Προς το περιεχόμενο

Επιλογή RAM

sokis58

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Του επεξεργαστή σου εννοείς..

Στα 65nm είναι κατασκευασμένος, δε μασάει από τάση.. μέχρι 1.55V του δίνεις άνετα, επιτρεπόντων θερμοκρασιών.

Το καλύτερο θα 'ταν να 'χες κάποιο φίλο με 1000άρες+ ώστε να δοκίμαζες τη cpu σου πριν προβείς σε αγορές.

Σε κάθε περίπτωση, πας όντως για 1000άρες και βάλε, καθώς καλές 800άρες δύσκολα να βρεις πλέον, κάτι που σημαίνει ότι είναι αρκετά πιθανό να σε κόψουν μετά τα 400άρια FSB.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επειδή είμαι άσχετος... πρέπει να αλλάξω κάτι στο Bios για να βάλω τις 1000αρες ετσι?

Επίσης δε μπορώ να πω ότι έχω και τις καλύτερες θερμοκρασίες. πχ στο Dirt 2 μετά από λίγο μου φτασε 58-60... αν και idle είναι 28-30...

Και του χω και 2 χ 120mm, και χαλκινο cpu cooler της zalman...

Δημοσ.

Ίσως χρειαστεί να ρυθμίσεις την τάση, ανάλογα με τη συχνότητα που θες να παίξουν βέβαια.

Μ' ένα OCCT μπορείς να δεις πόσο πιάνεις σε πλήρη φόρτο.

Ποια ακριβώς έχεις;

Δημοσ.

Μετά από λίγο παραπάνω ψάξιμο στο net είδα ότι η παραπάνω ram (4gb 1066) δεν είναι συμβατή με το board μου καθώς δέχεται μόνο 2 dimms των 1066 ταυτόχρονα... οπότε τώρα έχω άλλο πρόβλημα να βάλω 2gb ddr2 στα 800mhz ή να προσθέσω άλλα 2gb (2x1) στα 667 για να έχω 4 γίγα και να μου έρθει και πιο οικονομικά όπως σοφά είπε και ο p_under πιο πάνω. (αυτή τη στιγμή έχω 2 χ 1gb 667mhz).

Δημοσ.

Έχεις δίκιο δεν ήταν αυτή η δικαιολογία αλλά βρήκα εδώ όπου υπάρχουν οι υποστηριζόμενες μνήμες για τη συγκεκριμένη μητρική και δεν υπάρχει στη λίστα κάποια που να ναι 2 gb σε αυτές με 1066... είναι μόνο στο 1 γίγα οπότε καλύτερα δεν είναι να πάρω άλλα 2? Ή να πάρω κανα σετάκι των 2 σε 1066?...

όπως καταλαβαίνεις είμαι αναποφάσιστος...:o

Δημοσ.

Λές?... οπότε αν κατάλαβα καλά πρέπει να κάνω ένα μικρό overclocking στο pc μου για να βάλω τη Ram... Θα τρέξω το πρόγραμμα που πες παραπάνω για μια ώρα, γιατι το τρεξα για κανά 5 λεπτο μόνο (πήγε μέχρι τα 51). Το coοlerακι της cpu είναι το zalman cnps9500. Αλλά σε full rpm κάνει λιγακι φασαρία... αυτό φοβάμαι με το OC... το θόρυβο...

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να κλοκάρεις για να δεχτεί το σύστημα τις μνήμες.

Απλά αφού τις βάλεις, θα τις ρυθμίσεις όπως θες εσύ, αρκεί να είναι σε θέση να παίξουν όπου θες εσύ.

Δημοσ.

"αρκεί να είναι σε θέση να παίξουν όπου θες εσύ"

εννοείς το timing ή τα volt

PS sorry αν σ εχω κουράσει...

Δημοσ.

Βασικά το είπα λόγω του:

Απλά αφού τις βάλεις, θα τις ρυθμίσεις όπως θες εσύ

Ώστε να γίνει κατανοητό ότι υπάρχουν κάποια όρια.

Το πιο πιθανό είναι να τις βάλεις και να παίξουν στα 800MHz και να χρειαστεί να τις ρυθμίσεις manually εσύ.

Δημοσ.

- Yπαρχει μεγαλη διαφορα μεταξυ DDR2 και DDR3?

- Υπαρχει μεγαλη διαφορα μεταξυ DDR2 800 και DDR2 1066?

Επίσης δε μπορώ να πω ότι έχω και τις καλύτερες θερμοκρασίες. πχ στο Dirt 2 μετά από λίγο μου φτασε 58-60... αν και idle είναι 28-30...

Και του χω και 2 χ 120mm, και χαλκινο cpu cooler της zalman...

Oταν παιζεις το ανοιγεις το αιρ-κοντισιον?

Και μενα μου παει 60 αλλα δεν εχω καθολου ανεμιστηρα... B) :cool: B)

Δημοσ.
- Yπαρχει μεγαλη διαφορα μεταξυ DDR2 και DDR3?

στο gaming οχι !

- Υπαρχει μεγαλη διαφορα μεταξυ DDR2 800 και DDR2 1066?

στο gaming οχι !

Και μενα μου παει 60 αλλα δεν εχω καθολου ανεμιστηρα... B) :cool: B)

τι cpu εχεις ? κ με τι παιζες passive or water?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...