Προς το περιεχόμενο

Ανάγκη μεγάλου χώρου για αποθήκευση δεδομένων.Λύσεις;

Merdock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μπα δεν είναι σίγουρος

...τί λες μπρε Αντώνιε που δεν είμαι σίγουρος.

Για ξαναδιάβασε Wiki, και τη Δευτέρα με τη Δυσδαιμόν τον κηδεμόνα σου.

Merdock, το λέει καθαρά : το απλό mirroring σου δίνει αριθμό δίσκων/2, ενώ το R5 "κάτι παραπάνω" (~3/4).

Δημοσ.

Pooky(1) σε θαυμάζω/ζηλεύω :P

[...]

Το μηχάνημα φοράει και μια 5870 επιπλέον γιατί λειτουργεί σαν δεύτερο gaming rig όταν παίζουμε διπλά με τη γυναίκα μου.

[...]

washy: Space Efficiency: n-1

Δημοσ.
Pooky(1) σε θαυμάζω/ζηλεύω :P

"...έλα, ηρέμησε, θα την ξαναβρείς την αγαπημένη σου..."

Από "Ο Αστερίξ Λεγωνάριος"

Δημοσ.

Εγώ έστησα ένα νέο μηχάνημα με έναν Q9550 με την ASUS p5Q deluxe που βλέπει 8 δίσκους sata και καθάρισα. Έβαλα πάνω ένα Coolermaster 620 modular που είχα (το οποίο έχει 5 χρόνια εγγύηση και στο άλλο μου pc με i7 και 5870 crossfire (2 κάρτες) δεν έχει πει κιχ.... ) έβαλα και 4 Χ 1,5 terra green WD hdds + 1 40 intel SDD για boot και ξεμπέρδεψα.

Raid δεν έχω κάνει μια και όλα τα δεδομένα που χρειάζομαι πάνε σε εξωτερικό σκληρό 2 terra που μπαίνει στο συρτάρι όταν δεν χρειάζεται, μια και με ενδιέφερε αποκλειστικά και μόνο να έχω άπλετη χωρητικότητα.

Ναι εγώ επειδή θέλω να τα έχω όλα σε back up αν δε πάω σε RAID θα θέλω πολλούς σκληρούς οπότε δε συμφέρει.Βέβαια σίγουρα το back up είναι πιο σίγουρο αλλά πρέπει να σαι πολύ γκαντέμης για να σου χαλάσουν 2 σκληροί ταυτόχρονα.

Αυτό που δε ξέρω είναι το εξής.Αν χαλάσει ο RAID controller της motherboard ή καεί πχ η motherboard χάνεις και τα δεδομένα ή απλά αλλάζεις motherboard και είσαι οκ;

Επίσης αν ένας δίσκος εμφανίσει bad sectors απλά τον αλλάζεις και όλα οκ σωστά;

ΥΓ.Μάλλον αύριο θα ανοίξω thread για κατασκευή νέου PC τελικά.

Δημοσ.

washy: Space Efficiency: n-1

rant2.gif

sshot1n.jpg

...από το λίνκ στην αρχή της σελίδας

Εεεεεεεεεεεεεε

...Ε!

---------- Προσθήκη στις 02:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:21 ----------

Αυτό που δε ξέρω είναι το εξής.Αν χαλάσει ο RAID controller της motherboard ή καεί πχ η motherboard χάνεις και τα δεδομένα ή απλά αλλάζεις motherboard και είσαι οκ;

Επίσης αν ένας δίσκος εμφανίσει bad sectors απλά τον αλλάζεις και όλα οκ σωστά;

...αν βάλεις την ίδια, κανένα πρόβλημα.

α) Πρόσφατα (2 βδομάδες; Τόσο) παίχτηκε θρεντ με τέτοια περίπτωση, και κάποιος είχε δώσει πλήρεις οδηγίες για αποκατάσταση του array σε άλλη μητρική (αν θυμάμαι καλά). Κάνε ένα ψάξιμο και σωσ' το να το 'χεις.

