TypemaR Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 ... το πως έγινε η διάγνωση, είναι όμως ένα θέμα Όσον αφορά τη σταθερότητα ακόμα δεν έχω κάποιο πρόβλημα.Αυτό που παρατήρησα και με ανησυχεί είναι πως έχει αρχίσει και κάνει θόρυβο.κάπως περίεργο θα τον έλεγα.Το καταλαβαίνω έντονα όταν κάνω scroll με τη ροδέλα σε οποιαδήποτε σελίδα. Μακάρι να μην με αφήσει και να μείνω με το ίδιο, δεν έχω καμιά λόξα να το αλλάξω χωρίς λόγο. Όσον αφορά τα minimum Watt που χρειάζομαι έχετε καμιά ιδέα?
phanispal Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μπας και φέρνει σε σφύριγμα περισσότερο, παρά σε βοή; Παίζει να 'ναι στα όριά του ειδικά αν έχει κλείσει πολλές ώρες λειτουργίας ή/και αν έχει γεμίσει σκόνη. Τα minimum watts δεν είναι τόσο απλό να υπολογισθούν. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία, είναι η κατανάλωση του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών σου, τα οποία τροφοδοτούνται απ' τη +12V. Το θέμα είναι ποια τροφοδοτικά δίνουν τις σωστές τάσεις σε κάθε γραμμή και ειδικά στη +12V.
zapermania Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Ακόμα κ με τα 425 του enermax νομίζω πως θα είσαι οκ αλλα αν θελήσεις να αλλάξεις κάρτα στο μέλλον(και να βάλεις κάποια πιο δυνατή)....πας κ για αλλο τροφοδοτικό Edit:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Enermax-Epr425Awt-Pro82-425W-EPR425AWT-425W-PRO-82.htm
caution Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μπας και το σφύριγμα το κάνει η gpu - γιατί το συνήθιζαν τα coil των nvidia...
TypemaR Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Απλα ειναι ποιοτικα ανώτερα τα αλλα.. και δεν ειναι ευκολο να το μετρήσης.Μια ερώτηση μονο.. Γιατι πηρες την ud5 και οχι την ud3r; Γιατί έκανα μαλακία!Έχεις δίκιο, λεφτά χωρίς κάποιο κέρδος. Στην αρχή πήγα για την ud3r μαζί με τα υπόλοιπα i7 κτλ... κάπου εκεί το κόστος το εκτίμησα μεγάλο και δεν πήρα τίποτα.Την επόμενη βδομάδα που λέω δε γαμιέται δώστα πήγα πλέον να κάνω την αγορά αλλά δεν υπήρχε στο πλαίσιο η ud3r.Λίγο ο πωλητής λίγο η μαλακία δεν πολυκατάλαβα τι πήρα τελικά.Την επόμενη μέρα που συνηδιτοποίησα ότι είχα δώσει 284 ευρώ για μητρική, τη ud3r την είχαν αφαιρέσει τελείως από το site.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Κρίμα.. Απλα δεν εχω καταλάβει τι δίνει παραπάνω η ud5 . μόνο καρτα δικτύου; Του πλαισίου σου βάζουν οτι να ναι αν δε ξερεις/προσεξεις..
TypemaR Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μπας και φέρνει σε σφύριγμα περισσότερο, παρά σε βοή; Παίζει να 'ναι στα όριά του ειδικά αν έχει κλείσει πολλές ώρες λειτουργίας ή/και αν έχει γεμίσει σκόνη. Τα minimum watts δεν είναι τόσο απλό να υπολογισθούν. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία, είναι η κατανάλωση του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών σου, τα οποία τροφοδοτούνται απ' τη +12V. Το θέμα είναι ποια τροφοδοτικά δίνουν τις σωστές τάσεις σε κάθε γραμμή και ειδικά στη +12V. Σφύριγμα όχι βοή.Δεν μπορώ να πω πως δεν κάθεσαι δίπλα στον πύργο αλλα σίγουρα ο θόρυβος είναι πολύ δυνατότερος από ποτέ.υπόψιν το tagan το είχα ακριβοπληρώσει πριν 5 χρόνια περίπου 1)για τα Watt του και 2)για την αθόρυβη λειτουργία του. Προτείνεις να κάνω κάτι?πρέπει να μετρήσω κάτι?να δω αν λύνεται για καθάρισμα?
caution Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Απλα δεν εχω καταλάβει τι δίνει παραπάνω η ud5 . μόνο καρτα δικτύου; ....ή 5 κάνει και 3way αν θυμάμαι καλά Nasty !!!
TypemaR Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 ....ή 5 κάνει και 3way αν θυμάμαι καλά Nasty !!! 4 way! αλλά δεν νομίζω να κάνω ποτε.
phanispal Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Τσέκαρε αυτό που σου λέει ο caution, μήπως το σφύριγμα προέρχεται απ' την κάρτα γραφικών σου. Κρίμα ν' αλλάξεις τροφοδοτικό σε περίπτωση που είναι ΟΚ. Γιατί αν είναι ΟΚ, σε καλύπτει άαανετα..
TypemaR Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μπας και το σφύριγμα το κάνει η gpu - γιατί το συνήθιζαν τα coil των nvidia... Σίγουρα όχι.Είμαι με ανοιχτό πλαϊνό καπάκι και όλος ο θόρυβος έρχεται απο το τροφοδοτικό.
zapermania Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Πιστελυω πως γενικά,για οτι και να θές να αγοράσεις πρέπει να τν ψάχνεις πολύ κ απο μόνος σου κ όχι μόνο τι σου λένε οι πωλιτές στα καταστήματα.Οι πιο πολλοί απο αυτούς θέλουν να βγάζουν οσο το δυνατόν πιο πολλά λ7 για το μαγαζί που δουλεύουν κ δν σκέφτονται πάντα το ανάλογο κέρδος του πελάτη.Υπάρχουν βέβαια κ κάποιες εξαιρέσεις αλλά....δύσκολα τα πράγματα....δν πειράζει όμως για αυτο είμαστε όλοι εμείς εδώ!!! Edit:δν είχα δει την συνέχεια του θέματος για αυτό με έπιασε η πάρλα.Sorry για το offtopic...
benign Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Ουπς! Σορρυ νομιζα οτι με τετοια ακριβη μητρικη θα πηγαινες για sli και πολλους δισκους.Τοτε εχει δικιο ο phanispal δεν χρειαζεσαι τοσο δυνατο τροφοδοτικο.
phanispal Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Αν είναι έτσι και όντως παραπέμπει σε σφύριγμα, πολύ πιθανόν να έρχεται η ώρα του σιγά-σιγά. Κι επειδή σίγουρα είναι κάπως να πας από μέτριο προς καλό 530άρι σε πολύ καλό μικρότερο, τσίμπα το 550άρι της Corsair που παρέθεσε ο caution. Παραπάνω δε χρειάζεσαι εκτός κι αν έχει βλέψεις για τρελά CrossFire/SLI.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.