απόδειξη. Δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα στην αντικατάσταση ;)

ναι, ενω λειτουργει τον ποιανω στο χερι μου και ειναι σαν να κουνιεται απο μονος του. Βασικα ψαχνω το cd τωρα, εχω το κουτι,βιβλιαρακια κομπλε. Υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα να το τεσταρω με αυτο;

edit, to βρηκα μολις, ευχαριστω πολυ

---------- Προσθήκη στις 09:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:17 ----------

στο smart test μου βγαζει "test unavailable". και ο δισκος στο εικονιδιο ειναι πορτοκαλι χρωμα ενω οι αλλοι δισκοι ειναι κανονικα γκριζοι. περασε το short test ομως, κανω και long τωρα

Δημοσ.

Αυτή η "αίσθηση μαγνήτη" έχει να κάνει με την φυγόκεντρο/κεντρομόλο (θα σε γελάσω) λόγω της περιστροφής - είναι φυσιολογικό :-)

Δημοσ.

εγώ ρε συ είχα ένα lacie εξωτερικά 1 ΤΒ και μου έκανε ήχους (είχα κάνει και θέμα) τον πήγα πλαίσιο και μου τον αλλάξανε......τώρα είμαι με έναν verbatim 1ΤΒ εξωτερικό και πάλι και αυτός που και που κάνει κανα θόρυβο...όταν μεταφέρω αρχεία και βάζω αρχείο να αναπαράγει ή όταν κάνω διπλό κλικ πάνω του και κάνει indexing:P....αλλά το θεωρώ φυσιολογικό....και οι σκληροί μέσα στο pc μας δεν κάνουν ένα γρρρρ γρρρρρ κάθε τόσο?

Δημοσ.

Ναι, σαφώς και κάνουν ήχους. Απλά υπέθεσα ότι ο TS το αναφέρει ως δυνατό και ασυνήθιστο ήχο - γι' αυτό είπα ότι δεν είναι καλό.

Δημοσ.
εγώ ρε συ είχα ένα lacie εξωτερικά 1 ΤΒ και μου έκανε ήχους (είχα κάνει και θέμα) τον πήγα πλαίσιο και μου τον αλλάξανε......τώρα είμαι με έναν verbatim 1ΤΒ εξωτερικό και πάλι και αυτός που και που κάνει κανα θόρυβο...όταν μεταφέρω αρχεία και βάζω αρχείο να αναπαράγει ή όταν κάνω διπλό κλικ πάνω του και κάνει indexing:P....αλλά το θεωρώ φυσιολογικό....και οι σκληροί μέσα στο pc μας δεν κάνουν ένα γρρρρ γρρρρρ κάθε τόσο?

μεχρι τωρα εκανε αυτο το συνιθισμενο, φυσιολογικο γρρρρ, γρρρρ.... αλλα σημερα ειναι πολυ εντονο, βγαζει ματι, παταω να ανοιξω ενα βιντεο και μου το κολαειγια 5-10-15 sec και γριλιζει εντονα ο δισκος την ιδια ωρα. Τι να πω!; 1,22Τ απο τα 1,36Τ ειναι ελευθερα. Τωρα τον εχω κανει ασφαλη καταργηση, χωρις να τον βγαλω απο το ρευμα και αυτος συνεχιζει να κουδουναει!

Δημοσ.

βασικά το είπα γιατί και εγώ ανησυχώ για τον δικό μου γιατί όσο να είναι ακούγετε κάτι της παραπάνω αλλά ίσως φταίει το ότι είναι εξωτερικός δλδ το που πατάει μέσα στο κουτί του και τέτοια....γιατί το γρρρρρ που κάνει είναι κάπως πιο δυνατό....θα δείξει στην πορεία όμως....δεν μπορώ να πηγαίνω κάθε 3 και λίγο πλαίσιο να καίω βενζίνες ένα σωρό:P

από διαγνωστικά προγράμματα για σκληρούς τι υπάρχει?

---------- Προσθήκη στις 10:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:25 ----------

μεχρι τωρα εκανε αυτο το συνιθισμενο, φυσιολογικο γρρρρ, γρρρρ.... αλλα σημερα ειναι πολυ εντονο, βγαζει ματι, παταω να ανοιξω ενα βιντεο και μου το κολαειγια 5-10-15 sec και γριλιζει εντονα ο δισκος την ιδια ωρα. Τι να πω!; 1,22Τ απο τα 1,36Τ ειναι ελευθερα. Τωρα τον εχω κανει ασφαλη καταργηση, χωρις να τον βγαλω απο το ρευμα και αυτος συνεχιζει να κουδουναει!

συνεχίζει? συνήθως κάποιον πιο έντονο θόρυβο τον κάνουν όταν κάνουν 2 πράγματα ταυτόχρονα ή όταν σηκώνουν μεγάλα αρχεία......εσένα να στο κάνει στο άκυρο κάτι πρόβλημα θα έχει η βελόνα ή ο δίσκος που γυρνάει κάπως "βρίσκει" να το πω...καλύτερα να το πας από εκεί...

Δημοσ.
βασικά το είπα γιατί και εγώ ανησυχώ για τον δικό μου γιατί όσο να είναι ακούγετε κάτι της παραπάνω αλλά ίσως φταίει το ότι είναι εξωτερικός δλδ το που πατάει μέσα στο κουτί του και τέτοια....γιατί το γρρρρρ που κάνει είναι κάπως πιο δυνατό....θα δείξει στην πορεία όμως....δεν μπορώ να πηγαίνω κάθε 3 και λίγο πλαίσιο να καίω βενζίνες ένα σωρό:P

από διαγνωστικά προγράμματα για σκληρούς τι υπάρχει?

---------- Προσθήκη στις 10:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:25 ----------

συνεχίζει? συνήθως κάποιον πιο έντονο θόρυβο τον κάνουν όταν κάνουν 2 πράγματα ταυτόχρονα ή όταν σηκώνουν μεγάλα αρχεία......εσένα να στο κάνει στο άκυρο κάτι πρόβλημα θα έχει η βελόνα ή ο δίσκος που γυρνάει κάπως "βρίσκει" να το πω...καλύτερα να το πας από εκεί...

ακαθεκτος, τον εβγαλα και απο το usb πριν και απο το ρευμα. Το ξανα βαζω στο ρευμα μονο και αρχιζει αυτο το συνεχομενο τσικ τσακ τσικ τσακ σχεδον συνεχεια (σταματαει για 5 δευτ και μετα τα ιδια. θα τον παω το απογευμα απο multi, εγω εκανα τεστ απο το προγραμα της seagate και μονο ενα με αφησε να κανω, θα δοκιμασω και αυτα που λεει ο caution. Α, και επειδη στα multirama ειναι λιγο ακυροι οι τυποι, λετε να εχω προβλημα; κολαω στην "εγγυηση υου κατασκευαστη"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...