β) Ναι

Δημοσ.

Βασικά το ίδιο λέτε/λέμε αν δε το κατάλαβες.Ίσως μπερδεύτηκες επειδή εγώ μιλούσα για δίσκους του 1.5TB

Δημοσ.

Ο Αντώνης (να πω την αλήθεια δεν συγκράτησα τί ακριβώς είχες πει εσύ) λέει για κάτι λιγότερο (που σου "μένει" απ' τους δίσκους), αφήνοντας την παράμετρο "Χ το μέγεθος του κάθε δίσκου"...

Δημοσ.

Για την ακρίβεια λέω πως αν κάνεις raid 5 με 3 δίσκους των 1.5TB έκαστος, «χάνεις» τον έναν τους, δηλ. έχεις 3TB διαθέσιμα.

Εσύ λες 3.5TB. Όπως και να χει, για μισό ψωροτεραμπάιτ, δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας!

Κι ας έχεις άδικο :P

Δημοσ.

...ποιές καρδιές μας ρε μλκ; Λίγο να σε μαστιγώσω μόνο.....

---------- Προσθήκη στις 03:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:41 ----------

πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

καφριλίκιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

α) δεν ξέρω ΠΩΣ τα κατάφερα και τα μπέρδεψα ΕΤΣΙ στο ξεροκέφαλό μου,,,,αλλά ναι Merdock, είχες δίκιο ("τα ίδια λέγαμε",,,- περίπου γιατί εγώ άλλα έλεγα κι άλλα εννοούσα...)

(φταίει μάλλον ΚΑΙ το ότι έχω να κοιμηθώ ένα 3ήμερο)

β) ξανακοίταξα τί λέγαμε,,,και δεν μπορώ να καταλάβω πως τα έκανα όλα ΤΟΣΟ αχταρμά (άλλα έλεγε ο ένας - άλλα συγκράταγα εγώ, απ' ότι βλέπω, και μπέρδευα τη μια περίπτωση με την άλλη , πχ νόμιζα ο Αντώνης έλεγε για 3GB με 4 δίσκους των 1.5...........Καλό, ε; )

γ) άπαπα, είμαι ζημιά, την κοπανάω απ' το θρεντ, Merdock ελπίζω να σε βοηθήσανε οι υπόλοιποι ή τεσπα να μη σε ζάλισα εγώ

δ) Αντωνάκη ΜΟΥ συγγνώωωωωωωωμες - είχες δίκιο που είχα άδικο. Πάω να ΑΥΤΟμαστιγωθώ -τελικά- να φορέσω και τη ΡΟΜΠΑ μου και νάνι

Δημοσ.

Σε σγχωρνάμε, δε μπορούμε να σου κρατήσουμε κακία :P, και ένα sorry στον Merdock που ασελγήσαμε στο thread του. Ελπίζω το νέο, να χει καλύτερη μοίρα :)

Δημοσ.

Εγώ έχω 2 Drobo με 4Χ2ΤΒ δίσκους έκαστο και ένα fantec με 4χ1ΤΒ δίσκους.

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/HDD-Optical-Frames/Fantec-4X3-5Sata-Raid-Usb-Esata-Fw400-800-QB-35RFE.htm

Το fantec υποστηρίζει esata οπότε είναι δραματικά πιο γρήγορο από τα drobo και να πω την αλήθεια ωραία τα drobo αλλά έχουν διάφορα μικρά προβλήματα που τα κάνουν αρκετά κουραστικά.

Πάρε το fantec και ένα μετατροπέα από sata σε esata και θα είσαι καλυμένος. Στα 4ΤΒ unformated έχω 2,7ΤΒ formated και ταχύτητες 60-90MB/sec. Αντίστοιχα με τα drobo έχω 5,44ΤΒ χώρου σε καθένα από αυτά και ταχύτητες ως 20ΜΒ/sec περίπου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...