Προς το περιεχόμενο

Σπάσιμο εικόνας σε HD ταινίες.

fastmanakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρατηρώ ότι κάθε φορά που βλέπω μια ταινία 1080p αρκετές φορές σπάει η εικόνα για 2-3 δευτερόλεπτα και ξαναφιάχνει μόνη της.Αυτό γίνεται 5-6 φορές σε κάθε ταινία και ίσως και περισσότερες.Πρόλαβα να πατήσω κ ένα prtscreen για να σας δείξω τι ακριβώς εννοώ με "σπάσιμο εικόνας":

spasimoeikonas.jpg

Στην αρχή όταν το παρατήρησα νόμιζα ότι θα έφταιγε η ταινία που κατέβασα στην συνέχεια όμως όταν παρατήρησα ότι το κάνει σε όλες μου πήγε το μυαλό σε κάρτα γραφικών.Δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο μπορεί να φταίει καθώς πχ ο επεξεργαστής μπορεί να είναι στα 3.8 αλλά μέχρι στιγμής μου είναι σταθερότατος σε άλλα κι άλλα (render,games κλπ) οπότε δεν παίζει να φταεί αυτός.Σε περίπτωση που φταίει η κάρτα γραφικών υπάρχει κάποιος τρόπος να το διαπιστώσω και αν ναί ποιός;Και αν τελικά εκεί είναι το πρόβλημα μπορώ να κάνω κάτι για να το διορθώσω;Η κάρτα γραφικών είναι μεταχειρησμένη 4670 gddr4 512mb αλλά έχει ακόμα εγγύηση απο e-shop και θα προτιμούσα να μην μπλέξω με τέτοια γιατί πολλά έχω ακούσει για τις εγγυήσεις κλπ απο κεί.Ένιγουέι καμιά ιδέα;:rolleyes:

Δημοσ.

Έχεις παρατηρήσει αντίστοιχη αλλοίωση εικόνας και σε games;

Στο κάνει μόνο σε 1080p ταινίες;

Δημοσ.

Καμια φορα ειναι θεμα Codecs, καμια φορα ειναι θεμα κωδικοποιησης της ταινιας και καμια φορα ειναι θεμα οδηγων καρτας γραφικων.

Και εγω το εχω παθει καποιες φορες οποτε τι να σου πω, ολα πιθανα ειναι.

Το περιεργο ειναι πως κυριως το παθαινω στην 5870 ενω στις GTX285/480 το παρατηρω σπανια. Το αναφερω γιατι βλεπω πως εχεις και εσυ ΑΤΙ στο μηχανημα σου.

Δημοσ.

A NAI επίσης κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι οτι πολύ σπάνια σε games είναι ότι κολλάει δείχνει πολύχρωμα πίξελ η οθόνη και θέλει ρεστάρτ...:fear:

Δημοσ.

Την εχεις κανει OC ? Δεν το αναφερεις πουθενα...Μηπως την εχει κλοκαρει ο προηγουμενος ιδιοκτητης ?

Δημοσ.

Αυτά τα τεχνουργήματα τα συναντώ αραιά και που, σε συγκεκριμένα video clips, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιώ για 1-2 αρχεία, άλλο player απ'ότι συνήθως.

Έχεις δοκιμάσει διαφορετικούς players?

Δημοσ.
Με stock clocks εξακολουθεί να έχει προβλήματα;

Τρέξε ένα furmark stability test και για την gpu.

Δεν ξέρω καθόλου τον έχω κλοκάρει εδώ και καιρό, θα δοκιμάσω και θα σου πώ.

Την εχεις κανει OC ? Δεν το αναφερεις πουθενα...Μηπως την εχει κλοκαρει ο προηγουμενος ιδιοκτητης ?

Όχι δεν την έχω κάνει.Δοκίμασα ανεπιτυχώς στο παρελθόν και την γύρισα σε στόκ ρολόγια.Απ ότι μου έιχε πεί όχι δεν την είχε κλοκάρει αλλά είναι μια συγκεκριμένη έκδοση αν δεν κάνω λάθος της 4670 που είναι overclocked απο μαμά.Μπορεί να κάνω και λάθος.Αλλά και έτσι νά ναι δεν θα πρεπε να έχει πρόβλημα.

Σε περίπτωση που παίζεις τη ταινία από εξωτερικό σκληρό δίσκο, δοκιμάστε να τη τρέξεις από εσωτερικό.

Απο εσωτερικό παίζει η ταινία.

Αυτά τα τεχνουργήματα τα συναντώ αραιά και που, σε συγκεκριμένα video clips, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιώ για 1-2 αρχεία, άλλο player απ'ότι συνήθως.

Έχεις δοκιμάσει διαφορετικούς players?

Με gom player τις παίζω όλες.Πλάκα-πλάκα όμως τώρα που το λές έχω την εντύπωση ότι με media player classic που έχω παίξει μία-δύο δεν θυμάμαι να μου είχαν παρουσιάσει δεν πέρνω κι όρκο όμως καθώς το 99% των ταινιών που βλέπω τις τρέχω με gom.

Δημοσ.

Εν το μεταξύ δεν ξέρω αν έχει να κάνει αλλά ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με τα βίντεο στο youtube κυριως hd αλλά μου το χει κάνει και με κανονικό.Όταν βάζω σε φούλσκρίν μερικές φορές κολλάει εντελώς το πισί και θέλει ρεστάρτ.Αλλά αυτό σπάνια γίνεται πάλι.τι σκατά όλο μαλακιούλες μου προκύπτουν και μου την σπάνε!ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ :cry:

Δημοσ.
Για τις hd ταινίες χρησιμοποιείς το dxva ή τον επεξεργαστή ;

Δεν ξέρω καθόλου φίλε μου πώς το τσεκάρω αυτό;:whistle:

Δημοσ.

Εδώ για codecs

http://www.cccp-project.net/

και αυτόν τον player

http://mpc-hc.sourceforge.net/download-media-player-classic-hc.html

Δε θα χρειαστείς τπτ άλλο. Παίζει τα πάντα και απροβλημάτιστα.

Κάνε και update τους drivers της κάρτας.

Αν δεν είναι θέμα hardware τότε δε θα πρέπει να έχεις κανένα πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...