Dimis_350z Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Καλησπέρα παιδιά, Μετά από την εγκατάσταση των windows7 στο laptop, δε μπορώ να γράψω ελληνικά στο Notepad++. Έλεγξα τις ρυθμίσεις "Περιοχή και Γλώσσα" από τον πίνακα ελέγχου, για την γλώσσα που χρησιμοποιούν τα προγράμματα που δεν παρέχουν υποστήριξη Unicode αλλά είναι ρυθμισμένη στα ελληνικά... Ο ορθογραφικός έλεγχος παρόλαυτα δουλεύει κανονικα!! Αλλά δε μπορώ να γράψω ελληνικά!!! έχετε καμιά ιδέα?
Dimis_350z Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Format -> UTF8 έχεις δοκιμάσει?? Ναι το έχω δοκιμάσει.... Επιπλέον τα γράμματα που εμφανίζονται για ελληνικά είναι κάτι "κινέζικα"....
parsifal Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Επιπλέον τα γράμματα που εμφανίζονται για ελληνικά είναι κάτι "κινέζικα".... Αν κάνεις copy-paste ελληνικό κείμενο από αλλού στο Notepad++, τα ίδια... ;
Sudavar Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μου θυμίζει το πρόβλημα που είχα και 'γω, δώσε μου λίγο χρόνο να θυμηθώ τι είχα κάνει και το έλυσα... Edit : Στο κάνει αυτό μόνο στο Notepad++ ??
Dimis_350z Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας, Το ctfmon στο task manager ........ τρεχει? Όχι το ctfmon δεν τρέχει στο task manager... @Sudavar Μέχρι τώρα δεν το έχω εντοπίσει σε άλλο πρόγραμμα, οπότε μόνο στο Notepad... @parsifal Με copy paste τα παίρνει.
Sudavar Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Λοιπόν, εγώ είχα εγκαταστήσει αγγλικά windows7 και γιαυτό το λόγο δεν μπορούσα να βάλω κανένα πρόγραμμα στα ελληνικά (επειδή δεν είχα εγκαταστήσει την ελληνική γλώσσα, οπότε με ένα από τα προτεινόμενα update έφτιαξε) , ύστερα όμως είχα το πρόβλημα πως δεν μπορούσε ο υπολογιστής να διαβάσει αρχεία στα ελληνικά, όμως πήγα στις ρυθμίσεις "Περιοχή και Γλώσσα" από τον πίνακα ελέγχου και άλλαξα την τρέχων τοποθεσία (την είχε σε united states από default) και μετά όλα οκ. Τώρα απ' όσο θυμάμαι τελικά δεν πρέπει να είχα πρόβλημα με το να γράφω ελληνικά (αλλά δεν θυμάμαι να είχα γράψει ποτέ Ελληνικά σε Νotepad++, μόνο για κώδικα το είχα χρησιμοποιήσει....)
parsifal Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 @parsifalΜε copy paste τα παίρνει. Όταν βρίσκεσαι στο Notepad++ και γυρνάς το keyboard layout σε Ελληνικό με ALT+SHIFT (ή CTRL+SHIFT, αν έτσι το έχεις ρυθμισμένο), παρατηρείς το σχετικό εικονιδιάκι των Windows να αλλάζει ένδειξη από EN σε EL ή όχι;
Dimis_350z Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Όταν βρίσκεσαι στο Notepad++ και γυρνάς το keyboard layout σε Ελληνικό με ALT+SHIFT (ή CTRL+SHIFT, αν έτσι το έχεις ρυθμισμένο), παρατηρείς το σχετικό εικονιδιάκι των Windows να αλλάζει ένδειξη από EN σε EL ή όχι; Αλλάζει φίλε μου Parsifal.... Λοιπόν, εγώ είχα εγκαταστήσει αγγλικά windows7 και γιαυτό το λόγο δεν μπορούσα να βάλω κανένα πρόγραμμα στα ελληνικά (επειδή δεν είχα εγκαταστήσει την ελληνική γλώσσα, οπότε με ένα από τα προτεινόμενα update έφτιαξε) , ύστερα όμως είχα το πρόβλημα πως δεν μπορούσε ο υπολογιστής να διαβάσει αρχεία στα ελληνικά, όμως πήγα στις ρυθμίσεις "Περιοχή και Γλώσσα" από τον πίνακα ελέγχου και άλλαξα την τρέχων τοποθεσία (την είχε σε united states από default) και μετά όλα οκ. Τώρα απ' όσο θυμάμαι τελικά δεν πρέπει να είχα πρόβλημα με το να γράφω ελληνικά (αλλά δεν θυμάμαι να είχα γράψει ποτέ Ελληνικά σε Νotepad++, μόνο για κώδικα το είχα χρησιμοποιήσει....) Τα υπόλοιπα προγράμματα όπως το απλό notepad των windows υποστηρίζουν ελληνικά Από ότι βλέπω, συμπεραίνω πως το λειτουργικό από μόνο του δεν ευθύνεται, αλλά ο συνδιασμός notepad++ και windows 7...
parsifal Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω, νομίζω περιγράφει το πρόβλημά σου: http://sourceforge.net/apps/mediawiki/notepad-plus/index.php?title=Wrong_Display_Of_Non_Latin_Characters Αν και τρέχω κι εγώ την τελευταία έκδοση του Notepad++ σε Αγγλικά Windows 7 και δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα με τους ελληνικούς χαρακτήρες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.